Soru Xiaomi 14T Pro alacak olan var mı?

weepanimuwatcher

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
31
13T'nin problemi donanımın daha doğrusu, spesifik olmak gerekirse kullanılan işlemcinin yazılımı ve diğer donanımları kaldıramayacak kadar güçsüz olması... Yazılım basitleştirilerek kısılabilir ve belirli özellikler çıkartılarak yazılımın stabil hale gelmesi tabii ki sağlanabilir ancak bu özelliklerin kısıtlanmasını üreticiler "yazılımın optimize edilmesi" adıyla son kullanıcıya yutturmaya çalışır, sorun yazılımsal ve düzeltilecek açıklaması yaparak/yaptırarak hatayı hafifletmeye çalışır. Açıkçası sizden bu tuzağa düşmenizi beklemezdim. 13T halen 13 ile aynı fiyat ve hatta daha pahalı. 13'ler mükemmel çalışırken 13T'ler sorunlu. Aynı şey 14 için de olacak. Seneye 14T'ler teker teker sorun vermeye başladığında suçlu yine yazılım olacak ve özellikler kısılacak cihaz idare eder hale getirilecek, orta segment cihaz performansı sunacak fakat aynı paraya alınan 14'ler canavar gibi çalışmaya devam edecek ve amiral gemisi kalmaya devam edecek. Üstelik durum sizin yazdığınız gibi bile olsa -ki tekrar belirteyim değil- yani sorun tamamen yazılımsal olsa bile neden 13'lerle aynı parayı veren 13T kullanıcıları mağdur olsun ki? 13 için yazılım mükemmel ama 13T için sorunlu ve bu cihazlar aynı para. Neden sorunlu cihaz, neden sorunlu seri alınsın? Çok net, MTK işlemcili mi serisi cihazların değeri Redmi Note Note serisinin tepe cihazları veya Poco'nun X serisi cihazları kadar olmalıdır.

Geçtiğimiz yıl bunların aynısını 13T için yazmıştım ve pek çok arkadaşımızla seneye görüşürüz demiştim. Bugün durum ortada. Bugün 14T için yazıyorum ve size de seneye görüşelim diyorum :)

Yanlış anlamayın ben fiyatı göz önüne alarak yazıyorum. Aynı fiyata ve daha ucuzuna 14 varken sorun çıkartma ihtimali çok çok daha yüksek olan MTK işlemcili 14T almanın mantığı yok. Fiyatı yarı yarıya olsaydı evet alınabilirdi ama bu durumda çok mantıksız.
diyorum ki iyiki de 13Tyi satmisim haha--haha--haha--haha--

Raistlin53

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismail
Cihazım
Poco F5
Konular
10
10 gün içinde 14 kullanıp sonrası 13e geçip ve en son 14T pro alan birisiyim oyun manyağı biriyim Pubg, efootball, fifa ful ayarlarda oynayan biriyim cihazım 14te 13te nasıl isindiysa aynı şekilde ısındı fark göremedim kaldiki bazen 2-3 saat durmadan oynadığım oldu özellikle 14t pro da ne drop gördüm nede bir sorun yaşadım kamera vs aksaminda hiçbir sorunda yaşamadım tek farkı bütün bunları diğer telefonlardan daha büyük bir ekranda yaptım. Yani bakıyorum da ısınıyormus drop oluyormuş muş muş ta muş muş ben bunları yaşamadım belki şans deyin belkide bir kac kişi neye istinaden yaşadığı bu sorunları dile getirdi onu da bilmiyorum hocam ısınmayan telefon yoktur kusura bakmayın var diyen yalan söyler ha diğeri 42 derece ısınıyordur da bir diğeri 44 ha bunu sorun edende kusura bakmasın yahu bu takıntı oyun oynatmaz adama oynasa da keyif almaz oyun harici ısınma sorunu bende yok tek ne konuda eksik gördüm o da hoparlör ses olayı 14 ün tok gür sesi ne 13te var nede şuan kullandığım 14t pro da ses konusunda 14 mükemmel.

Raistlin53

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismail
Cihazım
Poco F5
Konular
10
Hocam sen hangi cihazdan bahsediyorsun 😀

Raistlin53

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismail
Cihazım
Poco F5
Konular
10
Bunu paylaşan kimse ona
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

weepanimuwatcher

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
31
Bunu paylaşan kimse ona
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
13tden bahsediyordu o, ama benim 13tyi kisa bir sure boyunca kullanma firsatim oldu, kasma doma vs, gibi bir sorunum yoktu.

snn53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
mi10t
Konular
9
Bugun 20.700tl ye 512 olani aldim kayitsiz sifir. Cihaz ucak, kaliteyi ilerletmis xiaomi ozellikle kasa arka kamera tasarimi simetri cok iyi. Arkadaslar sormak istedigim tam ekran modunda kullaniyorum ekranin altindaki yatay cizgi kismi ayri duruyo bazi uygulamalar acilirken beyaz kaliyo nasil ayarlicaz onu

weepanimuwatcher

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
31
Bugun 20.700tl ye 512 olani aldim kayitsiz sifir. Cihaz ucak, kaliteyi ilerletmis xiaomi ozellikle kasa arka kamera tasarimi simetri cok iyi. Arkadaslar sormak istedigim tam ekran modunda kullaniyorum ekranin altindaki yatay cizgi kismi ayri duruyo bazi uygulamalar acilirken beyaz kaliyo nasil ayarlicaz onu
Maalesef ayarlanmiyor,istersen gizlemek için özel özellikler - tam ekran hareketleri - tam ekran genzincesini gizle seçeneğini aktif edebilirsin ama

snn53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
mi10t
Konular
9
Maalesef ayarlanmiyor,istersen gizlemek için özel özellikler - tam ekran hareketleri - tam ekran genzincesini gizle seçeneğini aktif edebilirsin ama
Eyvallah hocam gizledim, yoksa yarim yamalak alt beyaz kaliyo sacma sekilde. Tesekkur ederim

Üst Alt