Sohbet Samsung dan Miui ye Geçmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76
tabiki hocam bende kötülemiyorum zaten.sonuçta note 5 de mi 8 lite dan kötü bir telefon performans olarak vede baya eski.ben diyorum ki siz mi 8 lite yerine note 9 a geçseydiniz mi 8 litedan 2-3 kat daha fazla deneyim ve kalite alacaktınız fiyatıyla doğru orantılı olarak.yani mi8 lite ın note 5den iyi olması şuanki üst düzey samsunglardanda iyi olduğu anlamına gelmiyor onu anlatmaya çalışıyorum
Ben öyle olduğunu iddia etmedim ki zaten hocam.

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Tartışmaya girmeden anlatayım. S9 da geçtim mi 9t ye. Samsung kullanacaksınız ayda bir format atmadan kullanamazsınız çünkü samsunsung touchwiz de dahil olmak üzere kullandığı tüm arayüzler( one ui) balon gibi şişmesi ile meşhurdur. Gelelim ekran yönüne iki markada da belli modellerde amoled ekran kullanıyor. Fakat Samsung ekran keskinligi yönünü s 10 da bile halledemedi. Yani herşey donanım bilmem ne değil. Tasarım olarak zaten farka girmiyorum bile. Samsung markasını severim o ayrı. Kalite yönünden gerçekten çok iyi işler yapıyor. Fakat bu onu lider yapmaz. Reklamlara ve arge çalışmalısına harcadığı parayı benden çıkartmaya hakkı yok. Xiaomi ucuz evet ama kalitesiz olduğu için değil. Kendi harcamalarını bizim cebimizden çıkarmadığı için ucuz.

Cemre Hanım

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cemre
Cihazım
xiaomi mi max 3
Konular
10
Arkadaşlar samsung s8 plus kullanıcısı olarak miui ye geçmeyi düşünüyorum bu clasmanda tavsiyelerinizi alabilirmiyim takasa da açığım şuan 12 aylık telefonum ve sikintin yok 1 sene garantisi devam etmekte görüşlerinizi bekliyorum saygilar
Samsung Note 8 kullanmış olan ben şuan Xiaomi Mi 9T kullanıyorum. İnanin bana geçtiğiniz için mutlu olacaksınız. Arkadaşımda olan Samsung Note 9 u dahi elime aldığımda cok kaba ve eski model gibi geliyor. Eminim ki sizde cok severek kullanacaksınız. Bu arada 9T tabi ki önerim

Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Tartışmaya girmeden anlatayım. S9 da geçtim mi 9t ye. Samsung kullanacaksınız ayda bir format atmadan kullanamazsınız çünkü samsunsung touchwiz de dahil olmak üzere kullandığı tüm arayüzler( one ui) balon gibi şişmesi ile meşhurdur. Gelelim ekran yönüne iki markada da belli modellerde amoled ekran kullanıyor. Fakat Samsung ekran keskinligi yönünü s 10 da bile halledemedi. Yani herşey donanım bilmem ne değil. Tasarım olarak zaten farka girmiyorum bile. Samsung markasını severim o ayrı. Kalite yönünden gerçekten çok iyi işler yapıyor. Fakat bu onu lider yapmaz. Reklamlara ve arge çalışmalısına harcadığı parayı benden çıkartmaya hakkı yok. Xiaomi ucuz evet ama kalitesiz olduğu için değil. Kendi harcamalarını bizim cebimizden çıkarmadığı için ucuz.
elinizdeki telefonun yarısı zaten samsung üretimi ve siz samsungun kendi telefonuna daha kötü bir ekran koyduğunu söylüyorsunuz.bence ekranı siz beğenememişsiniz çünkü yanına başka bir telefon koyduğunuz zaman s10 daki dinamik amoled diğer telefonu bence direk gömüyor.xiaomi ucuz evet ama arge ve reklam yapmadığı için ucuz,kalitesiz değil tabiki..bugün kullandığı tüm teknolojiler samsung eseri,kötü birşey değil bu sayede ucuza satıyor.touchwiz ve samsung experience arayüzü şişiyordu doğru ama one ui da size katılmıyorum bence çok stabil.

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Bakın Xiaomi eski cihazlara ds güncelleme getirip özellik ekliyor yani çok fazla cihaz olduğu için hepsini aynı anda yetiştiremeyip hatalar oluyor olabilir bir de zaten bu güncelleme problemi bi global de var çin telefonlar güncelleme alıyor. Samsung öyle eski cihazlara pek güncelleme getirmiyor yani kendi amiral gemisi telefonlarını bile bir süre sonra desteği kesiyor bu yüzden yazılımsal olarak alınan bir samsung ileride diğer telefonlara göre özellik bakımından geride olabilir ama Xiaomi de güncelleme alacağı için yeni şeyleri eklenecektir.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Bakın Xiaomi eski cihazlara ds güncelleme getirip özellik ekliyor yani çok fazla cihaz olduğu için hepsini aynı anda yetiştiremeyip hatalar oluyor olabilir bir de zaten bu güncelleme problemi bi global de var çin telefonlar güncelleme alıyor. Samsung öyle eski cihazlara pek güncelleme getirmiyor yani kendi amiral gemisi telefonlarını bile bir süre sonra desteği kesiyor bu yüzden yazılımsal olarak alınan bir samsung ileride diğer telefonlara göre özellik bakımından geride olabilir ama Xiaomi de güncelleme alacağı için yeni şeyleri eklenecektir.
bu forumda xiaomi kullanıcılarının tahminimce %70 i custom rom kullanıyor zaten.özellik geliyor gelmesine ama pek memnun etmediği ortada.

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
bu forumda xiaomi kullanıcılarının tahminimce %70 i custom rom kullanıyor zaten.özellik geliyor gelmesine ama pek memnun etmediği ortada.
Açıkçası ben de eu rom kullanıyorum rootladım üzerine keyfim yerinde Xiaomi nin global yönünde bir güncelleme sıkıntısı var çin e hep gelirken global e grç geliyor. Özellikleri global de doğru düzgün çalışmıyor da o yüzden ama Samsung un aksine getiriyor yani ons bakmak lazım

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Anakart xiaomi ye ait, kullandığı lens sony e ait. Amolet ekranın altına kullandığı iletken kendilerine ait. Kullandığı işlemci sanpdragon. Tüm bunlar biliniyorken nasıl oluyor da kullandığın herşey in yarısı Samsung a ait oluyor kaldı ki amoled ekran üreten diğer firmalar ile de çalıştığını biliyoruz xiaomi nin
elinizdeki telefonun yarısı zaten samsung üretimi ve siz samsungun kendi telefonuna daha kötü bir ekran koyduğunu söylüyorsunuz.bence ekranı siz beğenememişsiniz çünkü yanına başka bir telefon koyduğunuz zaman s10 daki dinamik amoled diğer telefonu bence direk gömüyor.xiaomi ucuz evet ama arge ve reklam yapmadığı için ucuz,kalitesiz değil tabiki..bugün kullandığı tüm teknolojiler samsung eseri,kötü birşey değil bu sayede ucuza satıyor.touchwiz ve samsung experience arayüzü şişiyordu doğru ama one ui da size katılmıyorum bence çok stabil.

.

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Mi9 ve Mi9T Pro bunlardan birine geçerseniz performans farkını fazlasıyla görürsün Xiaomi nin en iyi yönlerinden biri pil performansıdır elindeki cihazdan çok daha iyi bir pil performansı alırsın bu iki modelden birine geçersen arayüz zaten görünüş olarak güzel beğenmezsen binlerce tema var en büyük sıkıntılardan birisi bildirim sesinin gelmemesi arada sırada bu sıkıntı oluyor çok dert edilmesi gereken bir sıkıntı değil en büyük sıkıntılardan birisi dememin nedenide bu sorunu Miui 9-10-11 de yaşanması kamerada sıkıntı yaşamazsın iki modelinde çok iyi kameraları var Instagram hikayesine fotoğraf &video atarken bozulma oluyor evet normal kameradan çek at veya modlu Instagram kullan full kalite atarsın her şeyin bir çözümü var yeter ki araştırın Xiaomi alacak adama bu sıkıntıyı söyleyip almaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar çünkü beyinlerini ceplerinde taşıyorlar Miui arayüzünü bir kere kullanırsan başka hiçbir arayüzü kullanamazsın bundaki rahatlık ve göze hoş gelmesi hiçbir arayüzde yok Samsung'ta hiç yok yıllarca saçma sapan arayüzleri ile donanım olarak üst seviye cihazları mahvetti One ui diye bir arayüz çıkardı onun hakkında pek bilgim yok ama önceki arayüzlerin hepsini kullandım yeni arayüzleride diğerleri gibi dibi boylayacaktır Miui'de saçma sapan buglar olur şuan aklıma gelen bir şey yok ama kullandıkça zaten karşına çıkar fiyat olarak gayet uygun üstte Xiaomi'yi sürekli kötüleyen birinin söylediklerine pek aldanma iki arkadaşımda Note 7 kullanıyor ikiside iPhone'dan geçti o kadar memnunlar ki daha önce ben ne kullanıyordum diyorlar bende yaklaşık 2 yıldır Mix 2 kullanıyorum pilden&performansından memnunum kamerası orta seviye ama ben kamerayı kullanmıyorum o yüzden pek önemli değil benim için çekim kalitesi (telefonla konuşma ara yapma) konusunda en ufak sıkıntı yok ahizeden gelen ses gayet yüksek ve anlaşılır hatta ahizeden o kadar çok yüksek ses geliyor ki sanki hoparlörde konuşuyor gibi oluyorsun mikrofonda gayet iyi konuşma sırasında karşıya giden ses gayet yüksek ve anlaşılır çekmiyor falan diyenlere hiç bakma bazı modellerde şebeke sıkıntısı yaşandı ama yeni modellerde bu tür sorunlar yok eğer köyde yaşamıyorsan hiçbir sıkıntı yaşamazsın

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Mesela şöyle Bi gerçek te var Redmi ürünlerini kimseye tavsiye etme. Ghost screen olayından dolayı. Kullandıkları tianma panel çok sorunlu. Gerçi bunu note 8 de halletiklerini söylüyorlar ama zannetmiyorum. Mesela LG sırf bu ghost screen yüzünden battı Türkiye pazarında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt