Soru Xiaomi 14T Pro alacak olan var mı?

B T B

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir Talay
Cihazım
Xiaomi 12T
Konular
22
Tercih meselesi hocam. 40k+ para vereceksem o parayı icinde Ios olan bir cihaza yatırırım.

14T Pro olmuş bir cihaz ama ülkemizde gereksiz pahalı satılıyor. 14'ün 25, 14 Pro'nun 30'a satılması lazım. Bu vergilendirmeyle işi çok zor xiaomi'nin.
Aga ama ben İOS yanlısı değilim çünkü ne kadar rezil bir arayüz ve kalitede olduğunu gördüm (stabil olması hariç). Zaten işlemciler berbat eskiden canavarlardı ama artık öyle değil Android amiraller gömüyor İPhone yi. Yani o 40k bandında gider S24/plus ya da S23/plus serisinden alırdım.

canerbulut

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
caner
Cihazım
K20 pro
Meslek
memur
Konular
6
Merhaba arkadaşlar, Xiaomi 14T Pro sipariş ettim. İyi mi sizce? Başka sipariş eden var mı? Mediatek işlemci ile geliyor sorun olur mu? Custom Rom filan sonradan çıkma ihtimali de var mıdır?
hayırlı olsun hocam ben de aldım türkiye garantili ancak custom rom şu an için yok eu çıksa bile paralı olur elite romu beklemek lazım

raifcevherliol

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
raif
Cihazım
14T Pro
Konular
18
2 gundur cihaz elimde kullaniyorum cabuk isiniyor video cekerken ve oyunlarda birde ekran 144 hz fakat sayac actigimda en fazla 120fps sabit gördüm ayrica sarj hizli bitiyor gibi (12t ile kiyasliyorum ), kamerasininda cok fark edilir bir kalitesini goremedim açıkçası( 12t ile yine karsilastiriyorum ), oyun ici performansi güzel

Bibergolge

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Lg g4
Konular
11
13T'nin problemi donanımın daha doğrusu, spesifik olmak gerekirse kullanılan işlemcinin yazılımı ve diğer donanımları kaldıramayacak kadar güçsüz olması... Yazılım basitleştirilerek kısılabilir ve belirli özellikler çıkartılarak yazılımın stabil hale gelmesi tabii ki sağlanabilir ancak bu özelliklerin kısıtlanmasını üreticiler "yazılımın optimize edilmesi" adıyla son kullanıcıya yutturmaya çalışır, sorun yazılımsal ve düzeltilecek açıklaması yaparak/yaptırarak hatayı hafifletmeye çalışır. Açıkçası sizden bu tuzağa düşmenizi beklemezdim. 13T halen 13 ile aynı fiyat ve hatta daha pahalı. 13'ler mükemmel çalışırken 13T'ler sorunlu. Aynı şey 14 için de olacak. Seneye 14T'ler teker teker sorun vermeye başladığında suçlu yine yazılım olacak ve özellikler kısılacak cihaz idare eder hale getirilecek, orta segment cihaz performansı sunacak fakat aynı paraya alınan 14'ler canavar gibi çalışmaya devam edecek ve amiral gemisi kalmaya devam edecek. Üstelik durum sizin yazdığınız gibi bile olsa -ki tekrar belirteyim değil- yani sorun tamamen yazılımsal olsa bile neden 13'lerle aynı parayı veren 13T kullanıcıları mağdur olsun ki? 13 için yazılım mükemmel ama 13T için sorunlu ve bu cihazlar aynı para. Neden sorunlu cihaz, neden sorunlu seri alınsın? Çok net, MTK işlemcili mi serisi cihazların değeri Redmi Note Note serisinin tepe cihazları veya Poco'nun X serisi cihazları kadar olmalıdır.

Geçtiğimiz yıl bunların aynısını 13T için yazmıştım ve pek çok arkadaşımızla seneye görüşürüz demiştim. Bugün durum ortada. Bugün 14T için yazıyorum ve size de seneye görüşelim diyorum :)

Yanlış anlamayın ben fiyatı göz önüne alarak yazıyorum. Aynı fiyata ve daha ucuzuna 14 varken sorun çıkartma ihtimali çok çok daha yüksek olan MTK işlemcili 14T almanın mantığı yok. Fiyatı yarı yarıya olsaydı evet alınabilirdi ama bu durumda çok mantıksız.
Son 4 yıldır neredeyse hep medieatek cihaz kullandım sizin bahsettiğiniz sorunların hiçbirisini yaşamadım, bence başkalarını yanlış yönlendirmeyi birakin, kullandığım mediatek cihazlar arasında sorunlu diyeceğim tek cihaz k40 gamingdi aslinda sorunlu değil ama cihaz tr için çıkmadığı için Türkçe rom yazılımını 3. Kişiler üretiyordu yinede bu cihaz cok popüler oldu. Gerek tasarımı gerek diğer özellikleri olsun çok beğenildi. Suan mi13t pro kullanıyorum tek sıkıntım ekran cami çabuk çiziliyor bununda mediatek ile alakası yok, üstelik cihazım direnç kayıtlı donanımsal olarak en ufak bi sıkıntı bile yaşamadım kamerasi mükemmel, kasma donma yok, sarj desen 120 watt cay içene kadar doluyor,

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Ne çok alıntı yapılmış :D

13T kullanıp memnun olan arkadaşlar ne mutlu size ama buradaki konu en yeni SD işlemciden pahalıya MTK işlemcili cihaz satılmaya çalışılması... Şöyle düşünün bir tarafta 13 Ultra ve 10k para var ve diğer yanda ise sizlerin de kullanıp memnun olduğu 13T Pro hangisini seçersiniz? Ben 13T serisine çok kötü demiyorum, elbette kullanılabilir bir cihaz. Redmi Note xxxx mi 13T mi? Tabii ki 13T, hiç tartışmasız. 14T serisi de muhtemelen aynı şekilde olacak ve kullanılabilir olacak ama fiyatı abuk... 13 Ultra alınıyor o fiyata. Hatta kaçağa girince 14 Ultra alınıp üzerine para da kalıyor.

Xiaomi Türkiye de farkında saçmalığın. O yüzden kutu içeriğine şarj cihazını bizim ülkemize özel koyup, üzerine bir de tablet, saat vs. hediye edeceğiz diyorlar. Neredeyse İngiltere Kralı, rahmetli Başkan Kennedy, taçsız kral Pele, Nadya komanaçi de bu cihazı kullanıyor diye pazarlayacaklar. Bu fiyata bu cihaz alınmamalı diyorum :)

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Ne çok alıntı yapılmış :D

13T kullanıp memnun olan arkadaşlar ne mutlu size ama buradaki konu en yeni SD işlemciden pahalıya MTK işlemcili cihaz satılmaya çalışılması... Şöyle düşünün bir tarafta 13 Ultra ve 10k para var ve diğer yanda ise sizlerin de kullanıp memnun olduğu 13T Pro hangisini seçersiniz? Ben 13T serisine çok kötü demiyorum, elbette kullanılabilir bir cihaz. Redmi Note xxxx mi 13T mi? Tabii ki 13T, hiç tartışmasız. 14T serisi de muhtemelen aynı şekilde olacak ve kullanılabilir olacak ama fiyatı abuk... 13 Ultra alınıyor o fiyata. Hatta kaçağa girince 14 Ultra alınıp üzerine para da kalıyor.

Xiaomi Türkiye de farkında saçmalığın. O yüzden kutu içeriğine şarj cihazını bizim ülkemize özel koyup, üzerine bir de tablet, saat vs. hediye edeceğiz diyorlar. Neredeyse İngiltere Kralı, rahmetli Başkan Kennedy, taçsız kral Pele, Nadya komanaçi de bu cihazı kullanıyor diye pazarlayacaklar. Bu fiyata bu cihaz alınmamalı diyorum :)
Hocam yalnız şöyle bir şey var. 13 Ultra ile aynı fiyat diyorsunuz siz 13T Pro'ya. Biliyorsunuz, 13 Ultra yurt içi garantili satışı olmayan bir cihaz. Garantisiz fiyatları karşılaştırmak gerek. 13U 23-24K civarında, 13TP 18-19K civarında fiyat olarak. 13U'nun direnç kaydı 3-4K civarında, 13TP için 1.5K maks (ki yazılımsal kayıt da var). Güncel üst segment cihazların fiyatıyla, eski amiral gemisi cihazların fiyatlarını karşılaştırmak da mantıklı değil. Nasıl S23 Ultra fiyatına S24'ün baz modeli denk geliyorsa bunlara da aynısı oluyor.

O kadar köfte o kadar ekmek hocam. YD 14K'da 13T, 18-19K'da 13T Pro, 23-24K'da 13U alınır. Hepsinin fiyatı farklı. Ha, 13U fiyatına kazık 13T Pro satmaya çalışan, 13T Pro fiyatına sorunlu 13U satmaya çalışan da var. Bunları örnek almayız.

Xiaomi 14T Pro yurt içi 35K civarı en düşük, Xiaomi 14 Ultra 71K en düşük. Yurt dışı fiyatlarında ise 14T Pro 22-23K, 14 Ultra 36K.

Karşılaştırma yaparken cihazların sadece yurt içi veya sadece yurt dışı fiyatlarını karşılaştıralım.

Hengen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hengen
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
Mi 14T Pro cihazının bl kilidini açık Magisk ile root yükleyebilen var mı? boot.img dosyasını patchleyip flashladım ancak root olmuyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
25
Mi 14T Pro cihazının bl kilidini açık Magisk ile root yükleyebilen var mı? boot.img dosyasını patchleyip flashladım ancak root olmuyor. Yardımcı olabilecek var mı?
Nerede hata alıyorsunuz ?
Tam olarak adımları doğru uyguluyor musunuz farklı bir rom dosyası olmayacak aynısı olacak

Hengen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hengen
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
Nerede hata alıyorsunuz ?
Tam olarak adımları doğru uyguluyor musunuz farklı bir rom dosyası olmayacak aynısı olacak
Tayvan rom kurdum, tayvan romun içinde bulunan boot.img dosyasını Magisk ile patchleyip fastboot modunda patchlediğim img yi flashlıyorum ancak reboot yaptığımda magisk yüklü olmuyor. Herhangi bir hata loop veya brick yok. Ancak Yüklü Sürüm Yok yazıyor.

Üst Alt