Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

TheMax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Mi Max Prime
Konular
20
Benim mi 5 hala kayıtlı değil diyor. 2. İmeide bulunamadı yazıyor. ?

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.266
Bu siteyi ve yöneticilerini kutlarım.Bu konuda ne çok atıp tutuldu,haddini aşanlar oldu.Birini bile banlamadan sabırla izlediler.Cepporta neler dendi neler.Hukuk dersleri,tehditler okuduk.Durumu düzelenler artık iyi şeyler de yazın.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
clap~~clap~~clap~~clap~~

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
4 ay vr kapanmasına ki bu süre için illaha ki kayıtlı görünür. Diyelim ki 3 ay oldu görünmedi kayıtlar. O zaman yasal yollara başvurursunuz bu arada yasal olmayan işlemlerle yasal haklarınızı alana kadar kullanırsınız ki, en kötü 15 güne kayıt görünür. Niye bu kadar büyütülmüş.

Mahfuz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habip
Cihazım
Mi 5 64GB
Konular
0
Bu siteyi ve yöneticilerini kutlarım.Bu konuda ne çok atıp tutuldu,haddini aşanlar oldu.Birini bile banlamadan sabırla izlediler.Cepporta neler dendi neler.Hukuk dersleri,tehditler okuduk.Durumu düzelenler artık iyi şeyler de yazın.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen katılıyorum

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
4 ay vr kapanmasına ki bu süre için illaha ki kayıtlı görünür. Diyelim ki 3 ay oldu görünmedi kayıtlar. O zaman yasal yollara başvurursunuz bu arada yasal olmayan işlemlerle yasal haklarınızı alana kadar kullanırsınız ki, en kötü 15 güne kayıt görünür. Niye bu kadar büyütülmüş.
faturamızda imei yazmıyor nasıl hakkımızı arayacağız söyler misiniz ? :)

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Benim Imei lerde hala kayıtsız. Yarın inş bizimkiler de çözüme kavuşur.

Bu arada yönetici arkadaşın "özür" beklentisini şaşırarak okudum. Keza firmanın sorumluluğunu geç yerine getirmesi biz müşterilerin değil blakis firmanın özür dilemesini gerektiren bir durumdur. Güvensizliği yaratan da gideremeyen de firmadır. Ancak site görevlilerinin soruna yönelik yaklaşımını, sponsorluk gibi haklı bir bakış açısıyla empati yaparak anlayışla karşılıyorum. Velhasıl en azından imei konusunun hallolması geçte olsa sevindirici.
yarında hallolmassa gür cümbüşü hocam :)

FthShhn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Mi 9T 128GB
Konular
1
Telefonu kullanmaya engel bir mağduriyet olsa eyvallah ama şu anda telefonunuzu tam anlamıyla kullanmanıza engel olan şey nedir? Buradan denmiş ki aradan haftalar da geçse telefonunuzu iade edebilirsiniz. Neyi bekliyorsunuz ki? Günde 100 kere imei sorgulaması yapmak yerine telefonunuzun keyfini çıkarsanız, birkaç hafta sonra da baktınız hala imei kayıtsız diyor o zaman iade etseniz daha güzel olmayacak mı?
İmei numaraları artık girilmeye başladığına göre burda satıcı tarafında bir art niyet aramaya artık gerek var mı?

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Hocam valla ben de telefonun kaydı yapılana kadar paketi bile açmadım. Zaten biliyordum telefonu alırken imei probleminin olduğunu ama fiyatta uygun olunca kaçırmak istemedim. Bekledik bu kadar uzun olacağını bilemesekte hep bir sonraki gün kayıt olacak dendiği için. Burada insan cesaret edemiyor kutuyu açıpta telefonun sefasını sürmeyi(ki ben açtıktan sonra, keşke daha önce açıp kullansaymışım demedim de değil ;)), faturada imei nin yazmaması ve sevk irsaliyesinin faturayla ilişkili olmamasından dolayı. Problem müşteriye zamanında yeterince bilgi verilmemesi üzerine oluştu. Ama sanırım firma bundan sonra imei kaydı yapılmadan satış yapmaz diye düşünüyorum. Bence yapmamalı da. Zira kurumsallığına ve güvenilirliğine ciddi zarar veriyor. Fatura konusunda da aranıp konuşulduğu zaman çözüm odaklı çalışacaklarını düşünüyorum. Tabii bu benim şahsi görüşüm. Kaydı yapılanlara hayırlı olsun, henüz olmayanlara da en yakın zamanda olur dileğiyle.. hi~~

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
Hocam Cepport zaten yapması gerekeni yaptı kayıtların geç girilme sebebi bildiğimiz kadarı ile onlarla ilgili değil onlar her gün bir sonra ki gün olacak demesi ise btk dan aldıkları bilgi yani neden insanları kandırıp endişe yaratmak için sürekli yarın desinler sizce mantıklı mı?

Demek istediğim ortada bir eksiklik oldu en büyük fatura cepporta kesildi. Tabi bunun yanında sitemizin de elinden geleni yapmasına rağmen bir çok arkadaş bizleri de kötüledi onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz.

alighieri, Benim tavrım var abi, Özellikle HiddeNKinG'e.

1)Sorun düzelince de özür dileyecekler mi? yorumun yukarıda yazdığın tarafsızlık, tüketici yanında olma ilkenin tam karsıtı dostum.

2)Bu bir rezalet. Bunun adı bu. Siz, bu tarz durumları olduğunu bilerek firmanın yanında durup muhattap olarak ortaya cıktı iseniz. Tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz. Kaldı ki cantara bunun gayet farkında ve durumdan rahatsızdı. Daha çok, iadeyi lutüf gibi sunmalar düzelmeyeceğini bilsek savunmazdık gibi tavırlar hoş değil. Sorun çözülmese ve cihazlar kapansaydı ne olacaktı? Bunun garantisi var mıydı? Yoktu. Başta sizin içi rahatladı bu duruma. İlk önce o samimiyette olun.

3)Sorun BTK kaynaklı değil. BTK nın işi bu şekilde yavaşlatma yada yapamama durumunu prestij kaybını göze alarak düşüncesizce satış basmaları cepport'un. Valla helal olsun Cepport'a. ücretsiz müşteri hizmetleri desteği sağlattı bir sticker basarak sizin üzerinden.

Cepport dan hala samimi bir özür bekliyorum. Şu rezaleti fanatik gibi savunmayı bırakın başta siz mağdur oldunuz çünkü.

not:Kesilen faturalar hala hatalı. Benim faturada yazan imei hangi vatandaşa ait acaba?
Not2: Haddini aşanı banlama konusunda bir talihsiz yorum daha. Kim haddini aşmış? ben aşan kimse görmedim. Kafasına göre banlamayı, en son mynet sohpet hatlarında yapıyorduk. Sene 2004 falandı sanırım. Akıllarının ucundan dahi geçiyorsa banlamak zaten, firmada müşteri hizmetleri destek forumlarıda tarafını belli etmiştir ve güler geçeriz. Kimse kusura bakmasında tüketici olmayı bile bilmiyoruz. haksız hukuksuz bir ülkede yaşıyoruz sanki.

Kabaca, bu bir rezalettir ve çözümü imei kayıt altına alınması değildir. O zaten olması gerekendi.

edit:ekleme ve imla

Son düzenleme:

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular