Çözüldü Cepportun İşgüzarlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
mi5s
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar, ben Mi5s kullanıcısı idim. Telefonun parmak izi okuyucusu bozuldu. Sonra delta Servisden ürün değişikliği geldi. Cepprot ile anlaşamadık çünkü Mi5s değerinde bir telefon vermek istemedi, fiyatı 400 tl artmış idi, kur farkından dolayı. Tüketici hakem heyetine başvurdum. Sonuçta kazandım ve ürünün yenisi veya eşdeğeri ile değiştirilmesi kararı çıktı. Ancak Cepport halen telefonu vermiyor bana dün Mi A2 lite kazıklamaya çalıştı hemde Sd 660 diyerek ancak sd 625 çıktı. Ben bu sonuca göre neden halen telefonumu alamıyorum bilmiyorum. Ürün kullanıcı olmayan hatası ile bozuk çıkmış boşuna mı garanti şirketi var. Sonunda bu iş davaya g,df,cek ve ben 6 aydır telefonu almadığım gibi manevi tazminat ile onlardan 3 telefon parası alcam.
Elimde Mahkeme sonucu olmasına rağmen nasıl vermiyorlar bilemiyorum. Yeter bıktım bu cepporttan bu kadar da olmaz. Ürününüze garanti vermeyin o zaman, birçok kurumsal şirket var onlar neden ellerinde telefon olmayınca bir üstünü veya eş değerini veriyorlarda siz veremiyorsunuz. cepport, kurumsal olamamış bir şirketsiniz sonunda kadar devam etcem beni bu kadar mağdur ettiniz hakkımı bırakmıcam.

serdar48

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Mi Note 3
Konular
6
Bu kafayla çok ezdirirsiniz kendinizi. Yorumlara bak neymiş 5s yerine Mi8 mi verecekti ne bekliyorsun? Elinde mi5s veya mi6 yoksa paşa paşa amiral gemisi Mi8 i en kötü mi8SE yi vermek zorundalar. Oldu o zaman 2015 de sıfır 70 bine aldığım vw golf arabam kendi kendine bozulsun yerine şimdinin 70 bine 2. Eli olan Dacia Sandero versinler razı mı olalım? Şu anki yorumlar ona çıkıyor. Ya cepport çalışanları olarak şu an yıldırmaya çalışıyorsunuz arkadaşı yada Mantıklı olun biraz bu kafayla olmaz.

70 bin tl'ni verir geçer ne yapacaksın o zaman ?

Yarın cepport tmm kardeşim alsana 1400 tl ne halin varsa gör derse ne yapacaksın ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sinirleniyorum Böyle şeyler Duyunca Devlet Yasa İle Güvence Altına Aldıysa ve Yasa İle Bir üst Modeli ile Değiştirecek Diyorsa. Bu Adam üst Modeli İle Değiştirecektir. Yok Vermiyorum Git Mahkemeye Başvur Gibi Sokak Ağzıyla Konuşmalar Yapamaz. kabile Devleti Değil Burası kanun İşleyecek.

Hangi devlet ? Anayasa mahkemesini takmıyorlar ?

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Sen ne bekliyorsun ki hocam, adamlar ücret iadesini seçmiş sonuçta tüketivi hakem heyeti kararı bu, sende kalkmış üst model istiyorum diyorsun. Oldu olacak sana mi8 versinler .

Hakkımızı aramak doğal hakkımız ama birazda mantıklı olmak lazım. Siz olsanız 1400 lira ödemek varken neden 2000 liralık telefon veresiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yada adamlar 2. El bir mi5s gönderebilir, değeri sahibinden sitesinde 700 800 lira , mutlu mu olacaksınız

A1 lite en kötü fiyatı bile 1000 lira üzerinden sahibinden sitesinde, a2 lite kabul Edip satsan mi5s alsan, 200 lira kazancın olur
Genel hukuk kuralıdır ve Microsoft dahil bir çok şirkette buna uymaktadır.

Eğer tüketici lehine iade kararı çıkmış ise üretici aynı model bir telefonu vermek zorundadır.
Aynı model telefon elinde yok ise bir üst modeli vermek zorundadır.
Eğer her ikisi de üreticinin elinde değilse, bulunmuyorsa, daha üretilmiyor ise piyasa değeri bir parayı vermek zorundadır.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Azad21 hocam mesajınıza istinaden şimdi Cepport Burak beyle görüştüm. Kendisi iade ya da değişim için her hangi bir sorun olmadığını belirtti. Sizinle telefonda görüştüğünü fakat kendisinin önermiş olduğu Mi A2 Lite (fiyat bandında muadil) istemediğinizi, Snapdragon 821 kullanan bir cihaz istediğinizi ancak artık 821'li bir cihaz üretilmediğini belirtti. Yani Mi 5s'e tam anlamıyla muadil olarak değerlendirilebilecek bir cihaz bulunmadığını bu nedenle farklı bir model seçimi yapmanızı ya da derhal ücret iadenizin gerçekleştirilebileceğini söylediler.

Eğer ücret iadei istiyorsanız mesajımı alıntılayarak belirtebilirsiniz. Farklı bir model düşünüyorsanız da yarın teknik konularda ve muadil cihazlar konusunda daha donanımlı olan Seyit Beyle görüşmenizi sağlayabilirim.

Kişisel tavsiyem ise; 625'li A2 lite modelini kesinlikle kabul etmeyin. Mi5s'in muadili bir model değil. Snapdragon 636 kullanan Redmi Note 5 ve Redmi Note 6 modelleri ile değişim yapmanız çok daha mantıklı olur. Keşke kabul edilse de Mi8 gibi bir model ile değişim yapılsa diyeceğim ancak 1400 liralık iadeye karşılık 3000 liralık bir cihaz vermeyeceklerdir. Ya da sizin bir model tercihiniz var mı?

Oyla:

HakanCOSKUN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
HaKaN
Cihazım
RedmiNote10Pro
Meslek
Ar-Ge Uzmanı
Konular
31
Şu ticareti efendimiz SAV gibi yapmaya gayreti bırakın bir kenara resmen dolandırıcı üç kağıtçı olmuş şimdiki tacirler.Allah sonumuzu hayır etsin.

Oyla:

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Desteklerniz için teşekkür ederim. Ben az önce yine görüştüm, uzlaşmak için ancak bana ne yaptı isem Sd660 bile vermedi Sd 636 verdi, kabul edip etmemekte kararsız kaldım. Çünkü beyefendi çok sıktı beni bunu da veriyorum kabul etmiyorsun istersen git mahkemeye artık dedi.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Desteklerniz için teşekkür ederim. Ben az önce yine görüştüm, uzlaşmak için ancak bana ne yaptı isem Sd660 bile vermedi Sd 636 verdi, kabul edip etmemekte kararsız kaldım. Çünkü beyefendi çok sıktı beni bunu da veriyorum kabul etmiyorsun istersen git mahkemeye artık dedi.
Rica ederim :) Hocam açıkçası SD 636 ile 660 arasında çok büyük bir fark yok. Biri 120k antutu alırken diğeri 130k alıyor. 660 kullanan A2 var ama o da android one zaten. Dilerseniz A2 için tekrar bir görüşeyim ama benim kişisel tercihim ve tavsiyem Note 6 pro olur.

Oyla:

achfighter

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 6, Mi A3
Konular
7
Eğer işlemci mühim ise 636, 660'a yakın performans veriyor.

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Konu baya baya dağılmış
Cantara ve konuyu açan arkadaşın ilk mesajı haricinde (benim yorumda dahil) tüm mesajlar silinmeli bence
yoksa konu cepportan başlayarak meclise kadar gidecek gibi görünüyor.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Enflasyonist bir ekonomiye sahip olmasak, idari ve hukuksal yapımız olması gereken evrensel değerlere sahip olsa, insanlar bir olayın öncelikle ayın oyun işine değilde, olması gereken tarafına odaklanıyor olsaydı; Size iade olarak verilecek telefon Mi8 olurdu... Yukarıdaki şartlardan dolayı bu mümkün görünmüyor maalesef. Bu sorun ve gelinen noktada; alış verişin taraflarından kaynaklı sorun değil bana göre...

* * *

Mahkeme kararı, lehine sonuçlanmışken, satıcı size yardımcı olma niyetindeyken bence orta yolu bulmakta fayda var, yoksa bu uyuşmazlık devam eder ve telefonsuz geçen günlere yenileri eklenir sadece... Hakkını araman, mahkeme kararını alman, tabiri caizse, okyanusu aşmak gibi bir şey, fakat, iade sürecinde bocalanması, çayda boğulmaya benziyor. Hazır buradaki güzel insanlar da aracı olarak sorununuza el atmışken sorunun çözülmesi herkes için güzel olur, yeterince mağduriyet yaşamışsın zaten... :(

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt