Rehber Volte Etkinleştirme Turkcell ve Vodafone

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Redmi note 5A için t-mobile polonyada vowifi desteği veriyor görünüyor firmware de. Darısı başımıza diyeceğim ama çok zor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

serkan85

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
MI 10T 8/128
Meslek
Bilgisayar Donanım
Konular
5
Türk Telekom ile başarı elde edemedim :)

acemimerakli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
mi5
Konular
2
hocam volte çalıştı ancak ben aradığımda 3g ye düşüyor, beni arayan olduğunda 4g kalıyor. neden olabilir acaba?
apn ayarlarında zuperm üstadımızın gösterdiği şekilde yaptınız mı? belki oradan olabilir

vega1977

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Haşim
Cihazım
Mi5 pro
Konular
2
Magisk te volte enabler yaması var

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kronik151

Hakkımızda hayırlısı
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RIDVAN
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
6

acemimerakli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
mi5
Konular
2
Magisk te volte enabler yaması var

Bu sadece telefonun volte özelliğini görünür hale getirir. Ancak hat desteği yoksa volte devreye girmez
[doublepost=1524378789,1524378643][/doublepost]
Magisk i biraz açıklarmısınız

Magisk telefonu rootlamaya ve ek özellikleri devreye almaya yarar. Deneyimli olmanız garekir, problem yaratabilir

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Merhaba arkadaşlar zuperm hocamın açtığı yoldan ilerleyerek sonunda vowifi ve vilte yi çalıştırabildim. Öncelikle şunu belirteyim hattım turkcell ve telefonum redmi note 3 pro. Verdiğim dosyalar bu telefon ve hatta göre hazırlanmış olup qualcom işlemcili telefonlarda denenebilir. Turkcell T80 model telefonun romuyla birlikte gelen firmware dosyası içerisinde bulunan mcfg_sw.mbn dosyasından hex editör ile çıkardım tanımlamaları. ekte onuda veriyorum dileyen inceleyebilir. İşlem yapmadan önce mutlaka full nonandroid yedek almanızı hatta qpst ile qcn veya qcnx yedeği almanızı önemle hatırlatıyorum. Malum EFS dosyalarını diag modu üstünden EFS explorer ile atacaksınız.

Öncelikle rom desteği önemli ben testlerimi lineage OS unoffical 15.1 ile yaptım daha önce verildiği gibi apn ekledim. Apn turkcell için sadece ims olacak (xcap eklemeyin). magisk modülü olan VoEnabler V1.2 yüklü olması kolaylık sağlar olmasada build.prop içerisine ellede eklenebilir. Aşağıda benim telefondaki tanımlamaları verdim. Belki hepsi gerekli olmayabilir voenabler i yüklerseniz o lazım olanları ekliyor zaten. EFS içinde tek hat dosyaları var ikinci hat için aynı dosyaların kopyalarının dosya isminin sonuna "_Subscription01" eklemek gerekiyor ama açıkçası tamamına mı eklemek lazım bazılarına mı eklemek lazım emin değilim. Dosyaların hepsi gerekmeyebilir hatta bazıları sizin şebeke gitme sorununa neden olabilir denemeniz lazım. Vilte çalışıyor görünüyor ama test edebileceğim 2. bir telefon yok elimde. Hanımın mi5 e uygularsam onda deneyeceğim ama hiç ellemek istemiyorum android sürümü 6.0 hala öyle kullanıyor :)

Bilmeyenler için Vowifi yi aktif ettiğinizde ve wifi ağı seçeneğini seçtiğinizde hat wifi üzerinden haberleşiyor dolayısıyla volte inaktif oluyor. wifi yi kapadığınızda tekrar volte ye dönüyor. Eğer vowifi ayarlarından hücreseli seçerseniz bu sefer volte aktif oluyor hat çekmediğinde wifi bağlantısı var ise vowifi ye geçiyor. Bütün bu geçişler otomatik oluyor. Sadece geçişler 10-20 saniye arası zaman alabiliyor.

Kod:
#
Data modules
ro.use_data_netmgrd=true
persist.data.netmgrd.qos.enable=true
persist.data.mode=concurrent
persist.data.iwlan.enable=true

# Radio
DEVICE_PROVISIONED=1
ril.subscription.types=RUIM
rild.libargs=-d /dev/smd0
rild.libpath=/vendor/lib64/libril-qc-qmi-1.so
ro.telephony.default_network=22,20
telephony.lteOnCdmaDevice=1
persist.dbg.ims_volte_enable=1
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.dbg.vt_avail_ovr=1
persist.radio.apm_sim_not_pwdn=1
persist.radio.hw_mbn_update=0
persist.radio.multisim.config=dsds
persist.radio.videopause.mode=1
persist.vendor.radio.custom_ecc=1
persist.vendor.radio.rat_on=combine
persist.vendor.radio.sib16_support=1
persist.vendor.radio.add_power_save=1
persist.vendor.radio.start_ota_daemon=1
persist.vendor.radio.adb_log_on=1
persist.radio.sw_mbn_update=0
persist.data.qmi.adb_logmask=0

Ekli dosyalar

• RN3_TURKCELL_EFS.zip
    107,7 KB · Görüntüleme: 19
  • T80_TURKCELL.zip
    6,4 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

acemimerakli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
mi5
Konular
2
Merhaba arkadaşlar zuperm hocamın açtığı yoldan ilerleyerek sonunda vowifi ve vilte yi çalıştırabildim. Öncelikle şunu belirteyim hattım turkcell ve telefonum redmi note 3 pro. Verdiğim dosyalar bu telefon ve hatta göre hazırlanmış olup qualcom işlemcili telefonlarda denenebilir. Turkcell T80 model telefonun romuyla birlikte gelen firmware dosyası içerisinde bulunan mcfg_sw.mbn dosyasından hex editör ile çıkardım tanımlamaları. ekte onuda veriyorum dileyen inceleyebilir. İşlem yapmadan önce mutlaka full nonandroid yedek almanızı hatta qpst ile qcn veya qcnx yedeği almanızı önemle hatırlatıyorum. Malum EFS dosyalarını diag modu üstünden EFS explorer ile atacaksınız.

Öncelikle rom desteği önemli ben testlerimi lineage OS unoffical 15.1 ile yaptım daha önce verildiği gibi apn ekledim. Apn turkcell için sadece ims olacak (xcap eklemeyin). magisk modülü olan VoEnabler V1.2 yüklü olması kolaylık sağlar olmasada build.prop içerisine ellede eklenebilir. Aşağıda benim telefondaki tanımlamaları verdim. Belki hepsi gerekli olmayabilir voenabler i yüklerseniz o lazım olanları ekliyor zaten. EFS içinde tek hat dosyaları var ikinci hat için aynı dosyaların kopyalarının dosya isminin sonuna "_Subscription01" eklemek gerekiyor ama açıkçası tamamına mı eklemek lazım bazılarına mı eklemek lazım emin değilim. Dosyaların hepsi gerekmeyebilir hatta bazıları sizin şebeke gitme sorununa neden olabilir denemeniz lazım. Vilte çalışıyor görünüyor ama test edebileceğim 2. bir telefon yok elimde. Hanımın mi5 e uygularsam onda deneyeceğim ama hiç ellemek istemiyorum android sürümü 6.0 hala öyle kullanıyor :)

Bilmeyenler için Vowifi yi aktif ettiğinizde ve wifi ağı seçeneğini seçtiğinizde hat wifi üzerinden haberleşiyor dolayısıyla volte inaktif oluyor. wifi yi kapadığınızda tekrar volte ye dönüyor. Eğer vowifi ayarlarından hücreseli seçerseniz bu sefer volte aktif oluyor hat çekmediğinde wifi bağlantısı var ise vowifi ye geçiyor. Bütün bu geçişler otomatik oluyor. Sadece geçişler 10-20 saniye arası zaman alabiliyor.

Kod:
#
Data modules
ro.use_data_netmgrd=true
persist.data.netmgrd.qos.enable=true
persist.data.mode=concurrent
persist.data.iwlan.enable=true

# Radio
DEVICE_PROVISIONED=1
ril.subscription.types=RUIM
rild.libargs=-d /dev/smd0
rild.libpath=/vendor/lib64/libril-qc-qmi-1.so
ro.telephony.default_network=22,20
telephony.lteOnCdmaDevice=1
persist.dbg.ims_volte_enable=1
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.dbg.vt_avail_ovr=1
persist.radio.apm_sim_not_pwdn=1
persist.radio.hw_mbn_update=0
persist.radio.multisim.config=dsds
persist.radio.videopause.mode=1
persist.vendor.radio.custom_ecc=1
persist.vendor.radio.rat_on=combine
persist.vendor.radio.sib16_support=1
persist.vendor.radio.add_power_save=1
persist.vendor.radio.start_ota_daemon=1
persist.vendor.radio.adb_log_on=1
persist.radio.sw_mbn_update=0
persist.data.qmi.adb_logmask=0
Hocam eline sağlık.

trojan009

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Engin
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Rüzgar Türbini Tek
Konular
6
hocam öncelikle elinize sağlık bütün bunları resimli anlatımda eklenecek şekilde geniş bir rehber yapabilirmisiniz. hiç bilmeyenler içinde kolaylık olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt