Xiaomi 13 kullanıcısı olarak kendi görüşümü de yazayım. Mi3'ten bu yana Mi serisi kullanan bir son kullanıcı olarak da zannediyorum yorum yapma hakkına sahibim
K60 Pro = 13T (Muhtemelen)
K50 Ultra = 12T
K40 Pro = 11i/11X Pro
K30s = 10T
K20 Pro = 9T Pro
Ben Mi9'u aldığım dönemde henüz 9T veya 9T Pro yoktu. Kısa bir süre sonra tanıtılmıştı. Donanım olarak benzer olsa da farklılıklar tabii ki mevcuttu. Özellikle Mi9 çentiği kötü duruken Mi9T'lerdeki açılıp kapanabilen kamera ve gerçek tam ekran deneyimi pek çok kullanıcıyı cezbetmişti. Açıkçası ben de acaba demiştim. Şu anda ise benim Mi9'um halen kullanılabilir durumda. Bir heves 13'e geçtim ama açıkçası cihazın hiç bir sorunu yok. Oysa aynı dönemde 9T Pro yani K20 Pro alan arkadaşlarımın neredeyse tamamı kullanamadıkları için telefonlarını değiştireli 2 yıl oluyor. Sonraki seri olan Mi 10'ların hemen hemen tamamı halen kullanılıyor oysa 10T'ler yani K30'lar ömrünü dolduralı çok oldu. 11i kullanan ülkemizde pek yok o yüzden karşılaştırma yapamıyorum ama Mi 11'ler halen taş gibi. 12T'ler yani k50 Ultralar ise yavaş yavaş sıkıntı vermeye başladılar...
Aldığım cihazları uzun süreli kullanırım. Mi3 bile halen duruyor
Bu nedenle kullanım ömrü benim için son derece önemli ancak maalesef net kullanıcı deneyimini almak için çok uzun zaman geçmesi gereken bir kriter ama geçmiş deneyimlerim ve gözlemlerim Mi serisinin bugüne kadar hep Kxx veya Mixxt serisinden daha uzun ömürlü olduğunu gösterdi. Bu nedenle de benim tercihim çok net bir şekilde Xiaomi 13 oldu. Umarım K60 Pro'larda seri bu eksiğini kapatmış olur ve uzun ömürlü bir kullanım sağlar.