Rehber Volte Etkinleştirme Turkcell ve Vodafone

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
mmengi hocam,

lineage OS unoffical 15.1 ROM'da çalıştırdığınızı belirtmişsiniz.

Orijinal ROM'lara uyarlanamıyor mu ?

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Merhaba arkadaşlar zuperm hocamın açtığı yoldan ilerleyerek sonunda vowifi ve vilte yi çalıştırabildim. Öncelikle şunu belirteyim hattım turkcell ve telefonum redmi note 3 pro. Verdiğim dosyalar bu telefon ve hatta göre hazırlanmış olup qualcom işlemcili telefonlarda denenebilir. Turkcell T80 model telefonun romuyla birlikte gelen firmware dosyası içerisinde bulunan mcfg_sw.mbn dosyasından hex editör ile çıkardım tanımlamaları. ekte onuda veriyorum dileyen inceleyebilir. İşlem yapmadan önce mutlaka full nonandroid yedek almanızı hatta qpst ile qcn veya qcnx yedeği almanızı önemle hatırlatıyorum. Malum EFS dosyalarını diag modu üstünden EFS explorer ile atacaksınız.

Öncelikle rom desteği önemli ben testlerimi lineage OS unoffical 15.1 ile yaptım daha önce verildiği gibi apn ekledim. Apn turkcell için sadece ims olacak (xcap eklemeyin). magisk modülü olan VoEnabler V1.2 yüklü olması kolaylık sağlar olmasada build.prop içerisine ellede eklenebilir. Aşağıda benim telefondaki tanımlamaları verdim. Belki hepsi gerekli olmayabilir voenabler i yüklerseniz o lazım olanları ekliyor zaten. EFS içinde tek hat dosyaları var ikinci hat için aynı dosyaların kopyalarının dosya isminin sonuna "_Subscription01" eklemek gerekiyor ama açıkçası tamamına mı eklemek lazım bazılarına mı eklemek lazım emin değilim. Dosyaların hepsi gerekmeyebilir hatta bazıları sizin şebeke gitme sorununa neden olabilir denemeniz lazım. Vilte çalışıyor görünüyor ama test edebileceğim 2. bir telefon yok elimde. Hanımın mi5 e uygularsam onda deneyeceğim ama hiç ellemek istemiyorum android sürümü 6.0 hala öyle kullanıyor :)

Bilmeyenler için Vowifi yi aktif ettiğinizde ve wifi ağı seçeneğini seçtiğinizde hat wifi üzerinden haberleşiyor dolayısıyla volte inaktif oluyor. wifi yi kapadığınızda tekrar volte ye dönüyor. Eğer vowifi ayarlarından hücreseli seçerseniz bu sefer volte aktif oluyor hat çekmediğinde wifi bağlantısı var ise vowifi ye geçiyor. Bütün bu geçişler otomatik oluyor. Sadece geçişler 10-20 saniye arası zaman alabiliyor.

Kod:
#
Data modules
ro.use_data_netmgrd=true
persist.data.netmgrd.qos.enable=true
persist.data.mode=concurrent
persist.data.iwlan.enable=true

# Radio
DEVICE_PROVISIONED=1
ril.subscription.types=RUIM
rild.libargs=-d /dev/smd0
rild.libpath=/vendor/lib64/libril-qc-qmi-1.so
ro.telephony.default_network=22,20
telephony.lteOnCdmaDevice=1
persist.dbg.ims_volte_enable=1
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.dbg.vt_avail_ovr=1
persist.radio.apm_sim_not_pwdn=1
persist.radio.hw_mbn_update=0
persist.radio.multisim.config=dsds
persist.radio.videopause.mode=1
persist.vendor.radio.custom_ecc=1
persist.vendor.radio.rat_on=combine
persist.vendor.radio.sib16_support=1
persist.vendor.radio.add_power_save=1
persist.vendor.radio.start_ota_daemon=1
persist.vendor.radio.adb_log_on=1
persist.radio.sw_mbn_update=0
persist.data.qmi.adb_logmask=0
merhaba dostum yine. bende volte hala çalışmıyor, çalışıyor ama arama yapmıyor. ziptekini flashlasam çalışabilir mi? tel redmi note 4x sd. acil cevap hemen deneyeyim. miui stock rom rootlu.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
merhaba dostum yine. bende volte hala çalışmıyor, çalışıyor ama arama yapmıyor. ziptekini flashlasam çalışabilir mi? tel redmi note 4x sd. acil cevap hemen deneyeyim. miui stock rom rootlu.

Hocam bu iş deneysel bende olan sizde olmayabilir bir sürü farklılıklar var telefonlarda ve romlarda ancak deneyerek anlaşılabilir.
[doublepost=1524418618,1524418522][/doublepost]
mmengi hocam,

lineage OS unoffical 15.1 ROM'da çalıştırdığınızı belirtmişsiniz.

Orijinal ROM'lara uyarlanamıyor mu ?

Volte ims ile ilgiliydi ve rom a çok bağlantılı değildi ama vowifi ve vilte aplikasyon desteğinide istiyor gibi denemeden bir şey demek doğru olmaz.

kolozi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
iyi
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
1
Peki kardeş bende redmi 5 plus var +G olarak çıkıyor bu sorun değil tabi ama volte yoktu çok uğraştım gerçi çalıştırdım ve denedim VOLTE olarakta konuştum ses harika tabi
Ama işi tam olarak bilen ve hakını veren bir güzel rehber talimat veya nederler TUTORIAL yapıp konunun başına eklese herkes faydalanır çünkü bu konu ziaomi için en öenm taşıyan konuların başında gelir
verdiğiniz dosyaları nereye atıyorus nereye ne ekliyoruz azıcık açarsanız
Birde APN ben ekleme yaptım listede yok ama o anda volte iconu meydana çıktı :)))

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Klavuz hakkında benim düşüncem şöyle;

Rom yüklemek kadar basit bir şey yada dosyaları klasöre atıp çalıştırmak gibi bir şey değil bu. Ayrıca iş deneysel ve kimde nasıl sonuç vereceğini kestirmek zor. Esf explorer ile yapılan işin yedek yoksa geri dönüşü ciddi zor. Bir çok insan bu konuda madur olabilir.

Konuyu takip edenler belli bir tectübe birikimi olan arkadaşlar uygulayacak ve sonuçlarını paylaşacaktır. Ben bu işte uzman değilim keşke twrp den flashlanabilecek bir yapı oluşturabilsek ama bu benim için imkansız. Örnek için söylüyorum arkadaşımın gm5 inden efs dosyalarını almak için 2 gün uğraştım. Bootloader kilidini açtım adamın bütün dosyaları silindi ne alaka ise gm cihazlarda bl kilidi açınca telefon kendini formatlıyor. Twrp root derken qpst telefonu görmedi. Adamın dosyaları gitti ona mı üzüleyim 2 gün uğraştım ona mı yanayım. Xda da yada başka kaynaklarda buradaki anlatımlardan daha detaylı pek bir bilgi bulmanızda zor bu işin üstüne düşen arkadaşlar zaten epey bir araştırmalar ve denemelerle bir noktaya gelebildi. Yüzlerce dosya var efs nin içinde ve benim verdiğim dosyaların tam olarak hangileri kesin lazım bilemiyorum bunu deneyerek bulmakta ciddi bir zaman demek belki benden daha bilgili arkadaşlar çıkıp bu işi daha kolay uygulanabilir bir noktaya getirebilir. Çünkü bu işin sonunda iyi bir yazılımcı bütün qualcom telefonlara uygulanabilecek risksiz bir kurulum yapabilir.

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
Mmengi hocanin sayesinde vowifi'da hallettik.Telefonu tam anlamiyla adam ettik sonunda tr ile tam uyumlu olduclap~~Çift hatlarla uyumlu dosyayida ben ekliyim.sim1-2 ikisde calisior şimdi.

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Merhaba arkadaşlar zuperm hocamın açtığı yoldan ilerleyerek sonunda vowifi ve vilte yi çalıştırabildim. Öncelikle şunu belirteyim hattım turkcell ve telefonum redmi note 3 pro. Verdiğim dosyalar bu telefon ve hatta göre hazırlanmış olup qualcom işlemcili telefonlarda denenebilir. Turkcell T80 model telefonun romuyla birlikte gelen firmware dosyası içerisinde bulunan mcfg_sw.mbn dosyasından hex editör ile çıkardım tanımlamaları. ekte onuda veriyorum dileyen inceleyebilir. İşlem yapmadan önce mutlaka full nonandroid yedek almanızı hatta qpst ile qcn veya qcnx yedeği almanızı önemle hatırlatıyorum. Malum EFS dosyalarını diag modu üstünden EFS explorer ile atacaksınız.

Öncelikle rom desteği önemli ben testlerimi lineage OS unoffical 15.1 ile yaptım daha önce verildiği gibi apn ekledim. Apn turkcell için sadece ims olacak (xcap eklemeyin). magisk modülü olan VoEnabler V1.2 yüklü olması kolaylık sağlar olmasada build.prop içerisine ellede eklenebilir. Aşağıda benim telefondaki tanımlamaları verdim. Belki hepsi gerekli olmayabilir voenabler i yüklerseniz o lazım olanları ekliyor zaten. EFS içinde tek hat dosyaları var ikinci hat için aynı dosyaların kopyalarının dosya isminin sonuna "_Subscription01" eklemek gerekiyor ama açıkçası tamamına mı eklemek lazım bazılarına mı eklemek lazım emin değilim. Dosyaların hepsi gerekmeyebilir hatta bazıları sizin şebeke gitme sorununa neden olabilir denemeniz lazım. Vilte çalışıyor görünüyor ama test edebileceğim 2. bir telefon yok elimde. Hanımın mi5 e uygularsam onda deneyeceğim ama hiç ellemek istemiyorum android sürümü 6.0 hala öyle kullanıyor :)

Bilmeyenler için Vowifi yi aktif ettiğinizde ve wifi ağı seçeneğini seçtiğinizde hat wifi üzerinden haberleşiyor dolayısıyla volte inaktif oluyor. wifi yi kapadığınızda tekrar volte ye dönüyor. Eğer vowifi ayarlarından hücreseli seçerseniz bu sefer volte aktif oluyor hat çekmediğinde wifi bağlantısı var ise vowifi ye geçiyor. Bütün bu geçişler otomatik oluyor. Sadece geçişler 10-20 saniye arası zaman alabiliyor.

Kod:
#
Data modules
ro.use_data_netmgrd=true
persist.data.netmgrd.qos.enable=true
persist.data.mode=concurrent
persist.data.iwlan.enable=true

# Radio
DEVICE_PROVISIONED=1
ril.subscription.types=RUIM
rild.libargs=-d /dev/smd0
rild.libpath=/vendor/lib64/libril-qc-qmi-1.so
ro.telephony.default_network=22,20
telephony.lteOnCdmaDevice=1
persist.dbg.ims_volte_enable=1
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.dbg.vt_avail_ovr=1
persist.radio.apm_sim_not_pwdn=1
persist.radio.hw_mbn_update=0
persist.radio.multisim.config=dsds
persist.radio.videopause.mode=1
persist.vendor.radio.custom_ecc=1
persist.vendor.radio.rat_on=combine
persist.vendor.radio.sib16_support=1
persist.vendor.radio.add_power_save=1
persist.vendor.radio.start_ota_daemon=1
persist.vendor.radio.adb_log_on=1
persist.radio.sw_mbn_update=0
persist.data.qmi.adb_logmask=0

SONUNDA OLDU GİBİ! Çok teşekkür ederim. Artık VoLTE aktifken arama yapabiliyoruz fakat Volte kullanılmıyor, ses kaliteli değil ve her iki tarafta da hd logosu çıkmıyor. ayrıca magisk'te ilgili modül aktfiken, daha fazla menüsünde kablosuz çağrıyı gördüm fakat buton yok. video arama da arasa da normal çağrı olarak gidiyor.
[doublepost=1524423223,1524423054][/doublepost]
Mmengi hocanin sayesinde vowifi'da hallettik.Telefonu tam anlamiyla adam ettik sonunda tr ile tam uyumlu olduclap~~Çift hatlarla uyumlu dosyayida ben ekliyim.sim1-2 ikisde calisior şimdi.
merhaba çift hat OLMAYAN dosyayı yüklediğimde bozuk olan volte çalışmasa da düzelmiş oldu yani arama sırasında hat 3g'ye düşmüyor ve çağrı problemi olmuyor ama volte kalitesi yok ve her iki tarafta da hd simgeleri çıkmıyor çağrı sırasında. vowifi ve vilteyi nerelerden açabilirim.

volte düzelse yeter zaten.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Gündelik rom um olan nitrogen os oreo ya geçtim volte de sorun yok ama ne vowifi çalışıyor ne vilte. Anlaşılan o ki bu işte rom da çok önemliymiş. Lineage 15.1 bu işte iyi ama unofficial ve çok fazla bug var. 14.1 nougat ile deneyeceğim birde.
[doublepost=1524424576,1524424313][/doublepost]
SONUNDA OLDU GİBİ! Çok teşekkür ederim. Artık VoLTE aktifken arama yapabiliyoruz fakat Volte kullanılmıyor, ses kaliteli değil ve her iki tarafta da hd logosu çıkmıyor. ayrıca magisk'te ilgili modül aktfiken, daha fazla menüsünde kablosuz çağrıyı gördüm fakat buton yok. video arama da arasa da normal çağrı olarak gidiyor.
[doublepost=1524423223,1524423054][/doublepost]
merhaba çift hat OLMAYAN dosyayı yüklediğimde bozuk olan volte çalışmasa da düzelmiş oldu yani arama sırasında hat 3g'ye düşmüyor ve çağrı problemi olmuyor ama volte kalitesi yok ve her iki tarafta da hd simgeleri çıkmıyor çağrı sırasında. vowifi ve vilteyi nerelerden açabilirim.

volte düzelse yeter zaten.
Hocam karşı tarafta volte yada 3g bile amr-wb codec leri yoksa hd yazısı çıkmaz sizin volte de olmanız tek taraflı çözüm değil. Farklı numaralarla arama denemeleri yapabilirsiniz. Zaten siz ararken 3g ye düşmüyorsa volte niz aktif. Aklıma başka bişi geliyor miui romunuzda amr-wb codec leri olmayabilir ama başka modellerdeki miui de hd yazdığını görmüştüm.

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Gündelik rom um olan nitrogen os oreo ya geçtim volte de sorun yok ama ne vowifi çalışıyor ne vilte. Anlaşılan o ki bu işte rom da çok önemliymiş. Lineage 15.1 bu işte iyi ama unofficial ve çok fazla bug var. 14.1 nougat ile deneyeceğim birde.
[doublepost=1524424576,1524424313][/doublepost]
Hocam karşı tarafta volte yada 3g bile amr-wb codec leri yoksa hd yazısı çıkmaz sizin volte de olmanız tek taraflı çözüm değil. Farklı numaralarla arama denemeleri yapabilirsiniz. Zaten siz ararken 3g ye düşmüyorsa volte niz aktif. Aklıma başka bişi geliyor miui romunuzda amr-wb codec leri olmayabilir ama başka modellerdeki miui de hd yazdığını görmüştüm.
kendi telim s8'de volte aktif ve çoğu kişiyle karşılıklı volte görüşüyorum. note 4x'de amr codec mevcut. youtube'da volte kullanan da gördüm. ne sorun olabilir ki apnleri bi sıfırlayayım. ims apnsi kullanan gerekli mi? lte umts seçili, dediğiniz gibi ims,default şeklinde kaydetmiştim, yanlış mı olmuş?

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Arkadaşlar bu rom işi sıkıntı yaratacak gibi her romda vowifi ve vilte çalışmıyor denemeler yapan arkadaşlar bilgilendirirse gereksiz uğraş verilmesine gerek kalmaz. Benim redmi note 3 pro için denediğim romlar.

Lineage OS 15.1 unofficial - Çalışıyor
Lineage OS 14.1 official - Çalışmıyor
Nitrogen OS 8.1 Oreo - Çalışmıyor

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt