Sohbet Xiaomi Mi5 n11'de satışta!

object1500

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Object1500
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
3
Size "siz" diye hitap eden birine "sen" diye hitap etmenin kabalık olduğunu vurgulamamıza gerek var mı?

Benim yazdığımin kendisine hitaben olmadığını vurgulamaya gerek varmi? Daha nasıl Türkçe yazabilirim. Neyse adminin en son yazdığını okudum ve artık telefonu aldığım için daha bi sevinmeye başladım. Burada kimseyle tartışmak ve ya tek bir kelime konuşmanın anlamı kalmadı herşey açıklığa kavuşmuş oldu.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ne? Sana ne dedim de ben şimdi ustune aliniyorsun?
Konunun ne olduğunu, yazılan mesajların içeriğini, yeniden ve anlamaya çalışarak okuyacak olursanız, yazdıklarım ile ilgili satıcı hakkında olumsuz düşünen birisi olarak bir tarafım. Yani ekmeğinden olanlar dediğiniz kişilerden bir tanesi ben oluyorum.
Eğer bu şekilde taraflı olarak yazarsanız, ilgili taraflar tarafından da cevap geleceğini hesap etmeniz gerekir. Yada kimi kastettiyseniz onu açık olarak yazmanız gerekir ki diğer taraflar üzerine alınmasın.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
cantara hocam, açıklamalar için teşekkürler.
Guaire hocam zaten Xiaomi'nin çalışma stiline uymadığı için bu tartışma ortaya çıktı. Nice firmalara kapısını kapatan Xioami nasıl oldu da N11'e kapısını açtı? Benim bu konuda şüphelerim giderilmiş değil.
Xiaomi'nin üst kademesinin bu konuda herhangi bir bilgisi olmadığını düşünüyorum. Birileri Xiaomi adını kullanarak birşeyler yapıyor gibime geliyor. N11 gibi uluslararası bir ortağı olan şirketin de buna nasıl alet olduğunu çözmeye çalışıyorum.
Şu ana kadar Patron Gıda'nın aslında Mer Bilişim olduğunu ve Mer Bilişim'in sadece aracı olduklarını, Firma isminden, sayfa tasarımına kadar herşeyin N11 tarafından hazırlandığını öğrenmiş olduk.
Şimdi sadece N11 kaynaklı olduğu düşünülen "tek yetkili" ve "Xiaomi Türkiye" isminin kullanılması konusunun açıklığa kavuşması kaldı.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
cantara hocam, açıklamalar için teşekkürler.
Guaire hocam zaten Xiaomi'nin çalışma stiline uymadığı için bu tartışma ortaya çıktı. Nice firmalara kapısını kapatan Xioami nasıl oldu da N11'e kapısını açtı? Benim bu konuda şüphelerim giderilmiş değil.
Xiaomi'nin üst kademesinin bu konuda herhangi bir bilgisi olmadığını düşünüyorum. Birileri Xiaomi adını kullanarak birşeyler yapıyor gibime geliyor. N11 gibi uluslararası bir ortağı olan şirketin de buna nasıl alet olduğunu çözmeye çalışıyorum.
Şu ana kadar Patron Gıda'nın aslında Mer Bilişim olduğunu ve Mer Bilişim'in sadece aracı olduklarını, Firma isminden, sayfa tasarımına kadar herşeyin N11 tarafından hazırlandığını öğrenmiş olduk.
Şimdi sadece N11 kaynaklı olduğu düşünülen "tek yetkili" ve "Xiaomi Türkiye" isminin kullanılması konusunun açıklığa kavuşması kaldı.

Hocam benim anladığım kadarıyla 2.5 yıldır bizim beklediğimiz manada Xiaomi'nin Türkiye'ye gelişi hayalimiz resmen ölmüş.

Geçen Kasım ayında Güney Afrika, Kenya, Nijerya'dan oluşan Afrika ülkelerinde MIA adlı bir yetkili distribütör belirlediklerine dair bir haber vardı. Şimdi baktım Botswana ve Malawi de eklenmiş.

Resmi Xiaomi pazarları değiller, ama yetkili distribütör seçilmişler.

Her bir ülkeye ait sayfalarda bazı yetkili satıcı isimleri listelenmiş. Hepsini tek tek kontrol etmeye üşendim. Örneğin Malawi için 2 firma adı verilmiş. Bir tanesi GSM operatörü anladığım kadarıyla, diğeri ise online satış yapmayan bir elektronik market gibi görünüyor.

Hugo Barra da yine geçtiğimiz Kasım ayında Afrika pazarlarına girmek hakkında konuşmuş:

Afrika örneğindeki gibi distribütörlük verilip, Xiaomi Türkiye adının kullanılmasına da izin verilmiş olunabilir. Bu izin de verildiyse Xiaomi, Türkiye pazarına Xiaomi olarak gelmekten kesin olarak vazgeçmiş demektir.

Zaten uzun zamandır yeni pazarlara resmi Xiaomi pazarı olacak şekilde giremiyorlar. En son geçtiğimiz sene Temmuz başında Brezilya'ya girmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.

Bir hevesimiz vardı, o da kursağımızda kaldı. Donanımhaber forumunda o kadar savunduk, o sözlerimizi yedirtti bize sağolsun.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam benim anladığım kadarıyla 2.5 yıldır bizim beklediğimiz manada Xiaomi'nin Türkiye'ye gelişi hayalimiz resmen ölmüş.

Geçen Kasım ayında Güney Afrika, Kenya, Nijerya'dan oluşan Afrika ülkelerinde MIA adlı bir yetkili distribütör belirlediklerine dair bir haber vardı. Şimdi baktım Botswana ve Malawi de eklenmiş.

Resmi Xiaomi pazarları değiller, ama yetkili distribütör seçilmişler.

Her bir ülkeye ait sayfalarda bazı yetkili satıcı isimleri listelenmiş. Hepsini tek tek kontrol etmeye üşendim. Örneğin Malawi için 2 firma adı verilmiş. Bir tanesi GSM operatörü anladığım kadarıyla, diğeri ise online satış yapmayan bir elektronik market gibi görünüyor.

Hugo Barra da yine geçtiğimiz Kasım ayında Afrika pazarlarına girmek hakkında konuşmuş:

Afrika örneğindeki gibi distribütörlük verilip, Xiaomi Türkiye adının kullanılmasına da izin verilmiş olunabilir. Bu izin de verildiyse Xiaomi, Türkiye pazarına Xiaomi olarak gelmekten kesin olarak vazgeçmiş demektir.

Zaten uzun zamandır yeni pazarlara resmi Xiaomi pazarı olacak şekilde giremiyorlar. En son geçtiğimiz sene Temmuz başında Brezilya'ya girmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.

Bir hevesimiz vardı, o da kursağımızda kaldı. Donanımhaber forumunda o kadar savunduk, o sözlerimizi yedirtti bize sağolsun.
Aslında benim de asıl öğrenmeye çalıştığım bu. Eğer böyle birşey varsa bunun en azından bizimle paylaşılması gerekirdi diye düşünüyorum. Beraber çalışmamız istenebilirdi belki. Fan site demek o marka yada firmanın sevenlerinin buluştuğu yer demektir. Resmi Fan Sitesi demek ise o firmanın müşterilerle arasındaki köprüdür.

object1500

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Object1500
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
3
Konunun ne olduğunu, yazılan mesajların içeriğini, yeniden ve anlamaya çalışarak okuyacak olursanız, yazdıklarım ile ilgili satıcı hakkında olumsuz düşünen birisi olarak bir tarafım. Yani ekmeğinden olanlar dediğiniz kişilerden bir tanesi ben oluyorum.
Eğer bu şekilde taraflı olarak yazarsanız, ilgili taraflar tarafından da cevap geleceğini hesap etmeniz gerekir. Yada kimi kastettiyseniz onu açık olarak yazmanız gerekir ki diğer taraflar üzerine alınmasın.

Bir önceki mesajimdada anlayacağınız gibi tek bir kelime belirmiyorum bu konu hakkında benim için bu konu kapanmıştır. Tarafsız oldugumuda defalarca belirttim herkes bildiğini okusun. Ve bu son mesajim bu konu içerisinde, tek bir mesaj dahi yazmayacagim. İsteyen istediği gibi anlamakta serbesttir elbette

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Aslında benim de asıl öğrenmeye çalıştığım bu. Eğer böyle birşey varsa bunun en azından bizimle paylaşılması gerekirdi diye düşünüyorum. Beraber çalışmamız istenebilirdi belki. Fan site demek o marka yada firmanın sevenlerinin buluştuğu yer demektir. Resmi Fan Sitesi demek ise o firmanın müşterilerle arasındaki köprüdür.

Yazılanlara dikkate alırsak bütün kabahat Xiaomi'de.

Avrupa satış direktörü belirlenmiş adamın resmi fan sitesinden haberi yok. Avrupa'daki bütün fan sitelerini ezbere bilmesi lazım. Hadi bilmiyorsa elinin altında internet de mi yok?

Resmi distribütörlük verilmiş duyurusu yapılmıyor. Tek bir tane haber yok.

İletişimde Xiaomi sıfır. Lafa gelince fanlarla direk iletişimdeler.

Bu cihaz gelecekse birkaç hafta önceden tanıtımına başlanması lazımdı.

@Mehmet Karakaş

Xiaomi'nin bakın Türkiye'de resmi distribütör belirledik, pazara giriyoruz diye dünyaya duyurması lazım. Yabancı siteler haber yapar bunu. Yerli siteler de peşinden gelir.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yazılanlara dikkate alırsak bütün kabahat Xiaomi'de.

Avrupa satış direktörü belirlenmiş adamın resmi fan sitesinden haberi yok. Avrupa'daki bütün fan sitelerini ezbere bilmesi lazım. Hadi bilmiyorsa elinin altında internet de mi yok?

Resmi distribütörlük verilmiş duyurusu yapılmıyor. Tek bir tane haber yok.

İletişimde Xiaomi sıfır. Lafa gelince fanlarla direk iletişimdeler.

Bu cihaz gelecekse birkaç hafta önceden tanıtımına başlanması lazımdı.

@Mehmet Karakaş

Xiaomi'nin bakın Türkiye'de resmi distribütör belirledik, pazara giriyoruz diye dünyaya duyurması lazım. Yabancı siteler haber yapar bunu. Yerli siteler de peşinden gelir.
Aynen böyle. Tüm bunlar yapılmadığı için, yapılmamasına da ihtimal veremediğim için kurcalıyorum.
Biraz bekleyip resmi cevapları alalım da ondan sonra neymiş ne değilmiş göreceğiz. Burada ya Xiaomi bu çalışma biçimiyle bizlerin gözünden düşecek yada N11. Hatta belki de Mer Bilişimin buradaki sorumluluğunu bilmiyorum ama Mehmet Bey'in yazdığına göre tüm sorumluluk N11'de ise, N11 çok ciddi cezalar ödemek durumuyla karşı karşıya kalabilecek.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bir önceki mesajimdada anlayacağınız gibi tek bir kelime belirmiyorum bu konu hakkında benim için bu konu kapanmıştır. Tarafsız oldugumuda defalarca belirttim herkes bildiğini okusun. Ve bu son mesajim bu konu içerisinde, tek bir mesaj dahi yazmayacagim. İsteyen istediği gibi anlamakta serbesttir elbette
Bu bir kamera şakası falan mı yoksa benim ne kadar daha sabredeceğimi falan mı sınıyorsunuz?
Ben ne okuduğumu gayet iyi biliyorum. Yazdığınız cümlelerden anlayabildiğim tarafını tutup kafamda yorup ona göre cevap yazıyorum. Siz ise sanki ne yazdığınızı bilmiyor gibi davranmaya devam ediyorsunuz. Bakın ben ne yazdığınızı size anlatayım.

1. Konunun sizin taraf olmanızla ilgisi yok. Israrla tarafsızım diye yazmanız gerekmiyor.
2. Önce ne yazdığınızı ve benim ne anladığımı görelim :

"Uzatmanin bi alemi yok, aranızda içi içine sigmayanlar var boşuna burada yirtinip durmayin, isteyen sizden de alacaktır ürünü sitedende...uzatmayin. Ne oldu böyle birşey çıktı diye ekmeginizden mı oldunuz! Allah rizkinizi eğer helal yollarla yapıyorsanız verecektir zaten,, bırakın isteyen istediğini yapsin"

Şimdi böyle bir mesajı insan niye yazar? Ortada bir tartışma vardır. O da 3. kişi olarak ortalığı yatıştırmak ister (yırtınıp durma konusunu görmezden geldim).
Ben bu yazdıklarınızdan şunu anladım. Diyorsunuz ki "Niye kavga ediyorsunuz, Allah zaten herkesin rızkını belirlemiştir ve zamanı geldikçe vermektedir, ne yani böyle birşey çıktı da ekmeğinizden mi oldunuz? "
Doğru mu anlamışım yoksa yanlış mı? Eğer yanlış ise demek ki aklınızdan geçenlerle parmaklarınız arasında bir uyum sorunu var. Bu cümlelerden farklı bir anlam çıkaracak kişi olacağını sanmıyorum.
Doğru anladığımı varsayıp ilerliyorum.
Burada tartışmanın en ön saflarında ben varım. Bu yazılanlar beni alakadar etmiyor mu? O ekmeğinden olanlardan birisi ben değil miyim? Nasıl olur da "Sana mı yazdım" şeklinde (buradaki saygısızlığınızı da görmezden geldim) cevap yazabilirsiniz?

Madem siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz, hatta ne düşündüğünüzü de bilmiyorsunuz ben yazarsam belki anlarsınız.
Sizin kafanızda ortada bir rant kavgası var. Sanki Mer Bilişim bizim satışlarımızı baltalamış ta biz de bu yüzden onları karalamaya, onların satışlarını engellemeye çalışıyoruz. Ben de ortada böyle birşey yok diyorum. Konunun satışla hiç alakası yok. Eğer buraya üye olup ta telefon satmadığımızı bilmiyorsanız bu sizin sorununuz. Telefon satmıyorsak ta hangi ekmeği paylaşamıyoruz?

Forum olarak kimseye zorla mesaj yazdırma gibi bir misyonumuz yok. Hoş gerçi zaten yazabileceğiniz tek şey var. "Özür dilerim ben yanlış anlamışım". Bunun haricinde düşünmeden yada acaba ne yazdım bir bakayım diye yeniden okumadan yazdığınız herşey sizi batırıyor.
İnsan bazen farkında olmadan yazmaması gereken şeyler yazabiliyor. Bakın ben de yukarda bu hatayı yaptım. 1999 senesinden beri hiçbir mesajımda kimseye hakaret etmedim, böyle salak, gerizekalı gibi kelimeleri asla kullanmadım hatta birkaç kere dışında sen kelimesini bile kullanmadım. Her yazdığımı tekrar okuyup gerekli düzeltmeleri yaparak yayınladım. Birçok kere ilk okuyunca farkedemediğim klavyenin otomatik tamamlama saçmalıklarını mesajı editleyip düzelttim. Yukardaki talihsiz mesajımda nasıl olduysa hiç farkedemedim bile. Farkettiğimde de iş işten geçmişti. Herkes hata yapabilir. Önemli olan bunu görmek. Bu yüzden yukarda yazdıklarımı bir baba (üslubunuza bakılırsa muhtemelen babanız yaşındayımdır) nasihatı olarak algılayın.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Üst Alt