Soru Xiaomi Kamerada Başarısız Mı?

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Bende mi mix almıştım, kamerası beni hüsrana uğrattı, 1 ay dayanabildim sattım mi note 3 aldım.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mi note 3 ün kamerası nasıl hocam, özellikle düşük ışıkta?

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

by_colakoglu

Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terkedilemez.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habil
Cihazım
Redmi note 4
Meslek
Elektronik tekn.
Konular
15
Arkadaşlar, size ufak bir kaç şey söyleyip yukarıdaki soruyu sormak ve görüşlerinizi almak istiyorum?
Son günlerde kafama takılan bir durum var , azımsanmayacak kadar fazla kullanıcı mi6 nın kamerasının kötü çektiğini söyleyip durmuş.

Benim denememe göre mi5s vs mi5 kamera konusunda; lg g3, iphone5,6,7, xperia z3, lg g4 gibi kamerası iyi olan telefonlar ile karşılaştırma yaptığımda mi5s özellikle düşük ışıklı ortamlarda ve gün ışığında hepsinden daha derin renkler ve iyi kontrastta fotoğraflar üretti. Mi5 ise diğer hepsi ile yarışır vaziyette ve kaliteli ois mekanizması sayesinde çok rahat fotoğraf çekmemi sağladı.

Tamam jpeg oluşturma konusunda samsung ve ya apple kadar iyi değil ancak google camera kurulu e renkleri muazzam veriyor. Stok kamerası da fena değil.

Soruma gelecek olursak özellikle dxo mark da 90 almış mi note 3 ile aynı kamera sistemini kullanan mi6 ya neden kötü fotoğraf çekiyor diyorlar veya xiaominin genel olarak kamerasına kötü diyorlar?

Fikir ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Başarısız demek bence haksızlık olur ama şöyle denilebilir, bana göre XİAOMİ nin bir cihazı üretirken en önemli önceliklerinden biri değil kamera. Bunun sebebi kullandığı kameralar yada lens tercihleri değil kesinlikle. Benim kanaatim kullandığı malzeme yazılımla çok iyi desteklenip, maximum performansa ulaşılamaması. Deneyim ise şu şekilde daha önce MOTO G4 PLUS kullanmıştım. 800_900 TL fiyat bandında bir cihazdı. F 2.0 lensi vardı ve hem gece hemde gündüz neredeyse 2000_2500 tl lik cihazlar ayarında foto cekebiliyordu. Şimdi ise REDMİ NOTE 4 kullanıyorum ve yine F 2.0 lense sahip olmasına rağmen düşük ışıkta inanılmaz derecede kamera başarımı düşüyor inan forumları inceleyin neredeyse XİAOMİ nin tüm telefonlarında ve hatta global forumda bile bu konuda selzenişleri görebilirsiniz...Yani demem o ki mobil de kamera ayrı ve özel bir arge ister ve benim fikrim XİAOMİ şu aşamada bu konuyu çok fazla dert ediyor gibi gözükmüyor. Konsantrasyonlari daha çok MİUİ nin gelişimi fan kitlesini artırması ve uygun fiyata güçlü cihazlar üretilmesi gibi görünüyor....

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
valla tasarımı güzel diye almıştım. şimdi çift kameralı birşey düşünüyorum. şu portre modu çekenlerden. xiaomi'nin var mı böyle kamerası iyi bir modeli. çift kameralı portre modlu falan?
Haziran ayını bekleyin, Mi Max 3 gümbür gümbür geliyor8=)haha--haha--

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

jotem173

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
David
Cihazım
Redmi4x
Konular
11
Kamera demeye bin şahit lazım

$

by_colakoglu

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habil
Cihazım
Redmi note 4
Meslek
Elektronik tekn.
Konular
15

Hocam eşimin teli, veda ediyor daha max ikiyi alamadık :) max 3 ü duyurdun ....

Cilgin123

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yağmur
Cihazım
Xiaomi mi mi
Konular
1
valla tasarımı güzel diye almıştım. şimdi çift kameralı birşey düşünüyorum. şu portre modu çekenlerden. xiaomi'nin var mı böyle kamerası iyi bir modeli. çift kameralı portre modlu falan?
Mi note3 ve mi6 nın arka kameraları birebir aynı çift kamera, selfi kameraları mi note3 ün 16 mp mi6 nın 8 mp.

Cilgin123

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yağmur
Cihazım
Xiaomi mi mi
Konular
1
Mi note 3 ün kamerası nasıl hocam, özellikle düşük ışıkta?

Mi note3 ün kameralarından(ön ve arka) ben memnun kaldım. Helede mi mix den sonra, düşük ışıkta mi mix ile kıyaslanamayacak derecede iyi. Mi 6 ile mi note3 arsında kalmıştım, ekrandan dolayı mi note3 tercih ettim. Patarya performansı da harika
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Başarısız demek bence haksızlık olur ama şöyle denilebilir, bana göre XİAOMİ nin bir cihazı üretirken en önemli önceliklerinden biri değil kamera. Bunun sebebi kullandığı kameralar yada lens tercihleri değil kesinlikle. Benim kanaatim kullandığı malzeme yazılımla çok iyi desteklenip, maximum performansa ulaşılamaması. Deneyim ise şu şekilde daha önce MOTO G4 PLUS kullanmıştım. 800_900 TL fiyat bandında bir cihazdı. F 2.0 lensi vardı ve hem gece hemde gündüz neredeyse 2000_2500 tl lik cihazlar ayarında foto cekebiliyordu. Şimdi ise REDMİ NOTE 4 kullanıyorum ve yine F 2.0 lense sahip olmasına rağmen düşük ışıkta inanılmaz derecede kamera başarımı düşüyor inan forumları inceleyin neredeyse XİAOMİ nin tüm telefonlarında ve hatta global forumda bile bu konuda selzenişleri görebilirsiniz...Yani demem o ki mobil de kamera ayrı ve özel bir arge ister ve benim fikrim XİAOMİ şu aşamada bu konuyu çok fazla dert ediyor gibi gözükmüyor. Konsantrasyonlari daha çok MİUİ nin gelişimi fan kitlesini artırması ve uygun fiyata güçlü cihazlar üretilmesi gibi görünüyor....
Moto g4 plus dxo mark da çok yüksek puan almış bir cihazdır. Onu ayrı tutmak lazım.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48

Skorpi Hocam max 3, 7 inch olacakmış, ne dersiniz bu konuda? Şahsen beni cezbetti ama nasıl taşırım diye de düşünmüyor değilim

by_colakoglu

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habil
Cihazım
Redmi note 4
Meslek
Elektronik tekn.
Konular
15
Moto g4 plus dxo mark da çok yüksek puan almış bir cihazdır. Onu ayrı tutmak lazım.
Onu bilmiyordum ama 800_900 tl bandında ki bir telefon için kamera performansı çok etkileyici idi. Çok şaşırmıştim. O cihazında giderilemez bir kronik problemi ghost screen sorunu vardi ve onlarca cihaz bu sebepten iade edildi...

Üst Alt