Soru Redmi note 9s Arayüz pişmanlığı

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Mi 8 lite kullanıcısıydım. Batarya performansından dolayı 9s ye geçtim ancak arayüzü rezillik. Yarım MIUI arayüz mü olur. MIUI mesajlar , takvim , arama ( telefon çevirici) ve kişiler yok. Google in uygulamaları var. Google in kendi kişiler ve çevirici uygulaması 1 kişiden 3-4 tane gösteriyor. Whatsapp , sim ve diger hesaplar varsa aynı kişiden 3-5 tane dolduruyor. MIUI nin kendi uygulamasında bu sorun yoktu. Google in kişiler uygulamasında hesapları gösterimden kaldırarak 1 den fazla göstermesini düzelttim ama çevirici uygulamasında hala sorun aynı . Simgeleri bile sinir bozucu uyumsuz bu cihaza. Takvim uygulamasının simgesinin bile sürekli 31 i gösterişi ayrı sinir bozucu.

MIUI mesajlar takvim arama çeviriciyi yükledim APK olarak ancak çalışmayı durdurdu diyor. Googlenin lanet uygulamalarını kaldırmayı bırak devre dışı da yapamıyorum rootsuz.

Xiaomi kaç paraya uygulamaları yerine googlenin kileri tercih etti yada bu uygulamaları sadece mi serisine özel mi yapıyor artık. Her iki durumda da 50 cent dolar fazla almak için değer mi . Yavaştan MIUI arayüz premium mi oluyor.

İnanın bu küçük ayrıntılar aldığıma pişman etti.

Edit : daha da gıcık tarafı saf android de (Mia1 mia2 lite) bile bu uygulamalar devre dışı bırakılıyor. Başka alternatif uyguluma kullanabiliyorsunuz. Ancak MIUI de rom atmadan bu Google uygulamalarından kurtulamıyorsunuz

Son düzenleme:

Klcgl19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
9
Bende babama almıştım sağlamlığına diyecek yok gibi duruyor. Oyunda oynamadığı için cihaz yorulmuyor. Bende Mi Note 10 Cihazımdan çok memnunum kamerası ile olay olup çıkınca kısa zamanda bir çok yazılım desteği bulma imkanım oldu.
iphone 6sden geçiş yaptım bende biraz zorlandık ama alıştık bozulana kadar devam :D

Oyla:

mesuterdem

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mesut Erdem
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
0
bende bu olaya çok sıkılmıştım Google uygulamaları o kadar çirkin ki birde anca bu kadar olur ben mesajları textra uygulamasını kullanarak çözdüm ama telefon ve kişiler tam bir felâket bende rom yükleyeceğim ama bu işleri bilmiyorum açıkçası uğraşmak ta istemiyorum o kadar para vermişiz sonuç sürekli bi bagı bulunan berbat bir arayüz

Oyla:

soyak2734

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Furkan
Cihazım
Note 9S
Konular
2
Eyvallah teşekkür ederim . Saydırmak degil ama saydırdıgım yer varsa aslında o da Google , saf android de bile devre dışı bırakabiliyorsun program ile rootsuz. Burada o hakkın olmaması sinir bozucu. MIUI uygulamalarını yükleyince çalışmaması daha sinir bozucu.
Rootsuz nasıl devre dışı bırakabilirim

Oyla:

Yasiin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
16
Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum, 9 Prodada bu şekilde mi? Bu şekildeyse rom atmadan cihazı garanti kapsamı dışına çıkartmadan nasıl çözebiliriz?

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum, 9 Prodada bu şekilde mi? Bu şekildeyse rom atmadan cihazı garanti kapsamı dışına çıkartmadan nasıl çözebiliriz?
Bootloader kilidi açılmadan sorun çözülemez

Oyla:

OcakSöndüren

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi Note 10
Meslek
Ziraat Mühendisi
Konular
19
Kardeşim , Çözüm aslında basit değil basit geliyor sadece. Kendinden yüklü gelmesi ile senin atıp ugraşman arasında fark var . Ben saf android de kullandım ama aynı tonda kıl olmadım. Çünkü onda seçim hakkı vardı , devre dışı bırakabiliyordum rahatlıkla. Başka pro yüklenince çalışmayı durdurdu da demiyordu. Çevremde atacak biri de maalesef yok.
Cihazı almadan önce düşünecektin bunları

Oyla:
Üst Alt