13T'nin problemi donanımın daha doğrusu, spesifik olmak gerekirse kullanılan işlemcinin yazılımı ve diğer donanımları kaldıramayacak kadar güçsüz olması... Yazılım basitleştirilerek kısılabilir ve belirli özellikler çıkartılarak yazılımın stabil hale gelmesi tabii ki sağlanabilir ancak bu özelliklerin kısıtlanmasını üreticiler "yazılımın optimize edilmesi" adıyla son kullanıcıya yutturmaya çalışır, sorun yazılımsal ve düzeltilecek açıklaması yaparak/yaptırarak hatayı hafifletmeye çalışır. Açıkçası sizden bu tuzağa düşmenizi beklemezdim. 13T halen 13 ile aynı fiyat ve hatta daha pahalı. 13'ler mükemmel çalışırken 13T'ler sorunlu. Aynı şey 14 için de olacak. Seneye 14T'ler teker teker sorun vermeye başladığında suçlu yine yazılım olacak ve özellikler kısılacak cihaz idare eder hale getirilecek, orta segment cihaz performansı sunacak fakat aynı paraya alınan 14'ler canavar gibi çalışmaya devam edecek ve amiral gemisi kalmaya devam edecek. Üstelik durum sizin yazdığınız gibi bile olsa -ki tekrar belirteyim değil- yani sorun tamamen yazılımsal olsa bile neden 13'lerle aynı parayı veren 13T kullanıcıları mağdur olsun ki? 13 için yazılım mükemmel ama 13T için sorunlu ve bu cihazlar aynı para. Neden sorunlu cihaz, neden sorunlu seri alınsın? Çok net, MTK işlemcili mi serisi cihazların değeri Redmi Note Note serisinin tepe cihazları veya Poco'nun X serisi cihazları kadar olmalıdır.
Geçtiğimiz yıl bunların aynısını 13T için yazmıştım ve pek çok arkadaşımızla seneye görüşürüz demiştim. Bugün durum ortada. Bugün 14T için yazıyorum ve size de seneye görüşelim diyorum
Yanlış anlamayın ben fiyatı göz önüne alarak yazıyorum. Aynı fiyata ve daha ucuzuna 14 varken sorun çıkartma ihtimali çok çok daha yüksek olan MTK işlemcili 14T almanın mantığı yok. Fiyatı yarı yarıya olsaydı evet alınabilirdi ama bu durumda çok mantıksız.