Haber Xiaomi Türkiye Resmi Distribütör

Arkadaşlar beklediğimiz an sonunda geldi. Xiaomi Türkiye artık resmi distribütör ile satışlarına başlıyor aldığım haberlere göre firma 52 bin adet ürün siparişi vermiş. 2 Temmuz 'da satışa başlıyormuş.

Linkedin üzerinden firma hakkında detaylı bilgiye ulaştım.

Detaylı bilgiye sahip olan arkadaşlarımız var ise bilgileri paylaşırlarsa sevinirim.

Ekli dosyalar

• 4bb4be16-431a-45c2-8635-9e90a1a71f28.jpg
    4bb4be16-431a-45c2-8635-9e90a1a71f28.jpg
    157,2 KB · Görüntüleme: 388
  • 28e9f0b6-7ddb-46ce-8703-85e82cda267e.jpg
    28e9f0b6-7ddb-46ce-8703-85e82cda267e.jpg
    84,2 KB · Görüntüleme: 362

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
İçimdekileri söylemişsiniz :) xiaomi zaten resmen girince lansman fiyatlarıyla girecek ülkeye. Fiyatlar daha da ucuzlayabilir bence

Lansman fiyatıyla (Çin'deki resmi lansmandan bahsediyorsak) girmesi mümkün görünmüyor çünkü Çin ile Türkiye arasında vergi rejimi aynı değildir. Onlarda KDV var mı yok mu? Varsa oranı kaç? Radyo bandrolu, ötv, gelir vergisi, garanti süresi (Ülkemizde malumunuz asgari 2 yıl, çin de sanırım 1 yıl), kaynağa yakınlık/uzaklık v.s. v.s. bir sürü etken var fiyatı doğrudan etkileyecek.

Canqiri

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Honor 7
Konular
2
Lansman fiyatıyla (Çin'deki resmi lansmandan bahsediyorsak) girmesi mümkün görünmüyor çünkü Çin ile Türkiye arasında vergi rejimi aynı değildir. Onlarda KDV var mı yok mu? Varsa oranı kaç? Radyo bandrolu, ötv, gelir vergisi, garanti süresi (Ülkemizde malumunuz asgari 2 yıl, çin de sanırım 1 yıl), kaynağa yakınlık/uzaklık v.s. v.s. bir sürü etken var fiyatı doğrudan etkileyecek.
Evet o vergiler de var ama şuan ithal edilen telefonlardan alınmıyor mu o vergiler? Alınmıyorsa en az 200 250 lira pahalı satılır

Canqiri

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Honor 7
Konular
2
Lansmam fiyatı derken hani şuanki cihazlar lansman fiyatından daha pahalıya alınıp getiriliyor ya şimdi öyle olmayacak demek istedim

aLLMeTaLLiCa

Aaaaaaaaa1
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...........1
Cihazım
...........1
Meslek
Veri Giriş ( sekreter )
Konular
44
Ben açılmasından yana değilim yuksek miktarla vergiyle herseyiyle millete gecirecekler .Güvenilir Cepport şirketi gibi ve satıs yapan Şahıstan almak daha mantıklı.Servis olayına gelince zaten Burda Teknik servis ile ugraşan arkadaşlarımız var. Onlarla bu sorunu ortadan kaldırabiliriz.

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar hemen gelin güvey olmayın. Öyle ben her Xiaomi Distribütörüyüm diyene kansaydık ohoooo kimler geldi kimler geçti.
En basitinden ve akılda kalıcı olarak, geçen seneki N11 olayını hatırlatmak isterim. Mer Bilişim di yanlış hatırlamıyorsam. Sanıyorum Xiaomi ile bağlantılı birinin oyununa gelmişlerdi. Yani Xiaomi'nin değil onunla bağlantılı birinin distribütörü olduklarını sonradan anladılar. Tabi adlarını bir daha duymadık. Sizden duyan oldu mu?
Bu Doğa firmasını da inceledim. Nisan ayında yani 2 ay önce kurulmuş bir şirket. 2-10 arasında çalışanı var görünüyor. Yani 2 de olabilir, 10 da, arasında bir rakam da. Siz Xiaomi'nin böyle bir firmaya Distribütörlük vereceğine gerçekten inanabiliyor musunuz? Bırakın 3 günlük, 1 yönetim kurulu başkanı, 2 yardımcısı, 1 sekreteri ve belki 1 de pazarlamacısı olan şirket şöyle dursun, benim bildiğim Xiaomi, KVK, Genpa yada Telpa'ya bile kırk dereden su getirtir de ondan sonra verir verecekse.
Sanıyorum bu firma da Mer Bilişim'in düştüğü oyuna düşmüş. Bakalım zamanla göreceğiz.

Brznklc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berzan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Kuaför
Konular
6
Arkadaşlar hemen gelin güvey olmayın. Öyle ben her Xiaomi Distribütörüyüm diyene kansaydık ohoooo kimler geldi kimler geçti.
En basitinden ve akılda kalıcı olarak, geçen seneki N11 olayını hatırlatmak isterim. Mer Bilişim di yanlış hatırlamıyorsam. Sanıyorum Xiaomi ile bağlantılı birinin oyununa gelmişlerdi. Yani Xiaomi'nin değil onunla bağlantılı birinin distribütörü olduklarını sonradan anladılar. Tabi adlarını bir daha duymadık. Sizden duyan oldu mu?
Bu Doğa firmasını da inceledim. Nisan ayında yani 2 ay önce kurulmuş bir şirket. 2-10 arasında çalışanı var görünüyor. Yani 2 de olabilir, 10 da, arasında bir rakam da. Siz Xiaomi'nin böyle bir firmaya Distribütörlük vereceğine gerçekten inanabiliyor musunuz? Bırakın 3 günlük, 1 yönetim kurulu başkanı, 2 yardımcısı, 1 sekreteri ve belki 1 de pazarlamacısı olan şirket şöyle dursun, benim bildiğim Xiaomi, KVK, Genpa yada Telpa'ya bile kırk dereden su getirtir de ondan sonra verir verecekse.
Sanıyorum bu firma da Mer Bilişim'in düştüğü oyuna düşmüş. Bakalım zamanla göreceğiz.
Üstad yine sert bir üslupla olaya açıklık getirdi (:

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erdem2003

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
17
Doğa firmasının telefon firması 2 ay önce açılmış bildiğim kadarıyla, webtekno da dediğine göre doğa koleji vs bunlara bağlı yani köklü ama telefon konusunda nasıl olacaklar bilemiyorum

micool

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
3
Eğer Doğa Grup'a bağlı ise yabana atılmaması gerekir,madencilik,ağır sanayi,eğitim,bilişim ve diğer alanlarda faaliyet gösteren bir firma,Xiaomi ile bağlantısı olan diğer firmalarla değil direkt Xiaomi ile muhatap olur.2-10 arasında çalışanı olması bizleri yanıltmasın çünkü bilişim alanında da faaliyet gösteren birçok şirketi var.

1dost

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
T.D.
Cihazım
Xiaomi 12
Konular
26
Telefon Çin'de 500 tl ise en fazla 600-700e getirmesi gerek. Yoksa gerek yok gelmesine.

akcora

yok
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Meslek
çizim
Konular
3
Vergi vergi vergi. Uygun fiyat beklemeyin.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt