Sohbet xiaomi maceram buraya kadarmış :(

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
huawei kullanan kaç kişi gördünüz
sadece konuşuluyor iyi falan deniyor elinde samsung ağzında huawei ama xiaomi alıp maceraya başlıyor neden bu donanımı 2 katı fiyata alıp kullanmak mantıksız geliyor samsung huawei apple lg nokia meizu kullanan ve şu anda 5. xiaomi telefonu kullanan biri olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki sadece meizu sonraki tercihim olur du diğerlerini almam çünki sadece reklamdan ibaretler benim gözümde şişirilmiş reklamlar bu fiyatlara alındıktan sonra başına bir iş gelse sorgusuz yeni telefon vermeleri gerekiyor diye düşünüyorum. telefonla uğraşmak istemeyen arkadaşlar garantili aldıkları gibi kullansınlar kurcalamasınlar kimse sizi bunun için zorlamıyor biz kurcalamak istiyoruz buda bizim tercihimiz stabil olma konusunda diğer firmalarda aynı durumda kullanıp deneyimleye bilirsiniz. iyi forumlar dilerim.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Siz beni anlamıyorsunuz. Ben para verip üzerine telefona destek bulamıyorum, rom at diyorlar, bootloaderı aç diyorlar, imei atmak gerekiyor, birsürü reklam çıkıyor onu bile ben kendim kapatıyorum! paramla rezil oldum resmen. Sanki zorla aldık telefonu da her adımda bir zorluk koyuyorlar insanın önüne.

Neyse yakında İthal kullanım vergisi gelecek 2019'da. Huawei Türkiyede üretime başlayacak aynı fiyattan satacak telefonlarını ama o kıytırık Xiaominin fiyatları uçuşlara geçecek.

Bende diyorum ki, verdiğin paranın ederi bu... Kimse de sana zorla bu parayı şu telefona ver demedi, demiyor... Tercih meselesi, herkes imkanları dahilinde alış veriş yapıyor... Türkiye'de resmi olarak olmayan marka ile ancak bu kadar ve bu paraya ancak bu kadar denilmekte, tercihini bu yönde kullanıp çözümü olan şeyler için can sıkmaya değmez... Paranla rezillik mevzusu insanların ihtiyaçlarına göre belirlenir, hem pastam dursun, hem karnım doysun olmaz... Birde, ülkemizde genel olarak çoğu şey pahalı, çok para verdiğimiz hissine kapıldığımız için aldığımız şeylerden fazla fazla beklentimiz oluyor, bu durumda bizim suçumuz değil... Yurt dışı siteleri bi gezin, ülkemizde 1.500 lira ve üzeri fiyatlandırılmış tonlarca telefonun benzerlerini en fazla 100 dolar etiketi ile görürsünüz... Yani sen rezil olmayayım diye düşündüğün parayı telefona değil de, ülkenin yaşam şartlarına ödüyor gibisin, hatırlatayım... Bir aylık asgari ücret ile ortalama bir telefon alındığı nerede görülmüş... :(

Herkes herkesi anlayacak diye bir şey yok, saygı duymak şartıyla... Her şeyi herkesi anlamak için önceden sayfalarca bilgi ve tecrübe ile görüşlerimi paylaşırdım ama yoruldum... Genel anlamda kurulan "beni anlamıyorsunuz" cümlesi de buna temel sebeptir... Yorgunluğumun en büyük sebebi, empati yapamayanlar oldu... Saygılar.

Sohbet - xiaomi maceram buraya kadarmış :(

Bu mesajda da düşüncelerim, yorulmayan bir arkadaş tarafından detaylandırılmış... :)

Son düzenleme:

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
İlk xiaomi markasını duyunca (her ilk kez duyanin dediği gibi) "şaomi nedir çakma Çin telefonu gibi" dedim. Daha sonra arastirmaktan birsey çıkmaz dediğimde kendimi mi 5s plus sipariş verirken buldum :D hanıma verdim kullansın diye baktım çok Memnun. Sonra ona Redmi 5 plus alıp kendim 5s plusi kullanmaya başladım telefonun hasatini çıkartıyordum Room root kernel overlock vs bana mısın demedi. Sonra sırayla kayınpeder, kayinconun eşi ile devam etti hatta 5s plusa aldığım fiyattan alıcı buldum anında satarak Redmi Note 6 pro ya geçiş yaptım. Hatta markanın sorumsuzluğuna o kadar güvendim ki garantisiz cihaz aldim sefa hocamdan. Elektronik şans işi. Room root at diye marka zorlamiyor bazı modellerde süreç yavaş işliyor olabilir orasını birsey diyemem ama ben xiaomi mwrkwsindsn oldukça memnunum

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Siz beni anlamıyorsunuz. Ben para verip üzerine telefona destek bulamıyorum, rom at diyorlar, bootloaderı aç diyorlar, imei atmak gerekiyor, birsürü reklam çıkıyor onu bile ben kendim kapatıyorum! paramla rezil oldum resmen. Sanki zorla aldık telefonu da her adımda bir zorluk koyuyorlar insanın önüne.

Neyse yakında İthal kullanım vergisi gelecek 2019'da. Huawei Türkiyede üretime başlayacak aynı fiyattan satacak telefonlarını ama o kıytırık Xiaominin fiyatları uçuşlara geçecek.
Bunları diyorsa birisi demekki size birileri destek veriyor. 2. Olarak yurtdışı aldığınız her cihaza imei atmanız-attırmanız veya pasaport kaydı yapmanız gerekli sadece xiaomi ye özel bi durum değil bu. 3. Olarak reklamlar internette gezerken her yerde çıkıyor google ın kendi müzik vs uygulamaları bile reklam veriyorken sadece xiomi de reklam varmış gibi konuşuyorsunuz. 4
Ve sln sözüm paranızla rezil oluyorsanız satıp samsung veya iphone alın, tabi sormak lazım aynı fiyata aynı donanımda başka cihaz var mı diye. Cevabı siz de biliyorsunuz. Yani zorla aldırmadı kimse siz seçtiniz aldınız. Lütfen kendinizle çelişmeyen yazılar yazınız. İyi forumlar

Son düzenleme:

cngkn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Xiaomi A2
Konular
13
son 2-3 aydır aranızdayım, forumda gözlemlediğim kadarıyla herkes elindeki aletten memnun donannımsal olarak. fakat hemen hemen herkesin miui ile sorun yaşamışlığı var. ben a2 kullanıyorum stock android var içerisinde. çevremdeki çoğu insana da önermişimdir aşırı kullanışlı bugsuz diye. xiaomi kötülemesi değil de miui kötülemesi yapsanız anlarım ama yaptığınız yanlış. reklam olayına gelince , gelişmekte olan bi firma xiaomi reklam dediğiniz ekstra bi gelir kaynağı onlar için bu sizin için kötü olabilir ona lafım yok ama her iki tarafı da düşünmek gerekiyor diye düşünüyorum.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
İyi de bu Huawei alacağım diyenler neden konu açılır açılmaz üye olup sadece bu konuya yazmış?

Huawei ilginç bir reklam kampanyası yürütüyor bu ara Viral dedikleri bu mu acaba? Bilen biri söyleyebilri mi? Neyse bizim 2500-3000 arasına aldığımız telefonun muadili için 7000 lira istiyor. Ağzıyla kuş tutsa da o paraya alınmaz...

KaizenTR

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
37
Yakınanlar, övünenler veya savunanlar bi durun da güzel insanlar neyin çözülmez sorunu bu ki;
Vallahi bıktık hangi fan forumda olursan ol mutlaka ortaya bir taş atılıyor milletçe çıkarmaya çalışıyoruz.
AKILLI CİHAZLARDAN den ağzı yanana ŞİDDETLE TAVSİYEMDİR. "DEDE NOKIA 3310"

Alın rahat edin sizde bizde gençler :)

Son düzenleme:

evorelismus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
mi 8
Konular
3
İyi de bu Huawei alacağım diyenler neden konu açılır açılmaz üye olup sadece bu konuya yazmış?

Huawei ilginç bir reklam kampanyası yürütüyor bu ara Viral dedikleri bu mu acaba? Bilen biri söyleyebilri mi? Neyse bizim 2500-3000 arasına aldığımız telefonun muadili için 7000 lira istiyor. Ağzıyla kuş tutsa da o paraya alınmaz...

Kesinlikle agresif bir reklam kampanyası,özellikle teknoloji sitelerinde inanılmaz bir huawei fanlığı mevcut,gidin inceleyin ön kamera foto çekimi dışında kesinlikle çok iyi değil,ara yüz akıcı değil,selfie kamera çok kötü,video kaydı vasat,kesinlikle mate 20 o paranın telefonu değil,huawei iphone gibi bir ürün yapamadan apple olmaya çalışıyor

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Kesinlikle agresif bir reklam kampanyası,özellikle teknoloji sitelerinde inanılmaz bir huawei fanlığı mevcut,gidin inceleyin ön kamera foto çekimi dışında kesinlikle çok iyi değil,ara yüz akıcı değil,selfie kamera çok kötü,video kaydı vasat,kesinlikle mate 20 o paranın telefonu değil,huawei iphone gibi bir ürün yapamadan apple olmaya çalışıyor
Çevremde kullanan kimse yok ama ben de bir kaç yerde denk gelip inceledim. Sizinle aynı görüşteyim. Acaba ben mi yanlış değerlendiriyorum demiştim ama demek ki reklammış hepsi... :D

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Benim size naçizane tavsiyem alın bi Android One'lı 1000-1500 fiyat bandında bi telefon kurtulun abi. Telefondan beklentiniz olmayacak 2 yıl sonra da güncelleme vermeyince atar veya satarsınız mis gibi yenisini alırsınız. 4000 liraya telefon alacağınıza yanına da güzel lensi ile birlikte profesyonel bi kamera alırsınız. Haftasonu kameranızı alıp doğa yürüyüşüne çıkarsınız yanınıza sevdiğiniz birini alarak. Yıllarca kullanırsınız o fotoğraf makinesini. Şahsen bundan sonra öyle yapmayı planlıyorum. Size de tavsiyemdir. :)

Üst Alt