Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

yedekmeyl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozi
Cihazım
Mi5
Konular
2
Ya yazdığınızı okumuyorsunuz ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz veya ikisi de. Bence de siz bundan sonra tartışmalara girmeyin.
Durum çığrından çıkarak mala kastetmeye kadar varmış. Kim kimin malına, parasına kastetmiş? Olayın başından beri ortadaki sorunun maddi değerinin olmadığını, birkaç kuruş için imei kaydından kaçmanın dünyanın en geri zekalı kişisi için dahi mümkün olmayacağını yazıp duruyoruz. Ama maalesef halen daha imei kaydının 130 küsur lira X 2 imei şeklinde algılamaya ve bunun üzerinden kendini küçük düşürerek yazmaya devam ediliyor.
Cevap hakkımı bundan sonra kullanmayacağım. Çünkü karşımdaki kişi maalesef buna uygun değil. 50'den gün almış birisi olarak bugüne kadar buluğ çağına girmemiş yada henüz girmiş birçok arkadaş ile bile tartıştım ama en azından onlarla iletişim kurulabiliyordu. Maalesef okumuş olmak birşey ifade etmiyor.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

BurakC.

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular
3
valla kardeşim cepportun yalakası değilim ama 3 sene falan önce bi g2 mini aldım sorunsuz temiz kullanılıyo hala şu an wi fi bozuldu heralde ama tam bilmiyorum mi5 aldım kardeşime sorunsuzdu. bi de kendime mi5 prime aldım çin tatili sonrasıydı direk gümrükten çekip kayıt evraklarını yollayıp satmışlardı konuştum dolayısıyla kayıt dışı görünüyordu sonra bi iki haftaya kayıt ettirildi sorun olmadı. ha olaki kayıt ettirilmesin tüketici hakem heyeti ile her türlü paranızı alırsınız geri 6 ay geçmemiş olması lazım ama fatura tarihinden itibaren. firma da küçük bi firma değil sizle pek uğraşmaz para iadesini yaparlar zannımca. neyse bende sorun olmadı sizde hala kayıt dışı görünüyorsa ve 6 ayı geçmemişse satıcıya da bildirip direk en yakın hakem heyetine gidin.
ÖNEMLİ NOT:HAKEM HEYETİNE İKAMETİNİZİN OLDUĞU YERİN KAYMAKAMLIĞINDAN VEYA BELEDİYESİNDEN BAŞVURABİLİRSİNİZ.

ThesadisT

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Note4
Meslek
Webmaster
Konular
1
Şurada yazılanları okudukça xiaomi sevgim tükendi. Almayı düşünüyordum ancak vazgeçicem. Bu işi adam akıllı bir distribütör firma yapmadıkça düzelmeyecek gibi görünüyor sorunlar. Hepinize kolay gelsin. Allah sabır versin. Firmaları savunan arkadaşlara da şaşıyorum. Neyini nasıl savunuyorsun. Kayıtsız ürünü satmış. BTK yapmıyormuş diyip geçiştirmek esnaflık olmuyor. O firma ile BTK arasındaki sorun kullanıcıyı bağlamaz. Önce ürünü kayıt eder daha sonra satarsın. Para göz satıcılar ile bu işler olmaz.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Şurada yazılanları okudukça xiaomi sevgim tükendi. Almayı düşünüyordum ancak vazgeçicem. Bu işi adam akıllı bir distribütör firma yapmadıkça düzelmeyecek gibi görünüyor sorunlar. Hepinize kolay gelsin. Allah sabır versin. Firmaları savunan arkadaşlara da şaşıyorum. Neyini nasıl savunuyorsun. Kayıtsız ürünü satmış. BTK yapmıyormuş diyip geçiştirmek esnaflık olmuyor. O firma ile BTK arasındaki sorun kullanıcıyı bağlamaz. Önce ürünü kayıt eder daha sonra satarsın. Para göz satıcılar ile bu işler olmaz.

He biz de yedik... Xiaomi almayı düşünüyormuş da sevgisi bitmiş de...Bi bitmediniz. Daha bugün kayıt olmuş tek yazdığı mesajı bu konuya. Bunu da yazıp gitmiş zaten... Adminler bi IP kontrolü falan da yapsın buna.

Bi damla düşünmeden gelip yazan okuyanlar... Türkiye'de satılan milyonlarca telefon içinden neden BTK sadece Xiaomi'leri kaydetmemek için bu kadar uğraş veriyor? Neden bu konuya bu kadar mesajı yazan adamların sadece bu konuda mesajları var? Neden bu adamların hepsinin kayıtları bu konu açılış tarihinden sonra?

Adamlar açıklama yapmış işte BTK bu telefonları teste alıyor. Test sonucunda hiç bir sorun yok ama yeniden teste alıyor yeniden bekletiyor. Amaç sadece Xiaomi sattırmamak. Bu işten kimin çıkarı var? Xiaomi satanların mı? Bu sitenin mi? Yoksa müşterilerin mi? Bir de böyle yalakalar gelip Xiaomi'yi kötülüyor. Cepport, turuncu, ideal seçim evo falan işi değil bu. Birileri Xiaomi ile uğraşıyor. BTK'ya baskı yapıyor. Zaten kurum sallantıda. Yarısından fazlasını atmışlar işten. Baskıyı yedikçe uğraşıyorlar. Aynı adamlar buraya adam gönderiyor. Özellikle mesajı da alıntıladım ki bu herif gelip silmesin mesajını. Bunun gibi onlarca mesaj var konuda...

Xiaomi olmasa ne halt edeceksiniz? 2000 liraya 300 liralık General mobile mı alacaksınız yoksa 5000 liraya samsung mu? Sahip çıkmayın Xiaomi'ye, girmesinler Türkiye'ye. Her şey müstehak bizim duyarsız toplumumuza...

ThesadisT

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Note4
Meslek
Webmaster
Konular
1
He biz de yedik... Xiaomi almayı düşünüyormuş da sevgisi bitmiş de...Bi bitmediniz. Daha bugün kayıt olmuş tek yazdığı mesajı bu konuya. Bunu da yazıp gitmiş zaten... Adminler bi IP kontrolü falan da yapsın buna.

Bi damla düşünmeden gelip yazan okuyanlar... Türkiye'de satılan milyonlarca telefon içinden neden BTK sadece Xiaomi'leri kaydetmemek için bu kadar uğraş veriyor? Neden bu konuya bu kadar mesajı yazan adamların sadece bu konuda mesajları var? Neden bu adamların hepsinin kayıtları bu konu açılış tarihinden sonra?

Adamlar açıklama yapmış işte BTK bu telefonları teste alıyor. Test sonucunda hiç bir sorun yok ama yeniden teste alıyor yeniden bekletiyor. Amaç sadece Xiaomi sattırmamak. Bu işten kimin çıkarı var? Xiaomi satanların mı? Bu sitenin mi? Yoksa müşterilerin mi? Bir de böyle yalakalar gelip Xiaomi'yi kötülüyor. Cepport, turuncu, ideal seçim evo falan işi değil bu. Birileri Xiaomi ile uğraşıyor. BTK'ya baskı yapıyor. Zaten kurum sallantıda. Yarısından fazlasını atmışlar işten. Baskıyı yedikçe uğraşıyorlar. Aynı adamlar buraya adam gönderiyor. Özellikle mesajı da alıntıladım ki bu herif gelip silmesin mesajını. Bunun gibi onlarca mesaj var konuda...

Xiaomi olmasa ne halt edeceksiniz? 2000 liraya 300 liralık General mobile mı alacaksınız yoksa 5000 liraya samsung mu? Sahip çıkmayın Xiaomi'ye, girmesinler Türkiye'ye. Her şey müstehak bizim duyarsız toplumumuza...

Sen yazdıklarımı nasıl okudun anlamış değilim. Ben Xiaomiyi eleştirmedim. Evet sadece cevap için üye oldum. Ben bu satış işini eleştirdim. Üslubun çok yanlış. Neyse tartışmayacağım seninle. Ben zaten senelerdir Xiaomi kullanan biriyim. Dün adını öğrendiniz bugün usta oldunuz. Hadi eyvallah.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Her şeyden önce forumumuzda yıllardan beri korumaya çalıştığımız düzeyi fazlasıyla düşürdüğü için artık konuya müdahale etmenin zamanı geldi... Cidden konu içinde yazılan pek çok şeyi utanarak okudum nasıl bir toplum haline gelmişiz inanamadım. THK'ya gitmeme karşılığında rüşvet isteyenler, telefonu alıp, kullanıp zarar vererek iade etmeyi planlayanlar, sadece zarar verme amaçlı mesaj yazanlar daha neler neler... Elbette ki burası herkesin düşündüklerini rahatça ifade edebileceği özgür bir ortam ancak bu özgürlüklerimiz bir başkasının özgürlüklerine etki etmediği sürece kabul edilebilir ki bu konuda bu çizgi fazlasıyla aşıldı. Bilinçli, bilinçsiz yazılanlar kişileri ve kurumları zan altında bıraktı. Şu aşamadan sonra yazılanları burada bırakmak aleyhinde yazılan kişilere ve kurumlara haksızlık olacak.

Her neyse sonuç olarak sorun çözüldü ve gerçek anlamda mağdur olan hiç kimse olmadı. Konu içerisinde amaçsızca veya art niyetli yazılmış olan, ikili tartışmaya dönüşen ve her hangi bir sonuca ulaşmayan, sitemiz genel havasına uygun üslupla yazılmamış olan bazı mesajları (ve bu mesajları alıntılayan diğer mesajları) siliyorum -bu silinen mesajlara yönetici arkadaşların amaçlarını aşan mesajları da dahil ki onları zaten birebir telefon görüşmeleri ile uyardım- Tabii arada başka konulara ilişkin mesajları da temizliyorum, (güncelleme ne zaman gelecek, hangi kılıfı alayım, faturalar nasıl, şarj aleti ne marka, siyah renk cihaz bulamıyorum vs.) Temizlediğim mesajların arasında bazı arkadaşlarımızın tutarsız mesajları da var. Yani bir saat veya bir kaç gün arayla birbirini tamamen yalanlayan mesajlar aynı isimler tarafından yazılmış. Bu durumu bu arkadaşlarımızın günlük veya saatlik olarak ruh hallerinin değişmesi olarak yorumluyor ve olumsuz olanları kaldırıyorum. Diğer yandan elimden geldiği kadar forumdan uzaklaştırma yani ban uygulamamaya çalıştım. Ancak bazı üyelerimiz konu içerisinde gösterilmiş olan müsamahayı ciddi anlamda yanlış yorumlamış gibi görünüyor. Aslında hiç kimseyi banlamayacaktım ancak son mesajlardan birinde bir üye "forum üyesi kızabilir, sitem edebilir ama yöneticinin görevi susmaktır" yazınca cidden konunun ve forumun dingonun ahırına dönüştürülmeye çalışıldığını fark ettim ve bu kişileri diğer yönetici arkadaşlarımızın da onayıyla ve oybirliğiyle forumdan uzaklaştırdım . (Evet daha öncesinde fark edemeyecek kadar safımdır :) ) Bu arada sadece oybirliği ile uzaklaştırma yapıldığını belirteyim, oy çokluğu değil... Sadece bu konuya yazmak için üye olmuş olan, yazıp ortalık karıştırdıktan sonra bir daha foruma girmeyen üyeleri ise süresiz bir şekilde forumdan uzaklaştırıyorum. Bunun dışında başka konularda farklı yerlerden alınan farklı cihaz kullandığını belirtmesine rağmen burada ve başka konularda Ayrıca imei kayıtları ile ilgili diğer konuları da bu konu ile birleştiriyor ve özellikle 15. sayfa sonrasında konunun sadece tek bir firmanın sattığı cihazlara ilişkin olma vasfını yitirmesi nedeniyle konu ismini yeniden düzenliyorum.

Diğer yandan konuya kişisel görüşlerimi de eklemek istiyorum.

Süreç içerisinde ihracatçı firmalardan en büyük 3 tanesi ile birebir iletişimde kaldık. Zaten ülkemizde satılan Xiaomi cihazların tamamına yakınını bu üç firma getiriyor. Bazıları kendileri satıyor bazıları ise diğer satıcılara ve toptancılara veriyor. Süreçler hakkında sürekli olarak bizleri bilgilendirdiler ve her üç firmanın da ortak kabahati IMEI işlemleri BTK tarafından tamamlanmadan telefonları piyasaya sürmüş olmaları. Tüm firmalar yapılan yanlışın farkındalar ve tekrar etmeyeceğine dair güvence verdiler.

Bunun dışında sorunun büyümesinin en büyük nedenlerinden biri bence iletişimsizlikti. Telefonlara cevap verilmemesi, tatmin edici cevaplar sunulamaması vs. hepimizde ciddi bir güvensizlik yarattı. İletişimsizlik nedeniyle ek sıkıntı yaşayan firmalar ise önümüzdeki hafta içi itibariyle iletişim merkezlerini açıyorlar. Bu hafta sonu @HiddeNKinG hocam ve ben iletişim merkezlerinde görev alacak arkadaşlara seminer vermek için İstanbul'da olacağız ve umuyorum bundan sonra ülkemizdeki Xiaomi kullanıcıları sorularına bu iletişim merkezleri vasıtasıyla çok daha hızlı cevap alabilecekler. Önümüzdeki haftadan sonra iletişim ile ilgili problem yaşayan arkadaşımız olur ise bana özel mesaj ile bilgi verebilirse ilgilenmeye çalışacağım.

Bir diğer konu ise fatura üzerinde IMEI bulunmaması... İhracatçı firmaların iş hacimleri nedeniyle elden fatura kesmeleri yasal olarak mümkün değil. Mecburen e-fatura kesilmesi gerekiyor ancak bu sistem üzerinde fatura üzerinde IMEI bilgisi işlenemiyor. Bu firmaların ticaret odalarıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda odalar ayrıca bir de irsaliye faturası kesilmesini ve IMEI numalarının bu irsaliye üzerine işlenmesini tavsite etmişler. Dolaysıyla IMEI numaraları irsaliye üzerinde yer alıyor. Bu durum veya faturanın kaybedilmesi ise garantiye etki etmiyor. Garanti sunan firmanın web sitesi üzerinden IMEI numaranızı kontrol ettiğinizde kayıtlı görünüyorsa her hangi bir sorun yoktur.

Özetle... Herkese geçmiş olsun, umarım bundan sonra bu tarz sorunlar yaşanmaz ve ülkemizde özel olarak Xiaomi satışlarının önüne engel konulduğu algısı resmi kurumlarımız tarafından bir an önce kyıkılır. Hiç kimsenin benzer bir düşünce içine girebileceği her hangi bir süreç özel olarak Xiaomi cihazlara uygulanmaz. Hem ithalatçılar hem satıcılar hem kullanıcılar hem de bizler yaşanan süreçten gerekli dersleri çıkartmışızdır :)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bu arada tartışma içeren mesajları kaldırıp konunun kilidini açtım ancak bundan sonra bu konuda dahil olmak üzere forum kurallarımızın eskisi gibi esnetilmeden uygulanacağını belirteyim. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler :)

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Burada yorum yapan ve sıkıntı yaşayan arkadaşların yüzde seksen doksanı mys iletişim ve onun GittiGidiyor mağazası olan cepport mağdurları iken konu başlığını konuyu açan kişinin onayını almadan değiştirmeniz yanlış olmuş. Bunun yerine sadece farklı satıcıdan ürün alan ve azınlıkta olan kişilerin yorumlarını silebilirdiniz.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Bu arada bazı modların cepporttan ürün alan arkadaşlara hatta bana verdiği cevapları da silmişsiniz Emre Bey. Yanlışlıkla oldu herhalde ? @ cantara

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
alighieri hocam tüm mesajları sadece okumak 3 saatimi aldı. Ayıklama, silme vs. saymıyorum... Elimden geldiği kadar tarafsız bir şekilde incelemeye çalıştım ancak benim için cidden yorucuydu, arada silinmemesi gereken mesajlar silinmiş, silinmesi gerekenler kalmış olabilir. Özel mesajla size ait silinen mesajların ekran görüntülerini göndereyim, gerekiyorsa yeniden düzenleyelim. :)

Üst Alt