Soru Redmi note 9s Arayüz pişmanlığı

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Mi 8 lite kullanıcısıydım. Batarya performansından dolayı 9s ye geçtim ancak arayüzü rezillik. Yarım MIUI arayüz mü olur. MIUI mesajlar , takvim , arama ( telefon çevirici) ve kişiler yok. Google in uygulamaları var. Google in kendi kişiler ve çevirici uygulaması 1 kişiden 3-4 tane gösteriyor. Whatsapp , sim ve diger hesaplar varsa aynı kişiden 3-5 tane dolduruyor. MIUI nin kendi uygulamasında bu sorun yoktu. Google in kişiler uygulamasında hesapları gösterimden kaldırarak 1 den fazla göstermesini düzelttim ama çevirici uygulamasında hala sorun aynı . Simgeleri bile sinir bozucu uyumsuz bu cihaza. Takvim uygulamasının simgesinin bile sürekli 31 i gösterişi ayrı sinir bozucu.

MIUI mesajlar takvim arama çeviriciyi yükledim APK olarak ancak çalışmayı durdurdu diyor. Googlenin lanet uygulamalarını kaldırmayı bırak devre dışı da yapamıyorum rootsuz.

Xiaomi kaç paraya uygulamaları yerine googlenin kileri tercih etti yada bu uygulamaları sadece mi serisine özel mi yapıyor artık. Her iki durumda da 50 cent dolar fazla almak için değer mi . Yavaştan MIUI arayüz premium mi oluyor.

İnanın bu küçük ayrıntılar aldığıma pişman etti.

Edit : daha da gıcık tarafı saf android de (Mia1 mia2 lite) bile bu uygulamalar devre dışı bırakılıyor. Başka alternatif uyguluma kullanabiliyorsunuz. Ancak MIUI de rom atmadan bu Google uygulamalarından kurtulamıyorsunuz

Son düzenleme:

Toprak 58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Lise Öğrencisi
Konular
17
Ben çözüm için açmadım ki zaten . Çözüm olmadığını biliyorum çünkü. Rom dışında. Mesele bunun olması . Teşekkürler yardım önerin için.

Mi 9t de tam emin olmamakla birlikte kişiler telefon çevirici uygulması googlenin. Ben bu cihaza batarya çentik olmaması sebebi ile geçtim. Mi 9t realme 6pro note 9s arasında kaldım ancak, birini fiyatından birini kronik bazı sorunları oldugundan ve popup kamera amoled olması sebebi ile eledim . Diger bahsettiğiniz cihazın da bataryası mi 8 lite den bile geride. Kaldıki ben bataryasından memnun olmadığım için degiştirdim. Satabilirsem satacağım. Hangi cihaz alacagımı bilmiyorum satabilirmiyim onu da bilmiyorum
O zaman git Mi 9 SE al sorunu kökten çözelim kardeşim istediğin kriterler var ya da bir yerden bilgisayar bulduğun zaman ROM atarsın keşke benim burada oturuyor olsaydın da sana bilgisayar verseydim

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
O zaman git Mi 9 SE al sorunu kökten çözelim kardeşim istediğin kriterler var ya da bir yerden bilgisayar bulduğun zaman ROM atarsın keşke benim burada oturuyor olsaydın da sana bilgisayar verseydim
Öyle bir imkan olsa iyi olurdu tabiki Önce bunu satmam lazım ne alacagıma bakmak için . Facebook a koyup şansımı deniyecegim.

Son düzenleme:
Oyla:

Toprak 58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Lise Öğrencisi
Konular
17
Hocam sana tavsiyem şu karantinanın bitmesini bekle daha sonra internet kafeye gidip halledersin hiç çözümü olmasa sat derim de bence bekle, artık bu süreçte 3. parti uygulamalar ile kişi kaydedersin program öneririm gerekirse?

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Hocam sana tavsiyem şu karantinanın bitmesini bekle daha sonra internet kafeye gidip halledersin hiç çözümü olmasa sat derim de bence bekle, artık bu süreçte 3. parti uygulamalar ile kişi kaydedersin program öneririm gerekirse?
Biraz araştırma yaptım Mi note 10 da bile Google uygulmaları varmış. Eski seri almak tek çözüm. Eski seri almakta ne kadar mantıklı şüpheli. Şuan buna alışmaya çalışacağım. Yapacağım başka bir çözüm yok maalesef , aldıgım fiyata satarım satarsam yoksa satmam. Satabilirsem başka marka düşünüyorum artık... Zorla dayatılan arayüz uygulamalarını isteyecegim aklımın ucundan geçmezdi.

Oyla:

nedim001

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
nedim
Cihazım
mi8 lite
Konular
0
Biraz araştırma yaptım Mi note 10 da bile Google uygulmaları varmış. Eski seri almak tek çözüm. Eski seri almakta ne kadar mantıklı şüpheli. Şuan buna alışmaya çalışacağım. Yapacağım başka bir çözüm yok maalesef , aldıgım fiyata satarım satarsam yoksa satmam. Satabilirsem başka marka düşünüyorum artık... Zorla dayatılan arayüz uygulamalarını isteyecegim aklımın ucundan geçmezdi.
Merhaba kardes redmi 9 s hayırlı olsun diyecem pek memnun kalmamissin bende düşünüyorum bu telefonu redmi note 8 alacaktım konuşurken arama esnasında konuşma kaydı yokmuş note 8 proda ısınma sorunu ve ses kaydı yoktu note 9s düşünüyordum bu telefonda da Google uygulamari ön planda olduğu için şunu sorayım bu 9 s de konuşma esnasında ses kaydı mevcut mu

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Merhaba kardes redmi 9 s hayırlı olsun diyecem pek memnun kalmamissin bende düşünüyorum bu telefonu redmi note 8 alacaktım konuşurken arama esnasında konuşma kaydı yokmuş note 8 proda ısınma sorunu ve ses kaydı yoktu note 9s düşünüyordum bu telefonda da Google uygulamari ön planda olduğu için şunu sorayım bu 9 s de konuşma esnasında ses kaydı mevcut mu
Note 9s de konuşma kaydı yok. Çünkü Android in saf arama arayüzü var.

Oyla:

Toprak 58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Lise Öğrencisi
Konular
17
Hocam Xiaomi telefon alırsan Endonezya ROM attır o zaman MIUI uygulamaları yüklü gelir ve arama kaydı var bende EU var arama kaydı var istersen DM at yardımcı olayım sana? Deneyimim var şu konu hakkında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Note 9s de konuşma kaydı yok. Çünkü Android in saf arama arayüzü var.
Endonezya veya Hindistan ROM'ları ile sorun kökten çözülüyor bildiğim kadarıyla bu telefonun o versiyonları var YouTube'da görmüştüm

Netten APK indirdim ancak çalımayı durduruyor. Googleninkilerden dolayı. Sizin cihaz ne.miui takvim bile olmuyor
Kardeşim senin bu sorunu çözme şansın çok yüksek bende Mi 9 Lite var bu telefonun Endonezya ve Hindistan ROM'u yokken bile çözüm buldum Allah aşkına satma şu cihazı bi 1 ay kullan ondan sonra ROM atarsın kökten çözeriz yaptığına değecek bak forumda senin dediklerini diyordum 1 ay önce gidip ROM'u değiştirdim kafam çok rahat istersen özele gel oradan daha detaylı anlatayım sana burası kirlenmesin fazla

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Hocam merhabalar , ısınma yok . Batarya performansı çok iyi . Oyunlarda drop vs yok. Yazılımsal sorunlar var 9s de şuan. konuşma sırasında ses kaydı da yok . Googlenin uygulaması var. İrite oldum bunu fark ettiğimde. Ben daha çok ailem ile sesli konuşan biriyim ses kaydını da anı olsan diye yapıyordum . Tabi başkası ile konuşmada da işe yarayabilir di.

Netten MIUI nin arama yani telefon çevirici ve kişiler uygulamasını yükledim ama lanet google uygulmaları oldugu için MIUI ninkiler çalışmayı durduruyor . İşe yaramıyor. Google'ın programları da devre dışı bırakılmıyor hangi uygulamayı denediysem olmadı.
Hocam Xiaomi telefon alırsan Endonezya ROM attır o zaman MIUI uygulamaları yüklü gelir ve arama kaydı var bende EU var arama kaydı var istersen DM at yardımcı olayım sana? Deneyimim var şu konu hakkında

APK olarak atsanız bile çalışmaz.

Endonezya veya Hindistan ROM'ları ile sorun kökten çözülüyor bildiğim kadarıyla bu telefonun o versiyonları var YouTube'da görmüştüm

Kardeşim senin bu sorunu çözme şansın çok yüksek bende Mi 9 Lite var bu telefonun Endonezya ve Hindistan ROM'u yokken bile çözüm buldum Allah aşkına satma şu cihazı bi 1 ay kullan ondan sonra ROM atarsın kökten çözeriz yaptığına değecek bak forumda senin dediklerini diyordum 1 ay önce gidip ROM'u değiştirdim kafam çok rahat istersen özele gel oradan daha detaylı anlatayım sana burası kirlenmesin fazla

Rom atma şanşım inan yok . Pc yok. 1 kişide bile olmaz mi inan yok. İnternet kafeler de USB taktırmıyorlar burada. Rica minnet etmen lazım.

Son düzenleme:
Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Hocam merhabalar , ısınma yok . Batarya performansı çok iyi . Oyunlarda drop vs yok. note 8 pro da bu sorunlar var ama. 9s de konuşma sırasında ses kaydı da yok . Googlenin uygulaması var. İrite oldum bunu fark ettiğimde. Ben daha çok ailem ile sesli konuşan biriyim ses kaydını da anı olsan diye yapıyordum . Tabi başkası ile konuşmada da işe yarayabilir di.

Netten MIUI nin arama yani telefon çevirici ve kişiler uygulamasını yükledim ama lanet google uygulmaları oldugu için MIUI ninkiler çalışmayı durduruyor . İşe yaramıyor. Google'ın programları da devre dışı bırakılmıyor hangi uygulamayı denediysem olmadı.

Rom atma şanşım inan yok . Pc yok. 1 kişide bile olmaz mi inan yok. İnternet kafeler de USB taktırmıyorlar burada. Rica minnet etmen lazım.
Hemseriyiz sanırım. Satma hallederiz.

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Hemseriyiz sanırım. Satma hallederiz.

Aynen Sandıklılıyım ben . Şuan bekliyorum elimden gelen bu zaten . Çok degil arama ve kişileri istiyorum sadece ya. Xiaomi bize bunu çok görmüş ya alacagı olsun

Oyla:
Üst Alt