Sohbet Xiaomi Mi5 n11'de satışta!

mehmetali1509

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
0
cihaz 1 adet sadece ve yetkili satıcı değilim.sadece işim gereği dubai ye gidiyorum 2 adet aldım 1 adeti kendim kullanıyorum öteki cihaz 64 gb alacgım için satmayı düşündüm.Para için yalan yanlış söylemler dogru olmaz .saygılarımla

Mehmet Karakaş

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi5
Konular
0
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Kendi adıma bir açıklama yapayım.
Arkadaşlar konuyu çarpıtmayalım. Ben satıcı hakkında dolandırıcı demedim. Cihazla ilgili ise hiç yorum yapmadım. Ne sahte dedim ne başka birşey. Ben sadece satıcının yazdığı yalanları gözönüne serdim. Satıcı, cihazla ilgili değil, kendisi ile ilgili yalanlar söylüyor. Hadi yazdıklarımdan bir tanesinin yalan olmadığını ispatlayın da ben de sizi alkışlayıp özür dileyeyim. Xiaomi Türkiye, zaten Hugo Barra yetkisinde, Xiaomi Singapur tarafından kuruldu ve Xiaomi'nin Türkiye'ye giriş yapması bekleniyor. İsterseniz belgeleri de sunarım. Nerden almış bu yetkiyi de bu ismi kullanıyor? Üstelik firmanın ismi şaka gibi. PATRON GIDA OTOMOTİV. Güldürmeyin Allah aşkına.
Sonra kıvırıp yetkiyi N11-Xiaomi'den aldım diyor. Belge sunamam N11'den isteyebilirsiniz diyor. Biz de salağız ya, sanki N11 her isteyene satıcı ile ilgili bilgi veriyor. Üstelik N11-Xiaomi ne ya? Ortak oldular da tüm dünyanın haberi mi yok.
Bana ya bunların yalan olmadığını ispatlayın yada firmayı savunup durmayın. Ayrıca bir üstteki mesajımda resimlerle de göz önüne serdim. Hem Xiaomi Türkiye olacak hem de resimleri bizden çalacak öyle mi? Ya salak hiç olmazsa git Xiaomi'nin sitesinden çal gerizekalı.
Yapmayın Allah aşkına ya. Bu kadar at gözlüğü ile bakmayın. Tamam Mi5'ler orjinal, resmi kayıtlı. Eeeee peki firma kim? Yalancı bir hırsız. Ama olsun cihazlar orjinal ve kargo ertesi gün elime ulaştı. Bu yeter.

Bu arada eğer o firmadan birileri varsa burada kim olduğunu bilelim ve bize açıklama yapsın.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba ,
Ben ilgili firmaların yetkilisiyim (Mer bilişim - Patron Gıda).
Bahsettiğiniz forumlarda kullanılan ürün fotoğraflarının olduğu bilgilendirme sayfası N11 tarafından hazırlanan bir sayfadır, bizimle bir alakası yok. Salak-gerizekalı sıfatlı ithamlarınızı kendilerine ilettim , muhakkak hatalarını düzelteceklerdir.
Xiaomi-N11 arasında uluslarası bir anlaşma yapılmadı. N11 yetkilileri ile Xiaomi yetkilileri oldukça yakın ilişkideler ve N11 özelinde bir kampanya başlattılar, N11 kuruluş amacı itibariyle ticaret yapan bir firma değil, ticaret yapan firmaları tüketiciyle buluşturan bir pazaryeridir(marketplace), ki bunu hepiniz biliyorsunuz. N11 ithalat ve al-sat ticareti yapamadığı için bizden bu desteği sağlamamızı istediler.
Paylaştığım linkte göreceğiniz üzere N11'e özel, ilkkez N11'de gibi ibareler kullanarak reklam çalışmaları başlattılar. Şu an kısa bir araştırma ile bir çok haber sitesinde N11'in servis ettiği, ürünün N11'den satıldığına dair haberler okuyabilirsiniz. Mer bilişim olarak sadece ülkedeki 3000 bayimize tedarikçilik yapan, son kullanıcı satışı olmayan bir firmayız, son kullanıcı satışlarımızı diğer bir şirketimiz olan Patron Gıda üzerinden yapıyoruz. Patron gıda ... Olarak zaten n11'de satış yapan TeknoPark isimli bir dükkanımız var, XiaomiTürkiye ismiyle satış yapma kararını N11 yetkilileri, Xiaomi ile görüşüp uyguladılar . Ürün satışını yada güveni artırmak için yaptığımız herhangi asılsız birşey yok.
Bu forumda ürün gelmeden herhangi birşey paylasmamamın nedenini ekte gönderdiğim dosyada görebilirsiniz . Xiaomi Avrupa bölge satış müdürüne mayıs ayında bu forumu sordum ve offical olmadığı düşündüğü bir cevap aldım. Bu sebeple burada daha önce hiçbir paylaşımda bulunmadım. Forumda daha fazla yazıp sizleri ilgili-ilgisiz konularda rahatsız etmeyeceğim. Dilerseniz her türlü sorunuz için benimle direkt irtibata geçebilirsiniz . Mehmet@merbilisim.com

İyi haftasonları

object1500

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Object1500
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
3
Beyler bence burada yazdıklarınızı dikkat edin derim sonra hakkınızda dava açılmasın, ben hiç bir tarafı savunuyorum tekrar söylüyorum telefonu dün aldım kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok, ben odeme sistemi, imei kayıt işlemi, sitenin n11 olmasıyla kargolama sürecinde yaşanacak sıkıntılar nedeniyle geri iade edebilme hakkı, vb uzak mesafeli satış sözleşmesinde bulunan ve iade ve cayma hakkı dediğimiz bi takım lehine olan kurallardan dolayı ben verdim 1500 u n11 den aldım. Uzatmanin bi alemi yok, aranızda içi içine sigmayanlar var boşuna burada yirtinip durmayin, isteyen sizden de alacaktır ürünü sitedende...uzatmayin. Ne oldu böyle birşey çıktı diye ekmeginizden mı oldunuz! Allah rizkinizi eğer helal yollarla yapıyorsanız verecektir zaten,, bırakın isteyen istediğini yapsin

satilikaraba

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
enes
Cihazım
lg g3
Konular
0
Ustad boyle 1sene satiyorlar sonraa firard kayboluyolar

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba ,
Ben ilgili firmaların yetkilisiyim (Mer bilişim - Patron Gıda).
Bahsettiğiniz forumlarda kullanılan ürün fotoğraflarının olduğu bilgilendirme sayfası N11 tarafından hazırlanan bir sayfadır, bizimle bir alakası yok. Salak-gerizekalı sıfatlı ithamlarınızı kendilerine ilettim , muhakkak hatalarını düzelteceklerdir.
Xiaomi-N11 arasında uluslarası bir anlaşma yapılmadı. N11 yetkilileri ile Xiaomi yetkilileri oldukça yakın ilişkideler ve N11 özelinde bir kampanya başlattılar, N11 kuruluş amacı itibariyle ticaret yapan bir firma değil, ticaret yapan firmaları tüketiciyle buluşturan bir pazaryeridir(marketplace), ki bunu hepiniz biliyorsunuz. N11 ithalat ve al-sat ticareti yapamadığı için bizden bu desteği sağlamamızı istediler.
Paylaştığım linkte göreceğiniz üzere N11'e özel, ilkkez N11'de gibi ibareler kullanarak reklam çalışmaları başlattılar. Şu an kısa bir araştırma ile bir çok haber sitesinde N11'in servis ettiği, ürünün N11'den satıldığına dair haberler okuyabilirsiniz. Mer bilişim olarak sadece ülkedeki 3000 bayimize tedarikçilik yapan, son kullanıcı satışı olmayan bir firmayız, son kullanıcı satışlarımızı diğer bir şirketimiz olan Patron Gıda üzerinden yapıyoruz. Patron gıda ... Olarak zaten n11'de satış yapan TeknoPark isimli bir dükkanımız var, XiaomiTürkiye ismiyle satış yapma kararını N11 yetkilileri, Xiaomi ile görüşüp uyguladılar . Ürün satışını yada güveni artırmak için yaptığımız herhangi asılsız birşey yok.
Bu forumda ürün gelmeden herhangi birşey paylasmamamın nedenini ekte gönderdiğim dosyada görebilirsiniz . Xiaomi Avrupa bölge satış müdürüne mayıs ayında bu forumu sordum ve offical olmadığı düşündüğü bir cevap aldım. Bu sebeple burada daha önce hiçbir paylaşımda bulunmadım. Forumda daha fazla yazıp sizleri ilgili-ilgisiz konularda rahatsız etmeyeceğim. Dilerseniz her türlü sorunuz için benimle direkt irtibata geçebilirsiniz . Mehmet@merbilisim.com

İyi haftasonları

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederiz. Keşke N11'de de öyle üstünkörü, kimsenin tatmin olmayacağı şekilde açıklamalar yapmak yerine, bu şekilde yapılmış olsaydı. En azından neyi araştıracağımızı bilirdik. Ekte dosya göremedim. Belki bu dosya içinde aklımızdaki soruların cevaplarını bulabilirdik. Paylaşırsanız memnun oluruz.

Şimdi siz diyorsunuz ki N11 bize geldi, biz Xiaomi ile anlaştık, cihazlarını siz ithal edin, sitemizde de Xiaomi Türkiye diye bir mağaza açın, bir kampanya yapıp satışa başlayalım. Doğru anlamış mıyım?

Peki tek yetkili sizken daha doğrusu N11 iken, rakipleri olan Hepsiburada, Webdenal ve şu anda ismi aklıma gelmeyen bir iki alışveriş sitesi gibi firmalar nasıl satış yapabiliyor? Bunu da açıklamanız bizi aydınlatacaktır.

Ayrıca Xiaomi'nin Avrupa bölge satış müdürünün kim olduğunu yazmanız yine bizi aydınlatacaktır. Xiaomi'nin global forum sitesi olan en.miui.com sitesinin fan siteler bölümünde Türk bayrağı ile ifade edilmiş olan Türkiye Resmi Fan sitesinin hangi site olduğu, üzerine tıklanarak görülebilir. Belki forum Admin'i Nanana ile görüşürlerse Official yani resmi olup olmadığımız konusunda bilgi alabilirler.
Edit: Ekli resim Tapatalk yüzünden görülmüyormuş. Sanırım bahsedilen kişi Alex Wu. Doğru mu?

O anın verdiği heyecan ile sanırım kantarın topuzunu biraz kaçırmışım. Şimdi siz yazınca farkettim. Yazdığım sevimsiz salak ve gerizekalı kelimeleri için özür dilerim. Maksadımı aşmışım.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Resmi site olmadığımızı düşünen arkadaşlar varsa Xiaomi'nin global forum sitesi olan en.miui.com'da fan site linkine tıklayıp oradaki ülkeler içinden Türkiye'ye tıklasınlar.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Beyler bence burada yazdıklarınızı dikkat edin derim sonra hakkınızda dava açılmasın, ben hiç bir tarafı savunuyorum tekrar söylüyorum telefonu dün aldım kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok, ben odeme sistemi, imei kayıt işlemi, sitenin n11 olmasıyla kargolama sürecinde yaşanacak sıkıntılar nedeniyle geri iade edebilme hakkı, vb uzak mesafeli satış sözleşmesinde bulunan ve iade ve cayma hakkı dediğimiz bi takım lehine olan kurallardan dolayı ben verdim 1500 u n11 den aldım. Uzatmanin bi alemi yok, aranızda içi içine sigmayanlar var boşuna burada yirtinip durmayin, isteyen sizden de alacaktır ürünü sitedende...uzatmayin. Ne oldu böyle birşey çıktı diye ekmeginizden mı oldunuz! Allah rizkinizi eğer helal yollarla yapıyorsanız verecektir zaten,, bırakın isteyen istediğini yapsin
Benim nerde ve ne zaman satış yaptığımı gördünüz?

Mehmet Karakaş

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi5
Konular
0
Tekrar merhabalar,
Avrupa satış Direktörü Alex Wu, kendisi Bölge satış Direktörü .
Yanlış anlaşılmaları engellemek için bir kaç cümle yazmıştım , umarım daha fazla soru işareti oluşturmamışımdır.
Tam da anladığınız üzere n11-Xiaomi arasındaki ilişkide biz ithalatçı görevindeyiz.
Bugün forum sahibi beyefendi ile telefonda konuşup bir çok konuyu netleştirdik , kendisi de konuşmamıza istinaden forumda bir kaç cümle yazacağını iletmişti.
Ek'te bahsettiğim seyler forumun yetkili olup olmadığını Xiaomi'de görüştüğüm arkadasın tam olarak bilmediği üzerineydi.
Webdenal satışı bizim tedariğimizle (açıkcası yanlışlıkla) yapılan bir satış, Hepsiburada satısını da zaten webdenal satıcı ismiyle gerçekleştiriyor . Önümüzdeki haftadan itibaren Hepsiburada satışı başka bir satıcıdan tedarik edilerek yapılacak bildiğim kadarıyla .
Bildiklerim bu kadar .. Herkese iyi geceler

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar dün Mehmet Karakaş beyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik ve burada tartışılan konuları ayrıntılarıyla konuşma fırsatı yakaladık. Kendisi oldukça samimi ve açık bi şekilde süreci ifade etti. Yaşanılan yanlış anlaşılmaların temel nedeni Mehmet Bey'in özel olarak Xiaomi'nin Avrupa Operasyonları ayağıyla, bizim ise Çin ve Global ekiple iletişimde olmamızdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Maalesef Xiaomi bölümleri içerisindeki koordinasyon ve iletişim eksiklikleri de son bir kaç günde pek çok kişinin gereksiz gerilmesine neden oldu. Mehmet Bey'in irtibat kurduğu Alex Wu fan siteler konusunda ayrıntılı bilgi sahibi değilmiş. Göndermiş olduğu iletide de bu durumdan çok emin olmadığını belirtmiş. Haliyle Mehmet Bey de ürünlerin ithalat ve satış sürecinde bizlerle iletişime geçme gereği hissetmemiş. Bizlerin de bu şekilde bir satış yapılacağından haberi olmayınca bir takım yanlış anlaşılmalar yaşanmış. Keşke çok daha önce tanışma fırsatımız olsaydı da Türk kullanıcıları Mi5'lerine daha erken kavuşabilselerdi. :) Kişisel kanaatim artık merbilişim ve Mehmet Bey ile iletişim konusunda sıkıntı yaşamayacağımız yönünde. :)

Kullanıcıların aklına takılan en önemli husus zannediyorum yetkili servisler. Mehmet Bey merbilişim'in sahibi ve benim anlayabildiğim kadarıyla kurumu teknik servis konusunda oldukça geniş ve yaygın bir ağa ve aynı zamanda köklü bir tecrübeye sahip. Tabii ayrıntıları, referansları kendisinin vermesi daha doğru olacaktır ancak benim aklımda servisler konusunda bir şüphe bulunmuyor ki ülkemizde satılan tüm elektronik cihazların 2 yıllık bir garantisinin olması yasal bir zorunluluk...

Konuyu ve tartışmayı daha fazla uzatmanın gereksiz olduğu kanaatindeyim. Elbette ki Mi5 sahiplerinin ve sahip olmak isteyenlerin akıllarında başka sorular da olabilir. Ancak bu soruları tartışma veya suçlama üslubundan uzak bir şekilde iletirlerse eminim ki Mehmet Bey cevaplandıracaktır.

Üst Alt