Sohbet Xiaomi Mi5 n11'de satışta!

Orkun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Orkun
Cihazım
Mi5
Meslek
öğrenci
Konular
14
Aynen böyle. Tüm bunlar yapılmadığı için, yapılmamasına da ihtimal veremediğim için kurcalıyorum.
Biraz bekleyip resmi cevapları alalım da ondan sonra neymiş ne değilmiş göreceğiz. Burada ya Xiaomi bu çalışma biçimiyle bizlerin gözünden düşecek yada N11. Hatta belki de Mer Bilişimin buradaki sorumluluğunu bilmiyorum ama Mehmet Bey'in yazdığına göre tüm sorumluluk N11'de ise, N11 çok ciddi cezalar ödemek durumuyla karşı karşıya kalabilecek.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hatırladığım kadarıyla tr pazarına girmeyi planlıyorlar gibisinden bi mail vardı burada çevirisini yapmıştım..

bence girecekler ama zaman alacak ama o süre içinde sizinle mi girerler yoksa bu getiren firmayla mı girerler orasını bilemiyorum

adamlar pratikte xiaomi tedarik ediyorlar yasal boşluk yakalamış olmaları muhtemel ama bu onları suçlu yapmaz...

etik olan sizinle bu işi yapmaları ancak atı alan üsküdarı geçer diye atasözümüz de var

o marketçi dükkanı sizden bir sıfır önde işe başlamış oluyor bu işe girerken nasıl olur bilmiyorum ama xiaomi burada kar etmek isteyeceğine göre sizin dandirik gıdaya göre ne artınız var diye sormazlar mı ?

..

hocam son durum nedir geliyor mu gelmiyor mu ? sırf şu soruyu sormak için giriyorum artık siteye ne bi heves ne bi keyif kaldı artık lanet girsin

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
hatırladığım kadarıyla tr pazarına girmeyi planlıyorlar gibisinden bi mail vardı burada çevirisini yapmıştım..

bence girecekler ama zaman alacak ama o süre içinde sizinle mi girerler yoksa bu getiren firmayla mı girerler orasını bilemiyorum

adamlar pratikte xiaomi tedarik ediyorlar yasal boşluk yakalamış olmaları muhtemel ama bu onları suçlu yapmaz...

etik olan sizinle bu işi yapmaları ancak atı alan üsküdarı geçer diye atasözümüz de var

o marketçi dükkanı sizden bir sıfır önde işe başlamış oluyor bu işe girerken nasıl olur bilmiyorum ama xiaomi burada kar etmek isteyeceğine göre sizin dandirik gıdaya göre ne artınız var diye sormazlar mı ?

..

hocam son durum nedir geliyor mu gelmiyor mu ? sırf şu soruyu sormak için giriyorum artık siteye ne bi heves ne bi keyif kaldı artık lanet girsin

Bakın yukarıda Çetin hocam (chatin_62) defalarca açıklamasına rağmen hala bunları yazmanıza bi mantık veremedim. Ne onların Mi5 satması ne bizim satamayışımız değil bu tartışmanın sebebi. Yasal boşluk yakalandığı falan da yok aslında. Bu işin temel sorumlusu distribütörlük vermek istemeyen Xiaomi en nihayetinde. Bizimle resmi bir bağı olmasa da ürün tedarikçimiz olan (en uygun terimi enesaydin00 söyleyebilir. :) ) SEMERS ile Mi5 işini uzun zamandır görüşmekteyiz ancak Çin'den alınamayan ithalat belgeleri yüzünden ürünler Çin'de satın alınsa bile buraya getiremiyorlardı. Hatta Mi4'ün gelmesini bile bekleyen arkadaşlar çıkışından ne kadar sonra buraya gelebildiğini de biliyorlardır. Ve nihayet Mer Bilişim bu belgeleri nasıl ettiyse tedarik etmiş ve ürünleri ithal etmiş burda problem yok zaten. Burda sorun olan şey ise Xiaomi Türkiye adı altında satış yapmaları ve "Xiaomi" isminin Türkiye'deki isim hakkının tescillendiği ve şu anlık sadece resmi forum olmamız hasebi ile yalnızca bize ait olmasıdır. Bize yığınla mesajlar geliyor "Xiaomi Türkiye'ye mi girdi?" diye. Tabiki de hayır ama bu isim ihlali bu sonucu getirdi beraberinde. Şu anda Xiaomi ile irtibat halindeyiz, gerekli soruları sorduk, oradan gelecek cevaba göre de ihlalse ihlal, izinse izin belli olacak. Ama şu yanlış anlaşılmadan vazgeçmemiz lazım. Burası evet birkaç arkadaşımızın girişimiyle oluşturulmuştu ama şu an "Xiaomi'nin RESMİ Türkiye Fan Sitesi"dir. Selametle...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99

..

Daha önceki konularda da, bu konuda da o kadar yazdım ama halen daha kendi kafanızda kurguladığınız şeyin arkasından gidiyorsunuz. Hayır yani yazdıklarım da o kadar açık ki, anlaşılmaması için hiçbir sebep yok.
Xiaomi zaten 2014 yılında açıklamıştı Global dünyaya açılacaklarını ve ilk etapta da Türkiye de dahil olmak üzere 10 ülkeye gireceklerini. Şu anda bu ülkeler arasında girmedikleri Türkiye ve Rusya kaldı.
Biz ne zaman Xiaomi Türkiye'ye bizimle girecek diye yazdık ki? Ne zaman böyle bir iddiamız oldu? Niye Mer Bilişim bizden 1-0 önde olsun? Biz İthalatçı mıyız yoksa Distribütör mü? Bugüne kadar bizim kim olduğumuzu ve ne yaptığımızı anlayamadınız mı? Aslında atı alan Üsküdar'ı geçmemiş, Üsküdar'da sabah olmuş.

Bizim amacımız Xiaomi markasını, Xiaomi ürünlerini, Miui işletim sistemini sevenleri bir arada toplayıp, birbirimize yardımcı olmak, deneyimlerimizi paylaşmak değil mi? Bizim İthalatçı olmak gibi ne bir misyonumuz nede bir hedefimiz var. Zaten bunu yapmak için gerekli olan bir şirket bile değiliz.
Evet madem öyle niçin bir alışveriş sitemiz var diye bir soru akıllara gelebilir. Xiaomi'nin nasıl çalıştığını milyonlarca kere yazdık. Tekrar yazmayacağım. Bir firma 2014'ten beri Çin'den ithal ettiği onbinlerce farklı ürün yanında Xiaomi ürünlerini de Çin'deki tedarikçilerden elde ederek ithalini sağlıyordu. Bizimle hiçbir alakası olmayan bu firma ile oturulup konuşuldu ve ithal edilen bu Powerbank, Kulaklık, şarj cihazları, kablolar, kılıflar v.s. gibi ürünlerin hem Xiaomi severler ile daha kolay buluşmasını sağlamak açısından, hem de N11 de dahil olmak üzere (bıraksınlar bu marka koruma palavralarını) piyasada bolca sahte ürünlerin satılması nedeniyle kullanıcıların orjinal ürünleri elde etmelerine olanak sağlanması açısından diğer alışveriş sitelerinin yanında bizim site üzerinden de satışının yapılması sağlandı. Evet bu firma Semers firmasıydı. Resmi forum olmamız nedeniyle de diğer sitelerden daha ucuz olması adına da hem sitemiz hem İthalatçı firma tarafından gereken her türlü fedakarlıklar yapıldı.

Telefonlar konusunu da Mi4 ile ilgili olarak birçok defa yazdık. Bu telefonlar direkt olarak Xiaomi'den tedarik edilmedi. Zaten fiyatlar bu yüzden beklendiğinden yüksek kaldı. Ancak 1400-1600 TL bandında karaborsa satılan yani Çin'den bir şekilde yolcu beraberinde getirilip satılan cihazlara mahkum olan kullanıcılar için çok iyi bir çıkış yolu oldu. 1000TL'ya kayıtlı, 2 yıl garantili cihaz sahibi oldu insanlar.

Tabiki bu cihazları da biz ithal etmedik. Sadece İthalatçı firma ile anlaşarak sitemiz üzerinden en uygun fiyatlarla kullanıcıya ulaşmasını sağlamak için kar amacı da gütmedik.

N11 ve Mer Bilişim'e yeniden gelecek olursak, biz burada ne cihazlara laf ettik nede bu cihazların illegal yollarla getirilip satıldığını söyledik. Herhangi bir suç işlediklerini de söylemedik. Getirilemez de demedik. Evrakları bir şekilde elde ettikten ve fiyatlar fahiş olduktan sonra 2 farklı imei ile de ürünler global satışa çıktıktan sonra niye getirilmesin?

Defalarca yazdım ama daha nasıl yazayım ki anlaşılsın bilemiyorum. Bizim buradaki itirazımız "Biz Xiaomi'nin Türkiye'de tek yetkili firmasıyız" sözüne. Çünkü bu söz o kadar önemli ki insanların güvenini kazanma adına çok büyük bir artı. İnsanlara yalan beyanlarla birşey satmak Türkçe'de ne manaya gelir ben yazmıyorum. Herkes bilir. İşte biz bunu açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Burada herkese soruyorum. Herkes iyi kötü yerli - yabancı haber sitelerini, Blogları, forumları takip ediyor. Hiç Xiaomi'nin Türkiye'de N11 ile anlaşma yaptığını duyan var mı? Hatta SDN 6 Temmuz 2015 'deki bir haberinde Xiaomi'nin Türkiye'de Hepsiburada ile anlaştığını yazmıştı. Tabiki habere hiç itibar etmediğim için kimseye de bundan bahsetmemiştim. Madem yeri geldi linkini vereyim. Hadi buyrun burdan yakın. Herkes sallıyor.

Halen daha olayı ekmek kavgası diye algılayan varsa artık o kendi sorunu. Biz sizlerin kandırılmasını istemiyoruz o kadar. İlanlarında Xiaomi'nin Türkiye tek yetkili firması yerine 2 yıl İthalatçı firma garantili yazıp, mağaza ismini de (artık Tekno Park ile mi devam ederlerdi, Patron Gıda mı yaparlar dı onların bileceği iş) Xiaomi Türkiye diye yazmasalardı şimdi bunların hiçbirisi konuşulmayacaktı.

Son düzenleme:

object1500

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Object1500
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
3
........

Moderatör tarafında düzenlendi:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Lütfen üslubunuza dikkat edin. Kankalarınızla bu şekilde konuşabilirsiniz ama buranın bir forum olduğunu unutmayın lütfen.

Mehmet Karakaş

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi5
Konular
0
Lütfen üslubunuza dikkat edin. Kankalarınızla bu şekilde konuşabilirsiniz ama buranın bir forum olduğunu unutmayın lütfen.

merhaba arkadaşlar,
daha önce de bahsettiğim gibi biz N11 adına ürünleri Xiaomi bilgisinde ithal eden, yine N11 bilgisinde XiaomiTürkiye ismiyle satış yapan bir firmayız.

N11 destek ekibinin yazdıklarını link'ten görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• n11 xiaomi.jpg
    n11 xiaomi.jpg
    163,9 KB · Görüntüleme: 63

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
merhaba arkadaşlar,
daha önce de bahsettiğim gibi biz N11 adına ürünleri Xiaomi bilgisinde ithal eden, yine N11 bilgisinde XiaomiTürkiye ismiyle satış yapan bir firmayız.

mehmet bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim mümkünse xiaomi tarafı ile ilgilide bu tarz bir teyit atmanız mümkünmüdür. Ben inanıyorum ki malı üreten firmadan bu teyidi alırsak herkesin içi rahatlayacaktır.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
merhaba arkadaşlar,

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Verilen cevap üstünkörü ve kelime oyunları yapılarak verilmiş. Beni tatmin etmedi.
İlgili ürün diyor, Xiaomi demiyor. Bu da demek oluyor ki N11'de satılan bu Mi5'leri sadece siz getiriyorsunuz. Bu cümle ne sizi nede N11'i Türkiye'de tek yetkili kılmaz. Bunun herhangi bir manası yok ki. Biz N11'de sizden başka kişiler de satıyor, bu yüzden siz tek yetkili olamazsınız diye bir iddiada bulunmuyoruz. Kaldı ki evet şu an itibariyle Mi5'leri Türkiye'ye sadece siz ithal ediyorsunuz. Ama bunu ithalat yapabilen ve gerekli izinleri alabilen herkes yapabilir hatta yapabiliyor zaten. Mesela Semers te Mi4'leri getirip sattı. Onlardan ne farkı var?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

cihan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cihaan
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
4
genelde yurt dışından getirilen telefonlar gömrükte takılıyor. bu kadar mi5 telefon kaçak yolla getirlmesi çok zor ikinci bu dar telefonlara garanti desteği sağladığı için ithalatçı firma bunları düzenlenmiş. ithalatçı firma bunun ticaretini yapacaksa zaten tr kuralları için en az 2yıl garanti sağlaması gerekir. yoksa bu adamlar garantisiz satarlar. yani anlayacagınız devletin izni olduğunu düşünüyorum.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
genelde yurt dışından getirilen telefonlar gömrükte takılıyor. bu kadar mi5 telefon kaçak yolla getirlmesi çok zor ikinci bu dar telefonlara garanti desteği sağladığı için ithalatçı firma bunları düzenlenmiş. ithalatçı firma bunun ticaretini yapacaksa zaten tr kuralları için en az 2yıl garanti sağlaması gerekir. yoksa bu adamlar garantisiz satarlar. yani anlayacagınız devletin izni olduğunu düşünüyorum.
Burada konu cihazların resmi yollarla getirilip resmi olarak satılması değil. Buradaki konu ürün sayfasındaki "Türkiye'de tek yetkili" ibaresi ve Xiaomi Türkiye isminin kullanılması. Yani sanki Xiaomi artık Türkiye'ye girdi intibası.
Böyle bir durum olsa Xiaomi bunu duyurmaz mıydı ki kaç hafta geçti hala bir ses yok. Sadece geçen hafta Kazakistan'a girdiklerini duyurdular.

Üst Alt