Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Elinize sağlık hocam. Konuyu takip ediyorum. Vermiş olduğunuz yeni sürümü de denedim fakat 6.2 sürümü daha memnun ediciydi buna göre bence. Fotoğraf çektikten sonra kumlanma fazla oluyor. Keskinlik, noise ayarları orjinal halinde yapılmamış anlaşılan. Onlarıda ayarlamak gerek.
6.1.021'e şu ayarları yapınca 6.2.030'a çok benzedi:
* HDR+ enhanced Auto White Balance: OFF (Kapatınca ışık rengini sarılaştırıyor 6.2.030'daki gibi.)
* Image Processing Settings > Luma Denoise 1.25 -- Chroma Denoise 1.25 (Kumlanmayı %25 azaltıyor.)

6.1.021'deki renk kütüphaneleri ilgimi çekti. Xlib 2.3 seçiliyken renk doygunluklarını artırdığımda yeşil ve kırmızılar diğerleri gibi aşırı parlamadı. Selfie çektiğimde yüzümdeki renkleri sanki daha doğru gösteriyor. Gmm23b t4.26 diye bir kütüphane daha var. Renk tonları Xlib'e çok benziyor ama biraz daha doygun. Onu seçtiğimde renk doygunluğunu artırmadan kullanıyorum.

Hâla karar vermedim hangisi iyi hangisi kötü :)

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ mevcetin

Dediğiniz gibi 6.2.030 versiyonu "denoise" bakımından daha başarılı görünüyor. 6.1.021'de %25 denoise ayarı yapılıyken de sonuç pek değişmedi. "Noise model" ve "denoise parameters" optimize edilirse sonuç değişir mi bilmiyorum. Kumlanmanın sebebi "Xlib 2.3" kütüphanesi de olabilir. "Gmm23b t4.26" daha da kumlu. 6.2.030'daki "Savitar ZA V3" kütüphanesi bu bakımdan daha başarılı.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Bu akşam MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk isimli versiyonu test ettim oda ışığında. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Gündüz güneş ışığında test etmek için sabırsızlanıyorum. İlk izlenimlerimi aktarayım:

Artıları
+ Türkçe olması
+ Sadeleştirilmiş ayarlar
+ İyileştirilmiş detaylar ve keskinlik
+ İstenmeyen noktacıkları (noise) azaltmada son derece etkili "erase dots" özelliği
+ Varsayılan renk doygunluk ayarlarının optimize edilmiş olması
+ Genel itibariyle Redmi Note 7 için özelleştirilmiş olması

Eksileri
- Renk doygunluk ayarlarında "yüksek ışık" ve "gölge" seçeneklerinin bulunmaması
- Ekstra pozlama (exposure compensation) seçeneğinin ayarlar sayfasında bulunmaması (Kadrajda odak noktasına dokunduğunuzda sağ tarafta aktif oluyor. Bu şekilde artırılıp azaltılması daha sağlıklı aslında.)

Yorum
Kullanmakta olduğum MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16 versiyonu ile kıyasladığımda fotoğrafların daha keskin ve detaylı olduğunu gördüm. Fazla keskinlik bir miktar gürültüye sebep olsa da sorun edilecek kadar değil. Fotoğrafların netliği hoşuma gitti özellikle selfie fotoğraflarında. Detaylardan feragat ederek daha yumuşak fotoğraflar çekmek için "erase dots" seçeneğini aktif ettiğimde gürültülü alanların son derece azaldığını gördüm. Gürültü azaltma özelliği gerçekten etkili çalışıyor. İki ayarı da denemenizi tavsiye ederim. Keskinliğini ve yumuşaklığını görün.

İndirme linki

Sürüm tarihi: 5 Haziran 2019
Geliştirici: BSG

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL versiyonunu çok sevdim! Bu versiyon diğerlerinden farklı olarak "exposure compensation" ayarını otomatik şekilde doğru yapıyor! İlk defa bir GCAM versiyonunda herhangi bir ince ayar yapmadan fotoğrafların aşırı aydınlık veya aşırı karanlık çıkmayacağından emin olabiliyorum.

Bugün büyük bir işyerinin oda ve koridor fotoğraflarını çekmem gerekiyordu. Oda ve koridorların aydınlatmaları yetersizdi çünkü alan geniş. Güneş sadece pencere kenarlarını aydınlatmaya yetiyordu ve lambalar kapalı. Odalar yarı aydınlık yarı karanlıktı. İşimi şansa bırakmamak için her fotoğrafı iki kez çektim. Fotoğrafların ilkini stock kamera HDR açık, diğerini GCAM "HDR+gelişmiş" ve "erase dots" özellikleri aktif halde çektim. Çekim sırasında stock kameraya da GCAM'e de müdahale etmedim, tüm fotoğrafları otomatik ayarlarda çektim. İşim bittiğinde oturup fotoğraflara tek tek bakıp kıyasladım ve sonuç şaşırtıcıydı. Exposure ayarlarına hiç dokunmadığım halde GCAM ile çektiğim fotoğraflar stock kamerayla çekilenler kadar aydınlık çıkmıştı. Üstelik gölge alanlarda GCAM çok daha iyi iş çıkarmıştı "erase dots" özelliği sayesinde. Tüm fotoğraflarda GCAM'i daha çok beğendim. Daha doğru renkler, daha pürüzsüz gölgeler ve dozunda aydınlık... İlk defa bir GCAM versiyonu bana otomatik ayarlarıyla gündüz şartlarında bu kadar güven verdi. Kamerayı aç ve çek. Aydınlık mı karanlık mı derdi yok. GCAM'in gündüz saatlerinde stock kameradan daha iyi çekeceğinden emin olabilmek harika.

@ unixcan gibi benim de bundan böyle favorim versiyonudur, ilgililere duyurula :) Ayrıca şu siteyi incelemenizi tavsiye ederim; birçok GCAM portunu test ettiğini ve her telefon modeli için en iyi çalışan uygulamayı seçtiğini söylüyor:

Redmi Note 7 ile test edip kıyasladığım versiyonlar:
- HyperCam R6
- PMGC_7.0.009_PopugVersion_V11_1.apk
- PMGC_6.3.017_PlusParrot_V9.apk
- MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk

ismaild

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail
Cihazım
redmi note 7
Konular
0
Arkadaşlar kusura bakmayın. Bilmediğim için soruyorum. Redmi note 7 yeni aldım. Bu GCAM normalde çalışıyor mu?. Telefonu rootlamammı lazım? googleplayde Camera or redmi note 7 diye bir uygulama var. onumu indirmeliyim yoksa sizin verdiğiniz linkler farklı bir şeymi?

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Arkadaşlar kusura bakmayın. Bilmediğim için soruyorum. Redmi note 7 yeni aldım. Bu GCAM normalde çalışıyor mu?. Telefonu rootlamammı lazım? googleplayde Camera or redmi note 7 diye bir uygulama var. onumu indirmeliyim yoksa sizin verdiğiniz linkler farklı bir şeymi?
Öncelikle hayırlı olsun. Telefonunuzu güzel günlerde kullanın.

Redmi Note 7'ye GCAM yüklemek için root işlemi gerekmiyor. GCAM programını indirip direkt yükleyebilirsiniz.

GCAM programı PlayStore'dan indirebileceğiniz bir şey değil. Verilen linklerden indirip "bilinmeyen kaynaklardan yükle" seçeneğiyle yüklemelisiniz.

ismaild

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail
Cihazım
redmi note 7
Konular
0
Öncelikle hayırlı olsun. Telefonunuzu güzel günlerde kullanın.

Redmi Note 7'ye GCAM yüklemek için root işlemi gerekmiyor. GCAM programını indirip direkt yükleyebilirsiniz.

GCAM programı PlayStore'dan indirebileceğiniz bir şey değil. Verilen linklerden indirip "bilinmeyen kaynaklardan yükle" seçeneğiyle yüklemelisiniz.
Teşekkür ederim cevabınız için

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
Stock kamera gece modu
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Google kamera gece modu

Stock kamera 32 saniye pozlama

Not:Telefonu sabitleyerek çektim.

Son düzenleme:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Gcam 7 v12 orjinal library

Gcam 7 v12 kendi yaptığım library düzenlemesi

Yorumlarınızı bekliyorum.
(Fotoğraflar en yüksek zoomda)

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ Sefa B.
Stock kamerayla 32 saniye pozlamayla belki gökyüzündeki yıldızları bile çekebilirsin (ki biri bunu başarmıştı. Nerede gördüğümü hatırlayamıyorum.)

@
mevcetin
Bence başarılı bir çalışma yapmışsınız. Gürültüden arındırılmış fotoğrafı tercih ederim. Keskinlik ne kadar yüksek olursa olsun fotoğraftaki araçların plakalarını okuyamayacaksınız sonuçta. İkisi de bu bakımdan eş değer. Sadece ilk bakışta biri diğerinden daha net gibi görünüyor ki psikolojik. Detay kaybının minimum ve önemsiz olduğunu düşünüyorum. O halde neden pürüzlü olanı tercih edelim ki? Varsın "detayın detayı"nın %10'u kaybolsun. Fotoğrafın genel kalitesini artırmak daha doğru bir hareket bence.

Üst Alt