Çözüldü Cepportun İşgüzarlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
mi5s
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar, ben Mi5s kullanıcısı idim. Telefonun parmak izi okuyucusu bozuldu. Sonra delta Servisden ürün değişikliği geldi. Cepprot ile anlaşamadık çünkü Mi5s değerinde bir telefon vermek istemedi, fiyatı 400 tl artmış idi, kur farkından dolayı. Tüketici hakem heyetine başvurdum. Sonuçta kazandım ve ürünün yenisi veya eşdeğeri ile değiştirilmesi kararı çıktı. Ancak Cepport halen telefonu vermiyor bana dün Mi A2 lite kazıklamaya çalıştı hemde Sd 660 diyerek ancak sd 625 çıktı. Ben bu sonuca göre neden halen telefonumu alamıyorum bilmiyorum. Ürün kullanıcı olmayan hatası ile bozuk çıkmış boşuna mı garanti şirketi var. Sonunda bu iş davaya g,df,cek ve ben 6 aydır telefonu almadığım gibi manevi tazminat ile onlardan 3 telefon parası alcam.
Elimde Mahkeme sonucu olmasına rağmen nasıl vermiyorlar bilemiyorum. Yeter bıktım bu cepporttan bu kadar da olmaz. Ürününüze garanti vermeyin o zaman, birçok kurumsal şirket var onlar neden ellerinde telefon olmayınca bir üstünü veya eş değerini veriyorlarda siz veremiyorsunuz. cepport, kurumsal olamamış bir şirketsiniz sonunda kadar devam etcem beni bu kadar mağdur ettiniz hakkımı bırakmıcam.

bralakir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MUSTAFARÜŞTÜ
Cihazım
Mİ A1
Konular
13
1.si sürecin aleyhinize işlediği falan yok
2. tüketicinin yayınında olan hukukcu arkadaş o konuya değinmiş de şunu neden atlamış acaba

3.hala pazarlık yapmana gerek madem uzamış bu kadar devamda ettir. Sonuçta kaybedecek bir şeyin yok en kötü ihtimal para iadesi alirsin üzerine koyarak istediğin cihazı alırsın(en kötü ihtimal).Madem firma da çok istekti uzatmaya uzat kardeşim daha konuşmaya gerek yok bence , zaten böyle durumlarda kazanan hep tüketici olur genelde

hukuki tartışmaları hukukçulara bırakalım, burada doktrin geliştirecek değiliz, hiç bir üyenin forumdan maddi çıkarı yoktur, ilgili kanun maddesine göre bu isnadınız ya da zannınız ise tipik bir hakaret suçu örneği olabilir :) birbirimizi kırmamaya çalışarak yazalım. burada maksat üzüm yemek, tüketicinin mağduriyetini gidermektir.

Arkadaşlar eleştiri ve görüşleriniz için sohbet bölümümüz mevcut. Bu konu yardım talepleri altında açıldı ve konu sahibi arkadaşımıza yardımcı olmak temel önceliğimiz olmalı. Oysa yazılan mesajlar yardımcı olmak bir yana konuyu dağıtıyor. Lütfen mesajlarınızı yazarken biraz daha duyarlı davranmaya çalışalım...

hocamın görüşüne katılıyorum, konuyu takip edeceğim fakat konuyu dağıtmamak adına özetle diyorum ki; donanım bakımından eşdeğer ya da bir üst model tüketiciye teslim edilmelidir.

Oyla:

Soneryol

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
Mi note 3
Konular
6
Hocam ben de Mi5s istemiyorum şu an ayarında uygun bi telefona razıyım. Satıcı dün hariç benimle hiç uzlaşmamak istemedi ki beni bu kadar ay mağdur etmiş ben de uzlaşmak istiyorum zaten

Şu saaten sonra kimseyle uzlaşmak zorunda değilsin..Elinde karar var, ücret iadesi veya aynı ürün,temin edilemiyorsa bir üst modelini satıcı vermek zorunda. Senin paşa gönlün hangisini istiyorsa o..heyet kararı= mahkeme kararı.. Yok redmi 6ymış a2 lite falan...Aklını başına topla , mahkeme seni haklı bulmuş..sana verilecek olan olan telefon amiral gemisi olacak ..altını çiziyorum sıfır mi6 ,o da mı yok kardeşim sıfır mi 8...O kadar

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
"Bekara karı boşamak kolay" diye bir atasözümüz var... Mi8 iste, sonuna kadar git diyen arkadaşlar var facepalm~~

Karar eğer temin edilmiyorsa üst model diyor... Servisten çıkma 1 ay sonra bozulacak ikinci el bir Mi5s veya Mi6 alıp verirlerse mutlu mu olacaksınız anlamadım ki... 1400 liraya alınan telefonun karşılığı muadili 3500 liralık telefon mudur yani? Bu konuda uzman hukukçu tavsiye veriyor hala ben bilirim havalarındalar... Neyse anladığım kadarıyla konu sahibi arkadaş aklı başında biri ve gereksiz verilen gazlara gelmeyecektir tahmin ediyorum...

bralakir hocam yanlış anlaşıldım galiba... Sizi tenzih ederek söylüyorum avukat müvekkilinden almasa bile karşı taraftan alıyor vekalet ücretini, sonuç olarak bizim elimize ürün ücreti + bir miktar gecikme faizi geçiyor. Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Oyla:

bralakir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MUSTAFARÜŞTÜ
Cihazım
Mİ A1
Konular
13
"Bekara karı boşamak kolay" diye bir atasözümüz var... Mi8 iste, sonuna kadar git diyen arkadaşlar var facepalm~~

Karar eğer temin edilmiyorsa üst model diyor... Servisten çıkma 1 ay sonra bozulacak ikinci el bir Mi5s veya Mi6 alıp verirlerse mutlu mu olacaksınız anlamadım ki... 1400 liraya alınan telefonun karşılığı muadili 3500 liralık telefon mudur yani? Bu konuda uzman hukukçu tavsiye veriyor hala ben bilirim havalarındalar... Neyse anladığım kadarıyla konu sahibi arkadaş aklı başında biri ve gereksiz verilen gazlara gelmeyecektir tahmin ediyorum...

bralakir hocam yanlış anlaşıldım galiba... Sizi tenzih ederek söylüyorum avukat müvekkilinden almasa bile karşı taraftan alıyor vekalet ücretini, sonuç olarak bizim elimize ürün ücreti + bir miktar gecikme faizi geçiyor. Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

estağfurullah hocam, bilginiz doğrudur, önceden de yazdığım gibi 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun seçimlik haklara ilişkin 11.maddesinde tüketiciye kanun koyucu tarafından tanınan haklar ayrıntılı olarak tanımlanmıştır.

Oyla:

hades

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hades
Cihazım
mix2s
Konular
0
ürünün bozulma tarihi 180 gün içinde ise satın alınma tarihinden itibaren, tüketici seçimlilik hakkını kullanabilir. Para iadesi ya da misli ile değişim. ayıp oranında iade. parmak izi önemli değil 300tl iade isterim gibi. Satıcı, tüketici ne isterse yapmak zorunda.

180 günü geçmiş ise satıcı önerisini sunabilir.

1) tamiri (ekran değişimi sunabilir)
2) para iadesi sunabilir
3) misli ile değişim olabilir.
bu üçüncen biri tüketiciye sunulup tüketici kabul etmiyorsa hakkını tüketici hakem heyetinde aramalı, Hakem heyeti karar verir.

4) Ayıp oranında iade sunabilir ki bunu kabul etmeme hakkı var tüketicinin sorunsuz cihaz istiyorsa.

Burada anladığım 180 gün geçmiş, cep port misli ile değişim hakkını kullanıp onu önermiş ama çakallar pek misli değilim olmamış, yarım özelliklerdeki cihazı önermiş. misli ile değişimden kasıt 1 ve 1 üzeri bir değerdeki misli.

mi5s olur, mi6 olur mi8 olur. Gönlü zengin ise firma mi8 de sunabilir de o kadar enayi olacaklarını sanm

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Mi 8 lite da işlemci olarak düşük bence
Ben, onu bunu şunu al veya alma diye görüş belirtmedim, ya da satıcı şunu versin demedim, haddim ve tarzım değil... Sadece, Bir karara varmasını tavsiye ettim... ;)

Oyla:

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Burda tamamen arkadaş hakli.kimse kusura bakmasın THH kararına uymak zorundalar

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Burda tamamen arkadaş hakli.kimse kusura bakmasın THH kararına uymak zorundalar
Uymuyoruz diyen olmamış ki... Uyun denilen karara göre önerilen telefon tercihinde sorun var... Şahsen de, neden kusura bakayım?? :|

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
Sayın cantara hocamın forum destekli Cepport firmasıyla ilgili problem ve sıkıntılardaki iyi niyetli yaklaşımı asla yadsınamaz. Lâkin Azad21 arkadaşın yaşadığı mağduriyetin Cepport tarafından bir an evvel giderilmesi icap ediyor. Şahsen ben ilk Xiaomi cihazımı satın aldığım,yakın çevremdeki dostlarıma ısrarla tavsiye ettiğim ve beşin üzerinde cihaz alınmasına ön ayak olduğum Cepport'un böylesi ucuz ayak oyunlarına tevessül edeceğine asla inanmak istemem. Zira benim yaşadığım müşteri memnuniyetinin herkese yansımasını isterim ve forum üzerinde cihaz almak için öneri isteyen bir çok arkadaşa da ısrarla Cepport'u tavsiye ettim.
Fakat yaşanan böylesi bir sıkıntıdan sonra ister istemez benim de kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. Aynı problemi ben veya Cepport'tan cihaz almasına vesile olduğum dostlarımdan herhangi biri de acaba yaşar mı? İki gündür yapılan yorumlara bakıyorum da tam bir bilgi kirliliği yaşandığını görüyorum. Bu tıpkı küçük bir kartopu gibidir. Gitgide artarak çığa dönüşür ve ceremesini adı yine geçen Cepport çeker. Artık bundan sonra ne benim gibi müşteri memnuniyeti olan forum üyeleri ne de cantara gibi iyi niyetli ve sorumluluk sahibi yönetici dostumuzun tavsiyeleri dikkate alınır. Çünkü inandırıcılığı kalmaz.
Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler. Lâkin Cepport yetkilileri kendileri adına bundan daha kötü bir reklam yapamazlardı. Meselâ ben, bir daha yakınlarıma yada tanıdıklarıma Cepport'u tavsiye eder miyim? Orası şüpheli....
Hüsn-ü niyetle ifade edilmiş sözlerimin başka taraflara çekilmemesi, konu sahibi arkadaşın kararsızlığını daha da artıracak ( olumlu yada olumsuz ) şovenist yorumlardan kaçınılması ve kendisinin yaşadığı sıkıntının bir an evvel çözülmesini diliyorum. İyi forumlar....

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt