Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Eskiyapar hocam, sözüm elbetteki tüm öğretmenlere değil. Elbetteki çok değerli öğretmenlerimiz var. Ancak bazı öğretmenlerimizin davranışları böyle öğretmen olmaz olsun dedirtecek cinsten. Bunlar yüzünden meslek karalanıyor. Size de bir lafım yok. Gaza gelip o gazla birşeyler yazanlara da yok. Zaten bu arkadaşlar kendilerini açık olarak belli ediyorlar.
İnsanın kendi üslubunun bozuk olduğunu bilmesi de bir ışık kırıntısı.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

yedekmeyl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozi
Cihazım
Mi5
Konular
2
Hoca açık açık konuş hele, kinaye yapmaya uğraşma
Eskiyapar hocam, sözüm elbetteki tüm öğretmenlere değil. Elbetteki çok değerli öğretmenlerimiz var. Ancak bazı öğretmenlerimizin davranışları böyle öğretmen olmaz olsun dedirtecek cinsten. Bunlar yüzünden meslek karalanıyor. Size de bir lafım yok. Gaza gelip o gazla birşeyler yazanlara da yok. Zaten bu arkadaşlar kendilerini açık olarak belli ediyorlar.
İnsanın kendi üslubunun bozuk olduğunu bilmesi de bir ışık kırıntısı.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.266

yedekmeyl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozi
Cihazım
Mi5
Konular
2
Tamam hiddenking hocam eyvallah ta forumda meslekleri küçük düşürmek serbest mi?, onu merak ettim.

Forum içerisinde bu şekilde küçük düşürücü konuşma tarzınız uygun değil, tekrarlanması durumunda forum kuralları gereği cezai yaptırım uygulanacaktır.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Tamam hiddenking hocam eyvallah ta forumda meslekleri küçük düşürmek serbest mi?, onu merak ettim.
Bu küçük düşürmeyi yapan kişi canımızı emanet ettiğimiz bir doktor olunca bize de hiciv hakkı doğuyor;)

yedekmeyl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozi
Cihazım
Mi5
Konular
2
Valla hocalar kayıt işi olunca hali ile sizlerde rahatladınız ama bence sizler hala olayın boyutunu, ciddiyetini ve yarattığı tahribatı anlamadınız. Ya bu konu başlığının sonunda bu konu çözüme ulaşmıştır, yaşananlar için özür diye söyleyip konuyu yoruma kapatırsınız. Ya da yazılanları olgunluk ile karşılarsınız. Forum üyesi bir yoruma kızabilir sitem edebilir, hatta moderator bile ama bu konuda siz moderatorlerin yapması gereken hicvetmek değil sükut etmektir.

Bu küçük düşürmeyi yapan kişi canımızı emanet ettiğimiz bir doktor olunca bize de hiciv hakkı doğuyor;)

yedekmeyl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozi
Cihazım
Mi5
Konular
2
Bir de o doktor arkadaşın kim olduğunu bilemem de anladığım kadarı ile siz ona canınızı emanet ediyorsunuz ama o sizin canınıza kastetmemiştir ama o adam size malını, parasını emanet etti. Bu durumda o da size, siz benim malına kastettiniz desin. Var mı bunun sonu

Expert3

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 10 256 GB 5G
Konular
2
Demişsin ama yine ezbere konuşuyorsun. Son dönemde imei kayıtları ve yurtdışından gelen cihazlar için çıkarılan yönetmeliklerden btk'nın dahi yeni haberi oldu ve bu yonetmeliklerden haberi olmayan memur var biliyor musun? Ezbere kanun çıkar. Eee kim yapacak ? Hangi donanımla? Nasıl ? Kim denetleyecek? Bizde herşey ezbere zaten ,seninde ezbere konuşmana şaşırmadım. Haydi selametle...

Öncelikle Merhaba;

Daha önce gönderdiğim mesajda da belirttiğim üzere imei'lerin kaydının sisteme geç girilmesi benim için hiç problem olmadı, aldığım andan itibaren kullanmaya başladım ve hiç bir zamanda endişem olmadı. Fakat her şeyi yeni yasa üzerine atmak fazla iyimser bir tutum. Bugün herhangi bir mağazaya gidip bu ay içinde ülkeye gelmiş Apple, HTC, LG, Samsung vb. markalara ait cihazlarda bu yasalara tabi olmasına rağmen bu sorunu yaşamazlar, çünkü ürünleri kayıt olmadan rafa gönderilmez. Öte yandan biz zaten o markalara ait cihazlara o paralar ödenmeyeceği için Xiaomi'nin ülkemizde olmamasına rağmen Cepport veya diğer satıcılar üzerinden cihazlarımızı satın almaktayız. Bu ürünleri getiren kişiler elbette ürünleri kayıt etmeden piyasaya sürerek bir hata yapmışlar, fakat maddi açıdan da verdiklerini biran önce geri almak için bu tarz BTK vs. kurumları beklemeleri çok mümkün değildir diye düşünüyorum. En nihayetinde yaşanan gecikmenin sorun olmadığı konusunda arkadaşlara katılıyorum, fakat aldıkları cihazlarda böyle bir sorun yaşamış kişileri de gayet iyi anlayabiliyorum.

Herkesin yeni cihazları ile hayırlı haberler almalarını temenni ederim.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Durum çığrından çıkarak mala kastetmeye kadar varmış. Kim kimin malına, parasına kastetmiş? Olayın başından beri ortadaki sorunun maddi değerinin olmadığını, birkaç kuruş için imei kaydından kaçmanın dünyanın en geri zekalı kişisi için dahi mümkün olmayacağını yazıp duruyoruz. Ama maalesef halen daha imei kaydının 130 küsur lira X 2 imei şeklinde algılamaya ve bunun üzerinden kendini küçük düşürerek yazmaya devam ediliyor.
Cevap hakkımı bundan sonra kullanmayacağım. Çünkü karşımdaki kişi maalesef buna uygun değil. 50'den gün almış birisi olarak bugüne kadar buluğ çağına girmemiş yada henüz girmiş birçok arkadaş ile bile tartıştım ama en azından onlarla iletişim kurulabiliyordu. Maalesef okumuş olmak birşey ifade etmiyor.

Üst Alt