Soru Redmi note 9s Arayüz pişmanlığı

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Mi 8 lite kullanıcısıydım. Batarya performansından dolayı 9s ye geçtim ancak arayüzü rezillik. Yarım MIUI arayüz mü olur. MIUI mesajlar , takvim , arama ( telefon çevirici) ve kişiler yok. Google in uygulamaları var. Google in kendi kişiler ve çevirici uygulaması 1 kişiden 3-4 tane gösteriyor. Whatsapp , sim ve diger hesaplar varsa aynı kişiden 3-5 tane dolduruyor. MIUI nin kendi uygulamasında bu sorun yoktu. Google in kişiler uygulamasında hesapları gösterimden kaldırarak 1 den fazla göstermesini düzelttim ama çevirici uygulamasında hala sorun aynı . Simgeleri bile sinir bozucu uyumsuz bu cihaza. Takvim uygulamasının simgesinin bile sürekli 31 i gösterişi ayrı sinir bozucu.

MIUI mesajlar takvim arama çeviriciyi yükledim APK olarak ancak çalışmayı durdurdu diyor. Googlenin lanet uygulamalarını kaldırmayı bırak devre dışı da yapamıyorum rootsuz.

Xiaomi kaç paraya uygulamaları yerine googlenin kileri tercih etti yada bu uygulamaları sadece mi serisine özel mi yapıyor artık. Her iki durumda da 50 cent dolar fazla almak için değer mi . Yavaştan MIUI arayüz premium mi oluyor.

İnanın bu küçük ayrıntılar aldığıma pişman etti.

Edit : daha da gıcık tarafı saf android de (Mia1 mia2 lite) bile bu uygulamalar devre dışı bırakılıyor. Başka alternatif uyguluma kullanabiliyorsunuz. Ancak MIUI de rom atmadan bu Google uygulamalarından kurtulamıyorsunuz

Son düzenleme:

Fromhell

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Redmi 9S 128GB
Konular
17
Fazla anlamıyorum bu işlerden botlooader kilidi açsak garanti dışına çıkar mı?

Evet BL kiliti açınca garanti dışına çıkıyor fakat BL kiliti geri kapanıyor diyenler var ama ben daha kapatanı gözümle göremedim veya kapansa bile şayet garantiye gönderildiğinde yetkili servisin BL kiliti açılıp kapandıgını farketmiyecek diye bir garantiside yoktur..

Oyla:

Yasiin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
16
Evet BL kiliti açınca garanti dışına çıkıyor fakat BL kiliti geri kapanıyor diyenler var ama ben daha kapatanı gözümle göremedim veya kapansa bile şayet garantiye gönderildiğinde yetkili servisin BL kiliti açılıp kapandıgını farketmiyecek diye bir garantiside yoktur..
Tamamdır teşekkürler.

Oyla:

Enesbmalik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Xiamio mi5
Konular
0
Hocam Xiaomi telefon alırsan Endonezya ROM attır o zaman MIUI uygulamaları yüklü gelir ve arama kaydı var bende EU var arama kaydı var istersen DM at yardımcı olayım sana? Deneyimim var şu konu hakkında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Endonezya veya Hindistan ROM'ları ile sorun kökten çözülüyor bildiğim kadarıyla bu telefonun o versiyonları var YouTube'da görmüştüm

Kardeşim senin bu sorunu çözme şansın çok yüksek bende Mi 9 Lite var bu telefonun Endonezya ve Hindistan ROM'u yokken bile çözüm buldum Allah aşkına satma şu cihazı bi 1 ay kullan ondan sonra ROM atarsın kökten çözeriz yaptığına değecek bak forumda senin dediklerini diyordum 1 ay önce gidip ROM'u değiştirdim kafam çok rahat istersen özele gel oradan daha detaylı anlatayım sana burası kirlenmesin fazla
Aynı sorun bende de var bana da yardımcı olur musunuz

Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum, 9 Prodada bu şekilde mi? Bu şekildeyse rom atmadan cihazı garanti kapsamı dışına çıkartmadan nasıl çözebiliriz?
Aynen 9 pro da da böyle arkadaşların anlattığı kadar da sinir bozucu gerçekten ve garanti bozmadan cozemezsiniz maalesef

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt