Sohbet Windows 10 1903 Dağıtımı Hakkında

PaRSTürK

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.....
Cihazım
.....
Konular
10
Daha önce manuel hiç güncelleme yapmadığım için bilmiyorum bu tarz güncellemeyi maalesef. Manuel kurunca kayıt felan gidiyor mu merak ediyorum bir de

İso dosyasını indirip usb ye yazdırın daha sonra bios üzerinden boot edin kurulum aşamasında zaten özel ve yükselt seçeneği çıkıyor yükselti seçip kişisel dosyaları ve uygulamaları sakla dediğinizde herşey olduğu gibi kalır yükseltme yapmış olursunuz ancak temiz kurulum olmaz. Daha olmadı diskin Clone'u alınarak yeni sürüme geçtikten sonra alınan Clone dan geri yükleme yapılır.

mahferer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
MI 9 SE
Konular
25
1809 "yarı yıllık kanal"dayım (SAC), benim gibi olanlara bu gidişle seneye gelir..

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Ltsc sürümü aslında zaten son kullanıcı için değil , içi boş windows 10 gibi ,

hiç bir şey yok içinde sadece güvenlik güncellemesi alıyor versiyon yükseltmede yok , notebookda var ben sorunsuz kullanıyorum şu an 2019 versşyonu var yeni çıkmış daha önceki 2016 dı 3 yılda bir yeni sürüm çıkmak da ,

ltsc kullanmayacaksanız da , ltsb sürümlerinin özelliği windows 10 en kararlı versiyonlarında çıkartılması , yani windows 10 normal sürümlerini de kullanacaksanız ltsc sürümlerinde kalın yükseltmeyin

PaRSTürK

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.....
Cihazım
.....
Konular
10
Bugün bu dağıtım hakkında Microsoft'u arayarak bilgi edinmek istedim, özellikle internette 1903 sürümünün İsolarının dolaştığını söyledim ve Insıder veya Full release olup olmadığı hakkında bilgilerini rica ettim. İnternette paylaşılan 1903 İso dosyalarının tamamiyle Insıder sürümüne ait olduğunu Insıder'a kayıt olmuş kişilerin bu sürümleri adresi üzerinden edinebildiklerini söylediler. O yüzden 1903 sürümüne henüz kurulum yapmamanızı öneririm yani konumuzdada paylaşılan sürümler Full release değil güncelleme alır ama ancak Insıder'a verilen güncellemeleri.

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Bunu gördüm hocam Insıder sürüm diye yazmanış Recep Baltaş ama kullanıcılar Insıder sürüm olduğunu ve stabil olmadığını belirtiyorlar siz kurulum yaptınızmı ?
Bunlar son kullanıcıya ulaşmadan önceki insider sürümü. Yıllardır insider kullanıcısıyım bize bu sürüm geldi ve insider olduğunu belirten sağ alt köşe yazıları yok.

PaRSTürK

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.....
Cihazım
.....
Konular
10
Bunlar son kullanıcıya ulaşmadan önceki insider sürümü. Yıllardır insider kullanıcısıyım bize bu sürüm geldi ve insider olduğunu belirten sağ alt köşe yazıları yok.

Genede Windows yayınladığı zaman almak en iyisi gibi karışıklık olmasın burada paylaşılanlar Full release değil kesinlikle. Insıder olduğunu belirten köşe yazılarının olmamasıda ayrı bir garip durum.

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Genede Windows yayınladığı zaman almak en iyisi gibi karışıklık olmasın burada paylaşılanlar Full release değil kesinlikle. Insıder olduğunu belirten köşe yazılarının olmamasıda ayrı bir garip durum.
Microsoft normal kullanıcıya dağıtım yapmadan önce deneme amaçlı o yazıyı kaldırıyor. Önceki sürümlerde de öyleydi. Durum böyleyken millet full sürüm zannediyor.

Enes Genç

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Poco F1
Konular
11
Bu Ltsb sürümü çok hafif deniliyor evet ancak oyun oynayan biri olduğum için Ltsb ile Windows 10 Pro karşılaştırıldığında Ltsb hafif olmasına rağmen oyunlarda fps kayıpları yaşatıyor. Donanımı yeni topladığım ve güncel olduğu için şuanda sıkıntı yaşatmıyor ancak evdeki eski laptop a yükleyip deneyeceğim teşekkürler.
bende ltsc var fps artıyor aksine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kullanıcılar tarafından 1903 İS derlemesinin sıkıntılı olduğu söyleniyor.. Final sürümünün dağıtımının 10 mayısta yapılacağı konuşuluyor.. Format atmayı düşünenlerin biraz beklemelerini tavsiye ederim..

Yüklemek isteyenler için LTSB sürümü için kısa bir bilgi eklemek isterim. Windows isimlendirme konusunda değişikliğe giderek dağıtımlarını artık LTSC olarak gerçekleştirmektedir. iso dosyası arayanlar bu şekilde aratırsa daha kolay bulacaklarını düşünüyorum.

birde artık LTSC sürümünde windows store uygulaması sonradan yüklenebiliyor.
nasıl yüklerim

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Windows 10-u ilk ciktigi gunden bu yana kullanan, modlayan, performans testleri yapan biri olarak soyluyorum ki, Microsoft 8-den 10-a gecince cekirdek guncellemesi yapti diye toparlayamiyor. Windows 10 -un en kararli performansli surumleri 16 ve 17-dir. Simdi 20H1 guncellemesi 2020 icin hazirlaniyor ve sorunlari alt etmek icin yeni bir cekirdege gecildi. Dun okuyorum 20h1 insider surumlerinde cok ciddi buglar bulunmus diye Microsoft 20H1 guncellemelerini uzun bir sure icin durdurmus.19H1-den gorsellikden baska bir sey beklemeyin. RTM surum cikinca daha iyi gorucez

PaRSTürK

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.....
Cihazım
.....
Konular
10
Windows 10-u ilk ciktigi gunden bu yana kullanan, modlayan, performans testleri yapan biri olarak soyluyorum ki, Microsoft 8-den 10-a gecince cekirdek guncellemesi yapti diye toparlayamiyor. Windows 10 -un en kararli performansli surumleri 16 ve 17-dir. Simdi 20H1 guncellemesi 2020 icin hazirlaniyor ve sorunlari alt etmek icin yeni bir cekirdege gecildi. Dun okuyorum 20h1 insider surumlerinde cok ciddi buglar bulunmus diye Microsoft 20H1 guncellemelerini uzun bir sure icin durdurmus.19H1-den gorsellikden baska bir sey beklemeyin. RTM surum cikinca daha iyi gorucez

Ağzınıza sağlık gayet güzel özetlemişsiniz aslında olayı dediğiniz gibi RTM sürüm çıkınca konuşulabilir daha çok erken yalnız şunu söylemek isterim ki geçenlerde merakıma yenik düşüp Insıder sürümünü kurdum gerçekten olmuş diyebilirim ancak bu konudaki linki verilen sürümler Insıder bilincinde olup yüklesin yükleyecek arkadaşlar RTM sürüm değil yani.

Son düzenleme:
Üst Alt