Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

rbzz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EMRE
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4
Arkadaşlar daha önce de yazmıştım bende N11 den Turuncu mağzadan Mi5 pro aldım. Faturadaki imei ile telde ki uyuyor ama,benimde kayıt dışı gözüküyor hala.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
benim irsaliye ve kutudaki imei aynı fakat btk da kayıtsız şuan

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Makhosh hbsv8 hocam sıkıntıyı şimdi anladım... Önceliği bu soruna verelim ve bu sorun giderildikten sonra şu faturayı karıştıran kişi ile bir görüşüp bu sorunun çözümünü sağlayalım. Yalnız sizlerden delta üzerinden imei'yi bir kontrol etmenizi isteyebilirmiyim? Garanti ile problem oluşma ihtimali varsa hızlandıralım :)

doominsert22" hocam eğer doğru tespitse... Kızsam mı, üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim :)

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
cantara

cheleby nin dediğine göre tezim çöküyor sanki. Ancak bu ve buna benzer bir karısışıklık olması hala olası geliyor. Bakalım..

cheleby dostum, **#06# yapıp imei öğreniyorsun ya ordan da check edebilir misin?

Umarım çözülür, hepimiz rahatlarız.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
cantara

cheleby nin dediğine göre tezim çöküyor sanki. Ancak bu ve buna benzer bir karısışıklık olması hala olası geliyor. Bakalım..

cheleby dostum, **#06# yapıp imei öğreniyorsun ya ordan da check edebilir misin?

Umarım çözülür, hepimiz rahatlarız.
telefonun kutusunu açmadım hocam.Eğer imei kayıt olmaz ise geri göndereceğim.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Sana laf anlatmanın zor olduğunu şu anda idrak ettim. 3 liralık mağduriyet dediğin bu kadar basitse zaten yakında çözülür, telefon yeniden satışa çıkar ve fazladan 350 TL çıkmamış olur cebinden. Adamların hatasını buradaki insanlara yükleyemezsin. Hırsızın hiç mi suçu yok? Siz nasıl bu şekilde ürün satarsınız diye sorgulacağına firma yetkilisi gibi konuşman tuhaf değil mi? 350 TL ucuz diye al, altından bin türlü şey çıksın. Fahiş fiyatlara satanlar cepport satış yaparkende vardı. Telefonu 1.5 ay önce aldım ve hala takip ediyorum fiyatları. Fiyatlarda her satıcıda bir artış var. Bunun iç ve dış birçokta sebebi var. Hani böyle her şeyi bir sen biliyormuş gibi davranman güldürdü beni:) Bu adamların mağduriyeti bitince senin de mağduriyetin bitmiş olacak doğal olarak. Telefon yeniden satışa açılır. Belki de ellerinde stok yok. çok yönlü düşünmek gerek. Ha ben illa ucuza kayıtsız telefon alacağım diyorsan söyle cepporta sana özel bir satış alanı açsın. Al, rahatla:) Hayırlı alışverişler.

Açsa hemen alcam zaten :D Adamlar zaten yakında çözülecek diyor onda sıkıntı yok ki... Sıkıntı sizin yazdıklarınız kalacak adamlar sırf bu yüzden belki bir daha satmayacaklar. Ya suç kimde o da belli değil. Sadece cepport değil ki turuncuda da imeiler yok ve satış kapalı. Hatası varsa zaten linç edeceksiniz benim yazmama ne gerek var. Bin türlü dert dediğin ne onu anlamadım ki. Senin telefonda problem mi var? imei mi kayıtsız? Sana ne buradaki konudan. Adamlar sana telefonunu göndermiş sıkıntısız kullanıyorsun, aradan 1.5 ay geçmiş hala iade edebilirsin diyorlar, git mahkeme mahkeme sürün de dememişler. Daha ne istiyon ki? Şirketi üstüne yapsınlar istersen?

He ben firma yetkilisiyim. Öyle olsam kolay kolay iade edebilirdin zaten :D Süründürürdüm hepinizi :D

Hocam zannediyorum herkes anlatmak istediğinizi anladı... Lütfen üsluba dikkat edelim gerçekten cezai bir yaptırım uygulamak istemiyorum.

Yok hocam anlamamışlar baksana... Ancak xxx atıyorlar. Tek bildikleri linç etmek. Ne olduğunu anlamadan dinlemeden o kötü bu kötü. ancak kötü. Adamlar çözüm için uğraşıyor daha ne yapsınlar anlamadım ki. Şu kadar mesaj bir tanesi de çözüm önerisi getirmemiş. Aha şu kötü, aha bu kötü, şurdan da vur, burdan da zarar ver. Sonra bi de art niyetli denince kızmışlar... Bak alıntı mesaja. Adam telefonunu almış 1.5 ay kullanmış adamları arıyor hala nasıl isterseniz öyle yardımcı olalım diyorlar. Hala xxx atıyor. Sonra da ben kötüyüm di mi? Ciğeri bile kötü bunların...

Neyse ya sevdim ben forumu yazıp da ağzımı bozmayayım banlarsınız sonra :D Bana yazılmadan da cevap vermeyeceğim ok?

hbsv8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5S
Konular
1
cantara Hocam iki İMEİ'de Delta'da kayıtlı. Garanti süresi fatura tarihinden itibaren başlar diyor. Elimde fatura var fakat bu faturanın benim telefona ait olduğunu kim kanıtlayabilir:) İMEİ yazmıyor çünkü. 2017-Haziran ayında telefonu alacak herhangi birinin faturasını kullanarak garantimi kafadan 6 ay uzatabilirim. Telefonun garantisi bitse ve cepport telefonu halen satıyor olsa herhangi bir faturayla servisten garanti kapsamında yararlanabilirim.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara Hocam iki İMEİ'de Delta'da kayıtlı. Garanti süresi fatura tarihinden itibaren başlar diyor. Elimde fatura var fakat bu faturanın benim telefona ait olduğunu kim kanıtlayabilir:) İMEİ yazmıyor çünkü. 2017-Haziran ayında telefonu alacak herhangi birinin faturasını kullanarak garantimi kafadan 6 ay uzatabilirim. Telefonun garantisi bitse ve cepport telefonu halen satıyor olsa herhangi bir faturayla servisten garanti kapsamında yararlanabilirim.

Yok hocam yapacağınıza inanmıyorum :) Ama bu durum firmayı sıkıntıya sokabilir gibi görünüyor. Bir konuşup bu sıkıntıyı da gidermelerini sağlamaya çalışalım.

doominsert22"

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özer
Cihazım
mi5s
Konular
1
@cheleby,

aldığın uyarı kayıt bulunamadı mı? yoksa, kayıt dışı olduğu tespit edilen İMEİ mi?

sanıyorum ki, sim kartı takmadığınız sürece her ikisi de kayıt bulunmadı olarak geçiyor. Sim' hangi slot a takarsınız sistem onu kontrol ediyor. Yani benim teze göre sizin cihaz kayıtlı. Sim'i taktığınızda görecek sistem.

hbsv8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5S
Konular
1
Yapacağımdan değil, sadece hem alıcı hem de satıcı için sorun teşkil ediyor bence bu durum. Adli bir sıkıntı oldu, telefonu yasal yollardan aldığımın kanıtı faturada İMEİ yazmasıdır. Bu durum cepporta özgü bir şey değildir. Geçtiğimiz eylül ayında Tayland'dan bir İphone 6S satın aldım. Apple'ın kendi mağazasıydı. Faturada İMEİ yazıyor. Buradaki amaç her iki tarafı da korumak.

Üst Alt