- Adım
- FIRAT
- Cihazım
- Mi 8
- Konular
- 12
Merhaba arkadaşlar, yazılanları okuduğumda açıkçası aslında marka konusunda çok da bilgi sahibi olmadığımızı üzülerek anlamış oldum. Hem Android hem de uzun zaman İOS kullanan biri olarak diyebilirim ki her marka aslında farklı müşteri potansiyeline sahiptir. Kullanım amacınız ne ise sizi tatmin edecek markalar aslında bellidir. Blackbery iş insanlarına hitap eder örneğini verebiliriz. Bunun sebebi mekanik klavye kullanılarak korsan uygulamalar tarafından şifre vb. verilerin alınamamsı. Xiaomi dünya pazarında yer edinmek adına donanımlarının çok iyi olmasına rağmen fiyatlarını düşük tutmaktadır. Markalaşma yolundaki bu adımlarının asıl sebebi yakın bir zamanda dünya borsasına açılmayı amaçlaması. Dünya pazarına açılabilmesi için satış rakamlarının ciddi boyuta çıkması gerekiyor ki bu güvenilir marka anlamına gelir. Ne kadar satarsanız o kadar Pazar payı kaparsınız, ne kadar Pazar payı kaparsanız o kadar güvenilir markasınız dır. Yakın bir zaman da da şu an ucuza aldığımız telefonların fiyatları bu kadar da ucuz olmayacak. Şirket profili bir Samsung olmayabilir yada bir İphone ama şu var açık kaynağı dibine kadar size kullandırarak telefondan alacağınız performansı sizin istediğiniz boyutlarda size sunar. Yazılım konusundaki çeşitlilik aslında bir miktar da bu yüzden. Global kararlı sürüm kullanan arkadaşlar genel olarak sıkıntı yaşamayacaklardır. Yeni gelen güncellemeyi hemen kurmak yerine bir süre bekleyerek güncelleme yapan arkadaşlarımız dan geri dönüşleri takip etmelidir. Aslında yazacak çok şey var ama uzatmak istemiyorum. Lütfen markaya haksızlık etmeyelim. Diğer markalarla da kıyaslamayalım. Herkese mutlu günler.