Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

hbsv8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5S
Konular
1
Söz verdim düzgün yazacağım diye yoksa ne güzel dizerdim ben sana... Kıt mısın arkadaş? Senin bu mesajların yüzünden başkaları 1000 liralık telefonu 1450 liraya satıyor diyorum. Senin 3 liralık mağduriyetin bana 450 liraya mal oluyor diyorum. Tüküreyim senin 3 lirana diyorum anladın mı? Adamlar senin mağduriyetini gidereceğiz diyor, sen benim mağduriyetimi giderecek misin?

Cepport biter phoneport başlar demiş. adamların binlece LG telefonu patlamış okumadın mı? Burada bile bahsedilmiş. Adamlar ondan bile kaçıp yeni şirket açmamış, insanların sorunlarını hala çözmeye çalışıyor senin 3 liralık imein için mi şirket kapatıp kaçacak?

Bu kadar huzursuzsan adamlar iade et diyor. paranı verelim diyor. gittigidiyordan özel iade süreci başlatalım diyor. gönder geri. Al paranı üzerine 350 lira ekle 32'likten al. Bizi niye mağdur ediyorsun.

Sana laf anlatmanın zor olduğunu şu anda idrak ettim. 3 liralık mağduriyet dediğin bu kadar basitse zaten yakında çözülür, telefon yeniden satışa çıkar ve fazladan 350 TL çıkmamış olur cebinden. Adamların hatasını buradaki insanlara yükleyemezsin. Hırsızın hiç mi suçu yok? Siz nasıl bu şekilde ürün satarsınız diye sorgulacağına firma yetkilisi gibi konuşman tuhaf değil mi? 350 TL ucuz diye al, altından bin türlü şey çıksın. Fahiş fiyatlara satanlar cepport satış yaparkende vardı. Telefonu 1.5 ay önce aldım ve hala takip ediyorum fiyatları. Fiyatlarda her satıcıda bir artış var. Bunun iç ve dış birçokta sebebi var. Hani böyle her şeyi bir sen biliyormuş gibi davranman güldürdü beni:) Bu adamların mağduriyeti bitince senin de mağduriyetin bitmiş olacak doğal olarak. Telefon yeniden satışa açılır. Belki de ellerinde stok yok. çok yönlü düşünmek gerek. Ha ben illa ucuza kayıtsız telefon alacağım diyorsan söyle cepporta sana özel bir satış alanı açsın. Al, rahatla:) Hayırlı alışverişler.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Sen bu cümleleri kurdukça benim almak istediğim telefona 10 lira ekleniyor işte... Benim cebimden çıkan bu para kimin cebine gidiyor? Adamlar şu 3-4 günde kaç telefon sattı? 1000 mi? Toplamda 350.000 lira fazladan kazandılar. Neden? Sert paşam 3 liralık imeisini görmüyormuş... Alooo o 350.000 lira bizim cebimizden çıktı, biliyon mu? Ben sana vereyim eski telefonu imeisini yazdıralım 10 liraya birine. Onun parasını da ben vereyim. Sen verebilcen mi bizim 350.000 lirayı? Benim ve diğerlerinin cebimden bu parayı kim aldıysa onlara maşa olmadın mı şimdi sen? Hala o firma çalışmasın diyor ya... Gönder telefonu geri al verdiğin parayı sonra 350 lira fazla verip daha kötüsünü al yiyorsa. Burda atıp tutuyor. Adamlar koskoca firma ne kusura bakacak, niye kapatsın firmayı xiaomi satmaz, miaomi satar olan xiaomi kullanana olur. Vurguncu, maşa tutan firmalara fazladan para veririz.

Hocam zannediyorum herkes anlatmak istediğinizi anladı... Lütfen üsluba dikkat edelim gerçekten cezai bir yaptırım uygulamak istemiyorum.

hbsv8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5S
Konular
1
Selam,

Benden başımdan geçeni anlatmak isterim. Daha önce yazmıştım ama dönen olmadı. Bugün gittigidiyor üzerinden tekrar mesaj attım. IMEI kayıtsız mevzusu bir yana, gönderilen faturada IMEI yazmıyor. Sevk irsaliyesinde yazıyor fakat faturadaki irsaliye numarası ile sevk irsaliye numarası tutmuyor. Bana dönülen mesaj da bir numara verildi ve aradım. Söylenen şu: faturada IMEI yazmasına gerek yok. Bende daha önce bu şekilde tecrübem olduğunu dile getirdim, aksini iddia ettiler. Yarın bir gün sorun olduğunda biz bu firmadan bu telefonu XXXX IMEI ile şu tarihte şu faturada aldığımızı nasıl kanıtlayacağız? Bilahare telefonda sürekli iade edebilirsiniz sözü dile getirildi.

Aynı sorun bende de var. Zaten özel mesajla da iletişime geçtik. Bunların bu iade edebilirsiniz lafından artık gına geldi. İyi ve dürüst bir satıcı sırf faturaya İMEİ yazmamak için iade edebilirsiniz demez. Her sıkıntı doğduğunda iade edebilirsiniz demez. Faturaya İMEİ eklemek 1 dakika bile sürmez, doğru mu değil mi? Bunlarda değişik ve anlamlandıramadığım bir sıkıntı var. Şu şöyle diyorsun, iade edin diyorlar, fatura yok diyorsun iade edin diyorlar. Faturasız ürün olmaz, hemen gönderiyoruz demiyorlar. Anlayamıyorum.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar bunu bilmediğim cidden bilmediğim için soruyorum... Faturayı geri göndertip dip koçanlara ve faturaya kaşelenerek imei eklenmesi sorunu giderir mi?

Makhosh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Mi 5
Konular
1
Hocam cepport ile görüşmemizde satışa çıkma konusunda onlar da aynen sizin gibi düşündüklerini belirttiler. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Benim bakışım 1 lira, 1000 lira ya da 1.000.000 lira fark etmez hata varsa düzeltilmeli ve kimse mağdur edilmemeli şeklinde. Type-C adaptörü unutulan arkadaş için de imei'si kaydolmayan arkadaş için de elimden geleni yapmaya çalışıyorum çünkü o satış ilanında miui Türkiye destekli yazıyor ve elimden gelen desteği sunmam gerektiğine inanıyorum.

Açıklama için ise daha önce yazmıştım cepport sahipleri geldiklerinde -ki umarım o zamana kadar sorun da giderilmiş olacak- en yetkililerden açıklama alacağız. Açıkçası durumu onlar da anlamlandıramadı. İlk defa gelen bir cihaz olsa tamam, ilk defa yapılan bir iş olsa tamam ama daha önce aynı marka-model-renk-seri cihazlar satılıyor ve onlarda hiç bir sorun yok. Son bir hafta içinde satılan cihazlarda bu durum mevcut. (Bu konuda kişisel fikirlerimi yazmayı sevmiyorum hep yanlış yerlere çekiliyor ama dilerseniz özel mesajla haberleşip kişisel fikirlerimi iletebilirim) Kendileri gidip BTK ile (ta da hangi kuruluş sorumlu ise o kuruluşla) görüştükten sonra bilgi alınacaktır çünkü BTK'ya ben gidip bilgi istesem de bilgiyi sadece kurum sahibine vereceklerdir.

Emre Bey, bizim tek dayanağımız var, o da elimizdeki faturadan ibaret. Faturada IMEI yazmadığı sürece yarın bir gün kayıtdışı kalması durumunda, yasal hakkımızı kullanmamız zor olur. Bunun dışında başka sorunlar da olabilir. Günümüzde IMEI kopyalamaları malum. Bu konuda bize yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
imei kayıtlı olmayan tüm arkadaşlar, sevk irsaliyesindeki yazan imei ID sini kontrol edebilir mi? Sanıryorum ki sorun yaşayanlarda tutmuyor? Yani cihazı kayıtlı olup, sevk irsaliyesinde ID si farklı olan arkadaş var mı?

Aklıma, stokların bu şekilde karşıtırılmış olması geliyor. Yani, benim elimdeki cihaz aslında henüz bildirilmedi BTK ya bildirilen sevk irsaliyesindeki imei olan cihaz. Ancak o cihaz henüz satılmadı.

Ahanda çözdüm :)

hbsv8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5S
Konular
1
Arkadaşlar bunu bilmediğim cidden bilmediğim için soruyorum... Faturayı geri göndertip dip koçanlara ve faturaya kaşelenerek imei eklenmesi sorunu giderir mi?

Hocam faturalar zaten e-fatura artık. Bana fatura göndermişler(e-faturanın çıktısı) ama fotokopi gibi, yamuk yılık bir çıktı. Yaptıkları işi sahiplenmiyorlar gibi geliyor bana. Faturayı gönderir misiniz diye mesaj attım, hani en azından dijital ortamda bulunsun diye. Numara yazıp göndermişler. Yahu sen benim peşimde koşacaksın müşteri benim. Numaram sizde var, arayın izah edin dimi? E-faturaya imei yazmak bilgisayar ortamında ne kadar zor olabilir? Yaklaşımları bana tuhaf geliyor. Faturasız ürün olamaz ki bu şekilde arkadaşlar da var. Benim irsaliyemde başka bir telefonun imei'si yazıyor. Bir şeyler kurcalayıp üstünü örtmeye çalışan çocuklar gibi davranıyorlar. Ya iade edin diyip oyunbozanlık yapıyorlar ya da sessiz kalıyorlar.

hbsv8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5S
Konular
1
imei kayıtlı olmayan tüm arkadaşlar, sevk irsaliyesindeki yazan imei ID sini kontrol edebilir mi? Sanıryorum ki sorun yaşayanlarda tutmuyor? Yani cihazı kayıtlı olup, sevk irsaliyesinde ID si farklı olan arkadaş var mı?

Aklıma, stokların bu şekilde karşıtırılmış olması geliyor. Yani, benim elimdeki cihaz aslında henüz bildirilmedi BTK ya bildirilen sevk irsaliyesindeki imei olan cihaz. Ancak o cihaz henüz satılmadı.

Ahanda çözdüm :)

Benim cihazımın her iki İMEİ'si de kayıtlı, ancak irsaliyede başka bir İMEİ var.

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
hbsv8 , hımm. o zaman tezim %90 çöker.

Diğer %10 ihtimal ise, aslında kayıtlı olan imei lerin başka insanların sevk irsaliyesinde yazıyor olması. Yani, benim faturada yazan imei.

Eğer, faturada yazan imei kayıtsız ise, o zaman tezim %100 çöker. kontrol edebilir misin?

denizcileriz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
mi5
Konular
0
Bugün kayıtlar girilecek diyorlar

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi