Çözüldü Cepportun İşgüzarlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
mi5s
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar, ben Mi5s kullanıcısı idim. Telefonun parmak izi okuyucusu bozuldu. Sonra delta Servisden ürün değişikliği geldi. Cepprot ile anlaşamadık çünkü Mi5s değerinde bir telefon vermek istemedi, fiyatı 400 tl artmış idi, kur farkından dolayı. Tüketici hakem heyetine başvurdum. Sonuçta kazandım ve ürünün yenisi veya eşdeğeri ile değiştirilmesi kararı çıktı. Ancak Cepport halen telefonu vermiyor bana dün Mi A2 lite kazıklamaya çalıştı hemde Sd 660 diyerek ancak sd 625 çıktı. Ben bu sonuca göre neden halen telefonumu alamıyorum bilmiyorum. Ürün kullanıcı olmayan hatası ile bozuk çıkmış boşuna mı garanti şirketi var. Sonunda bu iş davaya g,df,cek ve ben 6 aydır telefonu almadığım gibi manevi tazminat ile onlardan 3 telefon parası alcam.
Elimde Mahkeme sonucu olmasına rağmen nasıl vermiyorlar bilemiyorum. Yeter bıktım bu cepporttan bu kadar da olmaz. Ürününüze garanti vermeyin o zaman, birçok kurumsal şirket var onlar neden ellerinde telefon olmayınca bir üstünü veya eş değerini veriyorlarda siz veremiyorsunuz. cepport, kurumsal olamamış bir şirketsiniz sonunda kadar devam etcem beni bu kadar mağdur ettiniz hakkımı bırakmıcam.

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Arkadaşlar benim Mİ8 lite istemem sizce abes kaçar mı? ben bütün özellikleri ile karşılaştırdım.
bana hak vereceksiniz, Mİ5s şu an piyasa da olsa idi sizce fiyatı ne kadar olurdu? Site ismi vererek yanlış mı ediyorum bilmiyorum. Epey. com da en son fiyatı 1842 tl. Şu an telefon ellerinde olsa bana bu fiyattan gelecekti. Ancak firma hep alt segment telefonlar öneriyor ki, Mi8 lite Sd660 ben buna razı oldum ancak sd 660 diye bana sd 625 yolluyorlardı.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Arkadaşlar benim Mİ8 lite istemem sizce abes kaçar mı? ben bütün özellikleri ile karşılaştırdım.
bana hak vereceksiniz, Mİ5s şu an piyasa da olsa idi sizce fiyatı ne kadar olurdu? Site ismi vererek yanlış mı ediyorum bilmiyorum. Epey. com da en son fiyatı 1842 tl. Şu an telefon ellerinde olsa bana bu fiyattan gelecekti. Ancak firma hep alt segment telefonlar öneriyor ki, Mi8 lite Sd660 ben buna razı oldum ancak sd 660 diye bana sd 625 yolluyorlardı.
En kötü karar, kararsız kalmaktan iyidir demişler...

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hocam sıkıntı kararsızlık değilde firma uygun telefon vermiyor
Mi5'in üretimi yok ve nispeten eski teknoloji... Tabiki buna uygun telefon olmayacak... Bana göre bu düşünce tarzı ile sizin işlemi sonuçlandırmanız ancak ikinci bir mücadele ile olacak gibi geliyor...

Satıcının bir noktadan sonra bu süreci iyi niyetle, uzlaşı ile değil mahkeme kararıyla çözmeni istemekle haklı konuma geliyor, maalesef... Süreç senin aleyhine işliyor hatırlatmak isterim.

Kolay gelsin.

Oyla:

bralakir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MUSTAFARÜŞTÜ
Cihazım
Mİ A1
Konular
13
Beni de eleştiriyorsunuz anladığım kadarıyla fakat benim amacım arkadaşımızın mağdur olmasını engellemek. Hatta arkadaşa hak verdiğimi de belirtmiştim daha önce. Ben verileni kabul et demedim ücret iadesi ile aynı değerde bir telefon alınamaz, mutlaka değişim ısrarı yapılırsa da başka bir Mi5s alınıp verilebilir dedim. Benim tavsiyem A2 lite değil A2 veya Redmi Note 6 Pro için baskı yapması yönünde. Elbette mahkemeye gidilir falan ama ülkemizin durumu malum. Avukata verilirse de o direk icra takibi başlatır. 1400+ az bir miktar faiz alır ve kendi alacağı vekalet ücretine bakar. Ne hukuk ne de hukukçular bizim yanımızda değil. punch~~

Yalnız dikkatimi çeken bir şey var. Cepport burak A2 lite'da 660 diye diretmiş... Acaba A2 lite ve A2'yi mi karışıtıyorlar...

burada bir meslek grubunu töhmet altında bırakmayalım lütfen. bu güne kadar tüketici adına yaptığım işlemlerde müvekkilden, dosya giderleri (harç, posta masrafı vs gibi) hariç ücret talep etmedim, etmeyeceğim. konuyu sıkı şekilde takip ettim, bir olaya cantara hocam müdahil olduysa orada çokta tüketici aleyhine bir durum olmaz bunun bilincindeyim, kendisine tekrar teşekkür ederim bana da yardımcı olmuştur.

Hakaret nerede bu olayda? Veya, hakaretten kastınız nedir? :?

Hukuk literatürün de yüksek sesle bağırmak Hakaret ve Aşağılamaya girer.

konuda bahsi geçen TCK m.125 kapsamında sayılabilecek fillerin isnadı dışında salt bağırma eylemi de hakaret suçunu oluşturmayacaktır kanımca. hakaret suçu serbest hakaretli bir suçtur kanunda kazuistik şekilde düzenlenmesi düşünülemez, fakat isnat yoksa suçun konusu da yok demektir. hatta ceza hukukçularına, doktrine ve bana göre bela okumak dahi hakaret suçunu oluşturmaz.

Literatür yeniden yazılıyor desene...

TCK. MADDE 125 FIKRA 2

bahsi geçen fıkra suçun nitelikli hali, işleniş şekline ilişkindir. ayrı bir suçu tanımlamamaktadır.

Genel hukuk kuralıdır ve Microsoft dahil bir çok şirkette buna uymaktadır.

Eğer tüketici lehine iade kararı çıkmış ise üretici aynı model bir telefonu vermek zorundadır.
Aynı model telefon elinde yok ise bir üst modeli vermek zorundadır.
Eğer her ikisi de üreticinin elinde değilse, bulunmuyorsa, daha üretilmiyor ise piyasa değeri bir parayı vermek zorundadır.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun seçimlik haklara ilişkin 11.maddesinde tüketiciye kanun koyucu tarafından tanınan haklar ayrıntılı olarak tanımlanmıştır. düzenlemenin 5.fıkrası bedel iadesine ilişkindir.

konunun özünde tüketicinin, konu sahibinin yanındayım, kendisi haklıdır. cantara hocamda gerekli önerilerde ve tavsiyelerde bulunmuştur. donanım bakımından eşdeğer ya da bir üst model tüketiciye teslim edilmelidir.

Oyla:

musti2307

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa AKIN
Cihazım
Mi8
Meslek
Satın Alma
Konular
14
Bende mi5 vardı , Delta servis ekranı yaptı gene bozuldu iki kere olunca iade raporu yazdılar , aldığım yere gönderdim bir ay kadar bekledim ve faturamda yazan tutarı hesabıma iade ettiler. o daha iyi değil mi arkadaşlar yani aynı modeli yok cihazın bir üst modeli de belki kullanıcının istemeyeceği bir cihaz olacak. ben olsam nakit alır o parayı değerlendirip kendi istediğim cihazı alırdım.

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Kesinlikle tuketiciden yanayim ;
Esdegeri sayilabilecek telefon olan mi 8 lite yada daha da hak arama yolunda giderseniz kanuna gore 1 ust modeli ( Mi6) o da yoksa 2 ust modeli (Mi8) Almaniz yonunde.
Simdi birkac arkadas "Abartma" tavrinda davranabilir ancak; Elinde Mahkeme kagidi bulunan Ve Kanuna gore Davranilmasi gereken bir Konuda, Kesinlikle hak aranmasi yonundeyim.

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Bende mi5 vardı , Delta servis ekranı yaptı gene bozuldu iki kere olunca iade raporu yazdılar , aldığım yere gönderdim bir ay kadar bekledim ve faturamda yazan tutarı hesabıma iade ettiler. o daha iyi değil mi arkadaşlar yani aynı modeli yok cihazın bir üst modeli de belki kullanıcının istemeyeceği bir cihaz olacak. ben olsam nakit alır o parayı değerlendirip kendi istediğim cihazı alırdım.
Sıkıntı şu 2 sene önceki 250 dolar şimdiki aynı para değil. Muazzam bir fark olutştu. Normalde para iadesi avantaj sağlar ancak kur işi bozdu. Bu yüzden şikayetçi zorlanıyor.

Oyla:

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Mi5'in üretimi yok ve nispeten eski teknoloji... Tabiki buna uygun telefon olmayacak... Bana göre bu düşünce tarzı ile sizin işlemi sonuçlandırmanız ancak ikinci bir mücadele ile olacak gibi geliyor...

Satıcının bir noktadan sonra bu süreci iyi niyetle, uzlaşı ile değil mahkeme kararıyla çözmeni istemekle haklı konuma geliyor, maalesef... Süreç senin aleyhine işliyor hatırlatmak isterim.

Kolay gelsin.

Hocam ben de Mi5s istemiyorum şu an ayarında uygun bi telefona razıyım. Satıcı dün hariç benimle hiç uzlaşmamak istemedi ki beni bu kadar ay mağdur etmiş ben de uzlaşmak istiyorum zaten

Oyla:

hsngdr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
asd
Cihazım
redmi note 10
Konular
6
1.si sürecin aleyhinize işlediği falan yok
2. tüketicinin yayınında olan hukukcu arkadaş o konuya değinmiş de şunu neden atlamış acaba
"git mahkemeye başvur vermiyorum mi5s ayarında telefon " demek Tüketici hakem heyetini tanımıyorum verdiği kararıda onaylamıyorum demektir bunun da ne demek olduğunu tahmin edersin herhalde
3.hala pazarlık yapmana gerek madem uzamış bu kadar devamda ettir. Sonuçta kaybedecek bir şeyin yok en kötü ihtimal para iadesi alirsin üzerine koyarak istediğin cihazı alırsın(en kötü ihtimal).Madem firma da çok istekti uzatmaya uzat kardeşim daha konuşmaya gerek yok bence , zaten böyle durumlarda kazanan hep tüketici olur genelde

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt