Rehber Redmi Note 7'de en beğendiğiniz GCAM versiyonu ve ayarlarınız

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk versiyonu Türkçe. Uygulama "Kamera" adıyla yükleniyor.
PMGC_7.0.009_Astrophoto_Version_V12.apk versiyonu İngilizce. Uygulama "Camera" adıyla yükleniyor.

Harici bir programa gerek kalmadan ikisini aynı anda yükleyebileceğinizi düşünüyorum. Dener misiniz?
Merak edip az önce kendim denedim. Olmadı. Sistem 7.0.009'u 6.2.030'un güncellemesiymiş gibi görüyor. :) -- @ fella

poyrazbal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Poyraz
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
6
Merak edip az önce kendim denedim. Olmadı. Sistem 7.0.009'u 6.2.030'un güncellemesiymiş gibi görüyor. :) -- @ fella
Ben de ilk klonlama camera / kamera şeklinde yaptım olmadı. Sonra adını KameraV6 koyunca sorun çözüldü. Apk olarak da aldım. Özelden mesaj olarak kullanıcı adını yazana gönderebilirim Telegram'dan.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Gelişmeler var :)

Halihazırda kullanmakta olduğum MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL versiyonuna göre keskinlik/gürültü bakımından hiçbir eksiği olmayan, bununla birlikte "Pixel 3 - Otomatik Beyaz Dengesi" özelliği sayesinde daha doğru renkler gösteren stabil bir versiyon keşfettim. Gündüz otomatik ayarlarda aydınlık fotoğraflar çekebilirse o versiyonu burada sizlerle paylaşacağım. İlk izlenimlerime göre iddialı görünüyor. Yeni bir şampiyon mu geliyor acaba :)

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Şampiyon değişmedi :)

Dün gece "MGC_6.1.021_Arnova_xcam_RNote7.apk" isimli bir versiyon test etmiştim. İlk izlenimlerim olumluydu. MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk ile başa çıkabileceğini düşünmüştüm ama olmadı. Şampiyon, farkını yine ortaya koydu. Rakip versiyon her defasında daha uzun pozlama yapmasına rağmen şampiyon kadar aydınlık fotoğraflar çıkaramadı. Işığın yetersiz olduğu mekanlarda rakip versiyonda gölgeler kızıllaşırken, şampiyon beyaz ışıktan taviz vermedi. Noktacık azaltma (noise reduction) bakımından da şampiyon, üstünlüğünü korudu. Rakip versiyon, detayları eriten %200 noise reduction oranıyla bile şampiyon kadar başarılı olamadı. Şampiyon, akıllı noktacık azaltma özelliğiyle gönülleri fethetti.

Bilmeyenler için şampiyonu tekrar anons edeyim: MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk :)

Peki şampiyonun hiç mi eksiği yok? Elbette var. Gördüğüm kadarıyla sıralayayım:
- Erase Dots özelliği aktifken sadece arka kamera fotoğraflarına düzeltme uyguluyor. Ön kamerayla çekilen fotoğraflar her zaman keskin ve gürültülü.
- Portre (arkası bulanık) modunda bulanıklaştırılan alanda Erase Dots özelliği ilk başta uygulanmıyor. Bulanıklık ayarıyla oynayınca düzeliyor.
- Gece görüşü (NightSight) modunda yeni versiyonlar kadar başarılı işler çıkaramıyor.

Bunlar eksik taraflarıydı. Peki üstünlükleri neler?
- Erase Dots özelliği, test ettiğim tüm versiyonlardan daha kaliteli çalışıyor. Gölgelerde gürültü (noise, dots) miktarını neredeyse sıfıra indiriyor.
- Gündüz saatlerinde kapalı mekanlarda memnun olacağınız dozda aydınlık fotoğraflar çekmeyi başarıyor otomatik ayarlarda. Exposure compensation ayarına dokunma ihtiyacı hissetmiyorsunuz. Işık miktarını iyi ayarlıyor ne aşırı aydınlık ne aşırı karanlık.
- Renk doygunlukları optimize edilmiş. Selfie çekerken yüzünüzü kıpkırmızı veya sapsarı çıkarmıyor. İşini iyi yapıyor.

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
Google camera/Settings/About modification/Developer settings kısmında zibilyon tane özellik var.(Eski sürümlerde olmayabilir) Karanlık modda yazılar gözükmüyor. Hepsini teker teker deneyemedim ama hepsini açıp da denedim. Uygulamadan attı. Verileri temizle yapıp tekrar girdim. "blacklisted" ile başlayan hepsini iyice arttırdım, uygulamadan atmadı. "resolutions" kelimesi de geçiyordu içinde ama çektikten sonraki çözülünürlük değişmedi. Çekmeden zoom yapınca ölü pikseller ortaya çıktı. Auto fps özelliği normal olarak açıkmış, onu kapattım.

Normal ayarlarının uzun ekran fotoğrafını çektim(4/3'ü çıkmış fotoğrafta). Ekte duruyor. 4k video, 60fps video gibi özellikler de buradan açılıp kapatılabiliyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-11-11-21-08-21-122_com.google.android.GoogleCamera.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Gcam 6.2 versiyonunda ön kamera çekimlerinde gösterim yaptığının tersi şeklinde görüntüyü kaydediyor, ayarlarda bunun için seçenek var mıdır acaba göremedim , bir kaç yerde galeriden düzenlemeyle ters çevirme şeklinde önermişler.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Gcam 6.2 versiyonunda ön kamera çekimlerinde gösterim yaptığının tersi şeklinde görüntüyü kaydediyor, ayarlarda bunun için seçenek var mıdır acaba göremedim , bir kaç yerde galeriden düzenlemeyle ters çevirme şeklinde önermişler.
Doğrudur, 6.2'de ayna modu seçeneği bulunmuyor.

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Doğrudur, 6.2'de ayna modu seçeneği bulunmuyor.

şimdi araştırırken gördüm ve yükledim gcam tool adında bir uygulama var ve ön kameradan çektiğiniz fotoğrafları ayna modunda istediğiniz konuma kaydediyor, hatta birkaç farklı özellikte var programda

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL versiyonunun ayarlarını kurcalarken yeni bir şey fark ettim. "Quality HDR+ enhanced" parametresini +1 yaptığımda pozlama süresinin kendiliğinden arttığını ve fotoğraf kalitesine olumlu katkısı olduğunu gördüm. Ancak daha yüksek değerlerde (+2, +3, +4, +5) sanki "Erase Dots" özelliği devre dışı kalmış gibi kumlanma (gürültü) arttı. Bu yüzden "Quality HDR+ enhanced" değerini +1'den yüksek değerlere ayarlamanızı önermem.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
KIYASLAMA

"Hypercam R6" vs "MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL"

Ekteki fotoğraflar sırasıyla:
- Hypercam R6 (f/1,8 - 1/5 - 4,74 mm - ISO100)
- MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL (f/1,8 - 1/7 - 4,74 mm - ISO100)
- Hypercam R6 (f/1,8 - 1/5 - 4,74 mm - ISO100)
- MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL (f/1,8 - 1/7 - 4,74 mm - ISO100)

Açıklamalar:
Fotoğraflar çekilirken Hypercam R6'da GeneralScenery.xml konfigürasyonu, MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL'de ise varsayılan ayarlar kullanılmıştır. İlk bakışta Hypercam R6'nın "noise reduction" bakımından MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL kadar başarılı işler çıkardığı düşünülse de sonradan fark edilmiştir ki HyperCam R6 ile çekilen fotoğraflarda exposure avantajına rağmen detay kaybı daha fazla yaşanmaktadır. Ekteki fotoğraflar odak noktasının iki metre gerisindeki duvara zoom yapılarak alınan ekran görüntüleridir.

Kıyaslama yapılırken versiyonların şarj tüketim miktarlarında da önemli bir fark görülmüştür. Toplam CPU süreleri her iki versiyonda da aynı (17 dakika) olmasına rağmen Hypercam diğerine göre iki buçuk kat fazla şarj tüketmiştir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Üst Alt