Rehber Volte Etkinleştirme Turkcell ve Vodafone

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kolozi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
iyi
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
1
Bende çok baktım xda ya gerçekten sorunsuz bir rom bulamadım indirmeden evel muhakak yorumları okuyun hangi roma baksan 7 veya 8 hepsinde ya kamera ya parmak izi derken çok fazla bug var en iyi stabil çalışan rom MİUİ herkes miui yüklemek için can atıyor port ediyor okadar hataya rağmen yüklüyorlar
onun için tavsiyem miui romlar ben beta olanlnını kulanıyorum
gelelim VOLTEYE
benim imei galaxy 8 in
boyle olunca turk telekom programında kontrol edince herşey çalışıyor :)
*#*#86583#*#* muhakak disable yazısını görün
ardından eğer çalışmazsa yeni apn kurun ims olan görünmesi önemli değil ardından
system/build.porp editleyin
orta kısımlarda bir yere altaki kodları yapıştırın miui 9 son versiyondayım çalıştı konuştum volte yazısı çıkıyor sorun yok ama WoWifi yapamadım

#VoLTE_Code
net.lte.volte_call_capable=true
persist.ims.enableADBLogs=1
persist.ims.enableDebugLogs=1
persist.radio.calls.on.ims=true
persist.radio.csvt.enabled=false
persist.radio.jbims=1
persist.radio.ROTATION_ENABLE=1
persist.radio.VT_ENABLE=1
persist.radio.VT_HYBRID_ENABLE=1
persist.radio.VT_USE_MDM_TIME=0
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.volte_enalbed_by_hw=1
DEVICE_PROVISIONED=1
ril.subscription.types=NV,RUIM
telephony.lteOnCdmaDevice=1
#End_of_VoLTE

bu kadar inşallah bende çalıştığı gibi sizlerdede çalışır kolay gelsin

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
mmengi hocam.Bu dosyaları romdan çektim dedin ya.fastboot rom attiğimizda gidermi acaba vowifi falan.?Bir de sende kablosuz bağlantı hucresel ağ seçili olduğunda nasil bildirm cikior ekranda? Nasıl anlicaz çalıştığını?Bi fikrin varmi?

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Bende çok baktım xda ya gerçekten sorunsuz bir rom bulamadım indirmeden evel muhakak yorumları okuyun hangi roma baksan 7 veya 8 hepsinde ya kamera ya parmak izi derken çok fazla bug var en iyi stabil çalışan rom MİUİ herkes miui yüklemek için can atıyor port ediyor okadar hataya rağmen yüklüyorlar
onun için tavsiyem miui romlar ben beta olanlnını kulanıyorum
gelelim VOLTEYE
benim imei galaxy 8 in
boyle olunca turk telekom programında kontrol edince herşey çalışıyor :)
*#*#86583#*#* muhakak disable yazısını görün
ardından eğer çalışmazsa yeni apn kurun ims olan görünmesi önemli değil ardından
system/build.porp editleyin
orta kısımlarda bir yere altaki kodları yapıştırın miui 9 son versiyondayım çalıştı konuştum volte yazısı çıkıyor sorun yok ama WoWifi yapamadım

#VoLTE_Code
net.lte.volte_call_capable=true
persist.ims.enableADBLogs=1
persist.ims.enableDebugLogs=1
persist.radio.calls.on.ims=true
persist.radio.csvt.enabled=false
persist.radio.jbims=1
persist.radio.ROTATION_ENABLE=1
persist.radio.VT_ENABLE=1
persist.radio.VT_HYBRID_ENABLE=1
persist.radio.VT_USE_MDM_TIME=0
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.volte_enalbed_by_hw=1
DEVICE_PROVISIONED=1
ril.subscription.types=NV,RUIM
telephony.lteOnCdmaDevice=1
#End_of_VoLTE

bu kadar inşallah bende çalıştığı gibi sizlerdede çalışır kolay gelsin
miui'de volte çıkmasında sorun yok. bende *# yaptıktan sonra zaten volte çıkıyordu fakat arama yapılmıyordu, rardaki dosyaları flashlıyınca arama yapılabilir oldu ama volte kalitesinde değil. magisk'in volte & vowifi enabler modülü zaten menüleri getiriyordu, buildprop düzenlemeye gerek yok.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
mmengi hocam.Bu dosyaları romdan çektim dedin ya.fastboot rom attiğimizda gidermi acaba vowifi falan.?Bir de sende kablosuz bağlantı hucresel ağ seçili olduğunda nasil bildirm cikior ekranda? Nasıl anlicaz çalıştığını?Bi fikrin varmi?

Hocam romdan çıkardım ama nv ye yazdık. Efs dosyalarını incelerken şunu farlettim tüm dosyalar rom içindeki firmware de bulunmuyor. Yani telefona fabrikasyon yükleniyor olabilir. Ayrıca Twrp ile firmware flashladığımda volte vowifi bozulmuyor.

Twrp den efs yedeği aldıysanız fastboot rom yüklediğinizde bozulursa efs yi geri flashlarsınız.

Lineage os da miui yada diğer romlar gibi status bar da volte yada vowifi gibi simgeler çıkmıyor. Çalıştığını ancak *#*#4636#*#* ile ims durumuna girip görebiliyorum.

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
Hocam romdan çıkardım ama nv ye yazdık. Efs dosyalarını incelerken şunu farlettim tüm dosyalar rom içindeki firmware de bulunmuyor. Yani telefona fabrikasyon yükleniyor olabilir. Ayrıca Twrp ile firmware flashladığımda volte vowifi bozulmuyor.

Twrp den efs yedeği aldıysanız fastboot rom yüklediğinizde bozulursa efs yi geri flashlarsınız.

Lineage os da miui yada diğer romlar gibi status bar da volte yada vowifi gibi simgeler çıkmıyor. Çalıştığını ancak *#*#4636#*#* ile ims durumuna girip görebiliyorum.
Neyse deneriz artik bi gün.Az once aex nougat romla denedim,çalışiyor bundada.Sorunsuz.Sadece buildprop düzenledim.Benim telefon bilgilerinde hiçbiri kaydettirlmedi gorunuyor.ilginç ama hepsi calisior.Yes~~

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Neyse deneriz artik bi gün.Az once aex nougat romla denedim,çalışiyor bundada.Sorunsuz.Sadece buildprop düzenledim.Benim telefon bilgilerinde hiçbiri kaydettirlmedi gorunuyor.ilginç ama hepsi calisior.Yes~~
Ben görebiliyorum. Veri ağı türü iwlan oluyor vowifi devreye girince uçak modunda. Geçerli ağ 286-015 oluyor turkcell olduğu anlaşılıyor gsm de 01 iken vowifi de 15 oluyor. Rom un frameworkde yada carierconfig de tanımı olmadığından böyle yazıyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20180423-WA0009.jpg
    IMG-20180423-WA0009.jpg
    119,1 KB · Görüntüleme: 46

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Şu VoLTE si çalışan arkadaşlar, bi anlatın hele, normal çalışan cihaza göre, ne değişiyor, ne gibi farklar oluyor, hatta farkı bariz anlayabilmemiz için, her iki şekil için birer Voice ses örneği atabilirsiniz mesela....teşekkürler...

WO Wifi bildiğim kadarıyla TR de henüz çalışmıyor?

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

achfighter

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 6, Mi A3
Konular
7
Şu VoLTE si çalışan arkadaşlar, bi anlatın hele, normal çalışan cihaza göre, ne değişiyor, ne gibi farklar oluyor, hatta farkı bariz anlayabilmemiz için, her iki şekil için birer Voice ses örneği atabilirsiniz mesela....teşekkürler...

WO Wifi bildiğim kadarıyla TR de henüz çalışmıyor?

Voltede bana göre en belirgin özellik iki tarafta da volte destekleniyorsa numarayı yazıp arama tuşuna bastığın an neredeyse hemen karşı telefon çalıyor. Arama işlemi çok çabuk ve gecikmesiz gerçekleşiyor.

Seste de fark var ama o kadar belirgin değil. Belki de kaliteli mikrofon kullanmak gerekir, bilemiyorum.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Voltede bana göre en belirgin özellik iki tarafta da volte destekleniyorsa numarayı yazıp arama tuşuna bastığın an neredeyse hemen karşı telefon çalıyor. Arama işlemi çok çabuk ve gecikmesiz gerçekleşiyor.

Seste de fark var ama o kadar belirgin değil. Belki de kaliteli mikrofon kullanmak gerekir, bilemiyorum.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani kısacası çok büyük bir eksiklik değil anladığım kadarıyla?

achfighter

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 6, Mi A3
Konular
7
Yani kısacası çok büyük bir eksiklik değil anladığım kadarıyla?

Kullanmayınca eksiklik hissetmezsin ama sürekli 4G ile bağlıyız, nimetlerinden faydalanmak da istiyor insan. :D

Benim asıl istediğim VoWiFi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt