Haber Xiaomi Türkiye Resmi Distribütör

Arkadaşlar beklediğimiz an sonunda geldi. Xiaomi Türkiye artık resmi distribütör ile satışlarına başlıyor aldığım haberlere göre firma 52 bin adet ürün siparişi vermiş. 2 Temmuz 'da satışa başlıyormuş.

Linkedin üzerinden firma hakkında detaylı bilgiye ulaştım.

Detaylı bilgiye sahip olan arkadaşlarımız var ise bilgileri paylaşırlarsa sevinirim.

Ekli dosyalar

• 4bb4be16-431a-45c2-8635-9e90a1a71f28.jpg
    4bb4be16-431a-45c2-8635-9e90a1a71f28.jpg
    157,2 KB · Görüntüleme: 388
  • 28e9f0b6-7ddb-46ce-8703-85e82cda267e.jpg
    28e9f0b6-7ddb-46ce-8703-85e82cda267e.jpg
    84,2 KB · Görüntüleme: 362

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ne yazık ki Fake haber değil, arkadaşımın eniştesi bu iletişim firmasının sahibi ve 2 temmuz da 52 bin adet ürün siparişini direk 1.ağızdan aldım. He yine de yalan söylüyorlar ise bilmiyorum :D yaşayıp göreceğiz
Gerçi Cantara herşeyi yazmış. Bizim burada üzerinde durduğumuz nokta devamlı yanlış anlaşılıyor. Bu nokta haberin yalan olması yada firmanın dolandırıcı olma ihtimali değil. Murat Bey yada Ayvacı Bey'lerden hangisi enişte bilmiyorum, firma hakkında kısmına tek satır da olsa bunu yazmışken, iş olsun diye yazacak halleri yok elbette. Ancak görünen tüm emareler Xiaomi'nin gerçekten Distribütörü olma ihtimallerini ortadan kaldırıyor. Evet ortada bir Distribütörlük vardır ama bu Xiaomi Distribütörlüğü değil.
Yukarıda yazmıştım tekrar edeyim. Bizim henüz bilmediğimiz şeyler vardır, Linkedin'e yazan kişi 1000 kişi yerine 10 yazmıştır, elemanları henüz eğitim görüyordur, çok büyük bir servis ağı kurmuşlardır, sipariş rakamı 52bin değil 520bin yada 5,2m dir, yoğunluktan dolayı bizimle iletişime geçememişlerdir ama bayram sonrası sitemizle bir toplantı hazırlığındadır v.s. v.s. Biz sadece eldeki verilerle bu işin mümkün olmadığını söylüyoruz.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

cepport

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cepport
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Arkadaşlar merhaba;

Xiaomi Türkiye distribütörlüğü ile ilgili forumda sıkça sorulan sorulara net bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk.Doğa Mobile olarak adlandırılan firma yeni kurulmuştur ve kanuni açıdan ithalatçı firmadır. Xiaomi firması ile resmi bir distribütörlük anlaşması kesinlikle yoktur. Xiaomi firmasının bir ülke distribütöründen ürün almış ve aynı bizler gibi ithalat yapmıştır.Firma teknik servis anlaşmasını KVK firması ile yapmıştır. KVK teknik servis karşılıklı şartlarda anlaşıldığında tüm ithalatçılarla anlaşma yapan bir firmadır. KVK firması teknik servis anlaşmasında cihaz başı hizmet bedeli olarak her tamire 50 TL artı KDV sırf el işçiliği tamir bedeli almaktadır, ithal ettiğiniz cihaz adetinin de yüzde 3 oranında tamire değişim cihazı talepleri vardır, matematiğe vurulduğunda MI5 benzeri bir üründe cihaz bası 95 tl bir rakam etmektedir. Bu MI Note 2 gibi bir cihazda, cihaz başı 150 TL ekstra maliyet demektir. Bizlerin asıl amacı siz Xiaomi severlere bu ürünleri uygun fiyatla ulaştırabilmektir.

Niko05

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Nihat Akkurt
Cihazım
Mi5 S Plus
Konular
0
Arkadaşlar Ben iki yıl önce distribütör garantili Asus zenfone 2 cihazı aldım bin lira civarı bir fiyata. Yaklaşık bir yıl sonra cihaz yere düşme sonucu ekran çatladı. Asus yetkili servisi aradım durum böyle bana bin liralık telefon için 400 lira fiyat çıkardılar. Piyasada aynı ekran 100 lira civarında bende servise vermedim dışarda yaptırdım. anlayacağınız ben distribütör kazığı yemek istiyorum derseniz gidip distribütör garantili alabilirsiniz. Aksi halde benim düşüncem distribütör garantili cihazın hiçbir esprisi kalmıyor.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enjoy_mi

Ya Sabur....
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Memur
Konular
13
Arkadaşlar Ben iki yıl önce distribütör garantili Asus zenfone 2 cihazı aldım bin lira civarı bir fiyata. Yaklaşık bir yıl sonra cihaz yere düşme sonucu ekran çatladı. Asus yetkili servisi aradım durum böyle bana bin liralık telefon için 400 lira fiyat çıkardılar. Piyasada aynı ekran 100 lira civarında bende servise vermedim dışarda yaptırdım. anlayacağınız ben distribütör kazığı yemek istiyorum derseniz gidip distribütör garantili alabilirsiniz. Aksi halde benim düşüncem distribütör garantili cihazın hiçbir esprisi kalmıyor.

olayın esprisi zaten o hocam.. millet garantili olsun diye cihaza göre 200-300 tl fark verip telefon alıyor.. servise yolu düştügünde 150-200 tl fark ile işini hallediyor.. ya da yazılım problemleri vs vs... mantık neresinde anlamak güç

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merto.ada

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert Can
Cihazım
Samsung S4
Meslek
Memur
Konular
0
Pek ihtimal vermiyorum. Böyle bir işle uğraşmak Xiaomi firmasının işine gelmez bence. Ucuz fiyat fazla satış politikası yüzünden adamlar stoklarını tüketiyorlar zaten. O yüzden böyle bir şey için erken olduğu düşünüyorum.

Canqiri

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Honor 7
Konular
2
Arkadaşlar merhaba;

Xiaomi Türkiye distribütörlüğü ile ilgili forumda sıkça sorulan sorulara net bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk.Doğa Mobile olarak adlandırılan firma yeni kurulmuştur ve kanuni açıdan ithalatçı firmadır. Xiaomi firması ile resmi bir distribütörlük anlaşması kesinlikle yoktur. Xiaomi firmasının bir ülke distribütöründen ürün almış ve aynı bizler gibi ithalat yapmıştır.Firma teknik servis anlaşmasını KVK firması ile yapmıştır. KVK teknik servis karşılıklı şartlarda anlaşıldığında tüm ithalatçılarla anlaşma yapan bir firmadır. KVK firması teknik servis anlaşmasında cihaz başı hizmet bedeli olarak her tamire 50 TL artı KDV sırf el işçiliği tamir bedeli almaktadır, ithal ettiğiniz cihaz adetinin de yüzde 3 oranında tamire değişim cihazı talepleri vardır, matematiğe vurulduğunda MI5 benzeri bir üründe cihaz bası 95 tl bir rakam etmektedir. Bu MI Note 2 gibi bir cihazda, cihaz başı 150 TL ekstra maliyet demektir. Bizlerin asıl amacı siz Xiaomi severlere bu ürünleri uygun fiyatla ulaştırabilmektir.
Peki ya delta servisin ücretlendirmesi nasıl oluyor?

01halil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
16
Resmi distributor ise şayet muhaklak fiyatlar yukarı yönlü olacaktır yalnız şu anda Çin pazarinda fiyatlar 400$ üzeri bu fiyatlar aşağı yönlü olursa ancak o zaman farklı şeyler söyleyebiliriz

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Canqiri

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Honor 7
Konular
2

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Bizin konumuzla pek bir alakası olmamakla birlikte, Nokia 3310 İngitere'de (Onların da mutlaka bir Vergi Sistemi vardır) Satış Fiyatı 65 USD, Türkiye Satış Fiyatı ise 549 Lira.....

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Üst Alt