Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Avukat olarak siz neden emsal oluşturmuyorsunuz? Ben size bir fikir verdim, ihtar konusunda. Olumlu sonuç alırsanız veririm vekalet ve masraf parasını "anlaşırsak" ya da kendi avukatımla hallederim. Başka bir avukat kişi olupta, böyle bir hukuksuzlukla karşılaşanı görmedim, o yüzden size diyorum, başta kendi hakkınızı savunun, sonucu alın, olumlu olursa ben de yanınızdayım.
Ben süreci kendime göre planladım. Aileye henüz 50 gün önce yeni bir birey katıldı. Kusura bakma maddi imkanlarım şu an emsal olmak için gereksiz masraf yapmaya imkan vermiyor. Bu, grey market aldığım şu lanet telefondan da belli diye düşünüyorum. Hukukî anlamda fikre ihtiyacım yok sağol. Ben burada insanlara fikir veriyorum, elini taşın altına koymak isteyenler varsa da ücretsiz olarak hem danışmanlık hem dilekçe işlerini hallederim yine tekrar ediyorum. Ama diğer masraflar kişilere aittir. Avukatım diye masraf vermeden dava açamıyorum ya da ihtar çekemiyorum.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Planladığın süreç ile benim demek istediğim bambaşka anlaşılan. Kendince yol izlemende başarılar.
--

--
Şayet başka bir avukat ya da avukat tanıdığı olupta, böyle bir sorunla karşılaşan varsa ilk adım olan "ihtarname çekmelerini" ve emsal olması açısından sonucu paylaşmalarını bekliyorum. "Dava açmalarını değil."
Senin yolun başkası taşın altına elini koysun masrafları o yapsın çabayı o göstersin ben onun üzerinden emsal kararı koyup 0 masraf ve çabayla ilerleyeyim yolu mu ? Sana da yolunda başarılar. Bu adamlara karşı ihtarla sonuç alamazsın. Avukatına sor anlatsın. Ama arkadaşın değilse paranı almak için aksini söyleme ihtimali var unutma. Burası Türkiye, ihtar davaya dayanak olsun diye çekilir.

Son düzenleme:

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Planladığın süreç ile benim demek istediğim bambaşka anlaşılan. Kendince yol izlemende başarılar.
--

--
Şayet başka bir avukat ya da avukat tanıdığı olupta, böyle bir sorunla karşılaşan varsa ilk adım olan "ihtarname çekmelerini" ve emsal olması açısından sonucu paylaşmalarını bekliyorum. "Dava açmalarını değil."
Madem gayet bilgilisin. İlk adım olan ihtara ne yazdirsin arkadaşlar?

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Yurdum insanı hep uyanık. Bedava dilekçe yazayım paylaşayım sizinle dersin sessizlik. Sonra gelir "avukat arkadaş ihtarda mı cekemiyorsun" der. E niyetin varsa ben hazırlayayım bedava dersin. Der ki yok biri kendi adına ihtar çeksin.. eeee.... Olumlu sonuç alırsa da paylaşsın ... Amme hizmeti. İsim yok masraf yok çaba yok. Biri yapsın bizi kurtarsın. Ben arkanızdayım. Tabii tabii

Son düzenleme:

alighieri

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
dante
Cihazım
mi5
Konular
1
Kardeş sorunlu musun? Neden insanları irite edici konuşup duruyorsun? Ben sana dava aç, dilekçesini koy buraya, biz de o yolu izleyelim mi dedim? Nasıl anlıyorsun yazılanı?
Ben cidden senin avukat olduğunu, sorgular oldum. Ya çok egoistsin ya da avukat olmuşsun fakat avukatlığın dalları konusunda henüz pişmemişsin.

Avukatım diyip duruyorsun, başta sen hakkını ara insanlara iyi bir şekilde örnek ol diyorum, izleyeceğim yol belli diyorsun. E buna da saygı duyup yolunda başarılar diliyorum, neden hala gerginlik çıkarma peşindesin?

Dava açarsın veyahut başkası açar. Kazanır. Emsal olması açısından o dosya numarasını kullanırız, böyle böyle oldu aynı olay benim de başımda, bu dosya numarasıyla aynı durumda davayı kazandı, ben de kazanmayı beklerim deriz.

İhtarname çeker sonuç olumlu olur, bir hafta içinde cevap verme zorunluluğu var zaten avukatsın ya bunu bilmelisin zaten. Olan biten hakkında kesin ve net bilgi cevabı vermek zorundadır kişi. Öyle btk'ya topu atıyoruz bekliyoruz gibisinden değil...

Dilekçe örneği de arayana internette istemediğin kadar var zaten, buraya koymakta marifet değil. Ücretsiz yaparım demişsin, iyi sağol ne diyelim o da bir pozitif yardım çabası.

"Avukat olan arkadaşa da sadece şunu diyeceğim "ihtar çekemiyor musun hocam?".
Hay, demez olaydım sana da şunu, lanet olsun bulaştığıma gece gece insanı çileden çıkartıyorsun. İsim yok, evet ismin yok. Masraf yok, evet fakat belki bahanen cidden geçerlidir. Çaba yok, evet çaba göstermiyorsun.
Allah'a havale ediyorum, rica ederim bana ya da benimle ilgili yazma daha fazla.

Engellenebiliyorsan da engelleyeceğim. Benden uzak Allah'a yakın ol da.
Engelleme varmış, engellendiniz.
-
Evet, gerçekten hukuku bilen biri, hukuki yolları izleyerek imei sorunuyla ilgili olumlu veya olumsuz ihtar yoluyla veya dava emsal örneği kazansın veya kaybetsin, paylaşsın beni/bizi kurtarsın diye bekliyorum.
Kimine göre amme, kimine göre emsal teşkil örneği.

Bugün dava açıp olumlu olan emsal örneğini göstersek bile masraf yapacağız, fakat bazı avukatım diyenler bunun da farkında değil. Beleş sanıyor. Neyse sansın ne diyeyim.

Ben yine tüm iyi niyetimle, başarılar dileyeceğim size, bana karşı beni tanımadan kullandığınız tüm itham ve iftiralara rağmen.
İsteyen istediğini sorgulasın . Ama önce kendisini, neyi ne niyetle yazdığını, kime neden sorunlu musun deyip saçmalayıp saçmalamadığını sorgulasın. Sen de Allah' a yakın ol. İnternetteki dilekçe ve bilgilerle yol alın arkadaşlar. Ben artık bu konuyu takip etmiyorum. İyilikten maraz doğar dedikleri doğruymuş. Bu arada İstanbul Hukuk mezunuyum. Dokuz Eylül Ünv. nde tezli yüksek lisans yaptım.13 yıldır bu işi yapıyorum. Avukatın pişenini sen anlarsın gerçi koklayarak falan.

Son düzenleme:

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
Bence gereksiz bir tartışma olmuş,

alighieri sana hak veriyorum. Free birşeylerin beklenilmesi yanlış olur. İş o adıma gelmeden insanlarda çözülür umudu var diye bu işe start veremiyor yada çekiniyor. "Sen mağdem avukatsın, e yap hamleni insanlarda seni takip etsin." Mantığı beklenebilir birşey. Ancak burada maaliyet yüksek midir? nedir mesela ben hiç bilmiyorum. Hatta ihtarname falan o şeylerin ücretsiz olduğunu biliyorum. Değilse yazarsan arkadaşlar ..... masrtaflar var. O yüzden... birleşeli....konusalım gibi pozitif iletişim herzaman en doğrusu.

"Direkt masrafları gönder çekeyim bilader" demen sert olmuş( not:İzmir dışında bilader rajon kesmek olarak algılanır. İzmirli olarak söylüyorum. Ancak İzmirde, dostum, kardeşim gibi samimi anlamlar ile söylenir.)

velhasıl, gitme kal :) hepimiz aynı mağduriyetteyiz. Hepimiz taşın altına elimizi koymak zorundayız diye düşünüyorum.

son olarak, mi5 alarak hepimizi fakir ilan etmende gözümden kaçmadı değil :)

Özer.

seffah

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Mi 5s
Konular
6
Biraz araştırma yaptım bende iyiki hb dan almışım dedim. (kimseyi kötülemek istemiyorum objektifim) Telefon ithal edildiğinde btk ya kayıt ettirilmesi gerekli. kayıt işlemleri gecikmiş ise şahsi görüşüm telefonun satılmaması gerekli.
telefon kayıt ettirilmeden satılıyorsa bu yasa dışıdır bence. eğer satıcı sonradan kayıt ettirilecek bilgisini veriyorsa, alıcıda bu suca ortakdır.
satılan telefonun sonradan kayıt işlemleri nasıl yapılacak tam bir muamma. buradaki en iyi çözüm firmanın btk ile yapılan yazışmalarının kopyaları yayınlaması ile çözülür. ancak yayınlayacağı yazışmalarda btk dan aldığı evrak tarih ve sayısı olmalısı gereklidir.

Düshekimi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kenan
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1
Pazartesi iade edeceğim sıktı artık bugün akşam sabah muhabbetleri bunlar zaman çalıyor omrumuzden Bir haftadır insan bunu düşünür mu yaa alıcı her zaman haklıdır

Düshekimi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kenan
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1
Arkadaşlar bişey soracağım telefonu iade edeceğim de ederken telefonu sıfırlarsak mi hesabı falan silinecek değil mi? ayrıca roma falan bişey olmaz sanırım?

Üst Alt