Sohbet Samsung dan Miui ye Geçmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

siegman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
mi5
Konular
0
Fiyat olarak genellikle xiaomi öne çıkıyor ama beni rahatsız eden misal mi5 cihazım varken band 20 sıkıntısı vardı. Şuan mi 8 lite var bunda da en fazla şikayet edilen nokta şebeke çekim kalitesi. Mi note 3 vardı arkadaşımda telefonla konuşurken karşı tarafın sesini zor duyuyordu. Bu tür saçma problemleri olabiliyor. Aslında basit problemler ama çok can sıkıyor. Samsung da var mıdır bilmiyorum bu tür şeyler. Birde şu arayüzde reklam olayı vardı o da can sıkıcıydı. Xiaomi fiyatına göre güzel cihazıları var , ama çoğu insan root yapmak ,eu rom yüklemek , yada kamera kalitesini arttırmak için gcam yüklemek ,şebek sorunu için cihazda farklı yazılımlar kullanmak istemiyor, yada çok anlamıyor bu işlerden. Benim için bunlar pek sıkıntı değil, az çok elimden de gelir bu işler. İşte samsung orta ve üst modellerinde genelde bu tür sıkıntılar daha az oluyor. Üst seviye bir alet alsam , fiyat da çok problem değilse samsung , huawei bakardım. Ama verilecek fiyat kısıtlıysa , az biraz araştırma yaparak düzgün bir xiaomi modeli alırdım. Arkadaşın dediği gibi sadece işlemci , ram e bakıp alet çok mantıklı değil.

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Benim fikrim MIUI arayüzünün göze daha çok hitap ettiği yönünde. OneUi'de fazlaca tema değiştirdim ama gene de Miui'deki canlılığı yakalayamadım.

MIUI sürekli hata barındırır. Her güncelleme bir şeyi düzeltirken başka bir şeyi bozar. Tahminimce MIUI yazılımcıları bizim oto sanayicilerden seçiliyor. OneUi ise stabildir. Kafanız daha rahat olur.

İkisinin de artıları eksileri var. Ama Samsung'un yerine tercih ederim ben Xiaomi'yi.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Fiyat olarak genellikle xiaomi öne çıkıyor ama beni rahatsız eden misal mi5 cihazım varken band 20 sıkıntısı vardı. Şuan mi 8 lite var bunda da en fazla şikayet edilen nokta şebeke çekim kalitesi. Mi note 3 vardı arkadaşımda telefonla konuşurken karşı tarafın sesini zor duyuyordu. Bu tür saçma problemleri olabiliyor. Aslında basit problemler ama çok can sıkıyor. Samsung da var mıdır bilmiyorum bu tür şeyler. Birde şu arayüzde reklam olayı vardı o da can sıkıcıydı. Xiaomi fiyatına göre güzel cihazıları var , ama çoğu insan root yapmak ,eu rom yüklemek , yada kamera kalitesini arttırmak için gcam yüklemek ,şebek sorunu için cihazda farklı yazılımlar kullanmak istemiyor, yada çok anlamıyor bu işlerden. Benim için bunlar pek sıkıntı değil, az çok elimden de gelir bu işler. İşte samsung orta ve üst modellerinde genelde bu tür sıkıntılar daha az oluyor. Üst seviye bir alet alsam , fiyat da çok problem değilse samsung , huawei bakardım. Ama verilecek fiyat kısıtlıysa , az biraz araştırma yaparak düzgün bir xiaomi modeli alırdım. Arkadaşın dediği gibi sadece işlemci , ram e bakıp alet çok mantıklı değil.
şebeke sorunu genel olarak xiaomi cihazlarında var.Bunun sebebi cihazda daha az frekans olması.Her frekans ayrı bir lisans gerektirir buda maliyeti artırır.xiaomiye ters düşer.o yüzden sadece çok sık kullanılan frekanslar var.samsung'daki en büyük artı bu tür ufak sorunların yaşanmaması ön ahize olsun,şebeke olsun,kamera olsun ama sorun olmicak demek değil tabikide.s8 deki panel sorunları ciddi bir sorundu mesela sürekli burn-in oluyordu.

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Xiaomi de problem olup Samsung sa olmuyor gözüyle de bakmayalım Samsung da da problemler oluyor.

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Sacma atismalari bir kenara birakip arkadasa yardim etsek?

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76
2.5 yıl boyunca Samsung Galaxy Note 5 kullandım. Telefonum bozulduğu için hemen bütçeme uygun olan Mi 8 Lite cihazını satın aldım. Hem arayüz yönünden hem de performans yönünden benim için çok daha iyi bir cihaz oldu. Emin olun ki Miui Samsung'un arayüzünden daha iyi. Tabi ki kastettiğim OneUI değil. OneUI da fazlasıyla güzel. Yine de MIUI sizi üzmez. Sürekli güncellenen bir arayüz.

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Zaten şüphe duyuyorsa kalsın Samsung da şüphe ile geçerse pişman olacaktır.

habib723

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habib
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
9
Edit.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Son düzenleme:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Miui arayuzu daha cok gelistirilmeli yazilim ekibi samsungda daha iyi fakat iki firmada cok gec veriyor guncellemeleri
Onun disinda biraz daha ugrasilsaydi daha cok yeni ozellik verselerdi miui 11 tartismasiz dahw iyiydi. Hatalarin olmasi normal fakat sizin bahsettiginiz cihaz amirql gemileri. Piyasada 1300tlye sifirini alabileceginiz note 6 pro ile ikinci eli 1700 civarinda olan s7yi karsilastirmak akil isi mi? Orasina siz kararverin

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
2.5 yıl boyunca Samsung Galaxy Note 5 kullandım. Telefonum bozulduğu için hemen bütçeme uygun olan Mi 8 Lite cihazını satın aldım. Hem arayüz yönünden hem de performans yönünden benim için çok daha iyi bir cihaz oldu. Emin olun ki Miui Samsung'un arayüzünden daha iyi. Tabi ki kastettiğim OneUI değil. OneUI da fazlasıyla güzel. Yine de MIUI sizi üzmez. Sürekli güncellenen bir arayüz.
tabiki hocam bende kötülemiyorum zaten.sonuçta note 5 de mi 8 lite dan kötü bir telefon performans olarak vede baya eski.ben diyorum ki siz mi 8 lite yerine note 9 a geçseydiniz mi 8 litedan 2-3 kat daha fazla deneyim ve kalite alacaktınız fiyatıyla doğru orantılı olarak.yani mi8 lite ın note 5den iyi olması şuanki üst düzey samsunglardanda iyi olduğu anlamına gelmiyor onu anlatmaya çalışıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt