Rehber Xiaomi Mi5'e TWRP Yükleme, Şifre Sorunu Çözümü, Wipe ve Custom Rom Yükleme

unutabilsem

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ahmet
Cihazım
mi5 prime
Konular
0
ben sadece format atmak istiyorum ne yapabilirim telefon mi5 prime

Maxpayne53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Max
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
12
Öncelikle konuyu güzelce okudum. Dediklerinizi aynen yapıyorum. Ama twrp kurulumunu yaptıktan sonra sıkıntı beliriyor. İlk önce anlatımda twrp yükledikten sonra ekranın bir süre donup kalmasından kimse bahsetmiyor. Uzunca bir süre twrp ekranın donuk kalıyor. Bu donma işlemi geçtikten sonra wipe'a girip ayarları sıfırlıyorum sonra tekrar reboot yapıyorum sistemi. İlk twrp ekranı kilitli gelmiyor ama diyelim güç tuşuna bir kere basıp(basılı tutumuyorum basıp ekranı kapatıyorum) tekrar güç tuşuna basıp ekranı açtığımızda o kilit simgesi yine geliyor. İkincisi format attıktan sonra daha önce telefon hafızasına attığımız kalıp gözükmüyor. Bende twrp modunda iken bilgisayardan telefonun ana dizinine kalıp dosyasını atıyorum. Ondan sonra install dizinine girip kalıp dosyasını seçtiriyorum. Kurulumu neredeyse sorunsuz yapıyor ama en sonunda 2 tane unknow hatası veriyor. Lakin buna rağmen Tamamlandı(done) diyor. Bende telefonu bu sefer tekrar başlatıyorum ama twrp silinmiş oluyor. Bu çıkmazın içinden nasıl çıkacaz. Bazı yerlerde twrp yükledikten sonra sistem dosyaları silinmediği sürece war olan room'un bozulmadan kaldığı söyleniyor. Yani twrp yüklemesi sırasında room'a bir şey olmuyor. Ondan sonra telefonu normal bir şekilde açabiliyor muşuz. Ama onu da denememe rağmen telefon açılmadı. Nerede yanlış ediyoruz anlamadım.

mechtangu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ismail
Cihazım
mi 5
Konular
1
Arkadaşlar bir sorunum var telefonu unlock ettim.

TWRP kurdum. twrp-3.0.2-3-gemini.img Artık ses açma powera basınca twrp geliyor.

wipe dalvik/cache yaptım

Bu linkteki Developer ROMU kurdum.

Tekrar wipe dalvik/cache yaptım. Reboot System yaptım.

Ama MI logosunda kalıyor alet. Ne yapabilirim? Tekrar TWRP menusune girebiliyorum.

Maxpayne53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Max
Cihazım
Mi 5 Pro
Konular
12
Arkadaşlar bir sorunum var telefonu unlock ettim.

TWRP kurdum. twrp-3.0.2-3-gemini.img Artık ses açma powera basınca twrp geliyor.

wipe dalvik/cache yaptım

Bu linkteki Developer ROMU kurdum.

Tekrar wipe dalvik/cache yaptım. Reboot System yaptım.

Ama MI logosunda kalıyor alet. Ne yapabilirim? Tekrar TWRP menusune girebiliyorum.

Developer sürümünün iki versiyonu var birincisi fastboot ikincisi ise recovery. Twrp ile kurulum için recovery developer sürümünü indirmen lazım.

Bir diğer mesele ise indirdiğiniz rom içinde twrp ile kurulum için bir takım değişiklikler yapılması lazım. Rom içinde gelen boot dosyasını twrp için uyumlu boot dosyası ile değiştirmek lazım. Ek olarak rom içinde meta-inf dosyası içindeki bir dosyada değişiklikler yapmak lazım idi. Buradaki konularda göremedim yada bulamadım konusu geçtiyse haberim yok ama arkadaşımın yardımı ile twrp ile kurulum için rom dosyasındaki gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra kurulumu gerçekleştirebildik. Kurulum için kullandığımız Twrp sürümü ise 3.1.0-1 sürümü bu sürümde ekranın donma sıkıntısı olmuyor. Twrp kurulumunu çoğunlukla arkadaş yaptığı için detayları kaçırdım. Yoksa bende bu konu hakkında bir başlık açmayı düşünüyordum.

Bu konudakileri bende gerçekleştirmiştim ama bir türlü twrp kurulumu gerçekleştiremedim. Sizin gibi açılış ekranında kalıyordum.
Mi forumun ingilizce resmi sitesinde dediğim şekilde yapılan bir kurulum anlatılmış. Ama tabiki ingilizce.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Twrp yüklemeleri her yöntemde de aslen aynıdır. Birisi kulağı üstten gösterir,diğeri yandan. Sonuçta yapılan işlem recovery partisyonunun yeniden yazılmasıdır.
Sorunlar genelde twrp versiyonundan kaynaklanıyor. Bazı twrp versiyonları, bazı rom versiyonlarında boot partisyonunun da değişimini gerektirirken, bazıları gerektirmiyor. Bu nedenle birisinin hiç hatasız yapabildiği işlemi, başka birisi hata alarak tamamlayamayabiliyor.
Diğer sorun olan Status 7 hatasına gelecek olursak, bu mesajın anlamı, kurmaya çalıştığınız rom ile cihaz arasında fark var demektir. Yani bu rom, bu cihaza ait değil demek.
Eğer eminseniz yapacağınız iş bu kontrolü kaldırmak. Bunun için rom içindeki updater-script dosyasından bu komut siliniyor. Sanırım yukarıda bundan bahsedilmiş.
Ancak burada asıl sorun twrp. Çünkü geçenlerde Mi Note 2'de yaşadığım olayda twrp versiyonlarını cihaza portlayan kişilerin cihaz kodlarını düzgün değiştirmediğini gördüm. Yani bizim Note 2 cihazların twrp dosyaları Mi Mix'ten portlanmış ve cihazım kendini Mi Mix sandığı için de Mi Note 2 romunu gördüğü zaman doğal olarak Status 7 hatası verip, "hooop kardeş, bu rom bu cihazın değil, doğru rom yükle" demek istiyor.
Sanıyorum ZCX versiyonlarında bir sorun yok. Müsait olmadığım için şu konuyu bir türlü toparlayamadım. ZCX versiyonlarından romunuzun Android versiyonuna uygun olanı yükleyin, sanırım hiç sorun çıkmayacak. Marshmallow ve Nougat sürümleri farklıdır, buna dikkat edilmeli.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

Deejay_2006

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
Mi4 w
Konular
8
ZCX candır ya Flasher toolkit mi5 e yerlestirdim tıkır tıkır

Sent from my MI 5 using Tapatalk

muhammetasari

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MUHAMMET ALİ
Cihazım
Mi5
Konular
1
Hocam işlemi baştan sona kadar yaptım.

adb reboot-bootloader

fastboot devices
83e65721 fastboot

fastboot flash recovery recovery.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (40072 KB)...
OKAY [ 0.878s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.282s]
finished. total time 1.162s

fastboot flash boot boot.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'boot' (37248 KB)...
OKAY [ 0.820s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.270s]
finished. total time 1.092s

fastboot boot recovery.img
downloading 'boot.img'...
OKAY [ 0.877s]
booting...
OKAY [ 1.199s]
finished. total time 2.078s

fastboot boot recovery.img
waiting for any device
Buradan sonra telefon fastboot ekranın da takılı kalıyor komutu girdikten sonra PDA Net telefonu PC den ayrılmış olarak görüyor. Telefon Logo da takılıyor. Soft Brick oldu ve Mi Flash dan Flash All ile Stable Frimware yükledim. Nerede yanlış yapmış olabilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum. chatin_62

turkuazzz99

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan Özcan
Cihazım
Mİ5S PLUS
Konular
18
adb klasörü ne demek ve bu klasör nerede?

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sorunsuz TWRP yüklemesi için gerekenler 1.mesajın başına eklenmiştir. Mesajın düzenlenmesi için yeterli vaktim olmadığından diğer bölümleri aynen bırakmak zorunda kaldım. Oradaki dosyaları lütfen kullanmayınız. Sadece ZCX TWRP dosyalarını kullanınız. Ayrıca ADB Platform dosyalarını da 1. mesaja ekledim.

sasuta

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi5 Pro
Konular
2
Sorunsuz TWRP yüklemesi için gerekenler 1.mesajın başına eklenmiştir. Mesajın düzenlenmesi için yeterli vaktim olmadığından diğer bölümleri aynen bırakmak zorunda kaldım. Oradaki dosyaları lütfen kullanmayınız. Sadece ZCX TWRP dosyalarını kullanınız. Ayrıca ADB Platform dosyalarını da 1. mesaja ekledim.

Yeni eklediğiniz dosyalarla da zcx twrp yi yükleyemiyorum. Daha doğrusu yüklüyorum fakat mi logosunda takılı kalıyor. Daha sonra mi flash tool ile tekrar rom atmak zorunda kalıyorum. Global V8.2.2.0 yüklü. Bu twrp yi nasıl kurabilirim telefona? Bundan 4-5 ay önce rahat bir şekilde yükleyebiliyordum. Denemediğim twrp kalmadı neredeyse hiç birinde geçemedim mi logosunu.

Üst Alt