Soru Xiaomi Kamerada Başarısız Mı?

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Hatta g4 plus ın kamerayı moto z play e takıp 2000 tl den sattı lenovo. Sd625 koydu 3500 batarya amoled ekran müthiş yaptı. Türkiyede tutmadı ama nedense.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Başarısız demek bence haksızlık olur ama şöyle denilebilir, bana göre XİAOMİ nin bir cihazı üretirken en önemli önceliklerinden biri değil kamera. Bunun sebebi kullandığı kameralar yada lens tercihleri değil kesinlikle. Benim kanaatim kullandığı malzeme yazılımla çok iyi desteklenip, maximum performansa ulaşılamaması. Deneyim ise şu şekilde daha önce MOTO G4 PLUS kullanmıştım. 800_900 TL fiyat bandında bir cihazdı. F 2.0 lensi vardı ve hem gece hemde gündüz neredeyse 2000_2500 tl lik cihazlar ayarında foto cekebiliyordu. Şimdi ise REDMİ NOTE 4 kullanıyorum ve yine F 2.0 lense sahip olmasına rağmen düşük ışıkta inanılmaz derecede kamera başarımı düşüyor inan forumları inceleyin neredeyse XİAOMİ nin tüm telefonlarında ve hatta global forumda bile bu konuda selzenişleri görebilirsiniz...Yani demem o ki mobil de kamera ayrı ve özel bir arge ister ve benim fikrim XİAOMİ şu aşamada bu konuyu çok fazla dert ediyor gibi gözükmüyor. Konsantrasyonlari daha çok MİUİ nin gelişimi fan kitlesini artırması ve uygun fiyata güçlü cihazlar üretilmesi gibi görünüyor....
Ben bu olayı anlayamıyorum,xiaomi gibi dünya devi bir firma kamera konusunda nasıl geri kalır? Üstelik dediğiniz gibi lens ve malzeme kalitesi mevcutken, herhalde yazılım olayıda ayrı ve ciddi bir mali külfet. Sanırım fiyat konusunda taviz vermek istemiyor, yani düşük fiyata devam etmek istiyor. Ama bence yanlış yapıyor, çünkü günümüzde kamera bir telefon için çok önemli.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Skorpi Hocam max 3, 7 inch olacakmış, ne dersiniz bu konuda? Şahsen beni cezbetti ama nasıl taşırım diye de düşünmüyor değilim

Bence çok süper olacak, Kasa aynı olacağı için, fark etmiyor, yanlardan az ve alttan ve üsten çerçeve hafif incelecek

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Hatta zamansız reset atma , batarya kaynaklı, ve ısınma sorunu da vardı. Tüm bunlar zplay de bitti.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Bence de harika olacak, merak ve heyecanla bekliyorum.

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Ş
Bence çok süper olacak, Kasa aynı olacağı için, fark etmiyor, yanlardan az ve alttan ve üsten çerçeve hafif incelecek

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Şu max serisinin kamerasına imx378 koysalar yeter. Pixel camera portlar kullanır insanlar. Yağmasa da gürler.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Geçen gün google play den "Open camera" diye bir program indirdim, bariz şekilde mi4 ün kamerasından güzel çekiyor, inanamadım.

Cilgin123

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yağmur
Cihazım
Xiaomi mi mi
Konular
1
Bence de xiaomi lerde kamera, yazılımdan kaynaklı sebeb ten dolayı başarısız. Mi mix kullanırken kamera açıkken ekranda görünen görüntü müthiş derecede net, denklaşöre basıp çektiği fotoğrafa bakıyon canlı ekranda görünen le alakası yok. Ekrandaki görüneni çekemiyor.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Xiaomi Kamera konusunda Mi Note 3 ile iyi bir adım attı; Dxo Mark'ta 90 puan verdi. Mi6'daki Kamerayı daha düzgün bir yazılımla kullanmaya başlanıldığı belirtiliyordu Mi Note 3 tanıtımında. Fotoğraf Performansı gayet beğenilmiş Dxo Mark'ta; fakat Video Performansı Amiral Gemilerden biraz geride halen. Mi Note 3 ile bu noktaya geldikten sonra; Mi7 ile Kamera konusunda da iyi işler çıkartmasını bekliyorum ben Xiaomi'nin. Liderlik olmasa da, en azından Mevcut Amiral Gemileri ile yakın performans gösterebilir.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Xiaomi Kamera konusunda Mi Note 3 ile iyi bir adım attı; Dxo Mark'ta 90 puan verdi. Mi6'daki Kamerayı daha düzgün bir yazılımla kullanmaya başlanıldığı belirtiliyordu Mi Note 3 tanıtımında. Fotoğraf Performansı gayet beğenilmiş Dxo Mark'ta; fakat Video Performansı Amiral Gemilerden biraz geride halen. Mi Note 3 ile bu noktaya geldikten sonra; Mi7 ile Kamera konusunda da iyi işler çıkartmasını bekliyorum ben Xiaomi'nin. Liderlik olmasa da, en azından Mevcut Amiral Gemileri ile yakın performans gösterebilir.
Bu haberi bende okumuştum, gerçekten iyi bir haber bu. Umarım daha da iyi olurda hep xiaomi alırız,çünkü kamera hariç herşeyini(arayüz, donanım, performans vs) çok seviyorum ve alıştığım içinde başka telefon almak istemiyorum.

Üst Alt