Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Arkadaşlar bu forumdaki ilk mesajı ben de konuyu açan arkadaşla aynı sorundan muzdarip olduğum için kayıt olma ve mesaj yazma gereği hissetim ki sorumlu arkadaşlar bu problemi çözsünler.
Ben de Gittigidiyor üzerinden Cepport isimli kullanıcıdan Xiaomi mi5 prime satın aldım. Fiyatı en uygun burada olduğu için bu satıcıyı tercih ettim hatta kendime değil anneme için satın adlım bu cihazı. 28 şubatta elime ulaştı cihaz ancak ben de 3 gündür sorgulamalarımda cihazın imei kayıt dışıdır cevabını alıyorum. Bu sorun lütfen halledilsin aksi takdirde mahcup durumda kalmış olacağım. Bugün de onay süreci sonlandı para aktarıldı şu an satıcının sorunu halletmesinden başka seçeneğim yok.
Aramıza hoş geldin. Geçmiş olsun. Benim 1 haftam doldu. İlk haftayı kafadan gözden çıkart bence ki asabın daha az bozulsun. Üstteki yorumlara göz atarsan cepport yetkilisi olduğunu söyleyen şahsın " sanki 4 ay olmuş da hattınız görüşmeye kapatılmış gibi davranıyor konuyu boş yere uzatıyorsunuz" benzeri şeyler söylediğini görebilirsin. Bundan benim anladığım onlara göre ancak 4 ay sonra IMEI kaydı yapılmaz da telefon görüşmeye kapatılırsa o zaman sorun var. Yani süre onların gözünde öyle 1-2 hafta değil 4 ay

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

erkan76

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
0
Aslında ben satıcıyı karalamak ekmeğiyle oynamak gibi bir niyetim yok, hatta gittigiyordaki sayfasına bu durumu yazmadım dahi. Ancak bu konunun halledilmesi amacıyla buraya yazdım, satıcıların burayı takip ettiklerini biliyorum. Eğer bu ürünlerin imeilerini kayıt etmeden böylece ucuza satıp daha çok müşteriye ulaşarak kar etmek gibi birşey sözkonusu ise ve ürünümün imeisi kayıt olmazsa bu durumu heryerde anlatıp ayrıca mahkemeye kadar götürmek niyetindeyim.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
alighieri Konuyu başından sonuna kadar şu an okuma imkanı buldum. Evet birkaç cihazın imeileri kayıt altına alınamamış ve bir çok kez bu konu altında btk ya imeilerin iletildiği ve kayıt olacağı belirtilmiş. Buraya kadar sizinle ilgilenildiği birçok mesajda görülüyor. Gerek cepport un forum üyeliğinin yazdığı mesaj gerekse forum adminimiz HiddeNKinG in yazdıklarında belirttiği gibi imeiler btk ya iletilmiş ve kayıt olunacak. Sizin bunları görüp üzerine sergilediğiniz bu tutum hiç hoş değil. Bu yazdıklarınızın içinde art niyet aramak istemiyorum fakat size yazılan mesajlara karşı tutumunuza bakarak art niyetli olduğunuzu söyleyebilirim. Mağdursanız size söylenilen imeiler kayıt olacak cümlesini anlayıp tamam bekliyorum demenizi beklerdim ben lakin siz yine de bu tutumunuzdan vazgeçmiyorsunuz. Bu kadar parmağınızı yormak yerine iade işlemlerini başlatabilirdiniz. İyi günler dilerim.

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Aslında ben satıcıyı karalamak ekmeğiyle oynamak gibi bir niyetim yok, hatta gittigiyordaki sayfasına bu durumu yazmadım dahi. Ancak bu konunun halledilmesi amacıyla buraya yazdım, satıcıların burayı takip ettiklerini biliyorum. Eğer bu ürünlerin imeilerini kayıt etmeden böylece ucuza satıp daha çok müşteriye ulaşarak kar etmek gibi birşey sözkonusu ise ve ürünümün imeisi kayıt olmazsa bu durumu heryerde anlatıp ayrıca mahkemeye kadar götürmek niyetindeyim.
Tamamen aynı kanaatteyim.

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
alighieri Konuyu başından sonuna kadar şu an okuma imkanı buldum. Evet birkaç cihazın imeileri kayıt altına alınamamış ve bir çok kez bu konu altında btk ya imeilerin iletildiği ve kayıt olacağı belirtilmiş. Buraya kadar sizinle ilgilenildiği birçok mesajda görülüyor. Gerek cepport un forum üyeliğinin yazdığı mesaj gerekse forum adminimiz HiddeNKinG in yazdıklarında belirttiği gibi imeiler btk ya iletilmiş ve kayıt olunacak. Sizin bunları görüp üzerine sergilediğiniz bu tutum hiç hoş değil. Bu yazdıklarınızın içinde art niyet aramak istemiyorum fakat size yazılan mesajlara karşı tutumunuza bakarak art niyetli olduğunuzu söyleyebilirim. Mağdursanız size söylenilen imeiler kayıt olacak cümlesini anlayıp tamam bekliyorum demenizi beklerdim ben lakin siz yine de bu tutumunuzdan vazgeçmiyorsunuz. Bu kadar parmağınızı yormak yerine iade işlemlerini başlatabilirdiniz. İyi günler dilerim.
Şu bana sürekli art niyetli diyen sevgili adminler bunun içini doldurabilir mi lütfen. Gerçekten neyi kast ettiklerini anlayamıyorum. Yahu siz neden bahsediyorsunuz beyler? Satıcı yanlış bilgilendirmeyle satış yapacak, bu yanlış bilgilendirmeye güvenerek malı satın alan alıcı, konu hakkında resmi olarak malı satın aldığı GittiGidiyor sitesinden satıcıya ulaşacak, ilk mesajina aldığı yüzeysel cevaptan sonra cevap alamayacak, ürün kutusunun içerisinden çıkan cepport numarası cevap vermeyecek, sonra ballandıra ballandıra işbu siteye destek veren tek satıcı olduğunu duyurarak satış yapan bu cepport satıcısının müşterisi gelip bu sitede sesini duyurunca mı art niyetli olacak? Destek için varolduğu soylenen sitenin admini umarım sorunun 4 ay sonra da çözülmez diyecek ötekiler art niyetli evhamlı diyecek beriki parmağını yorana kadar iade etseydin diyecek. Bu ne küstahlıktır. Bir laf vardır " yavuz hırsız ev sahibini bastırır diye " Dogruymus. Sizin destek için kurduğunuzu soylediginiz site müşterileri azarlayip susturmaya çalışmak için mı var? Acaba art niyetli yaklaşan kim ? Ben bu durumu ve yaşadıklarımı aktarırım arkadaş. Kimse kusura bakmasın. Alacaklar bu koşullara göre satıcı tercihi yapsın. Şu anda ilgili hukuk kitaplarına atıf yapmakla uğrasamayacagim vikipediadan kopyaliyorum " Culpa in contrahendo, "sözleşme görüşmelerindeki kusurdan doğan sorumluluk" anlamına gelen Latince hukuk terimidir.Kara Avrupası hukuk sistemi ülkelerinin pek çoğunda önemli sayılan bir borçlar hukuku kavramıdır. Dürüstlük kuralına dayanır.Tarafların sözleşmenin kurulması sırasında, sözleşme benzeri güven ilişkisine dayanan özen gösterme, aydınlatma ve koruma yükümlülüklerini ifade eder. Güven ilişkisini kusurlu davranışıyla ihlal ederek karşı tarafa zarar veren kişi, bu zarardan dolayı sorumlu olur. "

Son düzenleme:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Şu bana sürekli art niyetli diyen sevgili adminler bunun içini doldurabilir mi lütfen. Gerçekten neyi kast ettiklerini anlayamıyorum. Yahu siz neden bahsediyorsunuz? Satıcı yanlış bilgilendirmeyle satış yapacak, bu yanlış bilgilendirmeye güvenerek malı satın alan alıcı, konu hakkında resmi olarak malı satın aldığı GittiGidiyor sitesinden satıcıya ulaşacak ilk mesaja aldığı yüzeysel cevaptan sonra cevap alamayacak, ürün kutusunun içerisinden çıkan cepport numarası cevap vermeyecek, sonra ballandıra ballandıra işbu siteye destek veren tek satıcı olduğunu duyurarak satış yapan bu cepport satıcısının müşterisi gelip hakkını arayınca art niyetli olacak? Destek için varolduğu sitenin admini umarım sorunun 4 ay sonra da çözülmez diyecek ötekiler art niyetli evhamlı diyecek. Ben buna ancak gulerim. Ve derim ki sizin destek için kurduğunuzu soylediginiz site müşterileri azarlayip susturmaya çalışmak için mı var? Acaba art niyetli yaklaşan kim ? Şu anda ilgili hukuk kitaplarına atıf yapmakla uğrasamayacagim vikipediadan kopyaliyorum " Culpa in contrahendo, "sözleşme görüşmelerindeki kusurdan doğan sorumluluk" anlamına gelen Latince hukuk terimidir.Kara Avrupası hukuk sistemi ülkelerinin pek çoğunda önemli sayılan bir borçlar hukuku kavramıdır. Dürüstlük kuralına dayanır.Tarafların sözleşmenin kurulması sırasında, sözleşme benzeri güven ilişkisine dayanan özen gösterme, aydınlatma ve koruma yükümlülüklerini ifade eder. Güven ilişkisini kusurlu davranışıyla ihlal ederek karşı tarafa zarar veren kişi, bu zarardan dolayı sorumlu olur. "

Siz ne için buradasınız? Hakkınızı aramak ise işiniz zaten verilecek olan cevap verildi diyorum. Size "Btk sistemine imeiler bildirildi, bizlik bir iş yok onlar kaydı yapacaklar." denildi, değil mi? Sizin şu anda yaptığınız sorununuza cevap almanıza rağmen ortalığı karıştırmaktır. Ben buna art niyet derim. Bir de oradan buradan alıntı yapıyorsunuz. Ben de o çok bildiğiniz hukuk kurallarını uygulayın diyorum, burada ortalığı karıştıracağınıza, sorununuza cevap almanıza rağmen bu tutumunuza devam edeceğinize o çok iyi bildiğiniz hukuk kurallarına başvurun. İade edin. İyi akşamlar dilerim.

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Siz ne için buradasınız? Hakkınızı aramak ise işiniz zaten verilecek olan cevap verildi diyorum. Size "Btk sistemine imeiler bildirildi, bizlik bir iş yok onlar kaydı yapacaklar." denildi, değil mi? Sizin şu anda yaptığınız sorununuza cevap almanıza rağmen ortalığı karıştırmaktır. Ben buna art niyet derim. Bir de oradan buradan alıntı yapıyorsunuz. Ben de o çok bildiğiniz hukuk kurallarını uygulayın diyorum, burada ortalığı karıştıracağınıza, sorununuza cevap almanıza rağmen bu tutumunuza devam edeceğinize o çok iyi bildiğiniz hukuk kurallarına başvurun. İade edin. İyi akşamlar dilerim.
Ben niye burdayım çünkü 1 hafta sonunda aldığım telefonun IMEI leri hala kayıt dışı. Ben sizin deyiminizle " evhamlı" müşterilere ön bilgilendirme yapiyorum. Satıcının yerine getirmedigi aydınlatma görevini yerine getiriyorum. O zar zor kazanılan parayı yatirdiktan sonra sıkıntı cekmesinler diye ugrasiyorum. Üstelik gönüllü, sizin gibi bir yerden beklentim olmadan. İyi mi ? Zaten şu tavirlarinizi görenler doğru değerlendirme yaparlar diye düşünüyorum.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
bende mi5 64 GB lik aldım.benimde kafamı kurcalamiyor değil.diger arkadaşların son durumu nedir acaba ?

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mkaradag

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 5s
Konular
4
imei kayıt dışı sorunu yaşayanlar için daha önce aynı sorunu yaşayıp nasıl çözüldüğünü anlatan bir site buldum. Merak eden varsa tıklayıp okuyabilir. Linkteki şahsın sorunu 1 hafta içinde kendiliğinden çözülmüş.

ayarsizherif

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
3
Pazartesi günü teslim aldığım telefon ile alakalı az önce mesaj geldi. 120 gün içerisinde telefonunuz kapanacaktır diye. Cepportun telefon numarası yok mu kimse de.?

Üst Alt