Hocam benim anladığım kadarıyla 2.5 yıldır bizim beklediğimiz manada Xiaomi'nin Türkiye'ye gelişi hayalimiz resmen ölmüş.
Geçen Kasım ayında Güney Afrika, Kenya, Nijerya'dan oluşan Afrika ülkelerinde MIA adlı bir yetkili distribütör belirlediklerine dair bir haber vardı. Şimdi baktım Botswana ve Malawi de eklenmiş.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Resmi Xiaomi pazarları değiller, ama yetkili distribütör seçilmişler.
Her bir ülkeye ait sayfalarda bazı yetkili satıcı isimleri listelenmiş. Hepsini tek tek kontrol etmeye üşendim. Örneğin Malawi için 2 firma adı verilmiş. Bir tanesi GSM operatörü anladığım kadarıyla, diğeri ise online satış yapmayan bir elektronik market gibi görünüyor.
Hugo Barra da yine geçtiğimiz Kasım ayında Afrika pazarlarına girmek hakkında konuşmuş:
Afrika örneğindeki gibi distribütörlük verilip, Xiaomi Türkiye adının kullanılmasına da izin verilmiş olunabilir. Bu izin de verildiyse Xiaomi, Türkiye pazarına Xiaomi olarak gelmekten kesin olarak vazgeçmiş demektir.
Zaten uzun zamandır yeni pazarlara resmi Xiaomi pazarı olacak şekilde giremiyorlar. En son geçtiğimiz sene Temmuz başında Brezilya'ya girmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.
Bir hevesimiz vardı, o da kursağımızda kaldı. Donanımhaber forumunda o kadar savunduk, o sözlerimizi yedirtti bize sağolsun.