- Adım
- Ahmet
- Cihazım
- Redmi Note 9s
- Konular
- 19
Mi 8 lite kullanıcısıydım. Batarya performansından dolayı 9s ye geçtim ancak arayüzü rezillik. Yarım MIUI arayüz mü olur. MIUI mesajlar , takvim , arama ( telefon çevirici) ve kişiler yok. Google in uygulamaları var. Google in kendi kişiler ve çevirici uygulaması 1 kişiden 3-4 tane gösteriyor. Whatsapp , sim ve diger hesaplar varsa aynı kişiden 3-5 tane dolduruyor. MIUI nin kendi uygulamasında bu sorun yoktu. Google in kişiler uygulamasında hesapları gösterimden kaldırarak 1 den fazla göstermesini düzelttim ama çevirici uygulamasında hala sorun aynı . Simgeleri bile sinir bozucu uyumsuz bu cihaza. Takvim uygulamasının simgesinin bile sürekli 31 i gösterişi ayrı sinir bozucu.
MIUI mesajlar takvim arama çeviriciyi yükledim APK olarak ancak çalışmayı durdurdu diyor. Googlenin lanet uygulamalarını kaldırmayı bırak devre dışı da yapamıyorum rootsuz.
Xiaomi kaç paraya uygulamaları yerine googlenin kileri tercih etti yada bu uygulamaları sadece mi serisine özel mi yapıyor artık. Her iki durumda da 50 cent dolar fazla almak için değer mi . Yavaştan MIUI arayüz premium mi oluyor.
İnanın bu küçük ayrıntılar aldığıma pişman etti.
Edit : daha da gıcık tarafı saf android de (Mia1 mia2 lite) bile bu uygulamalar devre dışı bırakılıyor. Başka alternatif uyguluma kullanabiliyorsunuz. Ancak MIUI de rom atmadan bu Google uygulamalarından kurtulamıyorsunuz
MIUI mesajlar takvim arama çeviriciyi yükledim APK olarak ancak çalışmayı durdurdu diyor. Googlenin lanet uygulamalarını kaldırmayı bırak devre dışı da yapamıyorum rootsuz.
Xiaomi kaç paraya uygulamaları yerine googlenin kileri tercih etti yada bu uygulamaları sadece mi serisine özel mi yapıyor artık. Her iki durumda da 50 cent dolar fazla almak için değer mi . Yavaştan MIUI arayüz premium mi oluyor.
İnanın bu küçük ayrıntılar aldığıma pişman etti.
Edit : daha da gıcık tarafı saf android de (Mia1 mia2 lite) bile bu uygulamalar devre dışı bırakılıyor. Başka alternatif uyguluma kullanabiliyorsunuz. Ancak MIUI de rom atmadan bu Google uygulamalarından kurtulamıyorsunuz
Son düzenleme: