Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

mkaradag

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 5s
Konular
4
***Bu arkadaşlar için ise açık kapı sunuldu. Telefonlarını diledikleri kadar kullanabilirler. Yaşanacak bir hat kapanması durumunda alışveriş süresi fark etmeksizin şartsız iade yapabilecekler.***

Bir Yöneticiden gelen en olumlu ve tatmin edici mesaj bu olmuş. Bence biraz olsun sorun yaşayanları rahatlatır.

Omeryilmaz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
omer
Cihazım
mi 5 prime
Konular
4
Bu arada telefon ile gelen faturayı kontrol edin arkadaşlar. Bana irsaliye ile gönderilmiş. Ne fark eder ki diyenler için linki buraya bırakıyorum

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam bende simdi bana telefonla gelen butun belgelere baktim fatura yok sevk irsaliyesi var neden fatura olmadigi konusuna aciklik getirebilirmisiniz cantara hocam

hbsv8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5S
Konular
1
Şu an bende baktım, e-arşiv fatura göndermişler, faturada sadece model yazıyor. Ancak irsaliyede bişey gözüme çarptı. Bi adet imei numarası gördüm ve bu imei benim telefonuma ait değil. İrsaliyede adım yazıyor ama imei bana ait değil. Neler oluyor Allah aşkına?

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Şu an bende baktım, e-arşiv fatura göndermişler, faturada sadece model yazıyor. Ancak irsaliyede bişey gözüme çarptı. Bi adet imei numarası gördüm ve bu imei benim telefonuma ait değil. İrsaliyede adım yazıyor ama imei bana ait değil. Neler oluyor Allah aşkına?

olaylar olaylar :)

memojk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
MI 8
Meslek
Mühendis
Konular
16
Arkadaşlar daha önceki mesajlarda mağduriyet yaşayan arkadaşlar kesin bir açıklama olmadan yazmamizi istemediği için yazmıyordum ancak bu defa da ilgilenilmiyormus gibi oldu...

Konuda mesajı bulunan pek çok arkadaşla özel mesaj yoluyla haberlesip durum hakkında bilgilendirmeye çalıştım. Buradan da yazayım, konuya yazmamış olan ancak durumu merak eden diğer arkadaşlarımız da bilgilenmiş olsunlar.

Süreç maalesef ki bizim kontrolumuzde ilerlemiyor. Gerekli her türlü evrak, belge, cihaz örnekleri vs BTK'ya tekrar teslim edildi. Ne belgelerde ne de cihazlarda her hangi bir sorun görünmüyor. Ancak bizim de anlamlandıramadigimiz bir şekilde IMEI'ler sistemde görünmüyor. En son bugün mesai saati bitiminde pazartesi günü tüm IMEI'lerin işleneceği bilgisi verildi ancak sizlerin de bildiği gibi daha önce de benzer bir söz verilmiş olmasına rağmen işlenmemisti. Dolayısıyla kesin bir söz veremiyorum çünkü bu durum maalesef bizim elimizde değil. Fakat cepport yetkilileri ile yapmis olduğum görüşmede sıkıntı yaşayan arkadaşların isterlerse hemen iade yapabilecekleri söylendi. Yani iade etmek istiyorsanız hemen iade edebilirsiniz. Pek çok arkadaşımız ise telefonunu iade etmek istemediğini belirtmişti fakat onlar da haklı olarak diken üzerinde. Bu arkadaşlar için ise açık kapı sunuldu. Telefonlarını diledikleri kadar kullanabilirler. Yaşanacak bir hat kapanması durumunda alışveriş süresi fark etmeksizin şartsız iade yapabilecekler.

Keşke daha fazlasını yapıp şu sıkıntıyı giderebilseydim ancak elimden gelenin en fazlası bu arkadaşlar. Eğer sizlerin çözüm için bir önerisi veya yerine getirebileceğimiz bir talebi var ise buradan veya özel mesaj yolu ile iletebilirseniz; elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz.
Ben iade etmek istiyorum ama güvenemiyorum çünkü GG üzerinden satıcıya para aktarıldı şimdi telefonu geri yollasam para iadesi yapılmazsa o zaman ne olacak

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Benim irsaliyedeki imei bana ait değilse kime ait:) kutu üstündeki imei ile telefon imeisi tutuyor şükür. Ama irsaliye kafa karıştırdı

İşte senin irsaliyedeki IMEI 3310 li dayıya ait aynı IMEI benim irsaliyede var. AA anlamadıysan hata sende cepport satarken belirtmemiş olabilir ama yazdıklarından o anlam çıkıyor. Hadi şimdi git 4 ay büyütme burda da bişey yazma. Hem resmi sıfatı belirsiz cantara kardeş şahsi güvence verdi sınırsız. Hadi dağılın şimdi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Sağolun zaten en başından beri birazcık da olsa özveri gösteren ve ılımlı yaklaşmaya çalışan bir tek sizi gördüm. Kuvvetle muhtemel siz de cepport yetkilisi değilsiniz. Diğerleri adına konuşmak istemem ama en azından bende güvensizlik var. Misal GittiGidiyor üzerinden cihazı aldım ve param satıcıya aktarıldı. Para iadesi ne şekilde olacak? Şahsen benim şu anda elimde kayıt dışı olsa da bir mal var. Bu malı gönderdiğimde paranın iade edileceğinden emin olamıyorum. Sizin verdiğiniz şahsi bir güvence var ama siz kimsiniz o bile belli değil.

Hocam haklısınız, güvensizlik var ise farklı bir yol bulunması gerekir. Umarım hiç bunlara gerek kalmaz ancak iade etmek isteyen arkadaşlar olur ise farklı bir yöntem bulmaya çalışırız. İstanbul'daki arkadaşlar elden teslim eder ve paralarını alırlar. Diğer şehirler için de bir şekilde çözüm üretilebilir zannediyorum. Bir hukukçu olarak bizlere tavsiye verebilirseniz çok seviniriz.

Bir Yöneticiden gelen en olumlu ve tatmin edici mesaj bu olmuş. Bence biraz olsun sorun yaşayanları rahatlatır.

Umarım hocam. Kızgın ve gergin olan arkadaşlara da hak veriyorum. Aynı durumda olsam muhtemelen ben de aynı tepkiyi verirdim...

hocam bende simdi bana telefonla gelen butun belgelere baktim fatura yok sevk irsaliyesi var neden fatura olmadigi konusuna aciklik getirebilirmisiniz cantara hocam

Arkadaşlar fatura konusundan emin değilim. Bildiğim kadarıyla ürünle beraber sevk irsaliyesi gönderiliyor ve e-arsiv faturası kesiliyor. Ancak detaylara hakim değilim. Yarın öğrenip sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

Ben iade etmek istiyorum ama güvenemiyorum çünkü GG üzerinden satıcıya para aktarıldı şimdi telefonu geri yollasam para iadesi yapılmazsa o zaman ne olacak

Hocam Gittigidiyor ile görüşülüp özel bir iade süreci başlatmak veya elden iade etmek en mantıklısı gibi duruyor. @alighieri hocam da sizinle aynı durumda, kendisi hukukçu. Onun tavsiyesine göre en güvenli yol hangisi ise o şekilde iade edilebilir.

Omeryilmaz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
omer
Cihazım
mi 5 prime
Konular
4
simdi belgelere daha dikkatli baktim sevk irsaliyesi var ayrica e-arsiv fatura da var bu faturada kase imza var ancak islak degil mys ic ve dis ticaret kasesi adresi telefonu faxi ticaret sicil numarasi internet sitesi hersey var ancak bu e-arsiv faturada telefonun imei yazmiyor ayrica telefonun kutusundaki imei ile telefonda *#06# yaptigimda imei ayni tutuyor sevk irsaliyesindeki imei de ayni tutuyor benim hala umudum var ins bizler magdur olmayiz ama bundan sonra da imei kaydi yapilmadan urun satilmamali.

Son düzenleme:

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Hukukçuluk hukuka saygı duyanlara karşı işler. Culpa in contrehendo dediğimde birilerinin verdiği cevap üst sayfalarda bir yerlerde. O yüzden onu geçelim. Madem bu firma paraları alıp şu anda resmi manada kaçak statüsünde malları sattı ve kimseyi muhatap alıp ne satış kanallarından ne buradan kimseye tatmin edici bir cevap vermiyor. İst. Dışındakiler fatura fotoğraflarını ve ürünü ne şekilde aldıklarını size iletsin siz aracı olun cepporta iletin cepport arkadaşların verdiği kart numaralarına para iadesi yapsın ancak para iadesinden sonra 3 gün içinde arkadaşlar sizin verdiğiniz adrese alıcı ödemeli dilediğiniz kargo ile göndersin. Ya da GittiGidiyor güvencesi ile iade yolu açılsın

Ya da ben pazartesi günü ilgili dilekçeleri hazırlayayım. Artık aynı sıkıntıyı yaşayan kaç yüz kişiyse benim hazırladığım dilekçelerle hakem heyetlerine ayıplı mal satışından kaynaklı bedelin faiziyle iadesi talebiyle ve Cumhuriyet savciliklarina dolandırıcılık ve kaçakçılık suçlarından dolayı başvuruda bulunsunlar. Ki bu başvurular ücretsizdir. Akabinde bizi muhatap almayan şirket yetkilisi ya da yetkilileri gidip her gün başka bir dosya nedeniyle şüpheli sıfatıyla polis ya da savcıya ifade versin. Hakem heyeti kararı sonrası ekstradan manevî tazminat davaları açalım ki manevi tazminat davaları da harç yükü olmadan açılır. Böyle 1-2 sene keyifli zamanlar yaşayalım. Hakem heyetlerinin kararı zaten tüketici lehine olacaktır kuşkusuz. Ceza ve tazminat davaları da ... Kısmet artık

Düshekimi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kenan
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1
Arkadaşlar ben ürünü dün siparis ettim yarın geliyor hiç açmadan iade edebilirim değil mi

Üst Alt