Rehber Xiaomi Mi5'e TWRP Yükleme, Şifre Sorunu Çözümü, Wipe ve Custom Rom Yükleme

BurakC.

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular
3
Merhabalar, emeğinize saygım sonsuz özellikle videolu anlatım şahane ancak benim gözlemim fazlasıyla eksik olduğu yönünde.
Keşke adb nereden indirilir, amacı nedir, nasıl kullanılır bunlara değinseymişsiniz. Ayrıca rom nereden indirilir, nasıl yüklenir bunlarda eksik ne yazık ki.
hocam o dedikleriniz konuyu kalabalıklaştırır bahsettikleriniz zaten edibilebilecek mevcut bilgiler biraz araştırma yapmıştır bu konuya kadar gelen kişi zaten

BurakC.

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular
3
Merhabalar, emeğinize saygım sonsuz özellikle videolu anlatım şahane ancak benim gözlemim fazlasıyla eksik olduğu yönünde.
Keşke adb nereden indirilir, amacı nedir, nasıl kullanılır bunlara değinseymişsiniz. Ayrıca rom nereden indirilir, nasıl yüklenir bunlarda eksik ne yazık ki.
hocam o dedikleriniz konuyu kalabalıklaştırır bahsettikleriniz zaten edibilebilecek mevcut bilgiler biraz araştırma yapmıştır bu konuya kadar gelen kişi zaten

26nano26

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
2
Şahsen konuya vakıf değilim, şimdiye kadar kullandığım hiç bir telefona da komplike ayarlar yapma, wipe yapma, rom atma gibi detaylara ihtiyaç duymadım. Terimlerin kelime anlamından başka bilgim de yok. Kurcalayıp yanlış bir şeyler de yapmak istemiyorum dolayısıyla şahsım adına bilmediğim şeyler, o sebepten anlatımların detaylı ve bir arada olmasını dilerdim. Rom değiştirme mevzusunada Google play store'daki kablosuz ağ bekleniyor hatasından dolayı gereksinim duydum. Başkası için karmaşık olmayan bu gibi şeyler, benim gibileri için içinden çıkalamayacak durumlara sürükleyebiliyor.

Konuyu kalabalıklaştırma meselesinde size ne katılmıyorum. Netice de rehber, miu community'de adamlar çok güzel tartışıyor, bir çok şeye detaylı anlatımlar mevcut, gerek görsel gerekse video. Türkçe bir anlatımın faydalı olacağını düşünüyorum, her şey para değil sözüm meclisten dışarı ücretli danışmanlık hizmeti verenler de mevcut... Belki uğraşırım oradan buradan anlatımlara bakarım ama bir şekilde çözerim fakat dediğim gibi gönül isterdi ki bir arada hoş bir anlatım olsaydı.

BurakC.

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular
3
Şahsen konuya vakıf değilim, şimdiye kadar kullandığım hiç bir telefona da komplike ayarlar yapma, wipe yapma, rom atma gibi detaylara ihtiyaç duymadım. Terimlerin kelime anlamından başka bilgim de yok. Kurcalayıp yanlış bir şeyler de yapmak istemiyorum dolayısıyla şahsım adına bilmediğim şeyler, o sebepten anlatımların detaylı ve bir arada olmasını dilerdim. Rom değiştirme mevzusunada Google play store'daki kablosuz ağ bekleniyor hatasından dolayı gereksinim duydum. Başkası için karmaşık olmayan bu gibi şeyler, benim gibileri için içinden çıkalamayacak durumlara sürükleyebiliyor.

Konuyu kalabalıklaştırma meselesinde size ne katılmıyorum. Netice de rehber, miu community'de adamlar çok güzel tartışıyor, bir çok şeye detaylı anlatımlar mevcut, gerek görsel gerekse video. Türkçe bir anlatımın faydalı olacağını düşünüyorum, her şey para değil sözüm meclisten dışarı ücretli danışmanlık hizmeti verenler de mevcut... Belki uğraşırım oradan buradan anlatımlara bakarım ama bir şekilde çözerim fakat dediğim gibi gönül isterdi ki bir arada hoş bir anlatım olsaydı.
Sizin görüşünüz saygı duyarım efendim saygılar.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

malpsaridayi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp SARIDAYI
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
0
cogu twrp yi denedim ama hepsi mi logosunda takılıyor nedeni ne olabilir acaba

gimmeluck

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ozan
Cihazım
mi5
Konular
39
Kısa bir cevap alabilir miyim 4 soruya.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

uzun zamandır anlamadığım konu, harici SDcard slotu olmayan telefonlara geçtiğimden beri anlamadım.
google da yardım edemedi.

mi5 , telefon rootlu, TWRP yüklü zaten.
global dev. rom 8.3 yükledim ok. sorunsuz, hiç uygulama yok, bu da ok.

Ancak daha önceki kullanımlarımdan kalan RAndom -sistem dışı- aplikasyon dosya ve klasör kırıntıları aynen duruyor.
onları da uçurmak ve telefonu aldığım zamanki gibi (rom hariç) yapmak için, için ;

1) TWRPden hangi advanced wipe seçeneklerini seçmem lazım?

Ama o seçenekleri seçersem,
2 ) TWRP de random -sistem dışı- bir klasör o da uçar mı?
3 ) wipe sonrası TWRPden çıkmadan , hemen tekrar ROM flashlayacağım ancak Pcden telefona yüklediğim Rom dosyası da da Random -sistem dışı- bir dosya o da uçacak o zaman? uçarsa da, telefonu yeniden başlatıp onu tekrar koyarım tekrar twrp ile yüklerim? olur mu?
( ADB komutla filan atmak istemiyorum)
4 ) sonradan yazdığım imei uçar mı ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Kısa bir cevap alabilir miyim 4 soruya.

uzun zamandır anlamadığım konu, harici SDcard slotu olmayan telefonlara geçtiğimden beri anlamadım.
google da yardım edemedi.

mi5 , telefon rootlu, TWRP yüklü zaten.
global dev. rom 8.3 yükledim ok. sorunsuz, hiç uygulama yok, bu da ok.

Ancak daha önceki kullanımlarımdan kalan RAndom -sistem dışı- aplikasyon dosya ve klasör kırıntıları aynen duruyor.
onları da uçurmak ve telefonu aldığım zamanki gibi (rom hariç) yapmak için, için ;

1) TWRPden hangi advanced wipe seçeneklerini seçmem lazım?

Ama o seçenekleri seçersem,
2 ) TWRP de random -sistem dışı- bir klasör o da uçar mı?
3 ) wipe sonrası TWRPden çıkmadan , hemen tekrar ROM flashlayacağım ancak Pcden telefona yüklediğim Rom dosyası da da Random -sistem dışı- bir dosya o da uçacak o zaman? uçarsa da, telefonu yeniden başlatıp onu tekrar koyarım tekrar twrp ile yüklerim? olur mu?
( ADB komutla filan atmak istemiyorum)
4 ) sonradan yazdığım imei uçar mı ?

Hocam tavsiyem fastboot ile wipe all yaparak temiz kurulum yapmanız yönünde. Çok daha sağlıklı bir sonuç alacaksınızdır.

TWRP'den yapmak isterseniz ise wipe system seçeneği romu silecektir. Diğer tüm verileri ve dosyaları silmek için wipe system dışındakileri seçebilirsiniz.

Eğer ki arada yanlışlıkla romu da silerseniz TWRP'de iken telefonunuzu bilgisayara bağlayarak romu yeniden telefonunuza kopyalayabilir ve install zip seçeneği ile yükleyebilirsiniz. Bu durumda kullanabileceğiniz diğer seçenekler ise OTG ile flash bellek bağlayarak romu kopyalamak veya ADB sideload kullanmak.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Eleştiriniz için teşekkür ederim. Daha önceleri herşeyi sıfırdan en baştan anlatıyordum. Fakat çok fazla eleştiri geliyor, işlemler çok karışık deniyordu. Dolayısıyla çift bilinmeyenli denklem çözümü anlatımlarımda işe toplama çıkartma işlemlerinin anlatılarak başlanması gibi birşey oluyor. Kimse okumaya bile yanaşmıyor. Ben de aynı fikirde olduğum için Mi cihazlarla ilgisi olmayan, temel Android konularını anlatmak yerine kullanımını gösteriyorum.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

dizefurkan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
9
Yararlı bir konu olduğu için yorumumuzu belirtelim :) Elinize sağlık

Hknmktv

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco X3 Nfc
Konular
3
Ben Custom rom yüklerken ressurection remix modem hatası alıp error 7 yiyorum. Checking for MODEM build time-stamp 2017-04-11
assert failed: xiaomi.verify_modem("2017-04-11") ==
"1"
Updater process ended with ERROR: 7 nedeni nedir ? Sorunu çözdüm yine de teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Üst Alt