arkadaşlar hb sitesinde mi 8 Tr garantili oldukça uygun fiyatlı. Ancak şu yazılım konuları çok kafa karıştırıyor. Vallahi çıkamadım içinden. bi akıl verin bana.
oneplus 6 ?
mi 8 ?
şu anda arada 400 TL fark var. Ama yazılım konuları çok kafamı karıştırıyor. Aylardır mi 8 yazılım konuları bitmedi.
gps benim için çoookkk önemli
bildirim konusu hala devam mı ediyor
Bazıları yazıyor sesim iyi gitmiyor falan diye.
Şarj çabuk bitmeye başladı diyenler var
Benim işim için şarj, gps, görüşme kalitesi çok önemli. Yazılımsal konularla uğraşmayı root falan hiç bilmem bilsemde yapmam. Ben düz kullanıcıyım.
mi 8 Türkiye garantili global romdur herhalde. Ben rom bl kilidi falan hiç anlamam. Ben açarım kullanırım telefonu.
Hız konusunda iyi gibi duruyor. Antutu puanları baya toparlamış mi 8 için.
Beklentinize yönelik konuşacak olursak (şarj, gps, görüşme kalitesi)
1-) Şarj: hemen hemen herkesin hemfikir olduğu konu. Şarj baya baya iyi. Bende hiçbir sorun yok. Aktif kullanıyorum wifi, hücresel veri, bluetooth, gps sürekli açık ve en az 6.5 saat ekran sürem var. Batarya olarak beklentileri fazlasıyla karşılar.
2-) Gps: Bazılarında sorun çıktığı söyleniyor fakat benim gpsde de herhangi bir sorunum olmadı. 4 metreye kadar sonuç alıyorum. Ancak 10.0.3.0 yazılımını yüklediğimde küçük bir sorunum oldu fakat o da uygulama kaynaklıymış. Kısacası gps şu an için sorunsuz. Sorunu olanlara yönelik forumda çözüm mevcut.
3-) Görüşme kalitesi: Volte aktif ve kimle konuşsam sesimin ne kadar net ve kaliteli olduğundan bahsediyor. Ben de rahatsız olacağım bir durumla karşılaşmadım. Net ve berrak.
Gelelim sorunlara.
1-) Bildirim ikonu: Cihazda bildirim ikonu yok. Bildirim geldiğinde sesi duydun duydun yoksa anlayamazsın. Bildirim ışığı ise dandik bir beyaz ışık yukarda. O da tek renk. Değiştirilemiyor. Tekrarlamakta fayda var bildirimler cihaza geliyor ama bildirim ikonu yok.
2-) Aod ekranı: Sadece aç kapa var. Kişiselleştirme düzenleme yok. Mesaj ve çağrı dışında bildirim ikonu yok. Ayrıca aod saati telefon saatiyle senkronize ilerlemiyor. 4, 5 dakika sonra topluca değişiyor.
3-) Face id: Hindistan, Honkong, İtalya'yı bölge olarak ayarlarsanız var. Diğer bölgelerde yok. Belki güncellemlerle eklenmiş bölgeler vardır bilemiyorum, denemedim.
4-) Reklam: Eğer bölgeyi Hindistan seçerseniz telefonun her tarafından reklam fışkırıyor. Ne yaparsanız yapın asla engelleyemiyorsunuz. Ayarlar maalesef işe yaramıyor.
5-) Telefonun medya sesi: Hindistan dışında ses çok kısık. Hindistan seçilince de malum reklam olayı.
6-) Duvar kağıdı döngüsü: Çalışmıyor
7-) Google pay: Çalışmıyor
8--) Ok google : Çalışmıyor.
9-) Bluetooth'la araca müzik aktarımı: Sorunlu. Her 30 saniyede bir seste takılma ve bağlantı kopma durumu var. Bazı arkadaşlar bende yok dese de wv araç grubunda ve diğer bazı araçların 2013-2016 modellerinde bu sorun mevcut. Forumda başlığını açtım.
10-) Kamera: Karanlık ortamda kumlama mevcut. Florasanlı ışık altında ekranda yanıp yanıp sönme ışık patlaması oluyor.
Benim deneyimlediklerim bunlar. Var mı artıran?