Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
telefon elime şimdi geçti.irsaliye faturadaki IMEI ile kuyudaki IMEI tutuyor ama IMEI kayıtsız tabiki :)

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Kardeş sen neyin kafasını yaşıyorsun ya:) Adamların telefonları şu anda kayıtsız, yani legal değil. Yok bayram yapmışlar falan filan. Bu şekilde ucuz ürün satacaksa satmasın yani bi zahmet. Bende cepporttan aldım ancak şanslıydım, böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım(Hoş yine de tek tük sıkıntılar oluyor, irsaliyedeki imei tutmuyor falan), benim de başıma gelebilirdi. Cepport'u kim niye zorlasın? Cepport biter, adamlar Phoneport adıyla satış yapar nedir yani? Burası Türkiye. İade alalım dese ne olacak para aktarılmış iadeyi güvenli şekilde nasıl yapacaksın? Cepport'a mesaj atıyorum faturayı mailime atın diye, telefon numarası gönderiyor. Müşteriyi aramaya bile tenezzül etmiyor:) Cepporttan ve delta servisten insanlar çok şikayetçi olmasına rağmen ben telefon uğruna ilk defa grey garanti bir ürün aldım.

Bence bütün bu olanlar illuminati, belki de Amerika'nın parmağı vardır:)

Söz verdim düzgün yazacağım diye yoksa ne güzel dizerdim ben sana... Kıt mısın arkadaş? Senin bu mesajların yüzünden başkaları 1000 liralık telefonu 1450 liraya satıyor diyorum. Senin 3 liralık mağduriyetin bana 450 liraya mal oluyor diyorum. Tüküreyim senin 3 lirana diyorum anladın mı? Adamlar senin mağduriyetini gidereceğiz diyor, sen benim mağduriyetimi giderecek misin?

Cepport biter phoneport başlar demiş. adamların binlece LG telefonu patlamış okumadın mı? Burada bile bahsedilmiş. Adamlar ondan bile kaçıp yeni şirket açmamış, insanların sorunlarını hala çözmeye çalışıyor senin 3 liralık imein için mi şirket kapatıp kaçacak?

Bu kadar huzursuzsan adamlar iade et diyor. paranı verelim diyor. gittigidiyordan özel iade süreci başlatalım diyor. gönder geri. Al paranı üzerine 350 lira ekle 32'likten al. Bizi niye mağdur ediyorsun.

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
cantara, zaten bu başlığın ana sayfada çıkmasını engelleyerek, yanlış anlaşıldın dostum.. Burada ilk önce ben sizi savundum. Hatta "onununcuköy" ile aynı şeyleri paylaştım. Ancak şikayeti ele alışınız, iade işlemlerini lutuf gibi tüketiciye sunmanız ve burada mağdur kişilerle ilgili yetkililerin laf dalaşına girmesi beni yanlış kişiyi savunduğumu gösterdi..

onununcuköy, uslubundan çok da seninle muhattap olmaman kanısına varıyorum.. Birilerine atıf da bulunmadan bunun kanıtlaman lazım, Maşa ne demek? çok ayıp. Cepport babamın oğlu değil. Parasını verdiğim bir ürün kayıtsızsa ve kapanacak ise kusura bakmasında o firma çalışmasın, hatta telefon kılıfı bile satamasın isterim. neden, senin gibi arkadaşlarda mağdur olmasın.

bu paralelde adamlar durdudu satışı. Doğru hareket. Çözülsün tekrar satılsın. Ancak bu sartlar altında satış etik ve uygun değil.

Ayrıca, öyle birşey olsa neden gelip adamların dükkanında bu işi yapalım? En çok tercih edilen forumlarda bu iş yapılmaz mı? GG üzerinden birçok kişi de yazdı bana ne yapalım diye. şuan tahminim 100lerce kişde kayıtsız ve ne olacağı belli olmayan cihazlar var. Çoğunun haberi yok BTK dan sms gelince iyice yeşillenecek buralar.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
arkadaşlar ilginç bir şekilde gg üzerinden cepport mesajıma 2 dk içinde cevap verdi :) imeilerin bugün olacağını söylediler.iyimserligimi koruyorum :)

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara, zaten bu başlığın ana sayfada çıkmasını engelleyerek, yanlış anlaşıldın dostum.. Burada ilk önce ben sizi savundum. Hatta "onununcuköy" ile aynı şeyleri paylaştım. Ancak şikayeti ele alışınız, iade işlemlerini lutuf gibi tüketiciye sunmanız ve burada mağdur kişilerle ilgili yetkililerin laf dalaşına girmesi beni yanlış kişiyi savunduğumu gösterdi..

onununcuköy, uslubundan çok da seninle muhattap olmaman kanısına varıyorum.. Birilerine atıf da bulunmadan bunun kanıtlaman lazım, Maşa ne demek? çok ayıp. Cepport babamın oğlu değil. Parasını verdiğim bir ürün kayıtsızsa ve kapanacak ise kusura bakmasında o firma çalışmasın, hatta telefon kılıfı bile satamasın isterim. neden, senin gibi arkadaşlarda mağdur olmasın.

bu paralelde adamlar durdudu satışı. Doğru hareket. Çözülsün tekrar satılsın. Ancak bu sartlar altında satış etik ve uygun değil.

Ayrıca, öyle birşey olsa neden gelip adamların dükkanında bu işi yapalım? En çok tercih edilen forumlarda bu iş yapılmaz mı? GG üzerinden birçok kişi de yazdı bana ne yapalım diye. şuan tahminim 100lerce kişde kayıtsız ve ne olacağı belli olmayan cihazlar var. Çoğunun haberi yok BTK dan sms gelince iyice yeşillenecek buralar.

Hocam ana sayfa olayına bakıyoruz. Sadece bu konu değil tüm Mi5 bölümü için geçerli. Konular an sayfadaki eklentide bazen görünüyor bazen de görünmüyor. Açıkçası bir şey yapmaya da çekiniyorum, konuya bir şey olursa beni de topa tutarsınız :)

İade işlemi ise elbette ki bir lütuf değil hak. Bu hakkın sorunsuz kullanılabilmesini teminat altına almaya çalışıyoruz sadece. Konu sahibi @alighieri hocam sürecin bir kaç yıla kadar uzayabileceğini belirtmişti. Hem firmanın hem de kullanıcılarımızın böylesine uzun bir süre uğraşmalarını istemiyoruz ve bunu belirtmekteki amacımız sadece sürecin uzamasını engellemek.

prowas

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Prowas
Cihazım
ZTE 945
Konular
0
Selamlar, Ürün henüz elime ulaştı. Öncelikle kargo durumunu kontrol etmek için ürünü açtım. Sorun yok. Sonrasında imei kontrol ettim. Henüz hattımı takmadım kayıt olmasını bekleyeceğim.

Sonuç :
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
cantara Dostum, çok fazla şey üst üste geliyor. ana ekranda çıkmaması da bunlardan biri. Hepsi bizim nezdimizde şüpheli. Ancak samimi bir açıklama beklediğimdi sadece. 1300 TL ye fakir olmayacağım tabi, dünyanın sonu da değil. Belkide seni tanısak senin keyfini kaçıracak kadar bile değerli bir para değildir. O kadar değerlisindir. Ancak bilmiyoruz abi, kim kimdir. nedir. Bu ülkede dolarını bozdurana kampanya yapıldı, 3 gün sonra dolar makbuzu 5 TL ye satılır diye ilanlar çıktı.

Süreçsel bir hata var. Bu çok net. Ancak suçlu BTK değil. Suçlu ürünü, kaydedilmeden satışına olanak sağlayan cepport. Lütfen bunu tartışmayalım. ve lütfen, bu sorun çözüldükten sonra insanlara satışı açılsın.

Tabi herseyden evvel, bizim cihazların akibeti çözülsün :)

Selamlar,

Makhosh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Mi 5
Konular
1
Selam,

Benden başımdan geçeni anlatmak isterim. Daha önce yazmıştım ama dönen olmadı. Bugün gittigidiyor üzerinden tekrar mesaj attım. IMEI kayıtsız mevzusu bir yana, gönderilen faturada IMEI yazmıyor. Sevk irsaliyesinde yazıyor fakat faturadaki irsaliye numarası ile sevk irsaliye numarası tutmuyor. Bana dönülen mesaj da bir numara verildi ve aradım. Söylenen şu: faturada IMEI yazmasına gerek yok. Bende daha önce bu şekilde tecrübem olduğunu dile getirdim, aksini iddia ettiler. Yarın bir gün sorun olduğunda biz bu firmadan bu telefonu XXXX IMEI ile şu tarihte şu faturada aldığımızı nasıl kanıtlayacağız? Bilahare telefonda sürekli iade edebilirsiniz sözü dile getirildi.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6

Sen bu cümleleri kurdukça benim almak istediğim telefona 10 lira ekleniyor işte... Benim cebimden çıkan bu para kimin cebine gidiyor? Adamlar şu 3-4 günde kaç telefon sattı? 1000 mi? Toplamda 350.000 lira fazladan kazandılar. Neden? Sert paşam 3 liralık imeisini görmüyormuş... Alooo o 350.000 lira bizim cebimizden çıktı, biliyon mu? Ben sana vereyim eski telefonu imeisini yazdıralım 10 liraya birine. Onun parasını da ben vereyim. Sen verebilcen mi bizim 350.000 lirayı? Benim ve diğerlerinin cebimden bu parayı kim aldıysa onlara maşa olmadın mı şimdi sen? Hala o firma çalışmasın diyor ya... Gönder telefonu geri al verdiğin parayı sonra 350 lira fazla verip daha kötüsünü al yiyorsa. Burda atıp tutuyor. Adamlar koskoca firma ne kusura bakacak, niye kapatsın firmayı xiaomi satmaz, miaomi satar olan xiaomi kullanana olur. Vurguncu, maşa tutan firmalara fazladan para veririz.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara Dostum, çok fazla şey üst üste geliyor. ana ekranda çıkmaması da bunlardan biri. Hepsi bizim nezdimizde şüpheli. Ancak samimi bir açıklama beklediğimdi sadece. 1300 TL ye fakir olmayacağım tabi, dünyanın sonu da değil. Belkide seni tanısak senin keyfini kaçıracak kadar bile değerli bir para değildir. O kadar değerlisindir. Ancak bilmiyoruz abi, kim kimdir. nedir. Bu ülkede dolarını bozdurana kampanya yapıldı, 3 gün sonra dolar makbuzu 5 TL ye satılır diye ilanlar çıktı.

Süreçsel bir hata var. Bu çok net. Ancak suçlu BTK değil. Suçlu ürünü, kaydedilmeden satışına olanak sağlayan cepport. Lütfen bunu tartışmayalım. ve lütfen, bu sorun çözüldükten sonra insanlara satışı açılsın.

Tabi herseyden evvel, bizim cihazların akibeti çözülsün :)

Selamlar,

Hocam cepport ile görüşmemizde satışa çıkma konusunda onlar da aynen sizin gibi düşündüklerini belirttiler. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Benim bakışım 1 lira, 1000 lira ya da 1.000.000 lira fark etmez hata varsa düzeltilmeli ve kimse mağdur edilmemeli şeklinde. Type-C adaptörü unutulan arkadaş için de imei'si kaydolmayan arkadaş için de elimden geleni yapmaya çalışıyorum çünkü o satış ilanında miui Türkiye destekli yazıyor ve elimden gelen desteği sunmam gerektiğine inanıyorum.

Açıklama için ise daha önce yazmıştım cepport sahipleri geldiklerinde -ki umarım o zamana kadar sorun da giderilmiş olacak- en yetkililerden açıklama alacağız. Açıkçası durumu onlar da anlamlandıramadı. İlk defa gelen bir cihaz olsa tamam, ilk defa yapılan bir iş olsa tamam ama daha önce aynı marka-model-renk-seri cihazlar satılıyor ve onlarda hiç bir sorun yok. Son bir hafta içinde satılan cihazlarda bu durum mevcut. (Bu konuda kişisel fikirlerimi yazmayı sevmiyorum hep yanlış yerlere çekiliyor ama dilerseniz özel mesajla haberleşip kişisel fikirlerimi iletebilirim) Kendileri gidip BTK ile (ta da hangi kuruluş sorumlu ise o kuruluşla) görüştükten sonra bilgi alınacaktır çünkü BTK'ya ben gidip bilgi istesem de bilgiyi sadece kurum sahibine vereceklerdir.

Üst Alt