Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

Mehmet.22

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Merhaba,
1) Telefon modeli: Redmi Note 7
2) Android sürümü: Android 9
3) MIUI sürümü: Global 10.3.10. 0
4) GCAM versiyon: Google Camera 7.0.009 V3 - Uygulama - [RN7-Lavender] Google Kamera 7.0.009 V3 [STABİL][GÜNCEL]
5) Ayarlar(Config Dosyası)
• Telefon ayarları > Uygulamaları Yönet > Camera > Verileri temizle > Tüm verileri temizle
• Konuda anlatılan Config Dosyası Yükleme işlemi.
6) GÖRÜŞLERİM:
Foruma, Google Camera 6.3.017 sürümü yükleme işi ile başladım. En iyi gcamı bulmak için sürekli farklı geliştiricinin farklı sürümlerini denedim. Her sürümde biryer iyiyken diğer yer kötüydü. En sonunda beklemekte olduğum gcam 7.0.009 sürümü ile tanıştım. Beta testlerinden beri kullanıyorum. Her güncellemede dahada iyileştirdiler. Config dosyası yükleme geldiğinde ise oldu bu uygulama dedim. Daha önce kendim kullandığım ayarlarda google kameranın vermiş olduğu fazla kontrastı kaldırıyordum. Bu fazla kontrast fotoğrafı gerçek renklerden uzaklaştırıyor. İnsan yüzü konusunda çok başarısız işler çıkarıyor. Kendi keyfiyetime ve denemelerime göre hazırladığım düzende, ilk işim fazla kontrastı azaltmak oldu. Yüksek kontrastlı resimlerde kontrastı düzenleyici uygulamalar ile azaltmak o bölgelerin bozulmasına sebep olur fakat düşük kontrastlı resimlerde kontrastı düzenleme uygulamaları ile yükseltmek herhangi bir bozulmaya sebep olmaz. Sürekli resim çektiğim için bunu tercih ettim. Gerçek renkleri yakalamak için ve gece çekimlerindeki abartı renk doygunluğunu azaltmak için renk ayarlarını düzenledim. Ön kameradaki noise gidericiyi düzenledim renk tonunu düzenledim vb. Sonuç olarak, her resim çektiğimde(selfieler dahil) mutlu olduğum bir ayar çıkardım ortaya.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Emeğinize sağlık.Yapmış olduğunuz ayarları v.s bizler ile paylaşırsanız bizde sizin çektiğiniz mükemmel fotoğraflarıda çekmek isteriz.Teşekkür ederim hocam.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Emeğinize sağlık.Yapmış olduğunuz ayarları v.s bizler ile paylaşırsanız bizde sizin çektiğiniz mükemmel fotoğraflarıda çekmek isteriz.Teşekkür ederim hocam.
Teşekkür ederim hocam.
Konuda anlatmış olduğum şekilde config dosyasını yüklerseniz bütün ayarlar otomatik yapılır.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
GCAM 6.2.030 versiyonunda önerdiğim ayarlarda birkaç değişiklik yaptım ve ilk mesajda güncelledim:

* Compress JPG: 97% (Fotoğraf boyutunu yarı yarıya düşürüyor. 4 megabyte gibi değerler elde ediyorsunuz.)
* Quality HDR+: 36 (Gölgeler ve parlak alanlar arasındaki ışık dengesini daha iyi ayarlıyor. Donma yaşamadım.)
* Exposure compensation: Fotoğraf karanlık çıkıyorsa bu değeri +0,6 ve hatta +1,0'a kadar çıkarabilirsiniz. Aydınlık ortamlarda default ayarına dönmenizi yani 0 (sıfır) yapmanızı öneririm. Exposure değeriniz gereğinden yüksekse daha kötü fotoğraflarla karşılaşırsınız. Duruma göre değiştiriniz.

Son düzenleme:

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
GCAM 6.2.030 versiyonunda önerdiğim ayarlarda birkaç değişiklik yaptım ve ilk mesajda güncelledim:

* Compress JPG: 96% (Fotoğraf boyutunu yarı yarıya düşürüyor. 4 megabyte gibi değerler elde ediyorsunuz.)
* Quality HDR+: 36 (Gölgeler ve parlak alanlar arasındaki ışık dengesini daha iyi ayarlıyor. Donma yaşamadım.)
* Exposure compensation: Fotoğraf karanlık çıkıyorsa bu değeri +0,4 ve hatta +1,0'a kadar çıkarabilirsiniz. Aydınlık ortamlarda default ayarına dönmenizi yani 0 (sıfır) yapmanızı öneririm. Exposure değeriniz gereğinden yüksekse daha kötü fotoğraflarla karşılaşırsınız. Duruma göre değiştiriniz.
mevcetin hocamın konusundaki güncel gcam a hdr+ da 100 kare sayısı ve sabre modu eklenmiş.
Sabre bazı cihazlarda çalışmıyor yalnız.
Bi göz atın derim.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
mevcetin hocamın konusundaki güncel gcam a hdr+ da 100 kare sayısı ve sabre modu eklenmiş.
Sabre bazı cihazlarda çalışmıyor yalnız.
Bi göz atın derim.
En yeni 7.0.009 v6 + Config ayarlarıyla bir gün geçirdim ve maalesef yine alışamadım bu versiyona. Fotoğraflar fazla keskin çıkıyor. Detay sevenler için iyi olabilir ama sosyal medyada paylaşabileceğim portre fotoğraflar çekemiyorum bununla. Aksine hemen siliyorum çok kötü çıkmış diye. Arkadaşlarımın fotoğraflarını çekip gösteriyorum; "Bu ne ya, sil bunu." diyorlar. Çünkü yüzleri harita gibi çıkıyor 7.0.009'da. Yüz kusurları kalemle çizilmiş gibi belli oluyor. Yüz güzelleştirmesiz kullanılamıyor.

Günün sonunda yine 6.2.030'a dönüş yapıyorum. Çünkü yüz güzelleştirmeyi açmadan bile güzel fotoğraflar çekebiliyorum bu versiyonla. Önceki ayarlarıma ilave olarak aşağıdaki ayarları uygulayınca daha da iyi oldu sanki:

* Saturation > Back camera > Highlight 0.9 - Shadow: 1.8 -- Front camera > 1.0 / 1.6 (default)
* Noise reduction > Enable HDR+ denoise: ETKİN (main camera: 200% -- front camera: 100%)
* 2API Camera > Dynamic black level: ETKİN
* Correction NightSight: 1 sec

Bu ayarları da ilk mesaja ekledim. Denemenizi öneririm. Bir kişi de deneyip geri bildirim vermedi ya :)

Son düzenleme:

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
En yeni 7.0.009 v6 + Config ayarlarıyla bir gün geçirdim ve maalesef yine alışamadım bu versiyona. Fotoğraflar fazla keskin çıkıyor. Detay sevenler için iyi olabilir ama sosyal medyada paylaşabileceğim portre fotoğraflar çekemiyorum bununla. Aksine hemen siliyorum çok kötü çıkmış diye. Arkadaşlarımın fotoğraflarını çekip gösteriyorum; "Bu ne ya, sil bunu." diyorlar. Çünkü yüzleri harita gibi çıkıyor 7.0.009'da. Yüz kusurları kalemle çizilmiş gibi belli oluyor. Yüz güzelleştirmesiz kullanılamıyor.

Günün sonunda yine 6.2.030'a dönüş yapıyorum. Çünkü yüz güzelleştirmeyi açmadan bile güzel fotoğraflar çekebiliyorum bu versiyonla. Önceki ayarlarıma ilave olarak aşağıdaki ayarları uygulayınca daha da iyi oldu sanki:

* Saturation > Back camera > Highlight 0.8 - Shadow: 1.9 -- Front camera > 1.0 / 1.6 (default)
* Noise reduction > Enable HDR+ denoise: ETKİN (main camera: 200% -- front camera: 100%)
* 2API Camera > Dynamic black level: ETKİN
* Correction NightSight: 1 sec

Bu ayarları da ilk mesaja ekledim. Denemenizi öneririm. Bir kişi de deneyip geri bildirim vermedi ya :)
2apı nereden açılıyor hocam? Bende açmak istiyorumda.
Denememelerinin sebebi güvenememeleri olabilir. Şöyle bi kaç fotoğraf atarsanız belki güvenirler:).

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
2apı nereden açılıyor hocam? Bende açmak istiyorumda.
Denememelerinin sebebi güvenememeleri olabilir. Şöyle bi kaç fotoğraf atarsanız belki güvenirler:).
2API seçenekleri 6.2.030'un ayarlar sayfasında var. Diğer ayarlardan hiçbir farkı yok. Dokunup değiştirebiliyorsun.

Çektiğim fotoğraflar selfie veya arkadaşlarımın fotoğrafları olduğundan paylaşmadım. :) Manzara fotoğrafları da yok maalesef. Belki sen 6.2.030 ile manzara fotoğrafı çekmeyi deneyebilirsin. 7.0.009'daki performansı alabilecek misin merak ediyorum.

addidas_85

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Best
Cihazım
Note 4 SD 32
Konular
0
Burada linkini paylaşabilir misiniz?

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
2API seçenekleri 6.2.030'un ayarlar sayfasında var. Diğer ayarlardan hiçbir farkı yok. Dokunup değiştirebiliyorsun.

Çektiğim fotoğraflar selfie veya arkadaşlarımın fotoğrafları olduğundan paylaşmadım. :) Manzara fotoğrafları da yok maalesef. Belki sen 6.2.030 ile manzara fotoğrafı çekmeyi deneyebilirsin. 7.0.009'daki performansı alabilecek misin merak ediyorum.
Manzara çekmiştimde pek güzel olmadığı için paylaşmamıştım. Kamera kötü çektiği için değil, manzara kötü olduğu için.:DStock kamerayla çektiklerim daha güzel gibime geldi.

Son düzenleme:
Üst Alt