Soru Redmi note 9s Arayüz pişmanlığı

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Mi 8 lite kullanıcısıydım. Batarya performansından dolayı 9s ye geçtim ancak arayüzü rezillik. Yarım MIUI arayüz mü olur. MIUI mesajlar , takvim , arama ( telefon çevirici) ve kişiler yok. Google in uygulamaları var. Google in kendi kişiler ve çevirici uygulaması 1 kişiden 3-4 tane gösteriyor. Whatsapp , sim ve diger hesaplar varsa aynı kişiden 3-5 tane dolduruyor. MIUI nin kendi uygulamasında bu sorun yoktu. Google in kişiler uygulamasında hesapları gösterimden kaldırarak 1 den fazla göstermesini düzelttim ama çevirici uygulamasında hala sorun aynı . Simgeleri bile sinir bozucu uyumsuz bu cihaza. Takvim uygulamasının simgesinin bile sürekli 31 i gösterişi ayrı sinir bozucu.

MIUI mesajlar takvim arama çeviriciyi yükledim APK olarak ancak çalışmayı durdurdu diyor. Googlenin lanet uygulamalarını kaldırmayı bırak devre dışı da yapamıyorum rootsuz.

Xiaomi kaç paraya uygulamaları yerine googlenin kileri tercih etti yada bu uygulamaları sadece mi serisine özel mi yapıyor artık. Her iki durumda da 50 cent dolar fazla almak için değer mi . Yavaştan MIUI arayüz premium mi oluyor.

İnanın bu küçük ayrıntılar aldığıma pişman etti.

Edit : daha da gıcık tarafı saf android de (Mia1 mia2 lite) bile bu uygulamalar devre dışı bırakılıyor. Başka alternatif uyguluma kullanabiliyorsunuz. Ancak MIUI de rom atmadan bu Google uygulamalarından kurtulamıyorsunuz

Son düzenleme:

karakaplan36

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
0
migros sanal marketteki note 9S ama fotoğrafta note 9 var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve 9S de bulunan 4 GB ram sıkıntı olur mu acaba emin olamıyorum.

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19

Evet öyle bir salaklık yapmışlar . Kataloglarında dogru resmi koymuşlar. Bende başta terettüt ettim ancak iade etme şansınız var hemde kutuyu açmadan. Kutuda note 9s yazısı görmezseniz iade edebilirsiniz .

Ram olayını biraz abarttılar . 8 e kadar çıktı. Sanki servermiş gibi . 4-6 ideal sıkıntı yaşamazsınız. Zaten 2-2.5 GB ram boşta

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Hocam aslında telefon ve mesaj uygulamasının avrupada başka sürümle gelmesi gerekiyor,yasaklı özelliklerin olmadığı bir sürümle ama xiaomi tabiki özel bir sürüm çıkartmıyor ve her zamanki gibi kolaya kaçıp google uygulamalarını çakıyor.

Oyla:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Anlattığım şekilde sorunu çözüyorsun al sana yazılım.

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkes rom atmaktan anlıyor diye bişey yok,yazılım dediğin kullanıcısını başka romlara mecbur bırakmaz dostum

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Herkes rom atmaktan anlıyor diye bişey yok,yazılım dediğin kullanıcısını başka romlara mecbur bırakmaz dostum
Sonunda beni ve sorunu anlayan biri. Üstüne basa basa rom atma şansım da yok diyorum başından beri zaten ve olsa bile niye buna mecbur bırakıyor ki.

Devre dışı bırakma olsa sorun kalmayacak zaten Roma hiç gerek kalmayacak ama engellemişler. Devre dışı bırakılmıyor.

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211

9 lite daha mantıklı. (Bence)

Oyla:

Toprak 58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Lise Öğrencisi
Konular
17
Cezzar_tr herkes aynı şeyi dedi yani ROM atmaktan başka çözümün yok eğer beğenmiyorsan telefonu satıp başka marka tercih edebilirsin bundan sonra telefon almadan önce daha fazla araştırma yaparsın ben de senin sıkıntını yaşadım ve çözdüm bide garantinin hiçbir önemi yok cihazlarda çünkü telefon bozulursa her türlü para vereceksin benim bu telefonu garantili alma sebebim IMEI'den dolayı oldu yoksa 1500 TL'ye alabilirdim biz sana çözümünü söyledik yapıp yapmamak sana bağlı, yapmak istersen de sana yardımcı olurum.

İlla Xiaomi istiyorum dersen de Mi 9T veya Mi 9 SE al içinde MIUI uygulamaları var zaten.

9 lite daha mantıklı. (Bence)
Mi 9 Lite alacak kişi Google rehber mesaj uygulamalarını göz önünde bulundurup almalı çünkü Global, EEA, Rusya ROM'larında Google var, EU ve Mi Room'da yok. Ben mesela EU kurdum sorunu kökten çözdüm ve Dolby Atmos da kurup hoparlörün kalitesini yükselttim mis gibi

Oyla:

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Cezzar_tr herkes aynı şeyi dedi yani ROM atmaktan başka çözümün yok eğer beğenmiyorsan telefonu satıp başka marka tercih edebilirsin bundan sonra telefon almadan önce daha fazla araştırma yaparsın ben de senin sıkıntını yaşadım ve çözdüm bide garantinin hiçbir önemi yok cihazlarda çünkü telefon bozulursa her türlü para vereceksin benim bu telefonu garantili alma sebebim IMEI'den dolayı oldu yoksa 1500 TL'ye alabilirdim biz sana çözümünü söyledik yapıp yapmamak sana bağlı, yapmak istersen de sana yardımcı olurum.

İlla Xiaomi istiyorum dersen de Mi 9T veya Mi 9 SE al içinde MIUI uygulamaları var zaten.

Ben çözüm için açmadım ki zaten . Çözüm olmadığını biliyorum çünkü. Rom dışında. Mesele bunun olması . Teşekkürler yardım önerin için.

Mi 9t de tam emin olmamakla birlikte kişiler telefon çevirici uygulması googlenin. Ben bu cihaza batarya çentik olmaması sebebi ile geçtim. Mi 9t realme 6pro note 9s arasında kaldım ancak, birini fiyatından birini kronik bazı sorunları oldugundan ve popup kamera amoled olması sebebi ile eledim . Diger bahsettiğiniz cihazın da bataryası mi 8 lite den bile geride. Kaldıki ben bataryasından memnun olmadığım için degiştirdim. Satabilirsem satacağım. Hangi cihaz alacagımı bilmiyorum satabilirmiyim onu da bilmiyorum

Oyla:
Üst Alt