- Adım
- Mevlüt Çetin
- Cihazım
- Xiaomi 13 Ultra
- Meslek
- 3D Designer
- Konular
- 162
Onu yaptım ve insan resmi çekerken yeşil oluyor güzel başka sürüm varmı kiAyna modu yok galiba. Ben de bulamadım.
6.2.030'u denemenizi öneririm. İlk sayfada link ve ayarlar var.
Stock kameranın kontrastı yüksek. Renkleri abartılı ama benim hoşuma gidiyor şahsen. Gündüz çekimlerinde hem stock hem GCAM'i denerim. Hangisi hoşuma giderse diğer fotoğrafı silerim
Biraz önceki mesajındaki fotoğrafları 7.0.009 ile mi çektin? "Spoyler: gcam7 Manzara" yazıyor da. 6.2.030'u deneyeceğini sanıyordum.
Size yardımcı olabilmek için daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Aynı telefon, aynı kamera sensörü, aynı yazılım, aynı ayarlar... Nasıl farklı bir sonuç çıkabilir bilemiyorum. Bir şeyleri yanlış veya eksik uyguluyor olabilir misiniz?Onu yaptım ve insan resmi çekerken yeşil oluyor güzel başka sürüm varmı ki
Bu fotoğraflar pozlama süresi ve titreşim bakımından eşit şartlarda çekildiyse GCAM 6.2.030 daha iyi iş çıkarmış görünüyor. GCAM-6 ile çekilen fotoğrafta soldaki bina üzerindeki küçük yazıları daha kolay okuyorum.Gece modunda ilk çekimler:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hdr+ gelişmiş açıkken titreşimler daha az belli olur, daha az bulanma olur hocam. Hdr+ normal açıkken çekim esnasıldaki en küçük titreme resmi bulanıklaştırırken hdr+ gelişmişde öyle olmaz.Bende HDR+ Gelişmiş özelliğini kapattım. Normal HDR ile çekim yapmaya karar verdim. Çünkü fotoğraf çekerken ister istemez elim titreyebiliyor yada çekmeye çalıştığım şey hareket edebiliyor. Bu yüzden normal HDR kullanmaya karar verdim. Ufak hareketlerde pek belli etmiyor ve fotoğraf daha net gözüküyor.
Hocam bahsettiğim şey çekim süresi. Anı yakalamak diye birşey vardır ya, işte o hdr+gelişmişde olmuyor. Mesela bir yolu çekerken yolda yürüyen insanlar yada yoldan geçen araçlar öcü gibi çıkıyor. Hareketli şeyleri çekerken hdr normal daha net çekiyor. Hatta sabırsız bir arkadaşımın fotoğrafını çekerken, yeter artık kaç tane çektin diyor. O yüzden genelde normal hdr tercih ediyorum.Hdr+ gelişmiş açıkken titreşimler daha az belli olur, daha az bulanma olur hocam. Hdr+ normal açıkken çekim esnasıldaki en küçük titreme resmi bulanıklaştırırken hdr+ gelişmişde öyle olmaz.