Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Gece modunda ilk çekimler:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
img_20191026_182704-jpg.70230

Ekli dosyalar

• IMG_20191026_182704.jpg
    IMG_20191026_182704.jpg
    8,1 MB · Görüntüleme: 164

Sametkrks

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi not 4x
Konular
37
Ayna modu yok galiba. Ben de bulamadım.

6.2.030'u denemenizi öneririm. İlk sayfada link ve ayarlar var.

Stock kameranın kontrastı yüksek. Renkleri abartılı ama benim hoşuma gidiyor şahsen. Gündüz çekimlerinde hem stock hem GCAM'i denerim. Hangisi hoşuma giderse diğer fotoğrafı silerim :)

Biraz önceki mesajındaki fotoğrafları 7.0.009 ile mi çektin? "Spoyler: gcam7 Manzara" yazıyor da. 6.2.030'u deneyeceğini sanıyordum.
Onu yaptım ve insan resmi çekerken yeşil oluyor güzel başka sürüm varmı ki

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Onu yaptım ve insan resmi çekerken yeşil oluyor güzel başka sürüm varmı ki
Size yardımcı olabilmek için daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Aynı telefon, aynı kamera sensörü, aynı yazılım, aynı ayarlar... Nasıl farklı bir sonuç çıkabilir bilemiyorum. Bir şeyleri yanlış veya eksik uyguluyor olabilir misiniz?

Ben 6.2.030'u öneriyorum ama farklı bir şey daha denemek isterseniz HyperCam derim. Link:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
GCAM 6.2.030 v16'da "HDR+ enhanced" modu etkinken sıklıkla yaşadığım fotoğraf çekmeme, tutukluk yapma sorununun kesin çözümünü buldum. Çözüm, ayarlarda "Lab > Fix forced focus" seçeneğini devre dışı bırakmakmış. "Fix forced focus"u devre dışı bıraktıktan sonra bir daha sorun yaşamadım. Gerekmedikçe "fix forced focus"u etkinleştirmenizi önermem.

"Quality HDR+" frame değeriyle ilgili de bir değişikliğe gittim. Ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur düşüncesiyle 36 frame değerini seçmiştim. Ancak bu değerin pratik kullanıma uygun olmadığını gördüm. 36 frame ile sağlıklı bir çekim yapabilmek için fotoğrafın kadrajındaki herkesin sabırla hareketsiz beklemesi gerekiyor. Bu da pek mümkün olmuyor. Ayrıca fotoğraf kalitesine etkisi göz ardı edilebilecek miktarda. Bu sebeple ayarlarda frame değerimi 36'dan 9'a düşürdüm. Aşağı yukarı kalite aynı. Çok da pratik oldu. Artık saniyesinde fotoğraf çekiyorum. Çekerken cansız manken gibi beklemem gerekmiyor. Beklerken gözlerim yaşarmıyor artık :)

Saturation değerlerimi de 0.9 / 1.8 şeklinde güncelledim. Önceki 0.8 / 1.9 değerleri fazla açık olduydu bana göre. Yine de emin değilim. Şimdilik 0.9 / 1.8 daha iyi görünüyor gözüme. Yöntem şu ki 1.0 / 1.6 olan default değerlerden ilkini düşürüp ikincisini yükseltmek fotoğrafın daha beyaz olmasına yardımcı oluyor. Herkes kendine uygun değerleri bulacaktır.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Gece modunda ilk çekimler:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
img_20191026_182704-jpg.70230
Bu fotoğraflar pozlama süresi ve titreşim bakımından eşit şartlarda çekildiyse GCAM 6.2.030 daha iyi iş çıkarmış görünüyor. GCAM-6 ile çekilen fotoğrafta soldaki bina üzerindeki küçük yazıları daha kolay okuyorum.

Son düzenleme:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
GCAM 6.2.030 v16 ayarlarımda birkaç küçük güncelleme yaptım.

* Quality HDR+: 5 (Gündüz oda içinde pencere önüne geçip güneş ışığını arkama alarak selfie denemeleri yaptım. Sadece 3 ile 5 arasında fark görebildim. Daha yüksek değerlerde herhangi bir kalite artışı fark edemedim. Yüksek HDR değerlerinde çekim esnasında daha uzun süre hareketsiz kalmak gerekiyor ve telefonun işlemcisi daha fazla yoruluyor.)
* Recompute AWB: Off (Açık veya kapalı olması arasında anlamlı bir fark göremedim. Kapattım.)
* Lab > Enable reduced load: ETKİN (Kadraj ekranının kalitesini düşürerek RAM yükünü azaltıyor, batarya ömrünü uzatıyor. Fotoğraf kalitesine etkisi yok.)

Bu ve diğer tüm ayarlar ve açıklamalarımı ilk sayfadaki mesajımda bulabilirsiniz. O kısmı sürekli güncelliyorum.

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
Bende HDR+ Gelişmiş özelliğini kapattım. Normal HDR ile çekim yapmaya karar verdim. Çünkü fotoğraf çekerken ister istemez elim titreyebiliyor yada çekmeye çalıştığım şey hareket edebiliyor. Bu yüzden normal HDR kullanmaya karar verdim. Ufak hareketlerde pek belli etmiyor ve fotoğraf daha net gözüküyor.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Bende HDR+ Gelişmiş özelliğini kapattım. Normal HDR ile çekim yapmaya karar verdim. Çünkü fotoğraf çekerken ister istemez elim titreyebiliyor yada çekmeye çalıştığım şey hareket edebiliyor. Bu yüzden normal HDR kullanmaya karar verdim. Ufak hareketlerde pek belli etmiyor ve fotoğraf daha net gözüküyor.
Hdr+ gelişmiş açıkken titreşimler daha az belli olur, daha az bulanma olur hocam. Hdr+ normal açıkken çekim esnasıldaki en küçük titreme resmi bulanıklaştırırken hdr+ gelişmişde öyle olmaz.

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
Hdr+ gelişmiş açıkken titreşimler daha az belli olur, daha az bulanma olur hocam. Hdr+ normal açıkken çekim esnasıldaki en küçük titreme resmi bulanıklaştırırken hdr+ gelişmişde öyle olmaz.
Hocam bahsettiğim şey çekim süresi. Anı yakalamak diye birşey vardır ya, işte o hdr+gelişmişde olmuyor. Mesela bir yolu çekerken yolda yürüyen insanlar yada yoldan geçen araçlar öcü gibi çıkıyorgiggle~~. Hareketli şeyleri çekerken hdr normal daha net çekiyor. Hatta sabırsız bir arkadaşımın fotoğrafını çekerken, yeter artık kaç tane çektin diyor. O yüzden genelde normal hdr tercih ediyorum.

prodroandro

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
76
Burada verilen ayarları redmi 5 plus üzerinde denesem gözle görülür bir fark olur mu acaba?

Üst Alt