Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Burada verilen ayarları redmi 5 plus üzerinde denesem gözle görülür bir fark olur mu acaba?
Halihazırda kullanmakta olduğunuz bir GCAM sürümü var mı? Gözle görülür bir fark elde edip edemeyeceğinizi kestiremiyorum ama denemenizi öneririm, pişman olmazsınız :)

prodroandro

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
76
Yine hypercam 6 gibi bir sürüm olması lazım şu an telefonum yanımda değil maalesef.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Gelişmeler var :)

TrueColors'dan ilham alarak bir fikir geliştirdim. Saturation ayarının default değerlerini arka kamerada %50, ön kamerada %20 oranında artırdım.

Yani
- Arka kamera: 1.5 / 2.4
- Ön kamera: 1.2 / 1.9 yaptım.

Geceleyin odada floresan lambası ışığında yaptığım denemelerde sonuç yüz güldürücü. Renkler "dengeli" bir biçimde canlandı. Doygun renkleri seven herkesin denemesini öneririm.

Dipnot: MGC_6.2.030_StableAwbVersion_v16 için geçerlidir.

Son düzenleme:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Gelişmeler var :)

TrueColors'dan ilham alarak bir fikir geliştirdim. Saturation ayarının default değerlerini arka kamerada %50, ön kamerada %20 oranında artırdım.

Yani
- Arka kamera: 1.5 / 2.4
- Ön kamera: 1.2 / 1.9 yaptım.

İlave olarak, "exposure compensation" değerini sıfır yapıp "autoexposure correction" değerini 1/20 yaptım.

Geceleyin odada tasarruf lambası ışığında yaptığım denemelerde sonuç yüz güldürücü. Renkler "dengeli" bir biçimde canlandı. Doygun renkleri seven herkesin denemesini öneririm.

Dipnot: MGC_6.2.030_StableAwbVersion_v16 için geçerlidir.
Örneklerinizi bekliyoruz hocam.
Bu arada çok yararlı bir konu oldu. Gün geçtikçe içeriği artıyor. Yakında config dosyanızı isteriz haberiniz olsun technix hocam :D

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Örneklerinizi bekliyoruz hocam.
Bu arada çok yararlı bir konu oldu. Gün geçtikçe içeriği artıyor. Yakında config dosyanızı isteriz haberiniz olsun technix hocam :D
6.2.030'da config özelliği yok. Olsa dükkan senin :) Tüm ayarları manuel yapmak gerekiyor maalesef. Ama sorun değil, 5 dakikalık iş neticede. Hepsini ilk mesajda tek tek yazdım. Unuttukça bakıyorum oradan. Yeni şeyler keşfettikçe de güncelliyorum ilk mesajı.

Sizin için az önce ev içinde küçük bir deneme yaptım. Örnek fotoğrafları ekte paylaşıyorum. Sırasıyla:
1- Stock Kamera
2- Stock Kamera HDR
3- GCAM Varsayılan
4- GCAM Yüksek Doygunluk (+50%)

Gece floresan ışığı altında çekilmiştir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
6.2.030'da config özelliği yok. Olsa dükkan senin :) Tüm ayarları manuel yapmak gerekiyor maalesef. Ama sorun değil, 5 dakikalık iş neticede. Hepsini ilk mesajda tek tek yazdım. Unuttukça bakıyorum oradan. Yeni şeyler keşfettikçe de güncelliyorum ilk mesajı.

Sizin için az önce ev içinde küçük bir deneme yaptım. Örnek fotoğrafları ekte paylaşıyorum. Sırasıyla:
1- Stock Kamera
2- Stock Kamera HDR
3- GCAM Varsayılan
4- GCAM Yüksek Doygunluk (+50%)

Gece floresan ışığı altında çekilmiştir.
Elinize sağlık hocam.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Şimdi düşündüm de ayarlarda saturation (doygunluk) değerlerini eşit oranlı artıracaksam neden bu işlemi sonradan Google Fotoğraflar uygulamasıyla yapmıyorum? Fotoğrafları varsayılan doygunluk değerleriyle çekip sonradan doygunluğunu artırarak da aynı sonucu alabiliyorum. Yüksek doygunluk değerleriyle fotoğraf çekmenin avantajı fotoğrafın son halini baştan görebilmekten ibaret. Ama fazla doygun çıkarsa bu sefer de aynı işlemin tersini yapmak zorunda kalacağım. İdeal aydınlık/gölge oranı ne olmalı acaba...

Bu arada arka kameranın gürültü azaltma (noise reduction) yüzdesini %200'den %120'ye indirdim. %200 ile daha pürüzsüz fotoğraflar elde etsem de bazı durumlarda arkadaşlarımın saç tellerinin birbirine yapışmış gibi görünmesinden rahatsız oldum. Bu sebeple arka kameranın "denoise" yüzdesini azaltma yoluna gittim. Ön kamerada ise gürültü azaltmayı açmamayı tercih ediyorum çünkü zaten yakın çekim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geceleyin oda ışığında "autoexposure correction" değerini 1/20 yapınca daha güzel fotoğraflar elde etmiştim ama bunun gündüz zararı varmış. Selfie çekerken arka perde bembeyaz çıktı. Autoexposure correction değerini "Auto"ya alınca normale döndü.

Aydınlık bir fotoğraf için sadece "exposure compensation" değerini modifiye etmek en sağlıklısı.

Son düzenleme:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Yüksek renk doygunluğunun şöyle bir faydası oldu. Ayarlarda "exposure compensation" değerini fazlasıyla artırmama rağmen renkler eskisi kadar beyazlamıyor artık. +1,0 değerini deniyorum şimdi.

Renk doygunluklarını da güncelledim.
Arka kamerada 1.4/2.2 (Yani defaulta göre %40 artırımlı. Önceki %50 artırımlı doygunluk fazla geldi, azalttım.)
Ön kamerada 1.2/2.0 (Yani +20% artırımlı.)

Deneyimlerime göre yüksek doygunluğun sebep olduğu aşırı koyuluğu "exposure compensation: +1,0" ayarı dengelemiş görünüyor. Bu sayede daha canlı ve daha aydınlık fotoğraflar elde edebiliyorum. Peki bu formül her senaryoda (gündüz-gece / aydınlık-karanlık) işe yarayacak mı göreceğiz.

Mehmet.22

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Yüksek renk doygunluğunun şöyle bir faydası oldu. Ayarlarda "exposure compensation" değerini fazlasıyla artırmama rağmen renkler eskisi kadar beyazlamıyor artık. +1,0 değerini deniyorum şimdi.

Renk doygunluklarını da güncelledim.
Arka kamerada 1.4/2.2 (Yani defaulta göre %40 artırımlı. Önceki %50 artırımlı doygunluk fazla geldi, azalttım.)
Ön kamerada 1.2/2.0 (Yani +20% artırımlı.)

Deneyimlerime göre yüksek doygunluğun sebep olduğu aşırı koyuluğu "exposure compensation: +1,0" ayarı dengelemiş görünüyor. Bu sayede daha canlı ve daha aydınlık fotoğraflar elde edebiliyorum. Peki bu formül her senaryoda (gündüz-gece / aydınlık-karanlık) işe yarayacak mı göreceğiz.
Takipteyim hocam deneyiminizin sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum.

Üst Alt