Merhaba, sizlerle yaşadığım bir şeyi paylaşmak istiyorum.
Bende rom arayışı içerisinde idim ve en son otomatik arama ses kaydı özelliği olduğu için bana bu romu önermişlerdi.
("joyeuse_id_global_images_V12.0.4.0.QJZIDXM_20210115.0000.00_10.0_global_f0df0939df" tam olarak bu.)
Güncelleme ile şu anki romum MIUI Global 12.0.5.0 (QJZIDXM) ve tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Ben bu telefondan bir beyaz ve birde gri renkten iki adet aldım ve kayıt işlemlerini yaptırdım. Yaşadığım sorun pil ile alakalı. Kurulan programlar ve cihaz ayarları gibi düzenlemeleri iki cihazdada neredeyse bire bir aynı ayarda ve kullanım şeklide aynı olacak şekilde test ettim. Sim kart değişikliğide dahil. Gri olan telefon ile oldukça az kullanım oranında yaklaşık 2,5 gün kadar gitti. Ama beyaz telefon ile biraz daha fazla kullanmama rağmen 5,5 günden biraz daha fazla gitti. Beyaz olan eğer hiç kullanmazsam pil oranı sabah 8 den akşam gece 12 ye kadar %96-94 civarında kalıyordu. Gri olan ise %80-75 arasında kalıyordu. Durumdan şüphelendiğim için tekrardan kayıt işlemlerini yeni baştan sıfırdan ayarlattım düzelttirdim ve ciddi manada gri telefonda düzelme oldu. Oda şimdi beyaz telefon kadar iyi gitmeye başladı.
Ne gibi düzenleme yapıldığını bilmiyorum çünkü sorma şansım olmadı ama wifi ile şebeke ayarları parametrelerinde yazılımsal bir takım düzenlemeler yapıldığı düşünüyorum.
Şu an standart eski klasik telefon gibi alo deyip mesajlaşma ve çok aşırı az olmak kaydı ile diğer (banka, harita, web sitesi gibi) uygulama kullanımı ile 5 gün gidiyor. Pil tasarrufu veya ultra pil tasarrufu ile karanlık mod aktif değil. Normal kullanıma göre bende 3 ile 4 gün arasında gidiyor. Bu kullanıma göre değişir elbette. Sonuç olarak eğer telefonunuz hiç kullanmadan dahi gün sonunda piliniz %80 lerde kalıyorsa bir sorun var olabilir.
Herkese selamlar ve saygılar diliyorum.