- Adım
- Emre
- Cihazım
- Xiaomi 13
- Konular
- 427
Daha önce bu telefonu gg den alıp da yorum yapan biri aynen şunu yazmıştı ilk aldığımda IMEI kaydı yoktu 4 gün sonra baktığımda kaydı yapılmıştı diye bu telefon satıldıktan sonra IMEI kaydının yapılabileceğini gösteriyor
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet hocam Cepport ve pek çok ithalatçı telefonu aynı şekilde satılıyordu ancak bu defa süreç çok fazla uzadı...
Ortada mağdur olan bu kadar insan varken firmanın bir yazışma örneği ibraz ederek insanları rahatlatması çok zor olmasa gerek. Konunun özü satıştan önce ya da sonra kayıt yapılması değil aslında. Firmanın konu ile ilgili girişimlerinin olduğunun ispatı yoluyla alıcıların rahatlatması.
Hocam firmanın her hangi bir girişim yapmaması mümkün mü. Elbette ki uğraşıyorlar. Yıllar boyunca müşteri memnuniyetini sağlamak adına bu kadar emek verilmiş ve sadece IMEI sistemde görünmüyor diye verdikleri tüm emekler boşa gidiyor. Böyle bir durumda sizce de canla başla çalışmıyorlar mıdır? Bir de işin maddi boyutu var. Geri dönecek ve iade alınacak bu kadar cihazı ceplerinden karşılayacaklar...
benimdr gg uzerinden cepportdqn aldigim mi 5 64 gb kayitsiz gotunuyor.ben onayda verdim.cepport mesajinda persembe cuma sorunun duzelecegini yazmis.iade edebikirmiyim bende
Evet hocam edebilirsiniz. Bahsedilen süre geçmiş dahi olsa imei kaydı yapılmamışsa sorunsuz bir şekilde iadeyi gerçekleştirebilirsiniz. İade etmek istediğinizde bana özel mesajla ulaşmanız yeterli olacaktır.
Bende mağdur olanlardanım şimdi ben satıcıya para aktarılmasını uzattım son günü bekliyorum yalnız telefon açıldı kullanıldı iade için ımeı kayıtlı satıp olmadığı için telefon açılsa bile iade edilebilirmi arkadaşlar gitti gidiyordan ?
Evet hocam edebilirsiniz. Açılmış olsa da, süre geçmiş olsa da iade edebilirsiniz sorun olmayacaktır. İade etmek istedğinizde bana özel mesajla ulaşabilirsiniz.
Yonetici arkadaslar bir bilgi verir misiniz bu konuda yardimci olur musunuz ?ne olacak bu telefonlar ? hic geri filan gondermek istemiyorum ben
Hocam iade konusunda sizin durumunuzda olan çok arkadaşımız var. Telefonlarını seviyor ve iade etmek istemiyorlar ancak imei kayıt sorunu devam ettikçe de içlerinde hep bir kuşku kalıyor. Daha önce de yazmıştım ama bu kadar mesaj içerisinde gözden kaçması son derece doğal. Bu tarz düşünen arkadaşlar için cepport'un kapısı her daim açık. Telefonunuzu dilediğiniz süre kullanabilirsiniz. Kayıt işleminin gerçekleşmediği her hangi bir anda şartsız iadesini gerçekleştirebilirsiniz. Telefon açılmış, kullanılmış, iade süresi geçmiş vs. bahaneler kesinlikle üretilmeden telefonlar iade edilebilecek.
Yahu hacılar benim anlamadığım olay bu adamlar uzun zamanlardan beri satış yapıyor n11 de newport gg de cepport olarak... Şirket adlarida mys yani uzun zamandır piyasadalar bir 20 yıl kadar olmuş bu açık ve net şimdi niye böyle bir saçmalık içine girmişler onu anlayamıyorum... Şöyle bir gerçek var adamlar diğer satıcılardan ucuz satıyor bugüne kadar dürüst satıcılık yapmışlar (ufak tefek şikayetleri saymazsak özellikle şu lg G4 olayını saymazsak) tam biz telefon alalım dedik,biz derken tahmin ettiğim bir 5000 kişi variz... Adamlar şimdi dolandırıcı olmaya karar verdiler galiba oda bize denk geldi şansıma tüküreyim....
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok hocam sayı 5000 değil, çok daha düşük bir rakam. Yalnız şu dolandırıcılık konusuna takıldım. Daha önce de bir kaç yerde sohbeti geçmişti. İthal telefonlarda IMEI kaydının firmalara maliyeti 3-5 lira gibi bir şey. Sıkıntılı telefon sayısı 300 olsa 1000 lira gibi bir şey... Bir telefon parası bile tutmuyor. Yani sıkıntının sebebinin kesin olarak maddi çıkar elde etmek olmadığını söyleyebiliriz.
Dolandırıcılık var mı bilemem ama suç btk da olsa bile bunu çözmeleri lazım.Burada mağdur olan müşteriler ve kendi itibarları çok sarsıldı bu olaydan sonra.
Kesinlikle haklısınız hocam. Yalnız sorun sadece cepport'ta değil tüm 64GB M5 cihazlarda. Farklı satıcılardan alınan 64 GB'lık Mi5'lerde de aynı sorun var. Cepport tarafından ithal edilen ve şu anda satılmakta olan 32GB'lık M5'lerde veya Redmi 3S'lerde ya da diğer cihazların hiç birinde bu problem yok. Asıl kafa karıştıran nokta da burası zaten.
İki cihaz aldım, o zaman hay şansıma
Hocam açmış olduğunuz diğer konuda da yazmışsınız. İade etmek için bana özel mesaj göndermeniz yeterli.
Planladığın süreç ile benim demek istediğim bambaşka anlaşılan. Kendince yol izlemende başarılar.
--
--
Şayet başka bir avukat ya da avukat tanıdığı olupta, böyle bir sorunla karşılaşan varsa ilk adım olan "ihtarname çekmelerini" ve emsal olması açısından sonucu paylaşmalarını bekliyorum. "Dava açmalarını değil."
Hocam süreç konusunda bilgim az olduğu sürece tam hakim olamadığım için yazıyorum. İhtarname çekildiğinde ne olacak? Ya da ne amaçla ihtarname çekilecek? Firmanın bu ihtarname'ye nasıl bir yanıt/karşılık vermesi gerekir/bekleniyor? Eğer ki sorunu çözecek sıkıntıyı giderecek bir şeyse ben de çekebilirim bu ihtarnameyi? Bildiklerim ise şu şekilde... Daha önce kendi işim nedeniyle göndermiş olduğum ihtarnameler hep borçluya borcunu şu zamana kadar ödemezseniz icra takibi başlayacak şeklindeydi. Borcunu getirip ödeyenlere icra takibi başlatmadım, ödemeyenlere başlattım. Dosya, vekalet vs. ek masraf çıktı onlara... Bizim şu andaki durumumuzda iade alın diye mi ihtarname çekeceğiz?
Pazartesi iade edeceğim sıktı artık bugün akşam sabah muhabbetleri bunlar zaman çalıyor omrumuzden Bir haftadır insan bunu düşünür mu yaa alıcı her zaman haklıdır
Elbette haklıdır hocam. Hele ki bu durumda mağduriyet yaşayan tüm arkadaşlarımız sonuna kadar haklı. Hiç kimsenin her hangi bir şekilde bu cihazları alan arkadaşlara sen de şöyle kusurlusun gibi bir şey söylemeye hakkı yok. Buradaki temel amacımız ise bir çözüm üretebilmek. Eğer ki iade etmek isterseniz hemen veya yarın ya da bir ay sonra iade edebilirsiniz. IMEI kaydının yapılması için ise firma yetkilileri sürekli olarak uğraşıyorlar ve bu sorunun çözümü için ise maalesef şu anda beklemek dışında bizim elimizden bir şey gelmiyor.
EDIT : Düshekimi hocam mesajınızı göndere bastıktan sonra gördüm. İade edilmeden önce mutlaka mi hesabını ve google hesabınızı cihazınızdan kaldırın.