Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Sorun halen devam ediyormu cihaz almayı düşünüyorum daha önce bi tane daha almıştım sıkıntı yok tu fakat bu biraz kafa karıştırıyor.

HTC One M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

memojk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
MI 8
Meslek
Mühendis
Konular
16
Sorun halen devam ediyormu cihaz almayı düşünüyorum daha önce bi tane daha almıştım sıkıntı yok tu fakat bu biraz kafa karıştırıyor.

HTC One M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende devam ediyor beklemedeyim umarım bir an önce çözülür

Omeryilmaz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
omer
Cihazım
mi 5 prime
Konular
4
ben de ayni durumdayim imei kayitli degil mi 5 prime 28 subat 2017 tarihinde yani 4 gun once elime ulasti 4 gundur kullaniyorum ben iki hafta icinde cozulur diye dusunuyorum yada oyle umuyorum daha once alan arkadaslar aldiginizda imei kayitlimiydi yada telefonu aldiktan sonra ortalama ne kadar surede kayit yapildi bilgi verebilirlerse cok iyi olur aslinda

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
ben de ayni durumdayim imei kayitli degil mi 5 prime 28 subat 2017 tarihinde yani 4 gun once elime ulasti 4 gundur kullaniyorum ben iki hafta icinde cozulur diye dusunuyorum yada oyle umuyorum daha once alan arkadaslar aldiginizda imei kayitlimiydi yada telefonu aldiktan sonra ortalama ne kadar surede kayit yapildi bilgi verebilirlerse cok iyi olur aslinda
Ben geçen hafta perşembe teslim aldım. Bugün 8. gün doldu yani. Haftasonu kayıt falan olmaz. Pazartesi mesai bitimi yani satın almadan itibaren 11. gün teslimattan itibaren 12. gün tamamlanınca durumu aktarırım

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Benim anlamadığım yetkili arkadaşlar neden konuya hiç cevap yazmıyor :)

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Benim anlamadığım yetkili arkadaşlar neden konuya hiç cevap yazmıyor :)
Senin BTK görüşmen biraz etkiledi arkadaşları galiba. Durum değerlendirmesi yapalım. Uğraşmak isteyen arkadaşlar için dilekçe örnekleri hazırlayabilirim. Pazartesi biraz araştırma yapmam kâfi. Sonra hukuki manada bu arkadaşları zora sokacak ne varsa beraberce uygularız.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar daha önceki mesajlarda mağduriyet yaşayan arkadaşlar kesin bir açıklama olmadan yazmamizi istemediği için yazmıyordum ancak bu defa da ilgilenilmiyormus gibi oldu...

Konuda mesajı bulunan pek çok arkadaşla özel mesaj yoluyla haberlesip durum hakkında bilgilendirmeye çalıştım. Buradan da yazayım, konuya yazmamış olan ancak durumu merak eden diğer arkadaşlarımız da bilgilenmiş olsunlar.

Süreç maalesef ki bizim kontrolumuzde ilerlemiyor. Gerekli her türlü evrak, belge, cihaz örnekleri vs BTK'ya tekrar teslim edildi. Ne belgelerde ne de cihazlarda her hangi bir sorun görünmüyor. Ancak bizim de anlamlandıramadigimiz bir şekilde IMEI'ler sistemde görünmüyor. En son bugün mesai saati bitiminde pazartesi günü tüm IMEI'lerin işleneceği bilgisi verildi ancak sizlerin de bildiği gibi daha önce de benzer bir söz verilmiş olmasına rağmen işlenmemisti. Dolayısıyla kesin bir söz veremiyorum çünkü bu durum maalesef bizim elimizde değil. Fakat cepport yetkilileri ile yapmis olduğum görüşmede sıkıntı yaşayan arkadaşların isterlerse hemen iade yapabilecekleri söylendi. Yani iade etmek istiyorsanız hemen iade edebilirsiniz. Pek çok arkadaşımız ise telefonunu iade etmek istemediğini belirtmişti fakat onlar da haklı olarak diken üzerinde. Bu arkadaşlar için ise açık kapı sunuldu. Telefonlarını diledikleri kadar kullanabilirler. Yaşanacak bir hat kapanması durumunda alışveriş süresi fark etmeksizin şartsız iade yapabilecekler.

Keşke daha fazlasını yapıp şu sıkıntıyı giderebilseydim ancak elimden gelenin en fazlası bu arkadaşlar. Eğer sizlerin çözüm için bir önerisi veya yerine getirebileceğimiz bir talebi var ise buradan veya özel mesaj yolu ile iletebilirseniz; elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz.

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Arkadaşlar daha önceki mesajlarda mağduriyet yaşayan arkadaşlar kesin bir açıklama olmadan yazmamizi istemediği için yazmıyordum ancak bu defa da ilgilenilmiyormus gibi oldu...

Konuda mesajı bulunan pek çok arkadaşla özel mesaj yoluyla haberlesip durum hakkında bilgilendirmeye çalıştım. Buradan da yazayım, konuya yazmamış olan ancak durumu merak eden diğer arkadaşlarımız da bilgilenmiş olsunlar.

Süreç maalesef ki bizim kontrolumuzde ilerlemiyor. Gerekli her türlü evrak, belge, cihaz örnekleri vs BTK'ya tekrar teslim edildi. Ne belgelerde ne de cihazlarda her hangi bir sorun görünmüyor. Ancak bizim de anlamlandıramadigimiz bir şekilde IMEI'ler sistemde görünmüyor. En son bugün mesai saati bitiminde pazartesi günü tüm IMEI'lerin işleneceği bilgisi verildi ancak sizlerin de bildiği gibi daha önce de benzer bir söz verilmiş olmasına rağmen işlenmemisti. Dolayısıyla kesin bir söz veremiyorum çünkü bu durum maalesef bizim elimizde değil. Fakat cepport yetkilileri ile yapmis olduğum görüşmede sıkıntı yaşayan arkadaşların isterlerse hemen iade yapabilecekleri söylendi. Yani iade etmek istiyorsanız hemen iade edebilirsiniz. Pek çok arkadaşımız ise telefonunu iade etmek istemediğini belirtmişti fakat onlar da haklı olarak diken üzerinde. Bu arkadaşlar için ise açık kapı sunuldu. Telefonlarını diledikleri kadar kullanabilirler. Yaşanacak bir hat kapanması durumunda alışveriş süresi fark etmeksizin şartsız iade yapabilecekler.

Keşke daha fazlasını yapıp şu sıkıntıyı giderebilseydim ancak elimden gelenin en fazlası bu arkadaşlar. Eğer sizlerin çözüm için bir önerisi veya yerine getirebileceğimiz bir talebi var ise buradan veya özel mesaj yolu ile iletebilirseniz; elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz.
Sağolun zaten en başından beri birazcık da olsa özveri gösteren ve ılımlı yaklaşmaya çalışan bir tek sizi gördüm. Kuvvetle muhtemel siz de cepport yetkilisi değilsiniz. Diğerleri adına konuşmak istemem ama en azından bende güvensizlik var. Misal GittiGidiyor üzerinden cihazı aldım ve param satıcıya aktarıldı. Para iadesi ne şekilde olacak? Şahsen benim şu anda elimde kayıt dışı olsa da bir mal var. Bu malı gönderdiğimde paranın iade edileceğinden emin olamıyorum. Sizin verdiğiniz şahsi bir güvence var ama siz kimsiniz o bile belli değil.

Üst Alt