Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Takipteyim hocam deneyiminizin sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum.
Gündüz denemelerim büyük oranda olumlu geçti. Ama bazı olumsuz durumlar da yaşadım. Mesela yüzüm bazen çok kızarık, bazen de sapsarı çıktı. Bu tür durumlarda Google Fotoğraflar'ı açıp renk kısmına girdim ve "sıcaklık" , "tonlama" ve "cilt tonu" ayarlarıyla birazcık oynayarak renk düzenlemesi yaptım. Exposure compensation'un +1,0 olması avantajıyla fotoğraflar aydınlık olduğundan renklerini düzenlemek zor olmadı şükür.
--------------------------------------------------
Redmi Note 7 - MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16

Son düzenleme:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Gece kullanımına gelince. %40 artırılmış renk doygunluğu ve +1,0 ekstra pozlama ayarlarıyla akşam odada floresan lamba altında çektiğim fotoğraflar biraz fazla aydınlık oldu. Exposure compensation değerini +1'den +0,4'e düşürünce daha güzel göründü fotoğraflar. Floresan ışığında ekstra pozlamayı azaltmak gerekebiliyor. Gündüz bu kadar hassas değildi. Güneş ışığı altında bile +1,0 ekstra pozlama ile pek bir sorun gözükmemişti gözüme. Floresan ışığında +1,0 fazla gelebiliyor. Yine de fotoğraf çekimine +1,0 değeriyle başlamakta fayda var bana göre. Karanlık fotoğraf mı yoksa fazla parlak fotoğraf mı diye bir tercih yapmak gerekirse parlak olanı seçerim. Zaten sorun gördüğümde ekstra pozlamayı azaltıp parlaklığı ideal seviyeye getiriyorum.

NightSight modunu zaten biliyorsunuz. Dillere destan. Anlatmaya gerek yok. Görüyorsunuz :) Yalnız bir şey fark ettim. Ayarlarda "Correction NightSight: 1 sec" seçeneği arka kameranın nightsight performansını ciddi derecede iyileştirirken, ön kameranın nightsight performansını düşürüyor tuhaf bir şekilde. NightSight modunu ön kamerada kullanacağınızda bu ayarı Auto'ya getirmenizi öneririm. Sonra yine eski haline getirirsiniz.

Testlerimizin asıl konusuna dönecek olursak, günün sonunda "yüksek renk doygunluğu - ekstra pozlama" işbirliğine puanım 9/10. Daha canlı ve daha aydınlık renkler. Daha ne olsun. Bunun bir yan etkisi olarak bazen fotoğraflarda ten rengi fazla kızarık veya sapsarı çıkabiliyor ama sorun değil. Google Fotoğraflar aracılığıyla renk sıcaklığı, tonlama ve cilt tonu modifikasyonu ile bu sorunları kolaylıkla çözebiliyorum.
--------------------------------------------------------------
Redmi Note 7 -
MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16

Son düzenleme:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
DÜZELTME:

Bir önceki mesajımda "Correction NightSight: 1 sec" ayarının ön kameranın nightsight performansını düşürdüğünü söylemiştim. Öyle değilmiş. Correction NightSight seçeneği "auto" ayarda iken fotoğraf daha aydınlık çıkıyor ama kalitesi düşük oluyor. Correction NightSight seçeneğini 1 saniye yapınca daha karanlık görünse de daha kaliteli bir fotoğraf ortaya çıkıyor. Google Fotoğraflar'da otomatik güzelleştirme yapınca aydınlığı da yerine geliyor.

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
Keskinlik ve doygunluk benim için önemlidir. Çünkü kendi fotoğrafımı fazla çekmiyorum o yüzden önemli. Kendi fotoğrafımı çekerken de aynı ayarlarda çekiyorum. Çektikten sonra snapseed üzerinden fotoğrafı düzenliyorum.
Düzenlenmemiş, normal ayarlardaki fotoğraf ekran görüntüsünü aldığım fotoğraf; düzenlenmiş olan fotoğraf çekmiş olduğum fotoğraf. Ayarları tek tek düzenlemek uğraştırıcı olur diye direk ekran görüntüsü aldım. O yüzden ekran görüntüleri yanıltıcı olabilir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Doygunluğu fazla arttırırsanız aşağıdaki gibi olur. Fazla abartmamak lazım.:D

Son düzenleme:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Sorunsuzluğu sebebiyle kullanmakta olduğum favori versiyonum MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16'ya yeni bir rakip buldum:

MGC_6.1.021_Rn8ProEdition_1.0_Wyroczen_STABLE (04.11.2019)
İndirme linki:

Üstünlükleri
- Türkçe olması
- Zengin seçenekler (Örn. Sabre)
- Gürültü azaltıcı parametreler (Detaylı)
- Gelişmiş kütüphane (Xlib 2.3 - Daha doğru renkler)
- Config ayarları kaydetme ve yükleme ...\Gcam\Configs\...

Redmi Note 7'de tüm özellikler sorunsuz çalışıyor. (Sabre'yi kapatın. Aux1 ve Aux2'ye tanımlanmış "HDR+ enchanece Auto White Balance" özelliğini kapatın.)

Mehmet.22

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Sorunsuzluğu sebebiyle kullanmakta olduğum favori versiyonum MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16'ya yeni bir rakip buldum:

MGC_6.1.021_Rn8ProEdition_1.0_Wyroczen_STABLE (04.11.2019)
İndirme linki:

Üstünlükleri
- Türkçe olması
- Zengin seçenekler (Örn. Sabre)
- Gürültü azaltıcı parametreler (Detaylı)
- Gelişmiş kütüphane (Xlib 2.3 - Daha doğru renkler)
- Config ayarları kaydetme ve yükleme ...\Gcam\Configs\...

Redmi Note 7'de tüm özellikler sorunsuz çalışıyor. (Sabre'yi kapatın. Aux1 ve Aux2'ye tanımlanmış "HDR+ enchanece Auto White Balance" özelliğini kapatın.)
Yapmamız gereken ayarları paylaşın hocam.Teşekkür ederim.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Yapmamız gereken ayarları paylaşın hocam.Teşekkür ederim.
versiyonunu şu anda aşağıdaki ayarlarla kullanıyorum.

* HDR+ parameters: 5 (Daha yüksek değerlere gerek yok bence.)
* Autoexposure correction: 1/20 sec. (Genelde daha iyi sonuç veriyor. Ama fotoğraflarınızın güçlü ışıklardan etkilendiği durumlarda kapatınız.)
* Correction NightSight: 1 sec. (Gece görüşü modunda fotoğraf kalitesini artırıyor.)
* Exposure compensation: +0,2 (Karanlık ortamlarda bu değeri yükseltiniz. Aydınlık bir fotoğraf elde etmenin anahtarı.)
* HDR+ enhanced Auto White Balance for Aux1: OFF (Bu seçenek açık olduğunda program düzgün çalışmıyor. Redmi Note 7)
* HDR+ enhanced Auto White Balance for Aux2: OFF (Bu seçenek açık olduğunda program düzgün çalışmıyor. Redmi Note 7)
* Gelişmiş > Fix > Using Sabre: OFF (Bu seçenek açık olduğunda program düzgün çalışmıyor. Redmi Note 7)
* Saturation > Back camera (1.2 / 1.9) -- Front camera (1.0 / 1.6) (Kişiseldir. Default ayarları kullanabilir veya kendinize daha uygun değerler keşfedebilirsiniz.)
* Libs > Xlib 2.3 (Daha doğru renkler verdiğini düşünüyorum.)
* Enable "Google Photo": Etkin
* Konumu kaydet: Devre dışı

Daha iyi sonuçlar aldığınız bir şeyler keşfettiğinizde paylaşmaktan çekinmeyiniz :)

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Kapalı mekanlarda "HDR+" özelliği "HDR+ gelişmiş" özelliğine göre daha aydınlık ve daha doğru renkler veriyor.

"Exposure compensation" ayarını +1,0 yapıp "HDR+" ile çekerseniz kapalı mekanlarda stock kamera kadar aydınlık ve kaliteli fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.

Stock kamera ile GCAM'i karşılaştırınız :)

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Onu yaptım ve insan resmi çekerken yeşil oluyor güzel başka sürüm varmı ki
Aşağıdaki ayarı yaparsanız belki sorununuz çözülür:

* Settings > Advanced > Lab > Fix hue on front camera > Green hue

Sorununuz çözülmezse ayrıca şu ayarı uygulayınız:

* Settings > Advanced > Base settings > Front camera > Nexus 6P

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
versiyonunu şu anda aşağıdaki ayarlarla kullanıyorum.

* HDR+ parameters: 5 (Daha yüksek değerlere gerek yok bence.)
* Autoexposure correction: 1/20 sec. (Genelde daha iyi sonuç veriyor. Ama fotoğraflarınızın güçlü ışıklardan etkilendiği durumlarda kapatınız.)
* Correction NightSight: 1 sec. (Gece görüşü modunda fotoğraf kalitesini artırıyor.)
* Exposure compensation: +0,2 (Karanlık ortamlarda bu değeri yükseltiniz. Aydınlık bir fotoğraf elde etmenin anahtarı.)
* HDR+ enhanced Auto White Balance for Aux1: OFF (Bu seçenek açık olduğunda program düzgün çalışmıyor. Redmi Note 7)
* HDR+ enhanced Auto White Balance for Aux2: OFF (Bu seçenek açık olduğunda program düzgün çalışmıyor. Redmi Note 7)
* Gelişmiş > Fix > Using Sabre: OFF (Bu seçenek açık olduğunda program düzgün çalışmıyor. Redmi Note 7)
* Saturation > Back camera (1.2 / 1.9) -- Front camera (1.0 / 1.6) (Kişiseldir. Default ayarları kullanabilir veya kendinize daha uygun değerler keşfedebilirsiniz.)
* Libs > Xlib 2.3 (Daha doğru renkler verdiğini düşünüyorum.)
* Enable "Google Photo": Etkin
* Konumu kaydet: Devre dışı

Daha iyi sonuçlar aldığınız bir şeyler keşfettiğinizde paylaşmaktan çekinmeyiniz :)
Elinize sağlık hocam. Konuyu takip ediyorum. Vermiş olduğunuz yeni sürümü de denedim fakat 6.2 sürümü daha memnun ediciydi buna göre bence. Fotoğraf çektikten sonra kumlanma fazla oluyor. Keskinlik, noise ayarları orjinal halinde yapılmamış anlaşılan. Onlarıda ayarlamak gerek.

Üst Alt