Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Bu şekilde saygı sınırını aşmayı düşünüyorsanız burası yanlış platform hocam. Lütfen tekrar etmeyin.

Zannediyorum yazdıklarınız arasında en makul olan Gittigidiyor üzerinden özel bir iade süreci başlatılması ve Gittigidiyor güvencesi ile bu işlemlerin tamamlanması...

En azından belgelerin tam ve sorunsuz olması güzel bir haber hocam. Size katılıyorum, bundan sonra IMEI kaydı yapılmadan satilmamalı.
Saygı sınırı derken? Güvence verdiğinizde insanların güvenmesi için resmi bir sifatiniz olması gerekir. Cepport taki arkadaşlarla Btk ile görüştüğünüzü söylüyorsunuz ve yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama açıkçası ben sizin sadece buradaki cantara nickname inizi biliyorum. Güven vermek istiyorsanız verdiğiniz güvence hangi sıfata dayanıyor söyleyin lütfen

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erkan76

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
0
Arkadaşlar ben gittidiyor üzerinden iade sürecini başlat dedim 72 saat verdi bana iade etmem için 2 gün daha bekleyeceğim sonra iade edeceğim bu riski göze alamam. Analdığım kadarıyla şimdiye kadar sattıkları ürünleri güven kazanmak için imeili sattılar güveni kazandıktan sonra fiyatları aşağı çekip bol bol imeisiz satarak vurgun yapıyorlar bu gidişle çok kişi mağdur olacak benden demesi.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ya da ben pazartesi günü ilgili dilekçeleri hazırlayayım. Artık aynı sıkıntıyı yaşayan kaç yüz kişiyse benim hazırladığım dilekçelerle hakem heyetlerine ayıplı mal satışından kaynaklı bedelin faiziyle iadesi talebiyle ve Cumhuriyet savciliklarina dolandırıcılık ve kaçakçılık suçlarından dolayı başvuruda bulunsunlar. Ki bu başvurular ücretsizdir. Akabinde bizi muhatap almayan şirket yetkilisi ya da yetkilileri gidip her gün başka bir dosya nedeniyle şüpheli sıfatıyla polis ya da savcıya ifade versin. Hakem heyeti kararı sonrası ekstradan manevî tazminat davaları açalım ki manevi tazminat davaları da harç yükü olmadan açılır. Böyle 1-2 sene keyifli zamanlar yaşayalım. Hakem heyetlerinin kararı zaten tüketici lehine olacaktır kuşkusuz. Ceza ve tazminat davaları da ... Kısmet artık

Elimden geldiğince çözüm odaklı bir şekilde, sorununu çözmeye çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmak ve pek çok arkadaşımızın sorun olarak nitelendirdiği iletişimi sağlayabilmek için bu konudayım. Eğer çözüm için en uygun yolun bu olduğunu düşünüyorsanız elbette ki sizin yönteminiz de makul olarak değerlendirilmeli. Benim amacım en hızlı şekilde mağduriyetlerin giderilmesini sağlamak. Bahsettiğiniz 1-2 yıllık süreç kulağa oldukça uzun geliyor fakat tabii ki dileyen arkadaşlara yardımcı olmak istemeniz sevindirici bir gelişme. Sizin de söylediğiniz gibi benim şirkette 'resmi bir sıfatım' bulunmuyor. Her hangi bir ticari menfaatin de yok. Zannetmiyorum ama eğer ki amacınız hukuki yollara başvurarak tehdit etmek ise bunu bana değil direk olarak firma yetkililerine iletmeniz daha uygun olacaktır.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar ben ürünü dün siparis ettim yarın geliyor hiç açmadan iade edebilirim değil mi

Eğer iade etmeye karar verdiyseniz hocam kargoyu kabul etmeyerek geri gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Elimden geldiğince çözüm odaklı bir şekilde, sorununu çözmeye çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmak ve pek çok arkadaşımızın sorun olarak nitelendirdiği iletişimi sağlayabilmek için bu konudayım. Eğer çözüm için en uygun yolun bu olduğunu düşünüyorsanız elbette ki sizin yönteminiz de makul olarak değerlendirilmeli. Benim amacım en hızlı şekilde mağduriyetlerin giderilmesini sağlamak. Bahsettiğiniz 1-2 yıllık süreç kulağa oldukça uzun geliyor fakat tabii ki dileyen arkadaşlara yardımcı olmak istemeniz sevindirici bir gelişme. Sizin de söylediğiniz gibi benim şirkette 'resmi bir sıfatım' bulunmuyor. Her hangi bir ticari menfaatin de yok. Zannetmiyorum ama eğer ki amacınız hukuki yollara başvurarak tehdit etmek ise bunu bana değil direk olarak firma yetkililerine iletmeniz daha uygun olacaktır.
İşte benim ısrarla sorduğum ve sizin ısrarla söylemediğiniz nokta siz kimsiniz? Elbette benim gerek kendim gerek diğer mağdur arkadaşlar için istediğim de sorunun hızlıca ve menfaat kaybı olmadan sizin de belirttiğiniz gibi GittiGidiyor güvencesi ile para iadesi yöntemiyle giderilmesi. Ya da baglaciyla altını cizdigim gibi diğeri daha sancılı en son başvurulacak ve ilk seçenek hayata gecmezse uygulanacak yol

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Bu arada hukukî yollara basvurulacağının belirtilmesi tehdit suçunu olusturmaz. 10larca yargıtay kararı aynı yöndedir
İşte benim ısrarla sorduğum ve sizin ısrarla söylemediğiniz nokta siz kimsiniz? Elbette benim gerek kendim gerek diğer mağdur arkadaşlar için istediğim de sorunun hızlıca ve menfaat kaybı olmadan sizin de belirttiğiniz gibi GittiGidiyor güvencesi ile para iadesi yöntemiyle giderilmesi. Ya da baglaciyla altını cizdigim gibi diğeri daha sancılı en son başvurulacak ve ilk seçenek hayata gecmezse uygulanacak yol

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar ben gittidiyor üzerinden iade sürecini başlat dedim 72 saat verdi bana iade etmem için 2 gün daha bekleyeceğim sonra iade edeceğim bu riski göze alamam. Analdığım kadarıyla şimdiye kadar sattıkları ürünleri güven kazanmak için imeili sattılar güveni kazandıktan sonra fiyatları aşağı çekip bol bol imeisiz satarak vurgun yapıyorlar bu gidişle çok kişi mağdur olacak benden demesi.

Hocam IMEI kaydınin maliyeti ithal edilen cihazlar için son derece düşük... Pasaport kaydında olduğu gibi 150-200 civarı değil yani. 3-5 liralık bir maliyetten bahsediyoruz. 1000 cihaz bu şekilde satılmış olsa bile en fazla toplam 5000 liralık bir vurgun olur ki bu süreçte iade edilen 3-4 cihaz bile var olduğunu düşündüğünüz vurgunu zarar haline getirir :)

Yani IMEI kayıt maliyeti her hangi bir firmaya ağır yük getirmiyor. Kaldı ki sadece Gittigidiyor üzerinde %100 müşteri memnuniyeti sağlamış ve binlerce olumlu yorum almış bit firmanın bir kaç bin lira için böyle bir risk alması kulağa hiç mantıklı gelmiyor.

erkan76

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
0
İşin ayrıca kötü tarafı bu insanlar uygun fiyattan sattıkları için her gün onlarca kişi bu adamlardan ürün almaya devam ediyor ve bu forumdan da haberleri yok biz mümkün mertebe bu işi şikayetvar tarzı sitelerde ve gittigityor n11 üzerinden durumu anlatalım ki daha fazla insan mağdur edilmesin.

erkan76

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
0
Hocam IMEI kaydınin maliyeti ithal edilen cihazlar için son derece düşük... Pasaport kaydında olduğu gibi 150-200 civarı değil yani. 3-5 liralık bir maliyetten bahsediyoruz. 1000 cihaz bu şekilde satılmış olsa bile en fazla toplam 5000 liralık bir vurgun olur ki bu süreçte iade edilen 3-4 cihaz bile var olduğunu düşündüğünüz vurgunu zarar haline getirir :)

Yani IMEI kayıt maliyeti her hangi bir firmaya ağır yük getirmiyor. Kaldı ki sadece Gittigidiyor üzerinde %100 müşteri memnuniyeti sağlamış ve binlerce olumlu yorum almış bit firmanın bir kaç bin lira için böyle bir risk alması kulağa hiç mantıklı gelmiyor.
Ben bunu bilmiyordum hocam ben pasaportta olduğu gibi 150 200 lira diye biliyordum bu bilgi biraz içimi rahatlattı böyle bir durum yoksa satıcı açısından herhangi bir menfaat yok demektir. Belki de gerçekten teknik bir aksaklıktır.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hocam ben satılan cihazların yaninda Miui Türkiye güvencesi yazdığı için kendini sorumlu hisseden ve Miui Türkiye kullanıcılarının zarar görmemesi için çabalayan forum admini Emre :) Cepport sahipleri ile tanışma fırsatim oldu ve yaşanabilecek her türlü sorun için güvence aldım. Uzun zamandır burdayım eğer ki bahsettiğiniz ilk seçenek olmazsa ki bir üstteki mesajda neden olması gerektiğini de açıkladım sanıyorum bahsettiğiniz ikinci yolda tüm kullanıcılara ulaşılabilmek için her türlü yardımı sağlayacağımdan forumumuzu takip eden arkadaşlarımızın da şüphesi yoktur.

Bu arada hukukî yollara basvurulacağının belirtilmesi tehdit suçunu olusturmaz. 10larca yargıtay kararı aynı yöndedir

Hukuki anlamda suç oluşturabilecek bir eylemden değil, halk arasında kullanılan kelime anlamını kast ederek tehdit kelimesini kullandım. Kaldı ki şu anda size karşı atfedilebilecek her hangi bir suç unsuru olduğunu hiç sanmıyorum :) Size daha önce de özel mesajla yaşanan bu durumdan dolayı ne kadar mahcup olduğumu söylemiştim :)

Üst Alt