Haber Xiaomi Türkiye Resmi Distribütör

Arkadaşlar beklediğimiz an sonunda geldi. Xiaomi Türkiye artık resmi distribütör ile satışlarına başlıyor aldığım haberlere göre firma 52 bin adet ürün siparişi vermiş. 2 Temmuz 'da satışa başlıyormuş.

Linkedin üzerinden firma hakkında detaylı bilgiye ulaştım.

Detaylı bilgiye sahip olan arkadaşlarımız var ise bilgileri paylaşırlarsa sevinirim.

Ekli dosyalar

• 4bb4be16-431a-45c2-8635-9e90a1a71f28.jpg
    4bb4be16-431a-45c2-8635-9e90a1a71f28.jpg
    157,2 KB · Görüntüleme: 388
  • 28e9f0b6-7ddb-46ce-8703-85e82cda267e.jpg
    28e9f0b6-7ddb-46ce-8703-85e82cda267e.jpg
    84,2 KB · Görüntüleme: 362

Xiaomi42

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
mi4
Konular
9
okey hocam evrakları topladığım gibi bugün gidiyorum

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

trametes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
1
Ülkemizin bulunduğu bir coğrafya da xiaomi bir firmaya resmi distribütörlük verse Çin teknoloji web sitelerinde mutlaka haber olurdu. 2014 yılında Türkiye'ye girme planları olduğunda (gerçi girmediler ama) yerli yabancı birçok site bu haberi verdi. Geçmişte Hugo Barra seviyesinde bu açıklama yapılırken 2017 yılında Türkiye'ye distribütörlük verip 1 tane bile yabancı sitede bu haberin çıkmaması forum yetkililerininde açıkladığı gibi, ortada sıkıntılı bir durum olduğunu gösteriyor.

Meizu telefon alıp benzer bir faciayı yaşamış biri olarak bu haberlere temkinle yaklaşıyorum.

Son düzenleme:

Conconist50

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
67
Fiyat olarak olumlu mu yoksa olumsuz mu yansıyacak? Şahsen kronik sorunu olmadıgına eminsem bir modelin yine ithalatçı garantili tercih edebilirim

Setry

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berat
Cihazım
Mi 6
Konular
59
Düşünmeyen, sorgulamayan bir millet haline geldik. Elbette milyarda, trilyonda 1 bile olsa bunların gerçekten distribütör olma ihtimalleri olabilir. Çünkü olayın içinde değiliz. Xiaomi'nin kafasından ne geçiyor, bunların kafasından ne geçiyor bilmemiz mümkün değil. Belki elemanlar şu anda Çin'de eğitim alıyordur. Gerçi bundan bizim haberimiz olurdu, neyse. Ama mevcut duruma bakıldığında biraz düşünmek, biraz sorgulamak olaya temkinli davranmak açısından yeterli.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

Hocama katılıyorum hocam süper clap~~

srcn09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Mi Note 10
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
3
Resmi giriş işi o kadar kolay değil.en önemlisi servis ağı.

Bence bu fake haberle şirket kendini epey reklam etti.takdir ettim ciddi şekilde pazarlama kurnazlığı. Ama geç kaldılar xiaomi ekmeği azaldı bu tarz firmalara.rakip çok çünkü :D

Mi5 &tapatalk

Ne yazık ki Fake haber değil, arkadaşımın eniştesi bu iletişim firmasının sahibi ve 2 temmuz da 52 bin adet ürün siparişini direk 1.ağızdan aldım. He yine de yalan söylüyorlar ise bilmiyorum :D yaşayıp göreceğiz

enjoy_mi

Ya Sabur....
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Memur
Konular
13
servis olayı rayına oturmadığı sürece şirket kendiside satsa asla ve asla başarılı olamaz.........

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Ne yazık ki Fake haber değil, arkadaşımın eniştesi bu iletişim firmasının sahibi ve 2 temmuz da 52 bin adet ürün siparişini direk 1.ağızdan aldım. He yine de yalan söylüyorlar ise bilmiyorum :D yaşayıp göreceğiz

Önemli olan sipariş sayısı değil. Kimden sipariş edildi ve gerçekten resmi distribütör mü?

MI 4S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Setry

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berat
Cihazım
Mi 6
Konular
59
Eğer gerçekten firmanın sahibiyse haber doğruysa iyi haber 2 temmuzda görceza pusu

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hocam bu kadar sermaye yatırıp da bir yalan üzerine firma kurma riskini hiç kimsenin alacağını zannetmiyorum. Geçtiğimiz yıl yaşanan olayı anlatayım sonrasına siz karar verin.

Mi5 yeni çıkmış ve hemen herkes merakla Mi5 bekliyor. Birden xxxxx (ismi yazmamak daha uygun olacak zannediyorum) adında daha önce kimsenin adını duymadığı bir firma Mi5 getirdi ve Türkiye Distribütörü olduğunu iddia etti Hatta N11 üzerinde Xiaomi Türkiye adına mağaza açtı. Xiaomi ile görüştüm ve böyle bir durumun olmadığına dair teyidi aldım. Forumumuz üzerinden bir açıklama yazınca firma sahipleri bana ulaştılar ve kendilerinde imzalı belge olduğunu beyan ettiler. Belgenin bir nüshasını da gönderdiler. Ancak belge üzerinde imzası bulunan Çinli şahsın Xiaomi ile her hangi bir bağı yok. Kendisini orta doğu ülkelerinde resmi Xiaomi temsilcisi olarak tanıtan bir dolandırıcı. Genellikle Xiaomi MENA'dan toplu ürün alıp sizi distribütör yapacağız diyerek yeni kurulan hevesli firmalara bu ürünleri yüksek fiyatla satan birileri. (Sonradan sadece tek kişi değil oldukça kalabalık bir şebeke oldukları da ortaya çıktı) Bu arada olan iyi niyetli şekilde Xiaomi Distribütörü olmaya çalışan firmaya, Distribütör garantili diye pahalı ürün alan kullanıcılarımıza oldu...

Bugünkü durum da oldukça şüpheli. Doğa Grup adına iyi niyetlidir veya kötü niyetlidir diyemiyorum ancak gerçekten sıkıntılı bazı noktalar mevcut. Her şeyden önce 50000 sipariş bizim için büyük olsa da esasen oldukça komik bir rakam. Şu andaki ithalatçılar bu rakamlara çoktan ulaşıp katladılar. Sadece bu kadarlık bir sipariş ile Xiaomi'nin resmi distirbütörlük vermesi mümkün değil. Daha önce ülkemizden distribütörlük için başvuran ve maddi gücü oldukça fazla olan (aylık sipariş taahhütleri bile bahsettiğiniz rakamı neredeyse katlayan) bir kaç şirketin (yine isim vermesem daha iyi olacak) başvuruları sadece akıllı telefon endüstrisi içerisinde yeterli tecrübeleri olmadığı için red edildi. Distribütörlük ile çalıştığı ülkelerde şirketler sadece bu tecrübe şartı nedeniyle ortaklıklar kurmak zorunda kaldı. Hatta fabrika bile kurulan ülkeler mevcut ancak biz burada henüz 3. ayını bile doldurmamış bir firmadan bahsediyoruz. Bir diğer konu ise "after sale" service konusu... Delta, KVK vs. Xiaomi kabul etmiyor. Kendi servis ağını kurması lazım ki sadece tek servis değil bu. Belirli nüfusun üzerindeki her şehirde kurulması ve aktif çalışması lazım. 1-10 arası kişinin çalıştığı bir firma olan Doğa Grup bu altyapıya sahip mi? Diğer yandan şimdiye kadar Xiaomi distribütörlük verdiği her ülkede fan sitelerin ve fanların fikirlerini aldı. Hatta yakın ülkelerdeki fan sitelerden bile bilgi aldı oysa ülkemizde böyle bir emare bulunmuyor. Aslında bir kaç önemli nokta daha var ancak geçen yıl yaşanan rezalet de göz önüne alındığında Doğa Grubun Resmi Distribütör olması hiç akla yatkın gelmiyor. :)

Son düzenleme:

srcn09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Mi Note 10
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
3
Söylediklerinizde çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum zaten. Ben sadece haberi alır almaz sizinle paylaşmak istedim detaylı bilgiyi bende alamadım yaşayıp hep birlikte göreceğiz.İnşallah biz şaşırırızda herşey güzel olur ( çok mu iyimser oldu :) )

Üst Alt