Mi 13 vs K60 Pro

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Evet hocam , şu an için açmaya da niyetim yok

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Neden hocam,max 3 den sonra eu ve aosp gibi bir sürü serüvene atılmıştınız,şimdi daha iyi bir cihazla neden olmasın 😄

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42
Neden hocam,max 3 den sonra eu ve aosp gibi bir sürü serüvene atılmıştınız,şimdi daha iyi bir cihazla neden olmasın 😄
Yaşlılık hocam, yaşlılık. Belli bir yaştan sonra artık angarya geliyor.facepalm~~

ZENGİN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mi 13
Meslek
Eğitim Yöneticisi
Konular
9
Yaşlılık hocam, yaşlılık. Belli bir yaştan sonra artık angarya geliyor.facepalm~~
Katılıyorum Hocam. Belirli zaman sonra bazı şeylerin boş olduğunu ben de anladım. Rom, rot vb artık vazgeçtim. Sade sade kullanıyorum telefonu.

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42
Angarya hocam zaten ancak insan yeni maceralara hevesleniyor zaman zaman giggle~~
O işi artık siz gençlere bıraktık. Bize yaşımıza uygun başka maceralar gerekiyor. Skorpi hocamı bilmem ama benim şu an yeni maceram; şırıl şırıl akan bir dereye karşı, püfür püfür esen bir esinti altında ve yemyeşil çimlere uzanmış kuş cıvıltılarını dinlemek.8=):D
Yanımda bir sepet dolusu incirle...giggle~~

SuçaSürüklenenKatip

F Klavye°
Premium Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Faruk
Cihazım
Redmi K60 Pro
Meslek
Zabıt Kâtibi
Konular
21
Hemen hemen yazılarınların hepsini kesintisiz okudum diyebilirim, kitap gibi yazılmış yorumlar, şu anda elimde k60 pro veya mi 13 duruyor hissini aldım desem yalan olmaz :) Ben de k60 pro satın aldım sadece gelmesini bekliyorum. Yazılanları okuyunca daha da heyecanlandım. :)

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Xiaomi 13 kullanıcısı olarak kendi görüşümü de yazayım. Mi3'ten bu yana Mi serisi kullanan bir son kullanıcı olarak da zannediyorum yorum yapma hakkına sahibim :)

K60 Pro/Ultra = 13T (Muhtemelen)
K50 Ultra = 12T
K40 Pro = 11i/11X Pro
K30s = 10T
K20 Pro = 9T Pro

Ben Mi9'u aldığım dönemde henüz 9T veya 9T Pro yoktu. Kısa bir süre sonra tanıtılmıştı. Donanım olarak benzer olsa da farklılıklar tabii ki mevcuttu. Özellikle Mi9 çentiği kötü duruken Mi9T'lerdeki açılıp kapanabilen kamera ve gerçek tam ekran deneyimi pek çok kullanıcıyı cezbetmişti. Açıkçası ben de acaba demiştim. Şu anda ise benim Mi9'um halen kullanılabilir durumda. Bir heves 13'e geçtim ama açıkçası cihazın hiç bir sorunu yok. Oysa aynı dönemde 9T Pro yani K20 Pro alan arkadaşlarımın neredeyse tamamı kullanamadıkları için telefonlarını değiştireli 2 yıl oluyor. Sonraki seri olan Mi 10'ların hemen hemen tamamı halen kullanılıyor oysa 10T'ler yani K30'lar ömrünü dolduralı çok oldu. 11i kullanan ülkemizde pek yok o yüzden karşılaştırma yapamıyorum ama Mi 11'ler halen taş gibi. 12T'ler yani k50 Ultralar ise yavaş yavaş sıkıntı vermeye başladılar...

Aldığım cihazları uzun süreli kullanırım. Mi3 bile halen duruyor :D Bu nedenle kullanım ömrü benim için son derece önemli ancak maalesef net kullanıcı deneyimini almak için çok uzun zaman geçmesi gereken bir kriter ama geçmiş deneyimlerim ve gözlemlerim Mi serisinin bugüne kadar hep Kxx veya Mixxt serisinden daha uzun ömürlü olduğunu gösterdi. Bu nedenle de benim tercihim çok net bir şekilde Xiaomi 13 oldu. Umarım K60 Pro'larda seri bu eksiğini kapatmış olur ve uzun ömürlü bir kullanım sağlar.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Xiaomi 13 kullanıcısı olarak kendi görüşümü de yazayım. Mi3'ten bu yana Mi serisi kullanan bir son kullanıcı olarak da zannediyorum yorum yapma hakkına sahibim :)

K60 Pro = 13T (Muhtemelen)
K50 Ultra = 12T
K40 Pro = 11i/11X Pro
K30s = 10T
K20 Pro = 9T Pro

Ben Mi9'u aldığım dönemde henüz 9T veya 9T Pro yoktu. Kısa bir süre sonra tanıtılmıştı. Donanım olarak benzer olsa da farklılıklar tabii ki mevcuttu. Özellikle Mi9 çentiği kötü duruken Mi9T'lerdeki açılıp kapanabilen kamera ve gerçek tam ekran deneyimi pek çok kullanıcıyı cezbetmişti. Açıkçası ben de acaba demiştim. Şu anda ise benim Mi9'um halen kullanılabilir durumda. Bir heves 13'e geçtim ama açıkçası cihazın hiç bir sorunu yok. Oysa aynı dönemde 9T Pro yani K20 Pro alan arkadaşlarımın neredeyse tamamı kullanamadıkları için telefonlarını değiştireli 2 yıl oluyor. Sonraki seri olan Mi 10'ların hemen hemen tamamı halen kullanılıyor oysa 10T'ler yani K30'lar ömrünü dolduralı çok oldu. 11i kullanan ülkemizde pek yok o yüzden karşılaştırma yapamıyorum ama Mi 11'ler halen taş gibi. 12T'ler yani k50 Ultralar ise yavaş yavaş sıkıntı vermeye başladılar...

Aldığım cihazları uzun süreli kullanırım. Mi3 bile halen duruyor :D Bu nedenle kullanım ömrü benim için son derece önemli ancak maalesef net kullanıcı deneyimini almak için çok uzun zaman geçmesi gereken bir kriter ama geçmiş deneyimlerim ve gözlemlerim Mi serisinin bugüne kadar hep Kxx veya Mixxt serisinden daha uzun ömürlü olduğunu gösterdi. Bu nedenle de benim tercihim çok net bir şekilde Xiaomi 13 oldu. Umarım K60 Pro'larda seri bu eksiğini kapatmış olur ve uzun ömürlü bir kullanım sağlar.

Yanlış görmediysem 13T mtk işlemci olacak hocam. Yani işlemciler farklı. wasntme~~

Üst Alt