Haber Xiaomi Mi 8 İçin Global Rom Yayınlandı [Android 9][Güncellendi] - [06.11.2018]

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
bende aod saati sistem saatiyle aynı gösteriyor;nasıl aynı değil..kameraya gelince mi mix 3 kamerası inşallah mi 8 e gelecek ozaman herşey daha güzel olur,ceo ve diğer üst yönetim mesajlarında açıklandı,android 9 da eli kulağında güzel günlere az kaldı.Bluetooth araba olayındada iphone 7 den x e geçenlerdede farklı sorunlar olabiliyordu,çok önemli sorunlar değil bence.her telefonda bazı uyumsuzluklar olabiliyor ama ama bu reklam olayları çok sinir benim için en önemli sorun o.Bu arada benim cihaz türkiye cihazı,standart global rom 10.0.3

Aod saatiyle telefon saati aynı göstermiyor demedim senkronize çalışmıyor dedim. Örneğin telefon saati 10.05 iken aod saati 10:03te takılı kalıp ekrana dokunduğunuzda birden 10:05i gösteriyor. Keza aynı durum ana ekrana koyduğunuz hava durmlu saat için de geçerli. Sayfayı kaydırdığınızda dakikanın birden topluca değiştiğini görebilirsiniz.

Ayrıca size göre bluetooth sorunu önemsiz olabilir ama başkasına göre önemlidir. Her günüm en az 2.5 saat yolda geçiyor ve ücretli spotify üyeliğim varken benim için bu sorun gayet de önemlidir. Aşağıdaki başlığa tıklayıp ilk mesajdaki videoyu izlemenizi öneririm. Sizin için reklamlar ne kadar sinir bozucuysa benim için de her ay ücretini ödediğim ve telefonum da bana çalışır şekilde sunmak zorunda olduğu bu problem sinir bozucu maalesef.

Yardım - Bluetooth ile araç üzerinde müzik dinlerken sesin takılması

SwordsMan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 8
Konular
2
...

1-) Bildirim ikonu: Cihazda bildirim ikonu yok. Bildirim geldiğinde sesi duydun duydun yoksa anlayamazsın. Bildirim ışığı ise dandik bir beyaz ışık yukarda. O da tek renk. Değiştirilemiyor. Tekrarlamakta fayda var bildirimler cihaza geliyor ama bildirim ikonu yok.

...

Hocam bu yazdığınızdan bildirim geldiğinde fark etmezseniz sanki hiçbir yerde bildirim görünmüyor sonucu çıkıyor. Oysa her telefonda olduğu gibi bildirim ledinden, kilit ekranından ve uygulamalar üzerindeki rozetten bildirim geldiğini anlayabiliyorsunuz. Yakın zamanda da AOD ekran üzerinde 3rd party bildirim ikonları görünecek MIUI 9'da olduğu gibi. Tek olmayan özellik durum çubuğunda (çentiğin solunda ve sağında) bildirimlerin görünmemesi. Yine bu özelliğin de ekleneceği söyleniyor.

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Hocam bu yazdığınızdan bildirim geldiğinde fark etmezseniz sanki hiçbir yerde bildirim görünmüyor sonucu çıkıyor. Oysa her telefonda olduğu gibi bildirim ledinden, kilit ekranından ve uygulamalar üzerindeki rozetten bildirim geldiğini anlayabiliyorsunuz. Yakın zamanda da AOD ekran üzerinde 3rd party bildirim ikonları görünecek MIUI 9'da olduğu gibi. Tek olmayan özellik durum çubuğunda (çentiğin solunda ve sağında) bildirimlerin görünmemesi. Yine bu özelliğin de ekleneceği söyleniyor.

Yani en az yüz defa anlattım ama hala anlatamıyorum.

Bakın hala bildirim ikonuna "bildirim" diyorsunuz.

Bildirim ikonu ile bildirim farklı şeyler. Cigazda bildirim sorunu yok. Bildirim ikonu sorunu var. Yani bunu nasıl daha farklı anlatabilirim bilmiyorum.

Çentiğin solunda gösterilenler ikon. Ama hala ona da bildirim diyorsunuz.

Ayırca şöyle anlatayım. Örneğin telefonunuza bildirim geldi. O an telefon yanınızda olmadığı için sesi duymadınız. Elinizde sadece tek renk ışık var. Evet burdan bildirim geldiğini anlıyorsunuz ama yeterli mi?

Ayrıca hala instagramda herhangi biri hikaye yüklediğinde ya da fotoğraf yüklediğinde bildrim gelmiyor. Sadece birisi size mesaj attığında bildirim geliyor.

Son düzenleme:

SwordsMan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Bu arada durum çubuğundaki bildirimler çok önemliyse benim de kullandığım aşağıdaki gibi bir çözüm kullanabilirsiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani en az yüz defa anlattım ama hala anlatamıyorum.

Bakın hala bildirim ikonuna "bildirim" diyorsunuz.

Bildirim ikonu ile bildirim farklı şeyler. Cigazda bildirim sorunu yok. Bildirim ikonu sorunu var. Yani bunu nasıl daha farklı anlatabilirim bilmiyorum.

Çentiğin solunda gösterilenler ikon. Ama hala ona da bildirim diyorsunuz.

Hocam ifadenizde sorun var çünkü. Durum çubuğunu aşağıya çekmeden bildirimler görünmüyor deseniz daha anlaşılır olacak.

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Ha bu arada bu olumsuz olarak saydıklarım sadece arkadaşı bilgilendirme amaçlı. Hiçbir zaman hiçbir cihazın fanboyu olmadım. Doğru olan neyse söylerim. Arkadaşa fikir verme açısından artıları eksileri söyledim.

Benim için tüm bu eksi olarak belirttiğim sorunlar önemsiz. Biri hariç. O da bluetooth ses aktarımıs sorunu. Mix 2s/10.0.4.0 ile sorunun giderildiği bilgisini aldım. Beklentim mi8lerde de düzeltilmesi.

Ben bildirim ikonu ya da diğer saydıklarımı asla dert etmiyorum. Benim canımı sıkan durum bu sayılan buglar karşısında device team, geliştirici vs.lerin ilgisiz tutumu.

siyosyus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 8 128 GB
Konular
21
Bu arada durum çubuğundaki bildirimler çok önemliyse benim de kullandığım aşağıdaki gibi bir çözüm kullanabilirsiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Hocam ifadenizde sorun var çünkü. Durum çubuğunu aşağıya çekmeden bildirimler görünmüyor deseniz daha anlaşılır olacak.
Hangi uygulama bu acaba

Sent from my MI 8 using Tapatalk

spike

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
cem
Cihazım
mi 8
Konular
9
bende aod saati sistem saatiyle aynı gösteriyor;nasıl aynı değil..kameraya gelince mi mix 3 kamerası inşallah mi 8 e gelecek ozaman herşey daha güzel olur,ceo ve diğer üst yönetim mesajlarında açıklandı,android 9 da eli kulağında güzel günlere az kaldı.
Aod saatiyle telefon saati aynı göstermiyor demedim senkronize çalışmıyor dedim. Örneğin telefon saati 10.05 iken aod saati 10:03te takılı kalıp ekrana dokunduğunuzda birden 10:05i gösteriyor. Keza aynı durum ana ekrana koyduğunuz hava durmlu saat için de geçerli. Sayfayı kaydırdığınızda dakikanın birden topluca değiştiğini görebilirsiniz.

Ayrıca size göre bluetooth sorunu önemsiz olabilir ama başkasına göre önemlidir. Her günüm en az 2.5 saat yolda geçiyor ve ücretli spotify üyeliğim varken benim için bu sorun gayet de önemlidir. Aşağıdaki başlığa tıklayıp ilk mesajdaki videoyu izlemenizi öneririm. Sizin için reklamlar ne kadar sinir bozucuysa benim için de her ay ücretini ödediğim ve telefonum da bana çalışır şekilde sunmak zorunda olduğu bu problem sinir bozucu maalesef.

Bluetooth sıkıntısı kişiye göre değişir ama aod saatteki takılma olayı ve farklı gösterme olayıyla hala karşılaşadım,hep paralel gidiyor.

Her arabada sıkıntı yoksa sizin arabanızla telefonun uyumsuzluğu sonucu çıkabiliyor,pejo süren kişide sıkıntı olmayınca bu bir sorun teşkil etmiyor.

AOD saatini cihazı bir kenara bıraktıktan 10 dk. sonra gözlemler misiniz?
gözlemledim aod 18 31 di ekrana 2 kere tıkladım 18,31 ekran kilidini açtım 18,31 bi sıkıntı gözükmüyor.

Son düzenleme:

SwordsMan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 8
Konular
2

gözlemledim aod 18 31 di ekrana 2 kere tıkladım 18,31 ekran kilidini açtım 18,31 bi sıkıntı gözükmüyor.

Tam güncellediği ana denk gelmiş olabilir misiniz? Harici bir saatle her dakika başı değiştiğini de kontrol edebilir misiniz?

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Bluetooth sıkıntısı kişiye göre değişir ama aod saatteki takılma olayı ve farklı gösterme olayıyla hala karşılaşadım,hep paralel gidiyor.

Her arabada sıkıntı yoksa sizin arabanızla telefonun uyumsuzluğu sonucu çıkabiliyor,pejo süren kişide sıkıntı olmayınca bu bir sorun teşkil etmiyor.

Kardeş konuyu tam bilmeden yorum yapıyorsun. Sorun sadece benim araçta değil. Yüzlerce kişide mevcut. Yabancı dil varsa şayet şuraya bakarsan durumun vahametini anlarsın.

Zahmet olmazsa bi aç bak sorun benim araçta mı yoksa başka bir şeyde mi? Hayırdır nedir bu savunmaya geçme mekanizması onu da anlayamadım.

Aod ekranı sende düzgün çalışıyor diye biz yanılıyor muyuz? Nedir duruö hakikaten anlayamadım. Kaldı ki yine aod konusunda resmi forumda yüzlerce geribildirim var.

Rica ediyorum araştırmadan okumadan salt kendi cihazınızla yorum yapmayın ya.

Ayrıca sorun belirtilince neden böyle düşman gibi bende yok bende yoksa böyle bir sorun yoktur moduna giriliyor? Var işte sorun. Aod sıkıntılı.

Üst Alt