Haber Xiaomi Mi 8 İçin Global Rom Yayınlandı [Android 9][Güncellendi] - [06.11.2018]

lifeplus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bunyamin
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Bankacı
Konular
2
Kardeş konuyu tam bilmeden yorum yapıyorsun. Sorun sadece benim araçta değil. Yüzlerce kişide mevcut. Yabancı dil varsa şayet şuraya bakarsan durumun vahametini anlarsın.

Zahmet olmazsa bi aç bak sorun benim araçta mı yoksa başka bir şeyde mi? Hayırdır nedir bu savunmaya geçme mekanizması onu da anlayamadım.

Aod ekranı sende düzgün çalışıyor diye biz yanılıyor muyuz? Nedir duruö hakikaten anlayamadım. Kaldı ki yine aod konusunda resmi forumda yüzlerce geribildirim var.

Rica ediyorum araştırmadan okumadan salt kendi cihazınızla yorum yapmayın ya.

Ayrıca sorun belirtilince neden böyle düşman gibi bende yok bende yoksa böyle bir sorun yoktur moduna giriliyor? Var işte sorun. Aod sıkıntılı.
Yanlış anlaşılma durumu var biraz sanki.
Ama söylediğiniz gi i sorun varsa bunu kamufle etmenin yada desteksiz savunmanın bir anlamı yok.

Neyse biraz sizi güldürmek istedim.

Habu aod neyin nesudur? :))

Çok mu önemli.

Saygılar

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

lifeplus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bunyamin
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Bankacı
Konular
2
Ek olarak ben araç için Bluetooth deneyimim olmadı cihazım 8 lite.
Ek bilgi: jbl go speaker bağlantısında ve medya sesi dinlemede kopma/tanımama gibi bir sorunla karşılaşmadım

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Ama söylediğiniz gi i sorun varsa bunu kamufle etmenin yada desteksiz savunmanın bir anlamı yok.

Çok mu önemli.

Saygılar

Aslına bakarsan önemli değil :) kullanmıyorum bile. Ama olay nerden çıktı? Telefonu almak isteyen bi üyenin yukarda fikir istemesinden. Ben bu aodu kullanmıyorum bile ama sonuçta bir sorun ve başka bir kişi için can sıkıcı olabilir diye ne var ne yok yazdım. Hatta ilk cümlelerimde telefonu da epey övdüm. Benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Bildirimdi aoddu falan benim için sorun değil sadece bu bluetooth olayı sorun dedim. Ama bende yok, o zaman sorun yok mantığı kimseye fayda getirmez.

Bu arada Aod denilen şey de "always on display" her zaman açık modu. Ne işe yarıyor? Ekranda her daim saat ve bildirim ikonları gösteriyor. Ha bizim telefon sadece saat gösteriyor :) henüz ikon gösterme şerefine nail olamadı. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak ben araç için Bluetooth deneyimim olmadı cihazım 8 lite.
Ek bilgi: jbl go speaker bağlantısında ve medya sesi dinlemede kopma/tanımama gibi bir sorunla karşılaşmadım

Evet jbl bluetooth hoparlörde bende de sorun yok. Sorun maalesef vag grubu araçların 2013-2016 modelleri (vw, audi, seat skoda), kia ceed, renault fluence, bmw, toyota yaris ve birkaç araçta daha.

Muhtemelen miui 10 arayüzünün bluetooth 4.0, 4.1 ve 4.2 versiyonları ile olan bluetooth stack uyuşmazlığı. Yani sorun sadece mi8de de değil. Red mi note 5te de mevcut. Ama mi mix2s in 10.0.4.0 sürümünde düzeldiği söyleniyor. Bakalım bekliyoruz.

lifeplus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bunyamin
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Bankacı
Konular
2
Aslına bakarsan önemli değil :) kullanmıyorum bile. Ama olay nerden çıktı? Telefonu almak isteyen bi üyenin yukarda fikir istemesinden. Ben bu aodu kullanmıyorum bile ama sonuçta bir sorun ve başka bir kişi için can sıkıcı olabilir diye ne var ne yok yazdım. Hatta ilk cümlelerimde telefonu da epey övdüm. Benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Bildirimdi aoddu falan benim için sorun değil sadece bu bluetooth olayı sorun dedim. Ama bende yok, o zaman sorun yok mantığı kimseye fayda getirmez.

Bu arada Aod denilen şey de "always on display" her zaman açık modu. Ne işe yarıyor? Ekranda her daim saat ve bildirim ikonları gösteriyor. Ha bizim telefon sadece saat gösteriyor :) henüz ikon gösterme şerefine nail olamadı. :)
Teşekkür ederim aydınlattığın için.
Hoş bende saatte görünmüyor telefon ekranı kapalı iken. :)
Sanırım ayarı vardır.
Çok matah birsey de değil açıkçası.
Uzun süredir iPhone ios kullanan biri olarak bu özellik zaten yoktu.

Ben sorunsuz bir cihaz yada yazılım görmedim.

Sorunların bir çoğu bilinçli bilinçsiz çok kurcalamaktan kaynaklı oluyor kanımca

Biz Millet olarak hem meraklı hemde kendi işini kendi çözme eğiliminde olduğumuzdan.

Günlük kullanımda işimize yaramayacak birçok uygulama özelliği ararız.

Mesela arkadaş benim için şunlar çok önemli dediği hususlar hepimiz içinde çok önemli

GPS kullanımı gündelik hayatımızın bir parçası
Şarj problemi herkesin malumu
Telefon görüşme kalitesi ana gayesine ters düşer.

Aslında bunların yanı sıra kullanım amacı dışında kalan özelliklere dikkat etmek gerekir.

Kamera, mercek, fotoğraf, oyun VS. Gibi

Ben ilk defa 3 haftadır mi cihazı kullanan biriyim. Şuan için memnunum.

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Teşekkür ederim aydınlattığın için.
Hoş bende saatte görünmüyor telefon ekranı kapalı iken. :)
Sanırım ayarı vardır.
Çok matah birsey de değil açıkçası.
Uzun süredir iPhone ios kullanan biri olarak bu özellik zaten yoktu.

Ben sorunsuz bir cihaz yada yazılım görmedim.

Sorunların bir çoğu bilinçli bilinçsiz çok kurcalamaktan kaynaklı oluyor kanımca

Biz Millet olarak hem meraklı hemde kendi işini kendi çözme eğiliminde olduğumuzdan.

Günlük kullanımda işimize yaramayacak birçok uygulama özelliği ararız.

Mesela arkadaş benim için şunlar çok önemli dediği hususlar hepimiz içinde çok önemli

GPS kullanımı gündelik hayatımızın bir parçası
Şarj problemi herkesin malumu
Telefon görüşme kalitesi ana gayesine ters düşer.

Aslında bunların yanı sıra kullanım amacı dışında kalan özelliklere dikkat etmek gerekir.

Kamera, mercek, fotoğraf, oyun VS. Gibi

Ben ilk defa 3 haftadır mi cihazı kullanan biriyim. Şuan için memnunum.

Rica ederim ne demek.

Ayarlar/ekran/her zaman açık modunu açık yaparsanız ekran kapanınca saat çıkıyor.

lifeplus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bunyamin
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Bankacı
Konular
2
Rica ederim ne demek.

Ayarlar/ekran/her zaman açık modunu açık yaparsanız ekran kapanınca saat çıkıyor.
Ben Çin rom yüklü miui 10.0.2 sürümü kullanıyorum

Sanırım bende bu ayar yok veya mi 8 Lite olmayabilir
Detayını bilmiyorum.

İlgin için çok teşekkür ederim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

spike

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
cem
Cihazım
mi 8
Konular
9
Kardeş konuyu tam bilmeden yorum yapıyorsun. Sorun sadece benim araçta değil. Yüzlerce kişide mevcut. Yabancı dil varsa şayet şuraya bakarsan durumun vahametini anlarsın.

Zahmet olmazsa bi aç bak sorun benim araçta mı yoksa başka bir şeyde mi? Hayırdır nedir bu savunmaya geçme mekanizması onu da anlayamadım.

Aod ekranı sende düzgün çalışıyor diye biz yanılıyor muyuz? Nedir duruö hakikaten anlayamadım. Kaldı ki yine aod konusunda resmi forumda yüzlerce geribildirim var.

Rica ediyorum araştırmadan okumadan salt kendi cihazınızla yorum yapmayın ya.

Ayrıca sorun belirtilince neden böyle düşman gibi bende yok bende yoksa böyle bir sorun yoktur moduna giriliyor? Var işte sorun. Aod sıkıntılı.
Güzel kardeşim bu tavır nedir?yalanmı söyleyeceğim aod de sorun yok kullanıyorum;neyi savunacağım babamın firmasımı;saatimde sıkıntı yok aod paralel gidiyor;lütfen 1.tekil şahış konuşmayalım önce aç bak lı filan...sanki abuk subuk bişey yazmışım gibi gergin konuşmaya gerek yok.Benim telefonum orjinal global sürüm ve sıkıntım yok aod olayındada bluetooth olayıda her arabada olmuyorsa demekki uyum sorunu var bazı arabalarda;konuyu bilmeden yorumla ne alakası var,olanı anlatıyorum..Tekrar söylüyorum cihazım evofone ve aod sorunum yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam güncellediği ana denk gelmiş olabilir misiniz? Harici bir saatle her dakika başı değiştiğini de kontrol edebilir misiniz?
dediğinizi tam anlamadımda bilgisayarın saatiyle aynı anda aod saati değişti ekrana iki tıkladım saat aynı ekranı açtım saat aynı;bunumu demek istediniz.

Son düzenleme:

SwordsMan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 8
Konular
2
dediğinizi tam anlamadımda bilgisayarın saatiyle aynı anda aod saati değişti ekrana iki tıkladım saat aynı ekranı açtım saat aynı;bunumu demek istediniz.

Şöyle anlatayım. Diyelim saat 09:00. Ekranı kilitlediniz ve telefonu kenara bıraktınız. 09:01 de AOD saati değişiyor. 09:02 de değişiyor. 09:03 de değişiyor. Sonra bir dakika geçmesine rağmen saat 09:03 de kalıyor. Aradan 2-3 dakika geçtikten sonra AOD saati bir anda 09:06 oluyor. Bu süre zarfında telefonu hareketsiz bir zemine bırakıp hiç dokunmamanız gerekiyor.

Ben bu sorunun batarya optimizasyonu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çünkü telefon şarjda iken saniyesi saniyesine AOD saati değişiyor. AOD saatini yöneten uygulamayı bulup pil tasarrufunu kapatırsak sorun düzelecek gibi.

Eğer yukarıdaki gibi bir problem yaşamıyorsanız belki farkında olmadan bir ayar yapmış olabilirsiniz. Standart ayarlar dışında yaptığınız bir ayar vs. varsa bizimle de paylaşırsanız biz de test ederiz.

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Çok yararlı bir konu fakat arkadaşlar neden yanlış anlamaya ve hemen köpürmeye bu kadar meyillisiniz ? Karşınızdaki anlamamış olabilir.Eksik veya hatalı okumuş olabilir. Unutmayın ki yazılarda yazılanlarla ağızdan çıkan cümlelerin bir birinden çok farkı vardır.. Demek istediğim yazıyı okurken siz hangi ruh halindeyseniz ona göre anlarsınız fakat yüz yüze konuşurken durum çok daha farklıdır. Bu tepki veren arkadaşlarımın biraz daha mülayim olmalarını rica ediyorum. Burda tek derdimiz vermiş olduğumuz paranın karşılığını maksimumda kullanabilmektir..

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498

Çok mu önemli.

Saygılar

tuşları kitledikten sonra ekranda çıkan saat ve bildirimleri gösteren ekran.

Üst Alt